Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για αύριο Παρασκευή των Φώτων


Με δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων η ΕΜΥ, για αύριο Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανείων προβλέπει επιδείνωση του καιρού, αρχικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με κύρια χαρακτηριστικά:
Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, έντασης 8 με 10 μποφόρ.
Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά κι από το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ).
Πάντως, από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Στο 1,2 δισ. τα έσοδα από τις δηλώσεις


Μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 173 εκατ. από παράβολα και άλλα 193 εκατ. για τους ημιυπαίθριους

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης αυθαιρέτων, μέχρι και την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2012, προκύπτει ότι ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 236.700.
Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 173 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.
Για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μηχανικών είναι διαθέσιμες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και σειρά ερωτήσεων - απαντήσεων για όλες τις ειδικές περιπτώσεις που έχουν περιέλθει στην γνώση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ.
Όσον αφορά στη ρύθμιση των ημιυπαιθρίων, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2011 τα συνολικά έσοδα από τα πρόστιμα έφτασαν τα 883 εκατ. ευρώ από τις περίπου 689.000 αιτήσεις που εντάχθηκαν, ενώ από τα παράβολα είναι 193 εκατ. ευρώ.
Με τα αποτελέσματα αυτά επετεύχθη πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής πολιτικής.
Τα έσοδα από τα πρόστιμα αξιοποιούνται μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και τη χρηματοδότηση αντισταθμιστικών ενεργειών για την ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Νέα κριτήρια για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα παρουσιασθεί σήμερα, Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο εισάγονται νέα αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του εισοδήματος επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών στα οποία περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, ο οφειλόμενος ΦΠΑ, ο κύκλος εργασιών συγγενών επαγγελματιών και οι ευρύτερες δαπάνες του επιτηδευματία.
Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των επιτηδευματιών θα λαμβάνονται υπόψη το είδος της δραστηριότητας, το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων, των επενδύσεων σε μετοχές και ομόλογα, ο τόπος και ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος, η επιφάνεια της επαγγελματικής εγκατάστασης, οι μισθολογικές δαπάνες, το μεικτό ποσοστό κέρδους ανάλογα με το είδος των πωλούμενων αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών και οι λειτουργικές δαπάνες.
Εφόσον το αποτέλεσμα του ελέγχου έχει εξαχθεί βάσει των πιο πάνω μεθόδων, ο έφορος πριν τον υπολογισμού του φόρου θα πρέπει να καλέσει τον φορολογούμενο σε ακρόαση, ο οποίος μπορεί να επικαλεστεί οποιοδήποτε στοιχείο προκειμένου να αποδείξει πως ο φόρος που του καταλογίζεται δε έχει υπολογισθεί με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ: Σύλληψη έξι (6) ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν χθες (04-01-2012) το βράδυ, στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος – «καφενείου» και πέντε (5) άτομα, πελάτες του καταστήματος, για παράβαση του Νόμου περί τυχερών παιγνίων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για τα παράνομα τυχερά παίγνια, κατελήφθη ο 47χρονος, να έχει επιτρέψει συνολικά σε πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 28 έως 41 ετών, να παίζουν το τυχερό παίγνιο «ΠΟΚΕΡ», με χρήματα και μάρκες, συμμετέχοντας και ο ίδιος σε αυτό.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Το χρηματικό ποσό των χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα (1.470) ευρώ
Πενήντα δύο (52) τραπουλόχαρτα,
Εκατό (100) μάρκες πλαστικές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αγιασμός των υδάτων στη Γέφυρα Κοράκου

Ανακοίνωση της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας

Η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων του Δήμου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 στις 11.15 π.μ ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, στην Τοπική Κοινότητα ΠΗΓΩΝ ΄΄ιστορική έδρα΄΄ του Δήμου και συγκεκριμένα στην Γέφυρα Κοράκου του Αχελώου παρουσία του δημάρχου κ. Δημητρίου Γαλίκα, του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών κοινοτικών - εκκλησιαστικών αρχών.

