Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά


Σύμφωνα με την ΕΜΥ νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου και από τα βορειοδυτικά.
Αναλυτικά:
α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά κατά τόπους πιο πυκνές, βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν και τα πεδινά
της δυτικής και κεντρικής  Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, περιοχές της ανατολικής Στερεάς και αργότερα η ανατολική  Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου και το βράδυ του ανατολικού Αιγαίου.
Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019 στα δυτικά.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν απόψε το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019 στις υπόλοιπες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές της δυτικής Ελλάδας.
Από το πρωί της Πέμπτης θα επηρεαστούν η υπόλοιπη
Πελοπόννησος, πρόσκαιρα τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, η Εύβοια και οι Σποράδες, βαθμιαία η Κρήτη, οι Κυκλάδες και μέχρι τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Στα δυτικά τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.
γ. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019  καθώς και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2019,  σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.
δ. Θυελλώδεις άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019  που βαθμιαία στα πελάγη θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 10.
ε. Για την Αττική την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019  προβλέπονται βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1.000 μέτρα) και μετά το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ορεινά σε χαμηλότερο υψόμετρο (700 μέτρα).
Τις βραδινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. 
Ύφεση των φαινόμενων τη νύχτα.
στ. Συμφώνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχειά, επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019  παρά την εξασθένηση των φαινόμενων στα δυτικά, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής -ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 5.500 ανέργους

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου /2019, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους  πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».
κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση καιρικών φαινομένων 2 και 3 Ιανουαρίου


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται πως εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο αφορά και την Ήπειρο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις από απόψε (Τετάρτη 02-01-2019) προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και  χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (03-01-2019) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, ακόμη και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για το λόγο αυτό εφιστάται  η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Επιδείνωσης του καιρού με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας


Σύμφωνα με την ΕΜΥ νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου και από τα βορειοδυτικά.
Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις άνεμους.
Αναλυτικά:
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά τμήματα της χώρας.

Συλλήψεις από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 48ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας, ποινής κάθειρξης (12) ετών και χρηματικής ποινής (12.000) ευρώ, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
*Στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 58χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης (2) μηνών, για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια & παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.
*Στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
*Τέλος στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, ποινής κάθειρξης (7) ετών, για ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Τσούνης Παναγιώτης: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»

[Δεν το έχουν σε τίποτα να απαιτήσουν και «το δικαίωμα της πρώτης νυκτός», με την δικαιολογία ότι έτσι βοηθάνε να μειωθεί η υπογεννητικότητα στην περιοχή. Αυτοί θα διεκδικήσουν μεθ αύριο την ψήφο μας.]

Αγαπητοί συμπατριώτες!
Αρχίζω αυτήν την νέα χρονιά τις αναρτήσεις μου , με ένα σημείωμα του ΚΙΜΠΙ, που γράφτηκε όπως λέμε σε ανύποπτο χρόνο !
[...Το φαινόμενο είναι παράδοξο για εποχή γενικευμένης λιτότητας και περικοπής «μη παραγωγικών δαπανών»- και η εκλογική διαδικασία είναι μια εξ ορισμού «μη παραγωγική δαπάνη», ή έτσι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, μέχρις ότου αποδειχθεί ότι για μερικούς από τους διεκδικητές των δημοτικών και περιφερειακών θώκων είναι μια «παραγωγική επένδυση».
Δεν είναι μόνο τα λιμάνια του Μαρινάκη και του Μπέου, που είναι οι πιο εμβληματικές περιπτώσεις της αδιαμεσολάβητης εμπλοκής των επιχειρηματικών λόμπι στην προσπάθεια άμεσου ελέγχου των αυτοδιοικητικών εξουσιών. Είναι και πολλά μικρά, μεσαία και μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ, από τα σκουπίδια μέχρι τα χιλιάδες υπό ιδιωτικοποίηση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, και από τις γεωτρήσεις των υδρογονανθράκων μέχρι τις τουριστικές «Ντίσνειλαντ». Πολλοί μάλιστα , ένας σημαντικός αριθμός ‘’ ανεξάρτητων’’ υποψηφίων είναι επιχειρηματικής κοπής σ’ αυτές τις εκλογές...]
Αυτά γράφει ο ΚΙΜΠΙ ,δηλ. ότι για μερικούς κυρίους , οι δημοτικές εκλογές είναι μια κερδοφόρα επένδυση , γι αυτό σε πολλούς Δήμους πέφτει χρήμα .
Ας έρθουμε στα δικά μας . Και στο Πωγώνι πέφτει χρήμα, και μάλιστα πολύ χρήμα.

