Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της κληρονομιάς του Πωγωνίου

Επιστήμονες ανέδειξαν την ιδιαίτερη ταυτότητα της περιοχής

Ξεχωριστή είναι η πολιτιστική ταυτότητα και φυσιογνωμία του Πωγωνίου μέσα σ’ ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του ιδιαίτερου αυτού ακριτικού τόπου της ηπειρωτικής γης.Η ανάδειξή της λοιπόν αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση για το Πωγώνι και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο βρέθηκε στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας που διεξήχθη πρόσφατα στο Πνευματικό Κέντρο του Δελβινακίου (φωτό).Πλήθος επιστημόνων έλαβαν μέρος με εισηγήσεις στην επιτυχημένη αυτή ημερίδα η οποία είχε ως θέμα της τις «Έρευνες στο Πωγώνι: Δελβινάκι στην Ιστορία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό» και τα εύσημα ανήκουν στους συνδιοργανωτές της, δηλαδή στο Δήμο Πωγωνίου, στο Κέντρο Ερευνών Πωγωνίου και στο Εργαστήριο Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας και Νεοελληνικού Πολιτισμού.Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Ντάλλας, ενώ το προεδρείο της ημερίδας αποτελούνταν από τον ίδιο και τους αντιδημάρχους Μιχάλη Μάγγο και Βασίλη Μάτσια, καθώς και το Διευθυντή του Εργαστηρίου Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας και Νεοελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Κέντρου Ερευνών Πωγωνίου, Απόστολο Παπαϊωάννου.
Οι εισηγήσεις
Στις ενδιαφέρουσες επιστημονικές εισηγήσεις τους οι ομιλητές ανέδειξαν πτυχές της πολιτιστικής ταυτότητας της ακριτικής αυτής περιοχής. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Θεοδοσίου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, αναφέρθηκε στη «Συμβολή του Δελβινακίου στην επανάσταση του 1821», η Διώνη Βαδήμα, φιλόλογος μίλησε για τους «Λόγιους του Δελβινακίου», ο δε Σωκράτης Μυριούνης, επίσης εκπαιδευτικός, αρίθμησε και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις «Εκκλησίες του Δελβινακίου».Με έντονη τη συναισθηματική φόρτιση ο Νίκος Υφαντής, φιλόλογος - συγγραφέας, μίλησε για το «Πωγώνι που έφυγε» και στη συνέχεια ακολούθησε μια αναδρομική αναφορά για την «Εκπαίδευση στο Πωγώνι 1913-20» από τον ιστοριογράφο Πάνο Τζιόβα. Ο πρ. Διευθυντής Εκκλ. Ακαδημίας Βελλάς Μανώλης Ριζόπουλος, αναφέρθηκε στους σπουδαστές από το Πωγώνι στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς (1913-89) και η Βούλα Σκαμνέλου, σχολική σύμβουλος, σχολίασε τους «Λόγους δύο επιθεωρητών εκπαίδευσης της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πωγωνίου 1923-1927», ενώ ο Χαράλαμπος Φούκης, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μίλησε για «Το Πωγώνι στην ύστερη οθωμανοκρατία. Παιδεία στα χωριά Σωπική, Σχωριάδες και Πολύτσανη».Αναφορά στη σύγχρονη αλλά και τραγική ιστορία του Πωγωνίου έκαναν κατά σειρά οι Νίκος Κούρος, υποψ. Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οποίος μίλησε με θέμα: «Το Πωγώνι στην Αντίσταση: Το ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου (10 Ιουλίου 1943)» και ο Αλέκος Ράπτης, ιστορικός – ερευνητής, με την παρουσίαση «Εγκλήματα πολέμου της γερμανικής Μεραρχίας “Edelweis”, Πωγώνι 1943-44».Στην εισήγησή τους με θέμα: «Από το παρελθόν στο παρόν: από τα συνέδρια και τις συναντήσεις στη σύγχρονη αναγκαιότητα» ο Κων/νος Κωστούλας, συγγραφέας – εκδότης, καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Παπαϊωάννου που μίλησε για «Έρευνες στο Πωγώνι. Η ιστορία: Διάρκειες και τομές. Διεθνής ιστορική συγκυρία και εθνικές διεκδικήσεις. Η σύγχρονη πρόκληση», αναφέρθηκαν στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Πωγωνίου, αλλά και το χρέος των σημερινών κατοίκων του στην κρίσιμη συγκυρία.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
 Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης τόνισε «τη σπουδαιότητα της ημερίδας αυτής για την περιοχή του Πωγωνίου που πραγματοποιείται σε μια περίοδο πολυδιάστατης κρίσης για την ελληνική κοινωνία που χρειάζεται την προβολή της ελληνικής παιδείας, της πολιτιστικής φυσιογνωμίας και ιστορικής ταυτότητας αυτής της ακριτικής περιοχής, την οποία θα αναδείξουν και θα αναλύσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες και εισηγητές σε αυτή την ιδιαίτερη και σημαντική εκδήλωση».
Ο Οδυσσέας Πότσης
Με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης δήλωσε ότι «η ημερίδα αυτή είναι μια καλή αρχή για την καταγραφή της ιστορίας και παράδοσης του τόπου που δεν σταματά στα σύνορά της αλλά συνεχίζει και πέρα από αυτά σε μια πολιτισμική ενδοχώρα και σε μια πλούσια προσφορά των Εθνικών Ευεργετών στην πατρίδα». Πρόσθεσε ότι θα «είναι χρήσιμη και πολύτιμη η αξιοποίηση αυτής της έρευνας, την οποία θα στηρίξει ποικιλοτρόπως η Περιφέρεια Ηπείρου».
Ο Αποστ. Παπαιωάννου
Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Παπαϊωάννου, αφού ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διοργάνωση της Α’ Επιστημονικής Ημερίδας για το Πωγώνι που συμπίπτει με μια κάκιστη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τόνισε ότι «το Πωγώνι δίνει σήμερα την δική του απάντηση και κάνει τη δική του αντίσταση με τη συγκέντρωση ιστορικών τεκμηρίων, με τη βοήθεια της επιστημονικής έρευνας, καταγραφής και αξιοποίησης του αρχειακού υλικού που αφορά την πλούσια τοπική ιστορία, τον πολιτισμό, την παιδεία και τη λαογραφική παράδοση».Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθούσε και η δημιουργία ενός ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Πωγωνίου που θα αξιοποιούσε το αρχειακό υλικό με τη βοήθεια επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει το Εργαστήριο Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας και Νεοελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και το Κέντρο Ερευνών Πωγωνίου, κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σύλληψη 33χρονου ημεδαπού για βιασμό σε βάρος αλλοδαπής, στην Πάργα Πρεβέζης

