Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Άγγελο Αλεξίου


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Άγγελου Αλεξίου.

Ο Άγγελος επιστρέφει στην ομάδα μας (από τον ΠΑΟ Κουτσελιού) μετά από έναν χρόνο καθώς αγωνίστηκε ξανά με τα κιτρινόμαυρα την ποδοσφαιρική σεζόν 2022/23, καταγράφοντας 29 συμμετοχές και 3 γκολ.

-Άγγελε καλώς ήρθες ξανά στην οικογένεια της Αναγέννησης! Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

Πηγή: www.kefalovrisofc.gr

Σεισμική δόνηση 4,0 R, 11 χλμ, Βόρεια της Φιλιππιάδας Πρέβεζας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 4,0 R, σημειώθηκε στις 9:48 το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024, 11 χλμ Βόρεια της Φιλιππιάδας Πρέβεζας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 15 χλμ.

Γιάννινα: Σύλληψη αλλοδαπών (2 ανήλικοι) για κυκλοφορία πλαστού νομίσματος

 


Συνελήφθησαν χθες (11-7-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων 3 αλλοδαποί (δύο εκ των οποίων ανήλικοι) για κυκλοφορία πλαστού νομίσματος.

Ειδικότερα, οι τρεις τους επιχείρησαν να αγοράσουν από περίπτερο προϊόν μικρής αξίας με χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο προέκυψε ότι ήταν αμφίβολης γνησιότητας.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν οι μητέρες των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Το χαρτονόμισμα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

10 νέα αυτοκινητάκια για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου

 


Νέο στόλο απέκτησε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου και είναι έτοιμο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  να υποδεχτεί τα δεκάδες σχολεία που κάθε χρόνο επιλέγουν το συγκεκριμένο Πάρκο για τα Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιούν.

Το Πάρκο ενισχύθηκε με δέκα (10) υπερσύχρονα διθέσια αυτοκίνητα  της Peg Perego  GAUCHO XP 24V, ένα ιδανικό τζιπ για νέες  περιπέτειες και παιχνίδι. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει επίσης ραδιόφωνο και ήχους κάνοντας ακόμη πιο ρεαλιστική την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών.

 «Η οδηγική εκπαίδευση και η ασφάλεια είναι βασικοί πυλώνες και στόχος του Δήμου Πωγωνίου είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να βάλει γερά θεμέλια στην εκπαίδευση σωστών οδηγών, συνεπιβατών αλλά και πεζών. Κάθε χρόνο υποδεχόμαστε εκατοντάδες μαθητές, ακόμη και από τη Στερεά Ελλάδα, που φεύγουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία, έχοντας διδαχθεί παράλληλα την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Τα νέα οχήματα έρχονται να προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα στόλο αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Πάρκο μας» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης.

Η προμήθεια των οχημάτων ανήλθε στο ποσό των 6.990,00€ και προήλθε από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

 


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  που ισχύει από το Σάββατο 13-07-2024 έως και τη Δευτέρα 15-07-2024.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι  Φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω της περιγραφόμενης επιδείνωσης του καιρού, να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. 

Το πλήρες κείμενο του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού έχει ως εξής:

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει  θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται, ιδίως από τη Δευτέρα 15/7 και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά:

1.Τo Σάββατο (13-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει:

α. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο τους 38 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Κυριακή (14-7-2024) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα

Δωδεκάνησα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει:

α. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο τους 38 με 40 βαθμούς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 40 και

τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

στ. Στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

3. Τη Δευτέρα (15-7-2024)  η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει:

α. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο τους 39 με 40 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τους 41 με 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42

βαθμούς Κελσίου.

δ. Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

στ. Στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

4. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπεται κορύφωση των

θερμοκρασιών. Σε καθημερινή βάση θα γίνεται επαναπροσδιορισμός των

ορίων των θερμοκρασιών σε χρονικό ορίζοντα τριών ημερών.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι προβλέπονται συνθήκες υψηλής θερμικής καταπόνησης λόγω των επικείμενων θερμοκρασιών, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 24ωρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού και του δείκτη θερμικής καταπόνησης (WBGT) στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.emy.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/geniki_prognosi  

http://www.emy.gr/emy/el/forecast/deikths_wbgt

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με πρόεδρο και γ.γ. Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

 


Τον Πρόεδρο, Κυριάκο Γιαννόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα, Στέφανο Αυγουλέα, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτ. Στερεάς, Ηπείρου και Β. Ιονίου, Ηλίας Σπυριούνης, καθώς και ο αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας.

