Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΣΗΠ: Αναβολή στα κυριακάτικα ματς του ερασιτεχνικού



Με τη βροχή να συνεχίζεται ως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου η ΕΠΣΗΠ αποφάσισε να αναβάλει και τις αναμετρήσεις της Κυριακής σε Α' , Β' και Γ' Ερασιτεχνική, αφού τα περισσότερα γήπεδα έχουν μετατραπεί σε λίμνες.
Έτσι ολόκληρη η αγωνιστική θα μεταθεί σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η ΕΠΣΗΠ.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μια θάλασσα…..


Σε κλοιό πλημμυρών ο Νομός Ιωαννίνων, όπου υπερχείλισε για μία ακόμη φορά σε πολλά σημεία ο ποταμός Καλαμάς εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν και σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού.

Ειδικότερα:
Η στάθμη της λίμνης ανέβηκε επικίνδυνα μετά την έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στον παραλίμνιο δρόμο όπου το ύψος του νερού ξεπερνά το μισό μέτρο.
Στο 1,5χλμ. της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας λόγω έντονης βροχόπτωσης το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχει καλυφθεί από νερό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέσω Εγνατίας Οδού και η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας στα σημεία εκτροπής (Κόμβος Δωδώνης – Κόμβος Ιωαννίνων).
Στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης λόγω εισροής όγκου υδάτων και κατάπτωσης βράχων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αράχθου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων! Επίσης, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Περιστερίου έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αράχθου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας, εκ περιτροπής και προς τις δύο κατευθύνσεις της Εγνατίας Οδού.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Ηλιόκαλης του δήμου Παμβώτιδας, ένα άτομο εγκλωβίστηκε στο Ι.Χ. και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.
Λόγω των ισχυρών βροχών και καταιγίδων έχουν σημειωθεί ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και καλλιέργειες του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 70 κλήσεις για άντληση υδάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ πλημμύρες έχουν σημειωθεί στα χωριά Χαροκόπι και Βασιλική του Δήμου Παμβώτιδας, καθώς και στις συνοικίες Λασπότοπος και Βοτανικός στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία λόγω και των κατολισθήσεων, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να καλεί τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα.
Στο Νησί για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.
Πλημμυρισμένα σπίτια είχαμε στην Ανατολή (κοντά στη λίμνη), στον Κατσικά, στην Μπάφρα, στη Νεοκαισάρεια, στην Καστρίτσα.
Στην Καστρίτσα αναφέρθηκαν ρωγμές σε τοίχους σπιτιού με τους γεωλόγους να είναι καθησυχαστικοί.

Στο Χαροκόπι παρατηρήθηκε κινητικότητα στο ρήγμα που είχε εμφανιστεί από τις βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας. Το ΙΓΜΕ παρακολουθεί το φαινόμενο.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων είναι τεράστια ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια των συνεργείων της Περιφέρειας, της Νομαρχίας και των Δήμων για αποκατάσταση των ζημιών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Εισοδηματικό όριο 40.000 ευρώ για το πολυτεκνικό επίδομα


Εισοδηματικό όριο 40.000 ευρώ για τις οικογένειες που θα συνεχίζουν να λαμβάνουν τα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων ορίστηκε, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
Εάν το οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τα 40.000 ευρώ ετησίως, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δεν θα λάβουν τα επιδόματα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ: Αναγέννηση του κόμματος.


Την εκτίμηση πως "η κομματική οργάνωση με τις ξύλινες πινακίδες και τα ξύλινα λόγια έχει πεθάνει", εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Διάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πλέον "θέλουμε όργανα που να προέρχονται, να ανήκουν και να υπηρετούν την κοινωνία".

Το επόμενο τρίμηνο είναι κρίσιμο για την οργανωτική ανάπτυξη και αναγέννηση του κόμματος, κατά τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την οργανωτική ολοκλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Στο μεταξύ, σκληρή μάχη στην Βουλή ετοιμάζεται να δώσει η ΝΔ κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, που άρχισε στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του 2011 ως "υπεραισιόδοξο και μη ρεαλιστικό".

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.


ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: «Πιο δυνατοί με τον Καλλικράτη»


Σοφότεροι αλλά και προβληματισμένοι έφυγαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι των «Καλλικρατικών» Δήμων. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας του υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν αρκετές απαντήσεις και κατευθύνσεις ειδικά για τις πρώτες μέρες των νέων δημοτικών αρχών.
Υπήρξαν όμως και απορίες που δε λύθηκαν όπως αυτές που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία σε πολλούς Δήμους μοιάζει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, πολύ δύσκολη.

