Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Athens Gardens Festival, στον Εθνικό Κήπο, στις 15-18 Ιουνίου 2013. Την Δευτέρα 17 Ιουνίου, το ''Ανατολικό Τόξο'' του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα με την ορχήστρα Canto Μediteraneo, "Ένα μουσικό ταξίδι από την Πόλη στην Ήπειρο"

Athens Gardens Festival, στον Εθνικό Κήπο, στις 15-18 Ιουνίου 2013. Την Δευτέρα 17 Ιουνίου,  το ''Ανατολικό Τόξο'' του  Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα με την ορχήστρα Canto Μediteraneo, "Ένα μουσικό ταξίδι από την Πόλη στην Ήπειρο".
Επισκεφθείτε τον Εθνικό κήπο στο κέντρο της Αθήνας από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουνίου 2013 και απολαύστε το «Athens Gardens Festival» .
Ακουστικές μουσικές των πόλεων, κλασσική μουσική και άλλες Ευρωπαϊκές αποχρώσεις, έντεχνη Ελληνική, διάφορα Μεσογειακά είδη, soundtracks και σε διάδραση παραστατικές τέχνες, παντομίμα και άλλες performances μετατρέπουν για τέσσερις μέρες τον Εθνικό κήπο σε έναν μαγευτικό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος «Κήποι της Αθήνας» του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου που στοχεύει κυρίως στην ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημείων συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά.
Το «Athens Gardens Festival» διοργανώνεται από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Oργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από την ΕΡΤ, τον ΡΣ 984, την ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων, την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής-Αργοσαρωνικού, την ΕΜΣΕ - Πολιτιστική δράση, το Εθνικό Ωδείο Μανώλης Καλομοίρης και τη σχολή τσίρκου Circus Dayz.
Εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο συντονιστής του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου Μάριος Στρόφαλης.
Είσοδος ελεύθερη
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. Duo Capriccioso, Αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική
7.30 μ.μ. Carousel, Ένα ταξίδι από την Ελλάδα έως την Ιβηρική Χερσόνησο
8.30 μ.μ. Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, "Διδώ και Αινείας"
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. Αντώνης Μπατσάκης τενόρος, Η Όπερα συναντάει την Τζαζ, τον Τσαϊκόφσκι και το Χατζιδάκι, Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο
7.30 μ.μ. Εθνικό Ωδείο - Ιδρυτής : Μανώλης Καλομοίρης, 1926
Α΄μέρος, «Αφιέρωμα στον Αntonio Vivaldi» από το σύνολο εγχόρδων «Hellenic Musica Viva» με την Λουντμίλα Λιμόροβα
Β΄μέρος, «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» από τους «Οι Κιθαριστές του Εθνικού Ωδείου» με τον Βαγγέλη Μπουντούνη
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. Triaccordo, Joseph Haydn & Carl Stamitz
7.30 μ.μ. Αcapella φωνητικό σύνολο 8tetto, παραδοσιακά μικρασιάτικα, δωδεκανησιακά,
μεσαιωνικά ευρωπαϊκά τραγούδια, gospels και spirituals
8.30 μ.μ. Ανατολικό Τόξο του Νίκου Παπακώστα με την ορχήστρα Canto Μediteraneo - "Ένα μουσικό ταξίδι από την Πόλη στην Ήπειρο"
ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. El Duo De Dos, Παραδοσιακό Αργεντίνικο Tango a la parillia
7.00 μ.μ. Athens Chamber Ensemble 2012, από την Baroque εποχή στην σύγχρονη μουσική σκηνή
8.00 μ.μ. Το Duo Fina παρουσιάζει τα "Finas Film Songs"
8.30 μ.μ. Marios Strofalis Quartet - European Taxim Ι & ΙΙ, guest Καλλιόπη Βέττα
Καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου φεστιβάλ θα συμβαίνουν δρώμενα παραστατικών τεχνών από τις επαγγελματικές ομάδες της σχολής τσίρκου Circus Dayz, ιδρυτικού μέλους του Athens art network .
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η ηθοποιός Μαργαρίτα Αμαραντίδη.
Aναλυτικά το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες: http://athensartnetwork.blogspot.gr/
Ημερομηνίες: 15/06/2013 - 18/06/2013
Περιοχή: Αθήνα
Τόπος: Εθνικός κήπος, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 1
Ωρ. Λειτ.: Σάββατο -Τρίτη: 18:00 - δύση του ηλίου
