Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις κλοπές εικόνων

Τη θέση του να φτάσουν μέχρι το τέλος οι έρευνες για τους δράστες των κλοπών εικόνων από τους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια της Ηπείρου, επανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την τελευταία απόπειρα κλοπής στον Ι. Ν. Αγίου Μηνά Μονοδενδρίου Ζαγορίου.
«Η όλη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Θεωρώ ότι η πρόταση που έκανε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για καταγραφή των πάντων είναι σωστή. Κάτι που έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Εμείς επεξεργαζόμαστε προτάσεις για να αποκτήσει ταυτότητα ο πολιτισμός της Ηπείρου και δη ο θρησκευτικός. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα τις θέσουμε υπόψη των Μητροπόλεων της Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού».
Τέλος ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι από την ενασχόλησή του με το θέμα των κλεμμένων εκκλησιαστικών θησαυρών, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι δράστες χωρίζονται σε τρεις ομάδες: Σε αυτούς που κλέβουν τις εικόνες, σε αυτούς που τις πουλάνε και σε αυτούς που τους καλύπτουν.

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα αφορούν στην κλοπή των εικόνων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και όχι μόνο», κατέληξε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδικά έργα που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για την υλοποίηση έργων που αφορούν το οδικό δίκτυο:
Συγκεκριμένα:
Ανέδειξε τους ανάδοχους των έργων:
• «Αποκατάσταση οδού από Μορφάτι έως Μεσοβούνι ΤΚ Σπαθαραίων)» της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος ο Γ. Παπαρούνας.
• «Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ Στεφάνης-Β΄ φάση», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Γρ. Λέτσος
Ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των έργων:
• «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση οδού από ΚΤΕΟ έως Διασταύρωση 2ης επαρχιακής οδού Μύτικα - Νικόπολης», προϋπολογισμού 80.000,00 με ΦΠΑ, και «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας» της Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ, καθώς οι αρχικοί διαγωνισμού απέβησαν άγονοι.
• Ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-αποκατάσταση οδού προς Κοσμηρά-Ασβεστοχώρι», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ. 

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Σεπτεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Πρωτόπαππα-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 14-09-14/16:00), εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Ζωοδόχος 14-09-14/17:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Θρίαμβος Σερβιανών-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 13-09-14/16:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Σ. Καλπακίου-Πίνδος Κόνιτσας 13-09-14/17:00) για την 2η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
ΩΡΑ: 16:00

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:00)
Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (17:00)
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (18:15)
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (16:00)
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ (16:00)
ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ - Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:00)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής 
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:00)
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:00)
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (17:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (16:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:00)

Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:00)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί το έργο Ιωάννινα-Κακαβιά και έργα βελτίωσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Με κοινοτικά κονδύλια 580 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν έντεκα έργα σε ελληνικά λιμάνια καθώς και στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο της χώρας, η υλοποίηση των οποίων θα έχει δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του 2016.
Πρόκειται για έργα τα οποία έχουν ενταχθεί σε έναν από τους εννέα κύριους διαδρόμους διευρωπαϊκών δικτύων που προωθούνται από την Ε.Ε. και οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με πάνω από 11,9 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.
Το ποσό αυτό αποτελεί το πρώτο τμήμα της νέας διαθέσιμης χρηματοδότησης για τις μεταφορές.
Συνολικά μέχρι το 2020 η Ε.Ε. θα προχωρήσει σε συνολική χρηματοδότηση 26 δισ. ευρώ για τις μεταφορές.
Ειδικότερα τα ελληνικά έργα ανήκουν στον Διάδρομο της Ανατολικής Μεσογείου που ενώνει τις θαλάσσιες διασυνδέσεις του Βορρά, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου.

