Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Θανατηφόρο τροχαίο με δυο νεκρούς στη είσοδο της Φιλιππιάδας



Χθες (25-03-2018) το απόγευμα, στο 63,2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (στο ύψος της Φιλιππιάδας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, ένας 43χρονος και μία 30χρονη, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό και των δύο επιβαινόντων.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Γκόγκος Χρήστος: Συγχαρητήρια στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά


Συγχαρητήρια στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά.
Στους ποδοσφαιριστές στον προπονητή στη διοίκηση και σε όλους τις φιλάθλους που έδωσαν σήμερα το βροντερό παρών στους Ζωσιμάδες.
Τα εύσημα ανήκουν σε όλους.
Αν συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μας κοντά στην ομάδα μας είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Του χρόνου καλύτερα.
Πολλά μπράβο σε όλους!

Δημήτρης Σπ. Ντότης: Συγχαρητήρια στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά


Χάσαμε στον τελικό όμως αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές τον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας μας.
Μας κάνατε περήφανους!

Ο Θρίαμβος Σερβιανών κυπελλούχος Ερασιτεχνών περιόδου 2017-18 (Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Αστέρα Άνω Καλαμά 1-0)

Το γκολ του Παράσχη Βασίλη μόλις στο 5΄  του ματς στάθηκε αρκετό, προκειμένου ο Θρίαμβος Σερβιανών να πάρει το πρώτο κύπελλο ερασιτεχνών στην ιστορία του.
Ο Θρίαμβος Σερβιανών είναι ο κυπελλούχος του τελικού του  Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2017-18 καθώς επικράτησε του Αγροτικού  Αστέρα Άνω Καλαμά, στο Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» με σκορ 1-0.
Ένας τελικός με ελάχιστες φάσεις στις δυο εστίες.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Αγροτικό Αστέρα με τον  Sereno Nakagawa Matheus μόλις στο 2΄ το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω.
Το γκολ που χάρισε το κύπελλο στο Θρίαμβο πέτυχε στο 5΄ ο Παράσχης Βασίλειος με διαγώνιο σουτ.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 45΄ ο Αγροτικός Αστέρας, όταν  ο Γκόνης Πέτρος βρήκε τον Νούση Ευάγγελο που έπιασε γυριστό σουτ, με τους αμυντικούς να σώζουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στο 58' ο Γιάκος Δημήτρης, εκτελεί φάουλ για τον Θρίαμβο ο Ριστάνης Ευάγγελος πιάνει κεφαλιά και η μπάλα περνάει ελάχιστα έξω από την εστία του Ζota Joel.
 
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Διαμαντόπουλου Κων/νου στο 68΄, έβγαλε με γροθιές ο Ζota Joel.
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Sereno Nakagawa Matheus στο 77΄, έβγαλε ο Κυρικλίδης Αλέξιος.
Παρά τον χειμωνιάτικο καιρό ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών συγκέντρωσε αρκετά μεγάλο αριθμό φιλάθλων οι οποίοι έσπευσαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση Θρίαμβις Σερβιανών-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά.

Ο Αγροτικός Αστέρας τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Καραβάς Αναστάσιος, λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού.
Θρίαμβος Σερβιανών:

Κυρικλίδης Αλέξιος, Βραχνός Παναγιώτης, Τζίμας Παναγιώτης, Γιάκος Δημήτριος (Σκουφής Δημήτριος 80΄), Παράσχης Βασίλειος, (Αλεξίου Βάϊος 84΄), Τσιαφίτσας Βάϊος (Κομπίλας Κωνσταντίνος 89΄), Διαμαντόπουλος Κων/νος, Ηλίας Μιχαήλ, Μπάλλας Σωτήριος,  Πάκος Χαράλαμπος, Ριστάνης Ευάγγελος (Μουζακίτης Νικόλαος 64')
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Καράβας Αναστάσιος, Τάσσος Παναγιώτης (Nτρίκος Βασίλειος 46΄), Zόta Rigert, Πανίδης Νικόλαος, Ζότα Αρσέν (Μπαρίμης Γεώργιος 90΄), Μακρής  Χρήστος, Πατσούρας Ανδρέας, Γκόνης Πέτρος (Παππάς Θωμάς 68΄), Sereno Nakagawa Matheus, Νούσης Ευάγγελος  (Lucas Nunez De Soouza 83΄)
Και στους δύο φιναλίστ του κυπέλλου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στον κυπελλούχο Θρίαμβο Σερβιανών, που όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσει  το φετινό πρωτάθλημα, όσο και στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, που αν και πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία κάνει μια αξιόλογη πορεία.

