Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Δήμο Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη   27  Δεκεμβρίου  2017   και ώρα  19.00  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ  -  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ  -  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

                           ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.  Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ι.Δ. Ορισμένου χρόνου, για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, έτους 2018. 
2.    Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, έτους 2018.
3.    Έγκριση 14ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2017
4.    Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών
5.    Έγκριση προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ.  έτους 2018  Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Πωγωνίου.
6.    Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για παράσταση στο Εφετείο Ιωαννίνων [υπόθεση αποχετευτικού Παρακαλάμου].
7.    Ανάκληση  άδειας καντίνας, Κίτσου Μιράντας.
8.    Επί  καταγγελίας για παράνομη βόσκηση στην Τ.Κ. Ορεινού – Ξηροβάλτου.
9.    Διαγραφή βεβαιωτικού καταλόγου λόγω άσκησης προσφυγής.
10.    Ανατροπές ανάληψης προϋπολογισμού 2017.
.
6.    Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για παράσταση στο Εφετείο Ιωαννίνων [υπόθεση αποχετευτικού Παρακαλάμου].
7.    Ανάκληση  άδειας καντίνας, Κίτσου Μιράντας.
8.    Επί  καταγγελίας για παράνομη βόσκηση στην Τ.Κ. Ορεινού – Ξηροβάλτου.
9.    Διαγραφή βεβαιωτικού καταλόγου λόγω άσκησης προσφυγής.
10.    Ανατροπές ανάληψης προϋπολογισμού 2017.

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, για κλοπή από σπίτι στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (22-12-2017) το βράδυ στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 24χρονος δράστης, χθες το απόγευμα, αφού παραβίασε την είσοδο μονοκατοικίας στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το κλεμμένο κινητό και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

101 κιλά κάνναβης και ένα πολεμικό τυφέκιο «kalashnikov», κατασχέθηκαν μετά από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ο 50χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη, σήμερα (22-12-2017) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος δράστης και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος -65- δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου 101 κιλών και ένα πολεμικό τυφέκιο «kalashnikov».
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-65- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -101- κιλών και -350- γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα του οχήματος,
ένα πολεμικό τυφέκιο «kalashnikov» με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, που βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 50χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές κατηγορούμενες για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2017) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 34 και 32 ετών, κατηγορούμενες για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
 Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, εντοπίστηκαν οι δύο γυναίκες να κινούνται πεζές και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα διαμονής, τα οποία είχαν προμηθευτεί από περιοχή της Αττικής, έναντι του χρηματικού ποσού των (500) ευρώ.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Δελβινακίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τετάρτη (27-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (28-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (29-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (30-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Γιορτινές ευχές από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τετάρτη (27-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (28-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (29-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (30-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Γιορτινές ευχές από τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστας Κωνή


Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και Δήμος Πωγωνίου κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Τερψιχόρη» στο ξενοδοχείο Χίλτον

 Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου, κόβει τη πίτα της και συζητά θέματα του Πωγωνίου με τους εκπροσώπους του Δήμου Πωγωνίου, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 10:00  π.μ., στην αίθουσα ''Τερψιχόρη'', του Hotel Hilton Athens.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος

Πρόπτωση γυναικείων γεννητικών οργάνων: Γιατί να προτιμήσω τη ρομποτική χειρουργική;

Εξαιρετικά αποτελέσματα αποκατάστασης και επιτυχίας προσφέρει η ρομποτική χειρουργική στη διόρθωση της πρόπτωσης των γεννητικών οργάνων στη γυναίκα, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την ουρολογική ομάδα του Δρ. Γεώργιου Κυριάκου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Η θεραπευτική αυτή χειρουργική καινοτομία στον τομέα της ουρογυναικολογίας, με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος daVinci, απαλλάσσει αμέσως και με απόλυτη ασφάλεια τις ασθενείς από ενοχλητικά συμπτώματα, όπως ακράτεια και δυσκολία στην ούρηση. Το 98% των γυναικών που χειρουργούνται με αυτή την τεχνική δηλώνουν ικανοποιημένες και σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν χαμηλότερο δείκτη υποτροπών, χαμηλότερο δείκτη επανεπέμβασης, σχεδόν ανύπαρκτο πόνο στη σεξουαλική επαφή και μηδενικά ποσοστά διάβρωσης του πλέγματος.
«Η πρόπτωση οργάνων αφορά στην κάθοδο των γυναικείων ουροποιογεννητικών οργάνων στη λεκάνη, με διαταραχή της υφής του κολπικού τοιχώματος και μερικές φορές προβολή των οργάνων έξω από τον κόλπο. Μπορεί να οφείλεται σε κήλη οποιουδήποτε συνδυασμού, όπως ουροδόχου κύστης (κυστεοκήλη), τραχήλου μήτρας, εντέρου και ορθού (ορθοκήλη)», μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Γεώργιος Κυριάκου και συνεχίζει: «Κάθε αύξηση της πίεσης στην κοιλία μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία πρόπτωσης. Πολλαπλοί ή δύσκολοι τοκετοί, χρόνιος βήχας, χρόνια δυσκοιλιότητα, αφαίρεση μήτρας, παχυσαρκία κ.λπ. είναι μερικές αιτίες, καθώς καθεμία απ’ αυτές σπρώχνει τα γυναικεία όργανα προς τη λεκάνη. Τελευταία, υπάρχει και η θεωρία της γονιδιακής χαλάρωσης του περίνεου, της λεκάνης δηλαδή της γυναίκας».
Επιρρεπείς στην εμφάνιση πρόπτωσης γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι όσες γυναίκες έχουν τεκνοποιήσει, κυρίως με φυσιολογικό τοκετό, το ποσοστό των οποίων ξεπερνά το 50%, ενώ το 2% αυτών παρουσιάζει σοβαρού βαθμού πτώση των οργάνων. Το 38% των ασθενών αναφέρει ενοχλητικά συμπτώματα, όπως συχνουρία, επιτακτικότητα, δυσκολία με διακοπές στην ούρηση, “μπούκωμα στον κόλπο”, ενίοτε ακράτεια ούρων και συχνές ουρολοιμώξεις, με το 25% να έχει έκπτωση στην ποιότητα ζωής. Υψηλές πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόπτωση του κολοβώματος του κόλπου ή τραχήλου έχουν και οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση μήτρας (υστερεκτομή), το 6-8% των οποίων οδηγούνται σε χειρουργική διόρθωση. O εκτιμώμενος κίνδυνος να υποβληθεί κάποια ασθενής σε επέμβαση στη διάρκεια της ζωής είναι 11%, για γυναίκες που φθάνουν μέχρι την ηλικία των 80 ετών.