Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

8 στους 10 δανειολήπτες με δυσκολία πληρωμών

4 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά έχουν λάβει κάποιο δάνειο από τράπεζα
Δυσκολία ή και αδυναμία στην αποπληρωμή του δανείου εμφανίζει το 84% των νοικοκυριών, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue που καταγράφει τις μεγαλύτερες δυσχέρειες σε οικογένειες με παιδιά και νοικοκυριά που προέρχονται από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
Η έρευνα που δεν αναφέρει δείγμα ερωτηθέντων βασίζεται σε πανελλαδικές τηλεφωνικές έρευνες και τη βάση ερευνών της εταιρείας της περιόδου 2001-2013 για τη σύγκριση των στοιχείων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Public Issue για το 2012, τα 4 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα (41%) έχουν λάβει κάποιο δάνειο από τράπεζα, ενώ η προβολή του ποσοστού αυτού στον πληθυσμό των νοικοκυριών της χώρας αντιστοιχεί περίπου σε 1,5 εκατ. νοικοκυριά.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πρόκειται για στεγαστικό δάνειο (25%) και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά τα καταναλωτικά (10%), τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου (4%), τα επαγγελματικά (4%) και τα επισκευαστικά (3%).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόγραμμα ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία

Από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, διαβιβάστηκε σήμερα προς τους Δήμους, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει το πλαίσιο υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος στήριξης της κατανάλωσης γάλακτος σε σχολεία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν προβλέπει δωρεάν διανομή, όπως το αντίστοιχο πρόγραμμα για τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά ενίσχυση επί της τιμής διάθεσης του γάλακτος.
Επισημαίνεται ότι το ποσό ενίσχυσης θα μπορεί να συμπληρωθεί και από άλλους πόρους που μπορεί να διαθέσουν ορισμένοι φορείς, Δήμοι κ.α.
Το επιδοτούμενο προϊόν είναι το παστεριωμένο γάλα, ενώ το ποσό ενίσχυσης είναι περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο.

«Άλωσε» το Καλπάκι και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών ο ΠΑΣ Αρμυρός Βουνοπλαγιάς- Διπλό της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στην Αμφιθέα σε εξ' αναβολής παιχνίδι του Α' ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής

Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με πολύ καλό ρυθμό η ομάδα του ΠΑΣ Αρμυρού Βουνοπλαγιάς επικράτησε με 2-1 μέσα στο γήπεδο του Καλπακίου και πέρασε στο τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24΄ με κεφαλιά του Κατσαβριά ύστερα από σέντρα του Νταλάκα.
Ο ΠΑΣ Αρμυρός Βουνοπλαγιάς ισοφάρισε στο 28' και στο 45΄ έκανε το 1-2.
Στο 49' το Καλπάκι είχε ευκαιρία να κάνει το 2-2, όταν ο Γκόνης έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στην ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού.

 *Σε εξ' αναβολής παιχνίδι του Α' ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής, η ομάδα της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος  επιβλήθηκε με 1-2 της Αμφιθέας.

ΑΡΤΑ: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 48χρονου ημεδαπού που έγινε στις Κεραμάτες Άρτας την 11-2-2013

Δράστης είναι ένας 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και ομολόγησε την πράξη του