Η πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής που γίνεται για πρώτη φορά στο χωριό, μας ξάφνιασε ευχάριστα και γιαυτό αξίζει επαίνων.
Επελέγη σημειολογικά ένα ιστορικό μέρος που είναι η εσχατιά του δήμου μας, ενώ αποτελεί σύνορο δυο νομών και δυο περιφερειών.
Αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου από όλο τον Δήμο αλλά και από την γειτονική Αργιθέα.
Καλούμε όλους τους χωριανούς αλλά και συνδημότες μας να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

XΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου διργανώνει τον χειμερινό χορό της, σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012.

Η Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου διοργανώνει τον χειμερινό της χορό την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 στις 9:00 μ.μ. στην αίθουσα "Episkopiko Hall" στο Επισκοπικό Ιωαννίνων.



Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου
Κερασούντος 13
Τ.Κ. 45500
Ανατολή - Ιωάννινα
Τηλ. & Fax: 2651046901

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ….ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗ

Φίλε …Σιαμουρέλη ή Πωγωνήσιε ή…άστο καλύτερα θα το πω το όνομά σου όταν έλθει η ώρα !. Κατά αρχήν Χρόνια Πολλά καλή Χρονιά, επειδή ήμουνα παρών στο Δελβινάκι και σαν Πρόεδρος της Ενώσεως Δελβινακιωτών Αθήνας, θέλω να σε πληροφορήσω ότι ο μήνας του μέλιτος των αδελφοτήτων με τον Δήμαρχο δεν πέρασε αλλά αντιθέτως ( όσο και να σε πειράζει, ειδικά εσένα ! ) τώρα άρχισε.
Με τον ΄Αρμπυρο πάλι, τι έχεις πάθει ( από ότι ξέρω, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια ! ), εμένα δεν μου πέφτει λόγος, αλλά δεν είναι τρόπος αυτός να κάνεις αντιπολίτευση, δικαίωμά σου.
Τώρα όσον αφορά τον Μητροπολίτη που λες ότι αποχώρησε, από πού αποχώρησε, μήπως από την εκκλησία, αφού ως το τέλος ήτανε εκεί και γιατί τόσο δηλητήριο για τον Μητροπολίτη;
Όσον αφορά το « παιδί του » κλπ, που γράφεις, ρώτησε τους ίδιους για ποιο λόγο λείπανε. Για δε τον Δήμαρχο και τις προτιμήσεις του, ένα έχω να σου πω, ήρθες καμιά φορά στο Δημαρχείο είτε Καλπάκι ή Δελβινάκι κλπ να ενημερωθείς ;
Από ότι ξέρω όχι.
Φίλε… Με αυτόν τον τρόπο που ¨βγαίνεις¨ δεν πας πολύ μακριά πολιτικά.


Σημ: Τον άλλο …που λες ότι ήρθε η ώρα του και τον παρακαλάς να πάρει θέσει, τι τον ανακατεύεις, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει στις εκλογές, κρίμα όμως γιατί πιστεύαμε όλοι, ότι αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει, αλλά λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή εσένα, που από ότι φαίνεται εκτός από νοσταλγός του, ήσουνα και είσαι κολλητός του με όλη την σημασία της λέξης. Κρίμα και πάλι κρίμα.


Μιχ. Μάγκος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου και
Πρόεδρος της Ένωσης Δελβινακιωτών Αθήνας

Θυσία στα συμφέροντα του Δημάρχου Πωγωνίου και των υπαλλήλων του, το υποκατάστημα ΑΤΕ Παρακαλάμου

Ξεσηκωμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Παρακάλαμο και τα γύρω χωριά από την εν κρυπτώ απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας να μεταφέρει το υποκατάστημά της στο Καλπάκι.

