Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Παρακάλαμος: Κοπή πίτας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου

Ο ΕΛ.Γ.Α θα καταβάλει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου αποζημιώσεις ύψους 9.405.082,51 ευρώ σε 5.062 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια μέσα στο 2016.
Τα ποσά  των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων στους Νομούς της Ηπείρου είναι:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: 33.071,34 ευρώ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 48.464,29 ευρώ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 22.812,28 ευρώ

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 94.289,06 ευρώ.

Πίτα του Ηπειρώτη: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ΣΕΦ-Πρόγραμμα






Θετική γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για προμήθεια εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τη θετική της γνώμη διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου "Προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού" της προσθήκης πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού  για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης  55.552 ευρώ.
Φορέας υλοποίησης του υποέργου είναι το Τμήμα Προμηθειών του Νοσοκομείου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθησαν τρία άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποθήκευσης - κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα

Κατασχέθηκαν (3.659,38) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (29-01-2017) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, τρία άτομα, ένας 35χρονος ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποθήκευσης-κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σε έρευνες που έγιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών στη Γέφυρα Καλογήρου Πρέβεζας καθώς και σε αποθήκη στην περιοχή της Γραμμενίτσας Άρτας, που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (520) γραμμαρίων
μία σακούλα που περιείχε επτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3.139,38) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Κοινωνικό Παντοπωλείο μέσω του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" και στο Δήμο Κόνιτσας

Σε έναν ακόμη Δήμο της Περιφέρειας Ηπείρου, θα λειτουργήσει για τα επόμενα τρία χρόνια (1/5/2017 - 30/6/2020), Κοινωνικό Παντοπωλείο. Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" πράξη για τη "Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κόνιτσας", με συνολική δημόσια επιλέξιμη δαπάνη 117.000 ευρώ. Μέσω αυτής θα γίνεται σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 100 οικογενειών κάθε μήνα. Η πράξη, όπως και οι αντίστοιχες των άλλων Δήμων, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άγιος Κοσμάς Πωγωνίου: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στον Άγιο Κοσμά Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 14-01-2016 σε εξοχική κατοικία στον Άγιο Κοσμά Ιωαννίνων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Κοπή πίτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Πωγωνίου



Μία εκδήλωση γεμάτη κέφι και χορό αποδείχθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πωγωνίου.
Η γιορτή διοργανώθηκε από το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη και τη Δημοτική Αρχή και ήταν γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις.
Το φαγητό (προσφορά του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ) και την βασιλόπιτα ετοίμασε με πολύ μεράκι  το προσωπικού του ΝΠΔΔ του Δήμου που εργάστηκε σκληρά για να είναι όλα στην εντέλεια!
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη και επεσήμανε ότι η καλή συνεργασία εργαζομένων και αιρετών αποτελεί πάντα το μυστικό για την εύρυθμη λειτουργία ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η γιορτή συνεχίστηκε με κλήρωση δώρων από επιχειρήσεις της περιοχής και χορό.
Οι εργαζόμενοι ευχαριστούν ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Κώστας Καψάλη και τη Δημοτική Αρχή για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία.

Κουκλέσι Ιωαννίνων: Συνελήφθη 31χρονη υπήκοος Αλβανίας η οποία προωθούσε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (29-01-2017) το βράδυ στο Κουκλέσι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, μία 31χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η 31χρονη, διαπίστωσαν ότι αυτή προωθούσε στην ενδοχώρα, 37χρονο ομοεθνή της, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Ευχαριστήριο του Δήμου Πωγωνίου στην Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» για την προσφορά της σε άπορες οικογένειες της περιοχής

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»  για την  προσφορά της σε άπορες οικογένειες της περιοχής.
Η «ΔΩΔΩΝΗ» προσέφερε 450 κιλά στραγγιστό γιαούρτι, τα οποία άμεσα διατέθηκαν σε οικονομικά αδύναμους δημότες.
Ευελπιστούμε η κίνηση αγάπης της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» να βρει κι άλλους μιμητές, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, χαρίζοντας χαμόγελο σε πολλές οικογένειες και μοναχικά άτομα.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Γιάννενα: Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (Θε.Ο.Ρα) παρουσιάζει την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (Θε.Ο.Ρα) παρουσιάζει την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Δέρμα: Οι κίνδυνοι από τα λάθη στην απολέπιση

Η απολέπιση υπόσχεται να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, αλλά μερικές φορές η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Αν και ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως όλα τα προϊόντα απολέπισης είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας, αυτό δεν ισχύει, ενώ πολλές δερματικές καταστάσεις καθιστούν απαγορευτική την όλη διαδικασία.
«Όταν η απολέπιση γίνεται με λάθος προϊόν ή από άτομα που θα έπρεπε να την αποφεύγουν, το επακόλουθο μπορεί να είναι επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος με έξαρση, για παράδειγμα, της ακμής ή εμφάνιση ερυθρότητας», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, δερματολόγος-αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Σε τέτοια περίπτωση, όμως, ακυρώνονται τα πιθανά οφέλη της, που συμπεριλαμβάνουν βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, αυξημένη αποδοτικότητα των τοπικών θεραπειών γιατί εισδύουν πιο βαθιά στο δέρμα όταν αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα και, μακροπρόθεσμα, αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου που κάνει το δέρμα πιο νεανικό. Συνεπώς, όποιος όμως θέλει να κάνει απολέπιση, πρέπει να την κάνει σωστά και με ασφάλεια».
Η απολέπιση μπορεί να γίνει με χημικό ή μηχανικό τρόπο.
Η χημική απολέπιση περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός οξέος (άλφα ή βήτα υδροξυοξέα, τριχλωροξικό, σαλικυλικό κ.λπ. ) που θα διαλύσει τα κερτατινοκύτταρα τα οποία συσσωρεύονται στην πιο επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας.

Συλλήψεις τριών ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, συνολικής ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για παράβαση υπουργικής απόφασης περί διαφήμισης.
Χθες το πρωί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Χθες το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Άρτας, για παράβαση του ΚΟΚ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών

Σύμφωνα με εγκύκλιο του νέου ασφαλιστικού φορέα ΕΦΚΑ, στα 86,98 ευρώ ορίζεται η κατώτατη μηνιαία εισφορά για τους αγρότες το 2017.
Αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα όλοι οι αγρότες που είχαν καθαρό ετήσιο εισόδημα το 2015 από μηδέν ως και 4.923 ευρώ.
Η κατώτατη εισφορά για τις ίδιες εισοδηματικές κατηγορίες αυξάνει στα 95,18 ευρώ τον μήνα για το 2018, στα 103,39 ευρώ το 2019, στα 107,49 ευρώ το 2020, στα 109,54 ευρώ το 2021 και στα 111,59 ευρώ τον μήνα για το 2022 και κάθε επόμενο έτος.
Υψηλότερες εισφορές θα πληρώσουν όσοι έχουν καθαρό ετήσιο εισόδημα πάνω από 4.923 ευρώ.
Σε επίπεδο εξαμήνου, η κατώτατη εισφορά είναι 521,79 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 2,51% σε σχέση με την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία του 2016, κατά 13,78% σε σχέση με τη 2η κατηγορία και 41,29% με την 5η.
Ωστόσο, ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης υπολογίζουν πως οι αυξήσεις στις αγροτικές εισφορές του 2017 κυμαίνονται από 50 έως και 500 ευρώ τον μήνα.