Η επίσκεψη του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Κατηγοριών Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (Κ23) και Εφήβων-Νεανίδων η οποία λαμβάνει χώρα στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία

 


 Μαζί με άλλους αλλοδαπούς συνεργούς του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 3 ομοεθνείς τους

Συνελήφθη χθες (11-7-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ανήλικος αλλοδαπός, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας της παραπάνω υπηρεσίας για τη διακρίβωση των συνθηκών τραυματισμού 3 αλλοδαπών (εκ των οποίων ενός ανηλίκου), που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προχθές (10-7-2024) το βράδυ, όπου εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς από κοινού με άγνωστους συνεργούς του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρια και ρόπαλα τους τρεις αλλοδαπούς ομοεθνείς τους σε περιοχή των Ιωαννίνων και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε μαχαίρι μήκους 32 εκατοστών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος επίσης στερείται των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: "Δημοφιλής Μουσική στην Ελλάδα: Πολιτικές και Ταυτότητες" το θέμα του 2ου Θερινού Συνεδρίου στο Δελβινάκι

 


Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις άνοιξε αυλαία το 2ο Θερινό Συνέδριο της Διεθνούς Συλλογικότητας για τη Δημοφιλή Μουσική στην Ελλάδα που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Δελβινάκι, υπό την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Δελβινακίου.

Το συνέδριο με θέμα «Δημοφιλής Μουσική στην Ελλάδα: Πολιτικές και Ταυτότητες» αποσκοπεί στον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ διακριτών πεδίων έρευνας και καλλιτεχνικής δραστηριότητας γύρω από τη σχέση της δημοφιλούς μουσικής με πολιτικές και ταυτότητες στην Ελλάδα και σε ελληνικούς διασπορικούς τόπους.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  & Πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης  που καλωσόρισε τους συνέδρους στην ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου σημειώνοντας παράλληλα ότι η δημοφιλής μουσική στην Ελλάδα έχει αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας.

ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: θέματα για την Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής (16-7-2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00)

 


Το "ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" κατέθεσε δύο ερωτήσεις για την Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής (16-7-2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00) που αφορούν 1ο:  το θέμα των οδικών αξόνων που συνδέουν την Π.Ε Πρέβεζας, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραμένει η μόνη Π.Ε

της χώρας δίχως σύνδεση με τους μεγάλους οδικούς άξονες και

2ο το κλειστό ξιφασκίας  για το οποίο ερωτάται η περιφερειακή αρχή για τις μελέτες που αφορούν την  αγορά, χωροθέτηση και συναρμολόγηση των υλικών  και  το κόστος μέχρι σήμερα.

Επερώτηση προς τον Κο Περιφερειάρχη για το Κλειστό Ξιφασκίας

Κύριε Περιφερειάρχη,

Το  πρώην κλειστό ξιφασκίας του Ελληνικού αγοράστηκε πριν από 2,5 χρόνια ως σίδερα και μεταφέρθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα. Τα υλικά σήμερα βρίσκονται στο αγρόκτημα Κατσικά.

Δεδομένου της σημαντικότητας του έργου ερωτάται η Περιφερειακή  Αρχή: 

1) Σε ποια μελέτη σκοπιμότητας στηρίχθηκε για την επιλογή της αγοράς του πρώην κλειστού ξιφασκίας και ποιες παράμετροι εξετάστηκαν;

2) Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για την υλοποίηση του έργου; Έχει υπολογιστεί ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα κόστη αγοράς- μεταφοράς της κατασκευής από το Ελληνικό όσο και τα κόστη μετατροπής του σε αθλητική εγκατάσταση αλλά και το κόστος συντήρησής του έργου μετά την ολοκλήρωσή του; Από ποιους πόρους χρηματοδοτείται το έργο;

3) Ποιές μελέτες υπάρχουν σχετικά με τη χωροθέτηση του προκάτ κλειστού ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά, δίπλα ακριβώς στη λίμνη Παμβώτιδα και με δεδομένο ότι στην εν λόγω περιοχή, σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις της Περιφερειακής Αρχής, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ευρύτερου μητροπολιτικού-περιβαλλοντικού πάρκου; Έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες αρχές;

4)Ποιες μελέτες υπάρχουν σχετικά με τη συναρμολόγηση των υλικών και τη μετατροπής τους σε αθλητική εγκατάσταση; Ποιες μελέτες υπάρχουν για τη συντήρηση της αθλητικής εγκατάστασης όταν  ολοκληρωθεί το έργο;

Ιωάννινα,10/7/2024

Με εκτίμηση,

Ο επικεφαλής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών»:

Στέφος Ιωάννης, Αγγέλη Παναγιώτα, Δημητριάδης Σάββας, Κορωναίος Θεόδωρος, Τσίρκας Μάριος

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2024»