Είσοδος ελεύθερη
Κεντρική βραδινή σκηνή από Λεωφόρο Αμαλίας στο «Αστέρι». Απογευματινή εναλλασσόμενη σκηνή σε σκιερά σημεία στο κέντρο του κήπου.
Επικοινωνία - Πληροφορίες:
Facebook: Athens Art Network - Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο
Web: athensartnetwork.blogspot.com
''Κήποι της Αθήνας''
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά.' Αλλοι στόχοι είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, η γνωριμία και κατόπιν συνεργασία καλλιτεχνών, η διάδραση διαφορετικών τεχνών, η στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης , η ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων , η ένταξη περιθωριακών ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου και πιθανά μακροπρόθεσμα η δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που μπορεί να προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.
Το ''Athens Gardens Festival'' στοχεύει να θεσμοποιηθεί και να ενταχτεί άμεσα στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων διεθνών φεστιβάλ, γεγονός που θα δίνει στην Αθήνα μια επιπλέον τουριστική υπεραξία τον μήνα Ιούνιο.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις ζωνών, των παιδικών τμημάτων τζούντο (Ιωαννίνων - Μεταμόρφωσης & Παρακαλάμου) καθώς και οι επιδείξεις του τμήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 8  Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι  εξετάσεις ζωνών, των παιδικών τμημάτων  τζούντο   (Ιωαννίνων -  Μεταμόρφωσης &  Παρακαλάμου) καθώς  και οι επιδείξεις του τμήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής  του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ.Α.  
      Οι μικροί τζουντόκα, και τα κορίτσια της Ρυθμικής Γυμναστικής του συλλόγου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν τον θαυμασμό, το χειροκρότημα  και τα συγχαρητήρια όλων.
Με τις διαβαθμιζόμενες ζώνες στο τζούντο αναγνωρίζεται η αθλητική ικανότητα κάθε τζουντόκα, το εύρος των τεχνικών του γνώσεων, η συνεισφορά του στο άθλημα, καθώς και οι αρετές του χαρακτήρα του.  Μια ακόμη χρονιά  γεμάτη εκδηλώσεις, δραστηριότητες, αγωνιστικές συμμετοχές και επιτυχίες για το σύλλογο μας. 
Στα δύο χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, οι αθλητές μας συμμετείχαν  σε επίσημες διοργανώσεις τοπικού και διεθνή χαρακτήρα με εντυπωσιακά αποτελέσματα κατακτώντας  54 μετάλλια.
Ομολογουμένως  ο απολογισμός αλλά και οι κατακτήσεις αυτών των μεταλλίων από τους αθλητές του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ  Α.Σ.Α   πιστοποιεί  τη σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται στον σύλλογο και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα συνεχίζουν να είναι  «χειροπιαστά».
 Στο τμήμα της Ρυθμικής Γυμναστικής του συλλόγου, τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται με κομψές, εκφραστικές και γεμάτες χάρη κινήσεις. Αποκτούν αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη. Βελτιώνουν την ευλυγισία του σώματός τους και μαθαίνουν να αγωνίζονται και να ξεπερνούν εμπόδια. Αποκτούν καλή φυσική κατάσταση και δημιουργούν φιλίες που κρατούν για μια ζωή.  Μας εντυπωσιάζουν σε κάθε τους εμφάνιση.
 Εκείνο το οποίο θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από βέβαιο είναι το γεγονός ότι για πολλοστή φορά η δουλειά σε βάθος που γίνεται στον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ Α.Σ.Α.  από τους  προπονητές  Οδυσσέα & Παναγιώτη Νάτση στο τμήμα του Τζούντο και της Αθηνάς Μάνου στο τμήμα της Ρυθμικής, όχι μόνο είναι ορατή αλλά παράλληλα αποτελεί τα εχέγγυα και τις βάσεις για μία ανάλογη και ακόμα καλύτερη συνέχεια.
Το Δ.Σ. συγχαίρει τους αθλητές, τους προπονητές, και ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τις προσπάθειές μας. Προσπάθειες όχι μόνο για την μετάδοση των πανέμορφων Ολυμπιακών αθλημάτων που λέγονται Τζούντο και Ρυθμική, αλλά κυρίως για την μετάδοση μέσα από αυτά αξιών, όπως: ευγένεια, θάρρος, ειλικρίνεια, αυτοέλεγχος, τιμή, σεμνότητα, φιλία, σεβασμός.
  