Αύξηση της τιμής των διοδίων στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου


Σε ισχύ οι νέες τιμές διοδίων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 προς Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.
 Από την 1η Φεβρουαρίου θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες τιμές που αφορούν ηλεκτρονικά συνδρομητικά προγράμματα.
Ειδικά όσον αφορά στην απλή διέλευση των επιβατικών αυτοκινήτων, η τιμή του διοδίου ανεβαίνει κατά 20 λεπτά και διαμορφώνεται στα 13,50 ευρώ, από τα 13,30 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία «Γέφυρα» Α.Ε., «πρόκειται για την πρώτη τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων της γέφυρας από το 2011, η οποία υπήρξε αναγκαία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική και δομική υγεία μίας εθνικής υποδομής ζωτικής σημασίας, μέσω της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της παραχωρησιούχου εταιρείας έναντι των δανειστών του έργου, χωρίς επιπτώσεις στον προϋπολογισμό της δομικής συντήρησής του, δεδομένου ότι η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου εισέρχεται στο 15ο έτος λειτουργίας της, με τις σχετικές απαιτήσεις να γίνονται ακόμη πιο σημαντικές.»
Συγκεκριμένα, οι νέες τιμές των διοδίων για την απλή διέλευση διαμορφώνονται ως εξής:
*Επιβατικά αυτοκίνητα 13,50 ευρώ
*Φορτηγά με δύο άξονες 20,30 ευρώ
*Φορτηγά με τρεις άξονες 33,00 ευρώ
*Φορτηγά με τέσσερις άξονες και άνω 42,00 ευρώ
*Φορτηγά με πέντε άξονες και άνω 42,00 ευρώ
*Λεωφορεία μέχρι 20 θέσεις 30,50 ευρώ
*Λεωφορεία από 20 έως 40 θέσεις 43,00 ευρώ
*Λεωφορεία άνω των 40 θέσεων 66,00 ευρώ
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «η εταιρία έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη διευκόλυνση των τακτικών χρηστών και της τοπικής κοινωνίας, επέλεξε να διατηρηθούν ως έχουν οι τιμές διέλευσης:
*Του συνδρομητικού εκπτωτικού προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ E-pass για επιβατηγά Ι.Χ.
*Της κάρτας "Aller-Retour" (κλιμάκωση μέχρι 5 ώρες).
*Της απλής διέλευσης για μοτοσικλέτες.
*Της κάρτας 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες.
*Του συνδρομητικού προγράμματος για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς «Ειδική Κάρτα Υγείας».
*Της εκπτωτικής διέλευσης ΑμεΑ (με την επίδειξη της σχετικής μπλε κάρτας).

Στρες: Χαρίζει η ρινική αναπνοή χαλάρωση και καλύτερη υγεία;


Ανακούφιση του άγχους, χαλάρωση της έντασης των μυών και βελτίωση των δεικτών της καρδιαγγειακής υγείας  είναι μερικά από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η σωστή αναπνοή στους ανθρώπους. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο τρόπος χρήσης αυτού του εξαιρετικού και πολύπλοκου οργάνου μπορεί να χαρίσει, ανέξοδα, ηρεμία και καλύτερη υγεία!
 «Ένας από τους στόχους της νέας χρονιάς για πολλούς είναι η διαχείριση του στρες και όχι αδίκως, αφού οι σύγχρονοι αστικοί ρυθμοί ζωής επιτείνουν το πρόβλημα καθημερινά. Οι επιδράσεις του δεν περιορίζονται μόνο στον ψυχολογικό τομέα, αλλά επεκτείνονται και επηρεάζουν την καλή κατάσταση σχεδόν όλων των οργάνων και συστημάτων του σώματος. Είναι τεκμηριωμένο ότι το στρες επιφέρει αλλαγές στα επίπεδα διαφόρων ορμονών, επιδεινώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει επιπτώσεις στην καρδιά. Συχνά δε είναι τόσο έντονο που οι ασθενείς καταφεύγουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα, προκειμένου να προστατευτούν.