Συνελήφθη 30χρονη για απόπειρα κλοπής σε ψησταριά στα Ιωάννινα

Συνελήφθη σήμερα (12.09.2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, μία ημεδαπή ηλικίας 30 ετών, για απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, η προαναφερόμενη εισήλθε σε ψησταριά στα Ιωάννινα και ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους, προκαλώντας φθορές, με σκοπό να αφαιρέσει χρήματα πλην όμως έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (26) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο ιατρική συνταγή.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων. 

Ιωάννινα: Σύσκεψη φορέων για τους βοσκοτόπους, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν την  Δευτέρα  15  Σεπτεμβρίου και  ώρα  11:00 π.μ. στην  αίθουσα  του  συνεδριακού  κέντρου  της  Περιφέρειας  Ηπείρου  στην  Στοά  Σάρκα στα  Ιωάννινα, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, δήμοι και φορείς της περιοχής με αποκλειστικό θέμα την μείωση  των  επιλέξιμων  βοσκοτόπων, που φέρνει τον κίνδυνο αποκλεισμού  των  κτηνοτρόφων  του  Νομού  Ιωαννίνων  από  την  είσπραξη  των  επιδοτήσεων.

Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στα Ιωάννινα

Την Τετάρτη (10-09-2014), καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο περιστατικά απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, καταγγέλθηκε από 76χρονη ημεδαπή ότι άγνωστος δράστης, επιβαίνοντας ως οδηγός σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, σκούρου χρώματος, την πλησίασε και αφού προσποιήθηκε ότι είναι γνωστός της κόρης της, προφασίστηκε ότι ήθελε να διεκπεραιώσει οικονομικές της υποθέσεις και της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (9.600) ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, καταγγέλθηκε από 80χρονη ημεδαπή ότι άγνωστος άνδρας την εξαπάτησε, επικαλούμενος ψευδώς οφειλές του γιού της στην εφορία και την οδήγησε σε τραπεζικό κατάστημα, όπου της απέσπασε το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 33χρονος διακινητής ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (57,4) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, προχθές (10-09-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, που προέκυψαν από τις έρευνες τους, σύμφωνα με τα οποία ο 33χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών σε χρήστες στην πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν έλεγχο στον 33χρονο, καθώς και έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:
ποσότητα ηρωίνης, βάρους (57,4) γραμμαρίων
μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (0,7) γραμμαρίων
επτά (7) ναρκωτικά χάπια
μία νάιλον συσκευασία με λευκή σκόνη αγνώστου χημικής συνθέσεως
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Από τη Δευτέρα τα νεότερα για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Tα 8 βήματα εφαρμογής του νόμου.

Τις νέες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, και το ύψος της κάθε δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν θα γνωρίζουν από τη Δευτέρα 15/9 οι φορολογούμενοι, ενώ από τις 22 Σεπτεμβρίου θα εκτυπώνουν τα εκκαθαριστικά τους οι φορολογούμενοι, για τους οποίους θα γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα τα 8 βήματα εφαρμογής του νόμου.
Ειδικότερα, η υλοποίηση του νέου νόμου θα γίνει ως εξής:
1. Από Δευτέρα 15/9 και σταδιακά (εντός δύο ημερών) οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxisnet και στην ηλεκτρονική σελίδα του Περιουσιολογίου το νέο αριθμό των δόσεων το ποσό της κάθε δόσης, βάσει της αρχικής εκκαθάρισης και την ημερομηνία καταβολής αυτών. Τονίζεται, για να μην υπάρξει σύγχυση, ότι η αναπροσαρμογή των δόσεων θα γίνει για όλους τους φορολογούμενους, ανεξάρτητα αν, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, θα διενεργηθεί στη συνέχεια νέα εκκαθάριση του φόρου σε μερίδα εξ αυτών. Δηλαδή, από 15/9 και μέχρι τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι δεν θα δουν στο εκκαθαριστικό τους διαφορετικό ποσό οφειλόμενου φόρου από αυτό που είχε αρχικά εκκαθαρισθεί.

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, προχθές (10-09-2014) το απόγευμα, στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 29χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.