Με τιμή

Το Δ.Σ. του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ.Α.

Μαυρομάτι Θεσπρωτίας: Ανθρωποκτονία 37χρονου ημεδαπού και σοβαρός τραυματισμός 42χρονης

Χθες (12-06-2013) το βράδυ, περίπου την 20:00 ώρα, στην περιοχή «Κιοσέικα» στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, βρέθηκε νεκρός 37χρονος ημεδαπός, Υπαρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και σοβαρά τραυματισμένη 42χρονη ημεδαπή συγγενής του.

Ειδικότερα, ο θανών βρέθηκε κοντά σε σταβλικές εγκαταστάσεις στην περιοχή «Κιοσέικα» στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, ενώ έφερε εμφανή πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και τραύματα από πυροβόλο όπλο. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η 42χρονη ημεδαπή, η οποία βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο ίδιο σημείο έφερε επίσης τραύματα στο κεφάλι. Η 42χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, μετέβη στο σημείο και εξερεύνησε τον χώρο, ενώ επίσης κλήθηκε και μετέβη Ιατροδικαστής. Διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Παράταση ζωής παίρνει η Μεταλλουργική Ηπείρου;

Φαίνεται ότι δεν θα έρθει άμεσα το δικό της τέλος…

Στάση αναμονής, αλλά και αγωνία στο Κεφαλόβρυσο

 

Παράταση ζωής φαίνεται ότι παίρνει η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, η οποία ως θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, επρόκειτο άμεσα να κλείσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το λουκέτο στην Ε.Ρ.Τ., φαίνεται να παίρνει αναβολή κάποιων μηνών το σχέδιο για λουκέτα και απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες.
Τις τελευταίες εβδομάδες και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων, διαρρέονταν συνεχώς σενάρια στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε συγχωνεύσεις στο χώρο των τριών αμυντικών βιομηχανιών, καθώς, πέραν των μεγάλων οικονομικών τους ανοιγμάτων, η τρόικα πίεζε για απολύσεις 2.000 ατόμων ως το τέλος Ιουνίου, από τις μεγάλες ΔΕΚΟ και, συνολικά για απολύσεις 4.000 εργαζομένων του δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2013.
Ο αριθμητικός στόχος των 2.000 απολύσεων υπερκαλύφθηκε με την κατάργηση της ΕΡΤ, οπότε αυτός τουλάχιστον ο λόγος δεν συντρέχει για άμεσες παρεμβάσεις στην τριάδα των αμυντικών βιομηχανιών, δηλαδή σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, που επικαλέστηκε χθες η ιστοσελίδα www.Voria.gr, οι βιομηχανίες αυτές μαζί και οι θυγατρικές τους τελικώς γλυτώνουν, επειδή  τουλάχιστον για ΕΛΒΟ και ΕΑΣ υπάρχουν μεγάλα προγράμματα, ενώ πιθανώς να ανοίγουν δουλειές και για την ΕΑΒ, καθώς το ΚΥΣΕΑ, στη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου, ενέκρινε προγράμματα υποστήριξης αεροσκαφών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως και ελικοπτέρων.
Αναμονή…
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι στη Μεταλλουργική Ηπείρου (βρίσκεται ως γνωστόν στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου), που αγωνιούν για το μέλλον της, τώρα τηρούν στάση αναμονής.
Σύμφωνα με κύκλους, αυτό που ζητούν από τους Κυβερνώντες και δη από τους Ηπειρώτες πολιτικούς είναι η προάσπιση του δικαιώματος η Μεταλλουργική να μείνει στην περιοχή και να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της.

Την απόκτηση του Μάρκου Βελλίδη για δύο χρόνια ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά το "διαζύγιο" με τον Γιάννη Χριστόπουλου, ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε σε μεταγραφή-βόμβα (για τα δικά του δεδομένα), αφού απέκτησε τον Μάρκο Βελλίδη για δύο χρόνια.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Μάρκος Βελλίδης δήλωσε στο www.pasgiannina.gr
 "Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη που εισέπραξα ως άνθρωπος και ως αθλητής και ανυπομονώ να φορέσω την φανέλα του ΠΑΣ που με την παρουσία του αντιπροσωπεύει και τιμά μια ολόκληρη πόλη".

Οι διατάξεις για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Με την υπερψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ρυθμίζεται σειρά εκκρεμοτήτων που αφορούσαν στις οφειλές δανειοληπτών προς τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις καλύπτουν ενήμερους δανειολήπτες ενυπόθηκων δανείων, και μη ενήμερους που όμως το πιστωτικό ίδρυμα δεν έχει καταγγείλει τη δανειακή τους σύμβαση, που
• είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι,
• έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους άνω του 30% κατά την τελευταία διετία,
• έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ (αντιστοιχεί σε μικτό εισόδημα 32.000- 37.000 ευρώ, που σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ αντιστοιχεί στο 78% των φορολογικών δηλώσεων του 2011),
• το υποθηκευμένο ακίνητο είναι πρώτη κατοικία του δανειολήπτη κι έχει αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ

ΠΗΓΗ:
www.real.gr

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει Ποδηλατοδρομία την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει Ποδηλατοδρομία την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ώρα έναρξης: 9:00 π.μ.
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Παρακαλάμου
Διαδρομή: Παρακάλαμος-Ρεπετίτσα-Αρετή-Κουκλίοι-Ριάχοβο-Μαζαράκι και επιστροφή στην κεντρική πλατεία Παρακαλάμου.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μπίκας Κωνσταντίνος,
Τηλέφωνο: 6938149718

Στις εφορίες οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί του τέλους ακινήτων

Μέχρι τις 21 Ιουνίου οι πληρωμές στα καταστήματα της ΔΕΗ

Σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ του 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος θα προχωρήσει στις 22 Ιουνίου η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιχείρησης.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

Όσοι πελάτες επιθυμούν να εξοφλήσουν το ΕΕΤΗΔΕ 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις σχετικές πληρωμές στα ταμεία των Καταστημάτων της ΔΕΗ έως την 21η Ιουνίου 2013 ή στα συνεργαζόμενα εναλλακτικά δίκτυα εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος (ΕΛΤΑ, Τράπεζες, κλπ) έως την 18η Ιουνίου 2013, αναφέρεται στην ανακοίνωση.