ΕΜΥ: Επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς άνεμους και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα το πρωί κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
Την Κυριακή 25 Μαρτίου θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 600 με 700 μετρά.
Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου μέχρι το πρωί η δυτική και κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θράκη και  πιθανόν η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.
Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία.
Το βράδυ και μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου τα νησιά του ανατολικού και πιθανόν του βόρειου Αιγαίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στο πλαίσιο δύο διαφορετικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης, mdma, ζυγαριές, πιστόλια κρότου και καραμπίνα

Συνελήφθησαν, χθες (23.08.2018) και προχθές (24-08-2018) στα Ιωάννινα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών και επιχειρήσεων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνολικά τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 21, 26, 48 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή, διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων κατά περίπτωση.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους τρεις συλληφθέντες (ηλικίας 21, 26 και 20 ετών) και έρευνα στο σπίτι της 20χρονης (το οποίο χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών) και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν συνολικά:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε δύο νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους -3,7- γραμμαρίων
ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -7.5- γραμμάριων, τοποθετημένη σε -3- φιξάκια, έτοιμα προς πώληση
ποσότητα μεθαμφεταμίνης (MDMA), βάρους -0,2- γραμμαρίων
δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές
το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών
τρία κινητά τηλέφωνα.
Στη δεύτερη περίπτωση, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 48χρονου και διαπιστώθηκε ότι κατείχε συνολικά:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε τέσσερις νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους -235- γραμμαρίων
ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -0.5- γραμμάριων, τοποθετημένη σε φιξάκι, έτοιμο προς πώληση
(25) ναρκωτικά χάπια
ένα δοχείο καπνίσματος κάνναβης
μία ηλεκτρονική ζυγαριά
δύο πιστόλια κρότου αερίου
(25) φυσίγγια κρότου
μία επαναληπτική καραμπίνα
τέσσερις ξύλινοι ράβδοι και μία αστυνομική ράβδος
δύο μεταλλικές σιδηρογροθιές
(28) μαχαίρια και σουγιάδες
σετ διαρρηκτικών εργαλείων
συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Οι ναρκωτικές ουσίες μαζί με τα υπόλοιπα όπλα και πειστήρια κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Με λαμπρότητα και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Φωτό: Evi Nasi
Φωτό: Dimitris Ntotis
Φωτό: Evi Nasi 
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών και επισκεπτών, γιορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου. 
Στον Εσπερινό έδωσαν το παρών τους κάτοικοι της περιοχής,  ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας.

Την ημέρα του εορτασμού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Φωτίου Αθανάσιος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου  κ. Μπίκας Κώστας, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ντόντης Δημήτρης, οι διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές.





Επιτυχία 100% σημείωσε το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Παρακαλαμου στην εξεταστική του Ιανουαρίου


Το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Παρακαλαμου σημείωσε 100% επιτυχία στην εξεταστική του Ιανουαρίου στα επίπεδα B2 - C2 (lower-proficiency).
Η διευθύντρια σπουδών κα Λίνα Βλαχογιάννη συγχαίρει ιδιαιτέρως τις μαθήτριες:
Ζαχάρη Μαρία
Σεχάι Αλεξάνδρα
Γκέκη Μαρία
Γκέκη Πωλίνα
για την επιτυχία τους στο επίπεδο Β2 (lower) με υψηλές βαθμολογίες!!!

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα



Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (26-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (27-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (28-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (29-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (30-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (01-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (26-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (27-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (28-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (29-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (30-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (31-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

ΕΕΚΕ: Οικονομική κατάρρευση των καρδιολόγων από την εφαρμογή του CLAWBACK


Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που επιφέρει στις μικρές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και φυσικά στα απλά ιατρεία των Καρδιολόγων η εφαρμογή του clawback, όπως αυτά διαμορφώθηκαν για το α΄ εξάμηνο του 2017. Μετά την ενημέρωση των συναλλασσομένων με το ΕΟΠΥΥ ιατρών μέσω ανάρτησης στο site του,  η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ) προειδοποιεί ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα όσοι γιατροί έχουν απομείνει στη χώρα θα αναγκαστούν και αυτοί να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης κ. Φώτιου Πατσουράκου, ο οποίος απέστειλε εχθές επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο  Πολάκη με προτάσεις, ζητώντας την αύξηση των ορίων των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2018, αλλά και την απευθείας χρηματοδότηση των κωδικών των συγκεκριμένων εξετάσεων του 2017 από αδιάθετα υπόλοιπα του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (26-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (27-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (28-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (29-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (30-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (01-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.