Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Εφιάλτης για τους ασθενείς και πληγή για την οικονομία η οσφυαλγία

Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, από εκατομμύρια χαμένες εργατοώρες και νοσήλια,  κοστίζει κάθε χρόνο στην παγκόσμια οικονομία η Οσφυαλγία!
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η  Οσφυαλγία (ο πόνος στην μέση δηλαδή) είναι:
*H 2η σε συχνότητα αιτία επίσκεψης σε ιατρείο
*H 3η πιο συχνή αιτία χειρουργικής επέμβασης
*H 5η πιο συχνή αιτία νοσηλείας
 Επίσης το 60-80% του πληθυσμού θα παρουσιάσει οσφυαλγία κάποια στιγμή στην ζωή του, ενώ το 15-20% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα κάθε χρόνο. 
Ακόμη είναι η πιο συχνή αιτία ανικανότητας στις ηλικίες κάτω των 45 χρόνων και συγκεκριμένα αιτία «ανικανότητας και αναπηρίας  για το 5% του πληθυσμού»!
«Πράγματι τα στοιχεία δείχνουν ότι η Οσφυαλγία είναι πληγή για την παγκόσμια οικονομία και αποτελεί καθημερινό εφιάλτη για δεκάδες  εκατομμύρια ανθρώπους»τονίζει  ο νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης.

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές

Ανακοίνωση

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο μετά από ένα κύκλο άκαρπων διαβουλεύσεων με διάφορα κινήματα και συλλογικότητες αποφάσισε να συμμετάσχει αυτόνομα στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε αφού δεν προέκυψε η απαραίτητη εκείνη συμφωνία στη βάση της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός μαζικού πλειοψηφικού ρεύματος εξουσίας που θα στέκονταν εμπόδιο στους σχεδιασμούς του καθεστώτος, όπως ακριβώς είχαμε διατυπώσει με την Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ της 21ηςΑυγούστου.
Πράγματι, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ εξάντλησε όλους τους τρόπους και χωρίς να θέτει προαπαιτούμενα προσπάθησε να πετύχει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με βάση την παραπάνω αναγκαιότητα, ερχόμενη σε επαφή και διαβούλευση με πολλές δυνάμεις, επιδιώκοντας τουλάχιστον μια κοινή συμπόρευση με τη «Λαϊκή Ενότητα» που συγκρότησαν οι αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ.

Προχωρά η διαδικασία των εγγραφών των πρωτοετών στα πανεπιστήμια

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εργάζονται επάνω στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εγγραφών και απομένουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση των εργασιών. 
Όπως ενημερωθήκαμε, πιθανόν να απαιτηθούν 10 μέρες περίπου για τη διευθέτηση των τυχόν εκκρεμοτήτων.
Από το Υπουργείο Παιδείας μας γνωστοποίησαν ότι στα τέλη της εβδομάδας ίσως είναι σε θέση να μας πουν περισσότερα για την ημερομηνία των εγγραφών ενώ θα πρέπει να εκδοθεί και εγκύκλιος που να καθορίζει τα διαδικαστικά θέματα.

Τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ για έναρξη επιχειρήσεων από ανέργους

 Προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ
 Χρηματοδότηση από 50% έως και 100% ανέργων που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις ή ήδη είχαν κάνει έναρξη αλλά και μικρών τουριστικές επιχειρήσεων προκηρύσσονται σταδιακά μετά τις εκλογές, καθώς αναμένεται να ανάψει το «πράσινο» φως για τέσσερα νέα προγράμματα του καινούριου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ
Αναλυτικά οι νέες δράσεις είναι:
1. Ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης
Πρόκειται για πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί αμέσως μετά τις εκλογές από το υπουργείο Οικονομίας και τον ΟΑΕΔ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκ ευρώ.
Ο αριθμός των εκτιμώμενων ωφελουμένων ανέρχεται σε 10.000 άτομα/επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε
Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και μετά καθώς και σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση της απασχόλησης μετά την 1/1/2015 προσλαμβάνοντας άνεργο.