Συνελήφθη, χθες (13-08-2012) το πρωί στην Πάργα Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 43χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Φινλανδίας, χθες τα ξημερώματα σε παραλιακή οδό της Πάργας, ο ανωτέρω με την άσκηση σωματικής βίας, την εξανάγκασε σε συνουσία μαζί του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 82χρονης στο Ράγιο Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί


Ταυτοποιήθηκε άλλος ένας αλλοδαπός ως δράστης της ληστείας

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας, υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το βράδυ της 12-08-2012 εντός της οικίας 82χρονης στο χωριό Ράγιο της Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21,24 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ για τη συμμετοχή του στη ληστεία αναζητείται ακόμη ένας 25χρονος ομοεθνής τους.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το βράδυ της 12-08-2012 ο 21χρονος μαζί με τον 25χρονο, εισήλθαν στο διαμέρισμά της 82χρονης και αφού την ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ ενώ οι άλλοι δύο δράστες ανέμεναν έξω από το σπίτι ως τσιλιαδόροι.
Για ον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αφαίρεσαν αντικείμενα από λουόμενη, στην Πάργα Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (13-08-2012) το μεσημέρι στην Πάργα Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Σερβίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 46 και 43 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα στην παραλία του Βάλτου, είχαν αφαιρέσει από λουόμενη αλλοδαπή παραθερίστρια μια τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό των  400 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων σε Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τέσσερα (4) άτομα ενώ εμπλοκή στην υπόθεση έχει και μία αλλοδαπή οικιακή βοηθός, εργαζόμενη σε ένα από τα σπίτια
Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, τρεις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο δίμηνο στα χωριά Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τρεις ημεδαποί, ηλικίας 34, 44 και 47 ετών και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ σε μία περίπτωση κλοπής εμπλέκεται και μία 50χρονη υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 14-06-2012 έως 08-08-2012, ενεργώντας ως εγκληματική ομάδα και με διαφορετικό ρόλο ο καθένας, αφαίρεσαν από οικίες στην Πλατανούσα και το Μονολίθι Ιωαννίνων, συνολικά το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ και τρία μηχανήματα κοπής ξύλων και χόρτων.
Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι 50χρονη υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε ένα από τα σπίτια διευκόλυνε την είσοδο των δραστών στο σπίτι.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ζωντανές οι μνήμες στο Κεράσοβο Πωγωνίου


Εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς από τα ναζιστικά στρατεύματα στο Κεράσοβο Πωγωνίου.

Τη μνήμη των 17 κατοίκων του Κεράσοβου Πωγωνίου, που ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου του 1944 θανατώθηκαν από τις σφαίρες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, τίμησαν χθες οι συγχωριανοί τους, ο Δήμος Πωγωνίου και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ενώ το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο πρώην βουλευτής Αθ. Οικονόμου, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Γ. Οικονόμου και δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι Αδελφοτήτων αποδήμων Ηπειρωτών.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για να ακολουθήσει τρισάγιο στο μνημείο των νεκρών Κερασοβιτών και κατάθεση στεφάνων.
Ο Μητροπολίτης Ανδρέας κάλεσε το Δήμο Πωγωνίου να εντείνει τις ενέργειές του για την διάνοιξη του μονοπατιού που οδηγεί στη σπηλιά όπου βρήκαν τον τραγικό θάνατο οι 17 Κερασοβίτες, έτσι ώστε το ετήσιο μνημόσυνο να τελείται στον τόπο του μαρτυρίου. Απαντώντας ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης,  έκανε γνωστό ότι η μελέτη βρίσκεται υπό σύνταξη, ωστόσο το κόστος φαντάζει απαγορευτικό για τα σημερινά δεδομένα.
Ο Θ. Οικονόμου σε δήλωσή του τόνισε πως τέτοια εκδήλωση δεν πρέπει να είναι μόνο μία εκδήλωση μνήμης, αλλά μία εκδήλωση η οποία να εμπεριέχει και πολιτικά μηνύματα και να διδάσκει για το μέλλον.
«Σε μία αντίστοιχη περίοδο κρίσης τη δεκαετία του ’30 η χιτλερική ιδεολογία, που με δημοκρατικό τρόπο παρείσφρησε στην ιδεολογία και την κυβέρνηση της χώρας, αιματοκύλησε την Ευρώπη. Να τα έχουμε υπόψιν μας αυτά, έτσι ώστε να μην μας φυλακίζει η ιστορία, αλλά να μας διδάσκει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόωρες συντάξεις τέλος!

Κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη πριν τα 65!