 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

        Κουκλιοί: Δημοτική βραδιά 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

        Δολό: Ημερήσιο Πανηγύρι

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

        Κεφαλόβρυσο: Ημερήσιο Πανηγύρι

        Κακόλακκος: Ημερήσιο Πανηγύρι

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

        Ρεπετίστη: Παρουσίαση βιβλίου

         Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

        Περιστέρι: Ημερήσιο Αντάμωμα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

        Περιστέρι: Ημερήσιο Πανηγύρι

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

        Κουκλιοί: Ημερήσιο Πανηγύρι στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων και το βράδυ πανηγύρι στο προαύλιο του σχολείου

        Ποντικάτες: Ημερήσιο Πανηγύρι στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

        Κεφαλόβρυσο: Τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

        Αγία Μαρίνα: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Ζάβροχο: Παραδοσιακό Πανηγύρι

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

        Κεφαλόβρυσο: Πανηγύρι

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

        Κεφαλόβρυσο: Πανηγύρι

        Δρυμάδες: Παραδοσιακό πανηγύρι (μεσημέρι και βράδυ).

        Τεριάχι: Παραδοσιακό πανηγύρι

        Μαυροβούνι: Παραδοσιακό πανηγύρι

         Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024   (Κοίμησις της Αγίας Άννης)

        Κρυονέρι: Παραδοσιακό Πανηγύρι

         Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024  (Παρασκευής Οσιομάρτυρος)

        Κρυονέρι: Παραδοσιακό ημερήσιο Τραπέζι και βραδινό πανηγύρι

        Βροντισμένη: Παραδοσιακό πανηγύρι

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

        Σταυροσκιάδι: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Παρακάλαμος: Παραδοσιακό Πανηγύρι

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

        Σταυροσκιάδι: Παραδοσιακό ημερήσιο Πανηγύρι

        Παρακάλαμος: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Δελβινάκι: Παραδοσιακό Πανηγύρι

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

        Κεφαλόβρυσο: Παραδοσιακό γλέντι

        Ιερομνήμη: Παραδοσιακό γλέντι

        Κουκλιοί: 6ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού "Στο δρόμο της πολυφωνίας"

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

        Άγιος Κοσμάς: Αντάμωμα Αγιοκοσμιτών και φίλων

        Στρατίνιστα: εκδήλωση με πολυτονικά

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

        Βήσσανη: Αντάμωμα νεολαίας

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

        Κεφαλόβρυσο: «Παιχνίδια της αλάνας» για μικρούς και μεγάλους»

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

        Παρακάλαμος: «Παιχνίδια της αλάνας» για μικρούς και μεγάλους»

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

        Δελβινάκι: «Παιχνίδια της αλάνας» για μικρούς και μεγάλους»

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

        Πωγωνιανή: «Παιχνίδια της αλάνας» για μικρούς και μεγάλους»

        Καλπάκι Θεατρική παράσταση

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

        Κουκλιοί: Λαϊκή βραδιά

        Κεφαλόβρυσο: Πάρτι της Α.Ε. Κεφαλοβρύσου «Η Αναγέννηση» στην Πηγή Κεφαλοβρύσου

        Βήσσανη: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Αριστοτέλη Τζάκου στο Αρρεναγωγείο Βήσσανης (η έκθεση θα λειτουργεί έως 20 Αυγούστου)

        Κτίσματα: 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών «Τραγουδάμε την παράδοση τιμώντας το Πωγώνι»

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

        Κουκλιοί: Δημοτική βραδιά

        Παρακάλαμος: Ποδηλατοδρομία

       

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

        Λίμνη Ζαραβίνα: «Zaravina F»  - Συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο

        Πωγωνιανή: Λαϊκή βραδιά

        Βήσσανη: Μουσική βραδιά

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

        Δελβινάκι: Χορός από «ΑΕΔ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ»

        Αγία Μαρίνα: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Μαζαράκι: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Κάτω Ραβένια: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Ι.Μ. Βελλάς: Συναυλία με Πετρολούκα Χαλκιά - Βασίλη Κώστα και επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 

        Βήσσανη: Παραδοσιακό Πανηγύρι & παρουσίαση χορευτικών

        Κεράσοβο: Τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κερασόβου

        Άνω Ραβένα: Παραδοσιακό Πανηγύρι

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024  (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

        Βήσσανη: Παραδοσιακό Πανηγύρι & παρουσίαση χορευτικών

        Σιταριά: Ημερήσιο Πανηγύρι στο εξωκλήσι της Παναγιάς και το βράδυ Παραδοσιακό Πανηγύρι στην κεντρική πλατεία

        Παλαιόπυργος: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Ρεπετίστη: Ημερήσιο πανηγύρι