ΟΓΑ: Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου η καταβολή των συντάξεων

Την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΟΓΑ.
Οι συντάξεις αφορούν 678.640 συνταξιούχους και θα γίνει με πίστωση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς των ΕΛΤΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Σεπτεμβρίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 303.488.767,78 ευρώ.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθησαν, χθες (30.08.2015) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 27 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς οι δύο γυναίκες και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της 25χρονης εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης (13) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000), για πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Η "Κιβωτός του κόσμου" Πωγωνιανής ζητά να προσλάβει ένα μάγειρα και ένα Παιδαγωγό-Ειδικό Παιδαγωγό

Η Κιβωτός του Κόσμου (http://www.kivotostoukosmou.org ) αναζητά για έμμισθη απασχόληση ένα μάγειρα και έναν Παιδαγωγό-Ειδικό Παιδαγωγό για τη στελέχωση του ανθρωπίνου της δυναμικού για την κοινωνική δομή που διαθέτει στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Στα καθήκοντά του ΣΕΦ περιλαμβάνεται η προετοιμασία τριών γευμάτων (πρωινού-μεσημεριανού-γεύματος) για τα παιδιά της Κιβωτού, η τακτοποίηση του χώρου της κουζίνας, ο προγραμματισμός των γευμάτων (διαχείριση πρώτων υλών και αποθεμάτων κ.λ.π.).
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο Σχολής Μαγειρικής, προϋπηρεσία στο αντικείμενο (τουλάχιστον 3 χρόνια), ενώ τυχόν προϋπηρεσία του υποψηφίου σε ξενώνα-σπίτι φιλοξενίας παιδιών θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, (αν δεν υπάρχει πτυχίο, η προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη).
Στα καθήκοντά του Παιδαγωγού-Ειδικού Παιδαγωγού περιλαμβάνεται η διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, επιτήρηση κι εφαρμογή του καθημερινού προγράμματος παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
Το ωράριο εργασίας είναι κυλιόμενο (πρωινό-απογευματινό και μπορεί να περιλαμβάνει και διανυκτέρευση), ανάλογα με τις ανάγκες.

Για πληροφορίες και υποβολή βιογραφικού σημειώματος, επικοινωνήστε με το τηλ.: 2657031005-6.

Εξοφλήστε τις οφειλές σας στην εφορία σε 12-24 δόσεις

Σε 12 δόσεις μπορούν να πληρώσουν φέτος το φόρο τους όσοι έκαναν τις τελευταίες ημέρες την δήλωση τους και βλέποντας το εκκαθαριστικό τους πανικοβλήθηκαν γιατί δεν μπορούν να δώσουν ως την Δευτέρα 31 του μήνα την πρώτη δόση. 
Αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία δίνεται η ευκαιρία - υπό προϋποθέσεις να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 δόσεις.
Αυτό που χρειάζεται είναι ο φορολογούμενος να αποδείξει την αδυναμία έγκαιρης καταβολής του φόρου με τις προβλεπόμενες δόσεις. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ποσό που θα ρυθμιστεί επιβαρύνονται με ετήσιο ποσοστό προσαυξήσεων 8,5%, ακόμη κι αν είναι μη ληξιπρόθεσμες.
Στην πάγια ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, εφόσον δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (με αναστολή πληρωμής ή με άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών).

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 229 εκατ. σε αγρότες και ιδιώτες επενδυτές

Πληρωμές προς αγρότες και ιδιώτες επενδυτές, συνολικού ύψους 229.338.400 ευρώ, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Οργανισμού, από αυτό το ποσό, 78.479.000 ευρώ αφορούν σε άμεσες ενισχύσεις (εκκρεμότητες πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης, επιχειρησιακά προγράμματα, ενέργειες προώθησης κ.α.), 108.563.670 ευρώ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (νέοι αγρότες, βιολογική γεωργία, εξισωτική αποζημίωση κ.α.) και 5.454.784 ευρώ σε πληρωμές προς ιδιώτες επενδυτές.