Η αιμορραγία των ταμείων συνεχίζεται. Η μειώσεις μισθών ενέτειναν το πρόβλημα και αντί άλλης λύσης για να αποφευχθεί το άμεσο κραχ προτείνεται η αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους ακόμη έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν πριν συμπληρώσουν το 65ο έτος ηλικίας
Οι πρόωρες συντάξεις αποτελούν αγκάθι για το υπουργείο και έτσι προβλέπονται δραματικές αλλαγές στα όρια ηλικίας.
Με την αύξηση των απαιτούμενων ετών από τα 15 στα 20 έτη ασφάλισης η έξοδος σε σύνταξη θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Στόχος είναι όλοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που σήμερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πολύ νωρίτερα από το 65ο έτος.
Εναλλακτικά θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 όσοι συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης, ωστόσο έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στην 35ετία, αλλά και όσοι εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όπως και γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τα Ταμεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος", ουσιαστικά πλήττονται όσοι άρχισαν να δουλεύουν από το 83 μέχρι το 92 και δεν προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα.
Όσοι συμπληρώνουν 15ετία και θέλουν να βγουν σε σύνταξη στα 65 θα αναγκαστούν να δουλέψουν τουλάχιστον 5 επιπλέον έτη.
Όσοι θεμελιώσουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα είναι οι πλέον άτυχοι καθώς θα είναι αυτοί που θα ... πέσουν πάνω στα νέα μέτρα.
Δεν αναμένεται να πληγούν όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα ως το 2010, ενώ εκείνοι που θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011 ή εκείνοι που θεμελιώνουν δικαίωμα ως 31 Δεκεμβρίου του 2012 φαίνεται να αποφεύγουν τα χειρότερα, αν και ίσως έχουν κάποια αύξηση ορίου ηλικίας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναβάλει τις εκδηλώσεις ''Ηπειρώτικες Όχθεις 2012''

Συνεκτιμώντας τις φετινές απαγορευτικές οικονομικές συνθήκες της διοργάνωσης κα την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους και των προοπτικών ενός θεσμού πρωτοποριακού για την Ήπειρο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ οδηγείται στην δύσκολη απόφαση της ακύρωσης των εκδηλώσεων για τις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2012".
Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν έρχεται μετά από μια πολύμηνη, μαζική και συλλογική προετοιμασία της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΠΣΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κατά τόπους φορέων καθώς και συμμετεχόντων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Όλή αυτή η συλλογική εργασία θα φανεί χρήσιμη στα επόμενα βήματα του θεσμού, σε συνθήκες και προοπτικές αντάξιές της.

Οι 'ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" αποτελούν ένα από τους ομορφότερους καρπούς της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  τα τελευταία χρόνια, όντας ένας πολιτιστικός, περιβαλλοντικός θεσμός μακράς πνοής και η φετινή απόφαση αποσκοπεί στην καλύτερη συνέχεια του θεσμού στο μέλλον, με απαρχή το καλοκαίρι του 2013.

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ συνδιοργανώνει την εκδήλωση που προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τις¨"ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" στον Αμμότοπο της Άρτας την Κυριακή 19 Αυγούστου και ώρα 7 μμ.

Η εκδήλωση αυτή, με θέμα "ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" έρχεται να αναδείξει, κοντά στις άλλες σχετικές πρωτοβουλίες κι εκδηλώσεις, το μεγάλο πρόβλημα του Αράχθου και την κατηγορηματική εναντίωση της Π.Σ.Ε. στην μεθοδευόμενη κατασκευή φράγματος.

Αν φέτος οι "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" αναγκαστικά εστιάζονται στα πηγάδια του Αμμότοπου και τις όχθες του Αράχθου, η απόφαση όσων πασχίζουμε για το μέλλον του θεσμού είναι να διατρέχουν στο μέλλον όλες τις όχθες της Ηπείρου. Τα ποτάμια μας ας κυλάνε γάργαρα, καθαρά κι αστείρευτα κι εμείς διαρκώς θα ανταμώνουμε και θα συνδημιουργούμε στις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ".
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη ημεδαπού για ρίψη άσκοπων πυροβολισμών κατά την διάρκεια γλεντιού

Συνελήφθει από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Δελβινακίου στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου, το βράδυ της Τρίτης 14 Αυγούστου ημεδαπός, γιατί κατά τη διάρκεια γλεντιού έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα  Ιωαννίνων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ημεδαπός στα Κτίσματα Ιωαννίνων, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς.
Συνελήφθη, χθες (14-08-2012) αργά το βράδυ στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), 44χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς.
Ειδικότερα, κατά την διεξαγωγή εκδήλωσης (πανηγύρι), ο 44χρονος προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με περίστροφο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, οκτώ (8) σφαίρες διαμετρήματος 0,38 και δύο (2) κάλυκες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.