        Μαυρόπουλο: Ημερήσιο Πανηγύρι

        Κτίσματα: Παραδοσιακό πανηγύρι

        Άνω Ραβένα: Παραδοσιακό Πανηγύρι

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

        Σιταριά: Παραδοσιακό πανηγύρι

        Παλαιόπυργος: Παραδοσιακό Πανηγύρι

        Περιστέρι: Αντάμωμα

        Πωγωνιανή: Πωγωνήσιο αντάμωμα     

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

        Δολό: Δολιώτικο αντάμωμα

        Μερόπη: Παραδοσιακό πανηγύρι

        Περιστέρι: Παραδοσιακό πανηγύρι

        Σιταριά: Βραδιά για τους μικρούς φίλους με Καραγκιόζη και μάγο

        Κεράσοβο: Παραδοσιακό πανηγύρι

        Ψηλόκαστρο: Παραδοσιακό Ημερήσιο Πανηγύρι

        Δημόκορη: Παραδοσιακό Ημερήσιο Πανηγύρι

        Ιερομνήμη: Παραδοσιακό πανηγύρι 

        Μαυρονόρος: Παραδοσιακό πανηγύρι (μεσημέρι και βράδυ).

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

        Μερόπη: Παραδοσιακό πανηγύρι

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

        Βήσσανη: Γιορτή Βελανιδιάς

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

        Στρατίνιστα: Παραδοσιακό πανηγύρι

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

        Στρατίνιστα: Παραδοσιακό πανηγύρι

        Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

        Ωραιόκαστρο: Παραδοσιακό πανηγύρι

Το πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτιστεί.

Το ενημερωμένο πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.pogoni.gr

Παράταση της προθεσμίας στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 50.000 ανέργους μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου

 


Παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, η υποβολή αιτήσεων καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για 50.000 ανέργους, ενώ την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους παρόχους συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα υλοποιείται με τη διαδικασία του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training vouchers) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες με διά ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι (παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία), την Παρασκευή 19 Ιουλίου

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου σας προκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι την παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία, στις 19 Ιουλίου.

Μαζί μας εξαίρετοι καλλιτέχνες της γνήσιας ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής, υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα αξέχαστο γλέντι, με πρωταγωνιστές την πωγωνήσια και βλάχικη μουσική παράδοση!

Ελάτε να γλεντήσουν οι ψυχές μας!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 12 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή

 


Το τρέμουλο των χεριών είναι ένα από τα πιο συχνά και ομολογουμένως πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Άλλοτε αποτελεί απλώς μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, ενώ άλλες φορές μπορεί να αποτελεί μια προειδοποιητική ένδειξη υποκείμενων ασθενειών.

«Ο ιδιοπαθής τρόμος είναι η πιο συχνή αιτία τρέμουλου στο πλαίσιο νευρολογικής νόσου. Στην ουσία, πρόκειται για ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από βραδέως επιδεινούμενο τρόμο (τρέμουλο) των άνω άκρων. Είναι μία διαταραχή των νευρωνικών κυκλωμάτων που συγχρονίζουν την κίνηση, ενώ το υπόλοιπο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) δεν επηρεάζονται», επισημαίνει ο κ. Φώτης Μπουρλογιάννης Αναπληρωτής Διευθυντής Νευροχειρουργικής του Metropolitan Hospital, ο οποίος αναφέρει τα χαρακτηριστικά, τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου:

Ποια είναι τα πιο συνήθη χαρακτηριστικά του ιδιοπαθούς τρόμου;

Ο ιδιοπαθής τρόμος χαρακτηρίζεται από:

  • Προοδευτική και βραδεία επιδείνωση που αφορά συνήθως και τα δύο άνω άκρα, αλλά ασύμμετρα. Επίσης επηρεάζονται το κεφάλι, η φωνή και το πρόσωπο.
  • Ο τρόμος επιδεινώνεται σε συγκεκριμένες στάσεις των χεριών και κατά την κίνηση.
  • Η ένταση του τρόμου ποικίλει και επιδεινώνεται από το στρες, την κόπωση, την πείνα, τις ακραίες θερμοκρασίες κ.ά.
  • Στο 50-70% των ασθενών ο τρόμος βελτιώνεται προσωρινά μετά τη χρήση αλκοόλ αλλά μπορεί να προκύψει «rebound effect», δηλαδή άμεση υποτροπή των συμπτωμάτων.
  • Χρειάζεται ενδελεχής νευρολογική εξέταση για την εξακρίβωση της διάγνωσης, δεδομένου ότι ο ιδιοπαθής τρόμος έχει κοινά σημεία αλλά και σημαντικές διαφορές από φυσιολογικές καταστάσεις όπως ο γεροντικός τρόμος ή νευροεκφυλιστικές νόσους όπως η Πάρκινσον.

Πώς διαγιγνώσκεται ο ιδιοπαθής τρόμος;

Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση καθώς και εξέταση του οικογενειακού ιστορικού. Ο απεικονιστικός έλεγχος απαιτείται για αποκλεισμό άλλων αιτιών.