Στην υπόθεση εμπλέκεται και μία 25χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν παρούσα την ώρα της ανθρωποκτονίας και συνελήφθη επίσης
Εξιχνιάστηκε, υστέρα από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 48χρονου ημεδαπού, για τον οποίο δηλώθηκε χθες η εξαφάνισή του στις Αστυνομικές Αρχές, από συγγενικό του πρόσωπο.
Συνελήφθη χθες (26-02-2013) το βράδυ, ένας 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης και ομολόγησε την πράξη του, επικαλούμενος οικονομικές διαφορές με το θύμα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης, την 11-02-2013, μέσα στο σπίτι του στις Κεραμάτες Άρτας, πυροβόλησε με πιστόλι τον 48χρονο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος, τεμάχισε το πτώμα και πέταξε τα τεμαχισμένα μέλη και οστά στο βόθρο του σπιτιού του και σε παρακείμενο ποταμό, ενώ έκαψε τα δικά του ρούχα και τα ρούχα του θύματος στην αυλή του σπιτιού.
Επίσης, ως εμπλεκομένη στην υπόθεση, συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή, η οποία προέκυψε ότι ήταν παρούσα στο σπίτι του 36χρονου, την ώρα της ανθρωποκτονίας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
 ένα σκεπάρνι
μία κατσαρόλα, που ο δράστης χρησιμοποίησε για να εξαφανίσει στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν
ένα πιστόλι replica
Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές την 14-02-2013 για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών είχε κατασχεθεί ένα πιστόλι, το οποίο όπως προέκυψε είναι το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Marc: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Ποσοστό 12,3% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 6,6% το ΠΑΣΟΚ
Οριακό προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 28,3%
ΝΔ: 28%
Χρυσή Αυγή: 12,3%
ΠΑΣΟΚ: 6,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,6%
ΚΚΕ:  5,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,4%
Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 48,3% έναντι 38% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς (50,5%) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων (30,5%).
Στην ερώτηση «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση τα πράγματα πώς θα ήταν;», το 20,4% εκτιμά «καλύτερα», το 42,6% πιστεύει «χειρότερα» και το 30,3% απαντά «τα ίδια»
Πρώτος σε θετικές ψήφους στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης (46,7%), ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς (45,1%), ο Αλέξης Τσίπρας (35,5%), ο Πάνος Καμμένος (28,9%), η Αλέκα Παπαρήγα (28,7%), ο Ευάγγελος Βενιζέλςο (22%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (14,9%).
Τέλος στην ερώτηση «ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή κυβέρνηση», το 48,8% των ερωτηθέντων απαντά «μάλλον αρνητική» και το 35,4% «μάλλον θετική».

Η χοροεσπερίδα Αδελφότητας Κουκλιωτών Ιωαννίνων, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, ώρα 21:00, στο ''στέκι της γεύσης'', Κύμης 157 και Σκουφά 30, Ηράκλειο Αττικής, στην έξοδο της Αττικής οδού, από την Κύμης

Αγαπητοί μας συγχωριανοί και φίλοι σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό της Αδελφότητάς μας!
Το καθιερωμένο μας ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 9 Μαρτίου και ώρα 9 το βράδυ.
Και φέτος θα γίνει μαζί και η κοπή της πίτας και η εμφάνιση του χορευτικού μας! 
Σας περιμένουμε να ανταμώσουμε, να περάσουμε όμορφα και να διασκεδάσουμε στα ακούσματα του κλαρίνου του Βασίλη Τόλη με το συγκρότημά του καθώς και του συγχωριανού μας Ανδρέα Κων/νου Μανίκα! Το ραντεβού μας είναι στο Κέντρο το "ΣΤΕΚΙ της γεύσης" (Λεωφ.Κύμης 157 & Σκουφά 30, έξοδος Αττικής Οδού Κύμης). Η τιμή πρόσκλησης προσαρμόστηκε στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής μας και ορίστηκε στα 20 Ευρώ με πλήρες μενού, ποτά, αναψυκτικά και φυσικά τη μουσική! Σας περιμένουμε λοιπόν να περάσουμε όμορφα και να ξεχάσουμε έστω για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας!

Τηλ. επικοινωνίας:
Πρόεδρος κ. Σταύρος Ζώτος: 6909370842
Τηλ. μαγαζιού: 210-2840555

Σε πανηγυρική εκδήλωση, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, γιόρτασε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" στην Τερψιθέα Γλυφάδας την Κυριακή 24-2-2013 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας "Η ΠΙΝΔΟΣ" για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την απελευθέρωση των
Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Θ. Γεωργόπουλου και από την
παιδική χορωδία που έκανε και την έναρξη της εκδήλωσης με το δημοτικό τραγούδι  "ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ".
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης-Ελληνικού Σεβασμιώτατατος κ.κ. Παύλος, ο Δήμαρχος
Γλυφάδας κ. Κ. Κόκκορης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού κ. Ευστ. Γεωργούλας, η Αντιδήμαρχος Διοικητικού κ. Μ. Βουγιουκλή, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Ένωσης
Κρητών Γλυφάδας "Η ΚΡΗΤΗ" κ.Γ.Σηφάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Σπ. Δήμου, Γ. Αγγελόπουλος, η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και Δημ.Σύμβουλος κ. Δάφνη Χαρίση Μπίλια, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων Ηπειρωτών μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής δημόσιας διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δονάτος Παπαγιάννης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα και τις προεκτάσεις του.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η Ένωση Κρητών Γλυφάδας "Η ΚΡΗΤΗ" με χορευτικό και μουσικό τμήμα  προς τιμήν της εθελοντικής συμμετοχής των Κρητών αγωνιστών στην απελευθέρωση της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.
Η ιστορική αναδρομή και η προβολή οπτικοακουστικού
υλικού έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου εκπαιδευτικό κ. Μ. Δοκοπούλου ενώ την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκε ο Γεν. Γραμματέας κ. Τ.
Κατοπόδης.
Εκ μέρους της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας ο Πρόεδρος κ. Γ. Σηφάκης προσέφερε ενθύμιο τιμής ένα φιλοτεχνημένο κρητικό μαχαίρι στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μ. Δοκοπούλου, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ Γρ. Ζιάκας(Αντιπρόεδρος),κ. Αλ. Μπάκα (Ταμίας), κ. Φ. Σιούτη(Έφορος), κ. Ν. Ιωάννου(Μέλος) και κ. Μ. Στέφος(Μέλος) προσέφεραν τιμητικές ανθοδέσμες στους συντελεστές της εκδήλωσης.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας "Η ΠΙΝΔΟΣ" ευχαριστεί τους ευγενικούς
χορηγούς για την υποστήριξή τους και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Eurostat: Στα όρια της φτώχειας το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού

Το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.
Ειδικότερα, προκύπτει ότι στην Ελλάδα, ανά ηλικιακή ομάδα, το 30,4% των παιδιών κάτω των 18 ετών αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού (27% στην ΕΕ), ενώ στους πολίτες 18- 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην ΕΕ) και στους ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών) είναι 29,3% (20,5% στην ΕΕ).
Παράλληλα, ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων. Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην ΕΕ), ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην ΕΕ) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης (7,5% στην ΕΕ).

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 66χρονος αλλοδαπός, αναζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, προχθές (25-02-2013) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 66χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων Δ.Σ. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   22-2-2013  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  5/22-2-2013] ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

1.Έγκριση ανάθεσης προμηθειών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  24
2.Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. ετ. 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ  25
3.Έγκριση εγγραφής στον προϋπολογισμό ετ. 2013 του προγράμματος: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης ειδικών κοινωνικών ομάδων στην Πίνδο» από το δικαιούχο / Α.Σ.  «Ορεινή συμπολιτεία Πίνδου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  26
4. Έγκριση εγγραφής στον προϋπολογισμό ετ. 2013 του προγράμματος  «BRANDINODE» που έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007 – 2013»  ΑΠΟΦΑΣΗ  27
5.Έγκριση επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας – αλληλεγγύης – 
Μέριμνας & Παιδείας Δήμου Πωγωνίου.   ΑΠΟΦΑΣΗ  28
6.Έγκριση προϋπολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  29
7.Έγκριση  επιχορήγησης Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  30
8.Έγκριση ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων ετ. 2012 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  31
9.Έγκριση λύσης σύμβασης ενοικίασης ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου στα Ιωάννινα.  ΑΠΟΦΑΣΗ  32
10.Έγκριση έκδοσης αδειών άσκησης υπαίθριου – στάσιμου εμπορίου για τη λειτουργία καντινών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  33
11.Έγκριση παραχώρησης της χρήσης Δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Δελβινακίου, για την μετεγκατάσταση του καταστήματος των ΕΛΤΑ.  ΑΠΟΦΑΣΗ 34
12.Έγκριση παραχώρησης χρήσης Δημοτικού κτιρίου [πρώην οικοκυρική σχολή] στην Τ.Κ. Βασιλικού, στο Σύλλογο Γυναικών Βασιλικού. ΑΠΟΦΑΣΗ 35
13.Έγκριση μεταφοράς εξοπλισμού του «Κέντρου Περιβάλλοντος Καταρράκτη» από την Τ.Κ. Καταρράκτη στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, σε αίθουσα του Δημαρχείου της Δ.Ε. Άνω Καλαμά»  ΑΠΟΦΑΣΗ  36
14.Υπογραφή συμφώνου των Δημάρχων για την υλοποίηση του έργου: ΣΕΑΠ – ΠΛΑΣ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  37
15.    Επί αιτήσεων δημοτών.   ΑΝΑΒΟΛΗ


ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ

1.Έγκριση χορήγησης παράτασης του έργου: «Αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων Υδάτων Τ.Κ.  Κρυονερίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  38
2.Κατανομή επιχ/σης για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  39
3.Έγκριση διεξαγωγής επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.   ΑΠΟΦΑΣΗ  40

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