Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

DATA RC: Μπροστά με 4,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση  της εταιρείας DATA RC, που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4,5 μονάδων έναντι της ΝΔ.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα από 7 έως 9 Ιανουαρίου 2015 σε δείγμα 1.025 ψηφοφόρων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 27,8%
ΝΔ: 23,3%
Ποτάμι: 5,6%
ΚΚΕ: 4,7%
Χρυσή Αυγή: 4,1%
ΠΑΣΟΚ: 3,3%
ΑΝ.ΕΛ.: 2,1%
Κίνημα: 2,1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Άλλο κόμμα: 5%
Λευκό/άκυρο: 3%
Δεν θα ψηφίσω: 2,7%
Δεν απαντώ: 1,3%
Αναποφάσιστοι φθάνουν το 13,9%.

Δε θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια από τις 21 έως και τις 28 Ιανουαρίου λόγω εκλογών

Τροποποιητική εγκύκλιος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ορίζει ρητά, ότι λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών και τρεις εργάσιμες ημέρες μετά.
Αυτό αυξάνει τις ημέρες κατά τις οποίες τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών, ενώ παράλληλα αυξάνεται και το διάστημα που
αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανασταλεί πανελλαδικά η λειτουργία των δικαστηρίων από τις 21/1/2015 έως και τις 28/1/2015.

Ιωάννινα: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού

Έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ιωαννίνων στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην οδό Ν. Ζέρβα 5.
Τους υποψηφίους παρουσίασε ο συντονιστής της Ν.Ε Ιωαννίνων Κ. Βενέτης που αναφέρθηκε κατ αρχάς στην κατάσταση που βιώνει η χώρα και ότι στις 25 του μήνα με την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων θα οδηγηθούμε στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του λαού μας.
Η πολιτική του εκφοβισμού που επιχειρεί για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία, τόνισε ο κ. Βενέτης, όπως και ότι ο Γενάρης του 2015 δεν είναι Ιούνης του 2012 για να εξαπατηθεί με ψεύτικες υποσχέσεις και τεχνάσματα περί δήθεν διαπραγμάτευσης.

Στην συνέχεια έγινε η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων, που είναι οι παρακάτω:

ANOIKTO KINHMA-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ το Κίνημα Γ. Παπανδρέου

Χωρίς γραφειοκρατική ιεραρχία
του Βασίλη Τακτικού

Το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ.Παπανδρέου άρχισε πλέον να   λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Πανεπιστημίου 57 και Μπενάκη από το Σάββατο 10-1-2015, με βάση τις αρχές της Διακήρυξης της 3ης του Γενάρη που σε πολλά σημεία μοιάζει ως μια  ιστορική συνέχεια της 3ης του Σεπτέμβρη, αφού στεγάζεται ακόμη και στο ίδιο κτίριο που ξεκίνησε τότε το κίνημα του ΠΑΣΟΚ το 1974.
Πολλές βέβαια οι  σημειολογικές ομοιότητες αλλά και αρκετές καινοτομίες που εκφράζουν τη νέα εποχή. Με αυτοοργάνωση ξεκίνησε  και τότε, αλλά με μια ιεραρχία και μια Κεντρική επιτροπή για τη καθοδήγηση του κινήματος. Στο νέο Κίνημα Παπανδρέου δεν υπάρχει Κεντρική επιτροπή και διορισμοί σε κομματικά αξιώματα.
 Ο Πρώην Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις ότι, η αυτοοργάνωση που έχει επιλεχθεί ως τρόπος οργάνωσης του κινήματος δεν θα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα λόγω της επείγουσας ανάγκης των εκλογών, αλλά αποτελεί μόνιμο συστατικό  που θα καθορίζει και τη νέα φυσιογνωμία του Κινήματος και σε αυτή τη λογική θα πρέπει να προσαρμοστούν παλαιά και νέα στελέχη που έσπευσαν να υπηρετήσουν το νέο εγχείρημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 1ης/09-01-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 09-01-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-12-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 1/09-01-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2015.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού από Εθνική οδό προς Λαγκάδα Κόνιτσας», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη ΕΔΕ, μέχρι την 07-09-2015.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 41α επαρχιακής οδού στο Τ.Δ. Λιάπη Δήμου Ανατολικού Ζαγορίου», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος – Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2015.

Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Τα νέα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet
Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ θα σταλούν τις επόμενες μέρες σε 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. 
Πρόκειται για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.
Για τους περίπου 40.000 από αυτούς, με βάση τα νέα στοιχεία, προέκυψε ότι δικαιούνται την έκπτωση 50% από τον φόρο ή πλήρη απαλλαγή ενώ για τους υπόλοιπους 10.000 η εκκαθάριση έδειξε ότι χάνουν την απαλλαγή και τις εκπτώσεις.
Σημειώνεται ότι για τους ιδιοκτήτες για τους οποίους θα προκύψουν μειώσεις φόρου, στις επόμενες δόσεις που απομένουν, θα γίνει συμψηφισμός των ποσών που έχουν καταβληθεί.

Τα νέα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet.

Χάνι Δελβινακίου: Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία

Χθες (11-01-2015) το μεσημέρι στο Χάνι Δελβινακίου, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνέλαβαν έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και τρεις (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, 27, 34 και 31 χρονών, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τους τρεις ομοεθνείς του (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από μη νομοθετημένο σημείο της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, πεζοί, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.
Κατά τον έλεγχο, δύο από τους λαθρομετανάστες επέδειξαν διαβατήρια με πλαστές άδειες διαμονής και πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ για τον τρίτο εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

25 ψηφοδέλτια διεκδικούν την ψήφο μας στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, 21 κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος προτίθενται να διεκδικήσουν  την ψήφο του Ελληνικού λάου.
Τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, κ.λπ. νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις επερχόμενες  βουλευτικές εκλογές θα την έχει το Α΄  Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.
Έληξε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής  των κομμάτων, κ.λπ. στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής  τα εξής 21 κόμματα: