Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ώρα 21.00 στο κοσμικό κέντρο «Αλλού γι Αλλού» Γαριβάλδη 29, Ιωάννινα

Κάπα Research: Προβάδισμα ΝΔ με 1,3%

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων «αγγίζει» το 1,3% στην πρόθεση ψήφου.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 20,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,8%
ΚΚΕ: 5,3%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 4,1%
ΑΝΕΛ: 2,9%
Ένωση Κεντρώων: 2,4%
Ποτάμι: 2,1%
ΛΑΕ: 1,7%
Άλλο κόμμα: 2,7%
Ωστόσο, παρά την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 34,8% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός σε σχέση με το 33,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη που πριν λίγες ημέρες κέρδισε τις εκλογές της ΝΔ.

Το 23,7% απορρίπτει και τους δύο.

Παρατείνουν πανελλαδικά την αποχή τους οι δικηγόροι έως την 1 Φεβρουαρίου

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγoρικών Συλλόγων της χώρας,  αποφάσισε την πανελλαδική παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως την 1η Φεβρουαρίου 2016.
Οι δικηγόροι της Αθήνας έχουν αποφασίσει παράταση της αποχής τους έως την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016.

Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την πραγματοποίηση τρίωρου αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών, την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 από τις 8:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία, σε πολυπληθές ακροατήριο, εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών για την πρόσληψη Υγείας, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η Κορυφαία Οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, συνδιοργάνωσε από κοινού με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στις 20 Ιανουαρίου, εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη υγείας των πολιτών, στο Πνευματικό κέντρο των Ηπειρωτών οδός Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες ιατροί και ο Πρόεδρος της Ε. Κ.Ε. Στέφανος Φούσας Επ. Καθηγητής Καρδιολογικής και συντονιστής Δ/ντής στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά με καταγωγή από Ρεπετίστα Ιωαννίνων.
Οι σπουδαίοι ιατροί, επιστήμονες, μίλησαν ο καθένας στην ειδικότητά του με εκλαϊκευμένο και κατανοητό τρόπο που έκανε τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα μίλησαν:

Ζάβροχο Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν, χθες (22-01-2016) το βράδυ στο Ζάβροχο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, δύο διακινητές, ένας 40χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δύο παράνομους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου διακινητή, διαπίστωσαν ότι αυτός από κοινού με τον 43χρονο, προωθούσαν στην ενδοχώρα, δύο υπηκόους Αλβανίας (έναν 43χρονο άνδρα και μία 40χρονη γυναίκα), μη νόμιμους μετανάστες.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 43χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας για την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (26-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Τετάρτη (27-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (28-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη
Παρασκευή (29-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα
Σάββατο (30-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του HOTEL PANTELIDIS

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας έκοψε την Πίτα του, την Κυριακή 17 Ιαναουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Παρουσία δεκάδων αποδήμων Λελοβιτών της Αττικής, έγινε και φέτος η καθιερωμένη κοπή της Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Κυριακή το πρωί 17 Ιανουαρίου 2016.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, ο δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος από την αντιπολίτευση του Δήμου Ζηρού Γιώργος Γιάννος, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παππαδιωτών Πρέβεζας Χρήστος Κόλλιας και μέλη των Δ.Σ., του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής, της Αδελφότητας Ασσιωτών Αθήνας και του Συλλόγου Αποδήμων Νικολιτσίου Πρέβεζας.

Xαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Σιώρος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δ.Σ., κύρια οικονομικά, από την έλλειψη βοήθειας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ακολούθησε χαιρετισμός του κυβερνητικού βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, που αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για την Ήπειρο και την Πρέβεζα.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ώρα 17:30, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. (Παιδικός Σταθμός Καλπακίου)

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016   και ώρα  17.30.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ  -  ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ
                                                       

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: «Η Άνοιξη της παράδοσης» το Σάββατο 5 Μαρτίου, ώρα 8:00 μ.μ., στο Στάδιο Ταέ Κβο Ντο


Αριθ. Πρωτ. 2799    Αθήνα 22-1-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016
«Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

Μεγάλη γιορτή της παράδοσης, με κορυφαίους μουσικούς από όλη την παραδοσιακή μουσική, διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ, στο Στάδιο Ταέ Κβο Ντο. Στο έμπα της άνοιξης, η μεγάλη γιορτή της παράδοσης κορφολογεί και κοινωνεί μερικούς από τους πιο όμορφους ανθούς της, σηματοδοτώντας και προσκαλώντας στη γενναιόδωρη και εκστατική «Άνοιξη της Παράδοσης». 
Κορυφαίοι δεξιοτέχνες και ερμηνευτές εναλλάσσουν σκυτάλη και ηχοχρώματα στη μεγάλη μας γιορτή. Ο πρωτομάστορας Ναπολέων Δάμος από την Ήπειρο, τα εγερτήρια «Χάλκινα της Κοζάνης» του Δημήτρη Κώτσικα από τη Μακεδονία, ο σπουδαίος Βαγγέλης Δημούδης με τους Δημήτρη Αρβανίτη στη λύρα και τον Δημήτρη Μπάκο στην γκάιντα από τη Θράκη, ο περίφημος Νίκος Οικονομίδης από το Αιγαίο, ο «πατριάρχης» της τσαμπούνας Φραγκίσκος Τζιωτάκης από τις Κυκλάδες, ο εξαίρετος Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από τη Λέσβο! Η παράδοσή μας απ΄ άκρη σ΄ άκρη στην Ελλάδα! Και στην αρχή της γιορτής, ως κορυφαίοι Ηπειρώτες ερμηνευτές που καταξιωμένα γεφυρώνουν την παράδοση με την έντεχνη δημιουργία, μας τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Λάκης Χαλκιάς και ο Γιώργος Μεράντζας! 
Μια απίστευτα γενναιόδωρη γιορτή της παράδοσης μας προσκαλεί σε πάνδημο χορό και γλέντι στην καρδιά της Αποκριάς, στις μέρες που σφύζει η παράδοση γιατί «τούτες οι μέρες το ’χουνε, τούτες οι εβδομάδες για να χορεύουν τα παιδιά, να χαίρονται οι μανάδες»! 
Η «ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» διοργανώνεται στο πλαίσιο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 2016 που η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας συνδιοργανώνει με την Περφέρεια Ηπείρου, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων στο Στάδιο Ταέ Κβο Ντο, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου.
Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί σαν το κορυφαίο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης κάθε χρόνο στην Αθήνα και η «Άνοιξη της Παράδοσης» είναι το καλύτερο ποδαρικό, το ομορφότερο θεμέλιο στο νέο θεσμό!
Το Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016, πέρα από την «Άνοιξη της Παράδοσης» περιλαμβάνει την «Ηπειρώτικη Παράδοση 2016» (αναβάθμιση και ανανέωση της καταξιωμένης «Πίτας του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, Έκθεση Προϊόντων και Παραγωγών, περίπτερα φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας, περίπτερο προβολής της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, συζητήσεις, προβολές, αθλητικές δράσεις και άλλα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. 
Είσοδος για κάθε ημέρα του διημέρου 5 ευρώ, κοινό εισιτήριο και για τις δύο ημέρες 7 ευρώ. Η προπώληση αρχίζει σύντομα! 


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ο Σύνδεσμος Αρτινών Αττικής κόβει τη Πίτα του και διασκεδάζει, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Καπετάνιος», Κεριάδων 160 και Χαμοστέρνας 12, Κάτω Πετράλωνα

Ανακοίνωση

Ο Σύνδεσμος Αρτινών Αττικής κόβει τη Πίτα του και διασκεδάζει, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 13:00, στην ταβέρνα ''Καπετάνιος'', Κεριάδων 160 και Χαμοστέρνας 12 Κάτω Πετράλωνα, κοντά στον ηλεκτρικό των Πετραλώνων.
Μετά την κοπή της Πίτας θα ακολουθήσει παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι, με την συμμετοχή κορυφαίας ηπειρώτικης κομπανίας.
Τιμή συμμετοχής 18 ευρώ, με υπέροχο ηπειρώτικο φαγητό και άφθονο κρασί ή τσίπουρο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας, 2103410618 και 2103471165.


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αρτινών Αττικής

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.
Συγκεκριμένα οι εξετάσεις για την απόκτηση νέων αδειών θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. και οι εξετάσεις για την ανανέωση των αδειών την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ..
Και τις δύο ημέρες οι εξετάσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος» διοργανώνει ομιλία-συζήτηση στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ.

ΟΜΑΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 το απόγευμα, διοργανώνουμε ομιλία-συζήτηση στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος) για θέματα που «καίνε» όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως:
•Ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες κατά του ΟΑΕΕ και πρώτη εκτίμηση του νέου Ασφαλιστικού Συστήματος
•Άμυνες κατά των επικείμενων ληστρικών επιδρομών των Τραπεζών («συνεργάσιμος και μη δανειολήπτης», Έντυπο Οικονομικής Πληροφόρησης (=φακέλωμά μας), Κατασχέσεις – Πλειστηριασμοί)
•Taxis και οφειλές στην Εφορία
Ομιλητές:
•Κωνσταντίνος Β. Ντακαλέτσης - Δικηγόρος
•Παντελής Σ. Ζαρβαλιάς - Λογιστής - Φοροτέχνης, (Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων)

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

Ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το παλιό κτίριο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων επί της οδού Δομπόλη, σημείο αναφοράς για την πόλη, έχει εγκαταλειφθεί για δεκαετίες αναξιοποίητο. Με το πέρασμα των χρόνων έχει μετατραπεί σε κουφάρι, που σήμερα ρημάζει λεηλατημένο, προκαλώντας θλίψη στη γιαννιώτικη κοινωνία. Η εικόνα του αποτελεί προσβολή για την πνευματική και πολιτιστική ιστορία των Ιωαννίνων.
Το κτιριακό συγκρότημα, ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και θα μπορούσε αν μη τι άλλο, να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες στέγασης δημοσίων υπηρεσιών, με όφελος την εξοικονόμηση δαπανών ενοικίων σε μισθωμένα ιδιωτικά κτίρια.

Για τον λόγο αυτό, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου για αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.