Ήδη έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με την παρουσία βουλευτών, που στο σύνολό τους τάσσονται κατά της μεταφοράς του υποκαταστήματος, το οποίο λειτουργεί επί 25 και πλέον χρόνια και εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους, αγρότες, επιχειρηματίες και συνταξιούχους.
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο οποίος κατηγορείται ότι παρασκηνιακά προωθεί τη μεταφορά του υποκαταστήματος στο Καλπάκι, από το οποίο κατάγεται και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, συν το γεγονός ότι είναι έδρα του Δήμου, την οποία να ενισχύσει αποδυναμώνοντας τα άλλα κεφαλοχώρια του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη μεταφορά του υποκαταστήματος Παρακάλαμου έχει αποφασιστεί και το κλείσιμο του υποκαταστήματος Δελβινακίου, το οποίο πρόκειται να ενσωματωθεί σε αυτό του Καλπακίου και έτσι οι υπάλληλοι και των δύο υποκαταστημάτων θα βρίσκονται κοντύτερα στα Γιάννενα, που είναι αυτό που τους ενδιαφέρει.
Άξιος!!!

ΠΗΓΗ: http://pogoni-news.blogspot.com/

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση της τάξης του 31,3% σημείωσαν το 2011 οι πωλήσεις ΙΧ αυτοκινήτων

Μεγάλη πτώση 31,3% κατέγραψαν στο σύνολο του 2011 οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα (η μείωση στα επιβατηγά αυτοκίνητα ανήλθε σε 30%), επιτείνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο σημειώθηκε, λόγω της απόσυρσης και των προσφορών, αύξηση των πωλήσεων κατά 27,4% (η αύξηση στα επιβατηγά ανήλθε σε 45,6%).
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 126.372 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 31,3% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Μείωση 35,1% είχε παρουσιαστεί το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.
Εξάλλου, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011 ανήλθε σε 47.754 μονάδες, έναντι 61.763 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 22,7%.
Μείωση 15,5% είχε παρουσιαστεί το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις των νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) μειώθηκαν τον Δεκέμβριο 2011 κατά 46,9%, ενώ τον Δεκέμβριο 2010 η πτώση των πωλήσεων είχε ανέλθει σε 20,7%.

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου: Δραστηριότητα υφισταμένων υπηρεσιών κατά το μήνα Δεκέμβριο

Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2011 , από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου:
α. Συνελήφθησαν συνολικά εννιακόσια σαράντα τρία (943) άτομα και ειδικότερα:
Είκοσι πέντε (25) άτομα, για παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών».
Δεκαεπτά (17) άτομα, για διάπραξη κλοπών - διαρρήξεων.
Πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων».
Τέσσερα (4) άτομα για παράβαση περί λαθρεμπορίας.
Ένα (1) άτομο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Δώδεκα (12) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Έξι (6) άτομα για πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων.
Ένα (1) άτομο, για ενδοοικογενειακή βία .
Δύο (2) άτομα για απείθεια – αντίσταση κατά της αρχής.
Ένα (1) άτομο για ψευδή καταμήνυση.
Δεκατέσσερα (14) άτομα για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Τέσσερα (4) άτομα για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Τρία (1) άτομα για εξύβριση.
Οκτώ (8) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.).
Ένα (1) άτομο, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Δύο (2) άτομα, για παραβάσεις λοιπών Ποινικών Νόμων.
Ένα (1) άτομο, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Οκτακόσιοι τριάντα οκτώ (838) λαθρομετανάστες.
β. Εξιχνιάσθηκαν :
Πέντε (5) περιπτώσεις Ν. «περί Όπλων»Τριάντα μία (31) κλοπές - διαρρήξεις.
Είκοσι μία (21) περιπτώσεις Ν. «περί Ναρκωτικών».
ξι (6) περιπτώσεις πλαστογραφίας – χρήσης πλαστού εγγράφου.
Επτά (7) περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών.
Μία (1) περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Δύο (2) περιπτώσεις νομοθεσίας περί παιγνίων.
γ. Κατασχέθηκαν συνολικά:
Ηρωίνη: 5 κιλά και 203,14 γραμμάρια
Κάνναβη : 501 κιλά και 856,32 γραμμάρια
Πιστόλια: 1
Κυνηγετικά όπλα: 6
Μαχαίρι:1
Φυσίγγια: 7
Ζυγαριά ακριβείας : 1
Πακέτα τσιγάρων: 2.500
Οχήματα : 15
δ. Ανευρέθηκαν:
Εννέα (9) δίκυκλα, έξι (6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1) Ι.Χ.Φ.