Ο κ. Κώστας Καψάλης, είναι από τους λίγους, που έχει προηγούμενη εμπειρία, χαρακτήρισε τη διημερίδα ως μια ευκαιρία ενημέρωσης σε θέματα που θα κληθούν οι νέοι Δήμοι να αντιμετωπίσουν από την πρώτη κιόλας μέρα.
Τόνισε μάλιστα πως τέτοιου είδους ενημέρωση πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τους Δήμους δεν έχει ξαναγίνει και πως είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους Δημάρχους στην προσπάθεια που θα κάνουν από την 1-1-2011 για να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες είτε αυτές έχουν να κάνουν με την οργάνωση των υπηρεσιών, είτε με το προσωπικό και τις επιχειρήσεις.
Τέλος δήλωσε βέβαιος πως μέσα από τον Καλλικράτη οι Δήμοι θα βγουν πιο δυνατοί παρά την άσχημη χρονική συγκυρία για τη χώρα.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Μια ελπίδα για συνέχιση του προγράμματος.


Στο περιθώριο της ημερίδας για τον Καλλικράτη, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος έδωσε και μια ελπίδα για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού, αναμένονται θετικές εξελίξεις για τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος που τα τελευταία δύο χρόνια έπαιρνε χρήματα από εθνικούς πόρους.

Εφόσον αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί, τότε πρόθεση του υπουργείου είναι να παραμείνουν και οι ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΙΜΑΣ: Μονόδρομος η πρόταση να περάσει στους κτηνοτρόφους.


Δεν αιφνιδίασε τους κτηνοτρόφους η εξέλιξη με την ΑΤΕ και τη «Δωδώνη», απλά τους...δικαίωσε για όσα υποστήριζαν από το καλοκαίρι και πλέον ο αγώνας τους κινείται σε μια μόνο κατεύθυνση, να υιοθετηθεί η πρόταση του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού για να περάσει η γαλακτοβιομηχανία στους παραγωγούς. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας, σημειώνοντας ότι από τις επαφές με φορείς, κόμματα και τους νεοεκλεγμένους στην αυτοδιοίκηση προκύπτει ότι δεν διαφωνούν με την πρόταση. «Δεν τέλειωσε τίποτε, είμαστε εδώ και δεν έχουμε πει ακόμη τον τελευταίο λόγο», ήταν η απάντηση στο ερώτημα αν είναι αργά για αντίδραση και διεκδίκηση.
Ο κ. Τζίμας χαρακτήρισε ως αναγκαιότητα «τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων ενάντια στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης και υπέρ της πρότασης που εμείς κάνουμε για να περάσει η «Δωδώνη» στον πρωτοβάθμιο κλαδικό συνεταιρισμό για να μπορέσει να κρατήσει το χαρακτήρα της και να παίξει το ρόλο όχι μόνο αυτόν που ιδρύθηκε αλλά και μέσα στη συγκυρία και ενάντια στα καρτέλ που με κάθε τρόπο επιχειρούν να ελέγξουν όλη τη διατροφική αλυσίδα».

Επανέλαβε την πάγια θέση των κτηνοτρόφων ότι για να υπάρχουν φθηνά προϊόντα στον καταναλωτή είναι μονόδρομος να περάσουν αυτού του είδους οι επιχειρήσεις στους ίδιους τους παραγωγούς μέσα από ένα υγιές και οργανωμένο συνεταιριστικό κίνημα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι κτηνοτρόφοι δεν θέλουν να γίνουν βιομήχανοι, είπε χαρακτηριστικά, αλλά επιβάλλεται για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας τέτοιες επιχειρήσεις να περάσουν στους παραγωγούς.
Σαν Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, είπε, έχουμε κάνει επαφές με τα πολιτικά κόμματα στο νομό με τους νεοεκλεγμένους αυτοδιοικητικούς και επείγει να ολοκληρώσουμε τις συναντήσεις μας για την πρόταση που κάναμε.
Μεταφέροντας την απήχηση που είχε η πρόταση του Συνεταιρισμού, τόνισε: «Παρά τις όποιες επιφυλάξεις, διαφωνίες, κομματικές απόψεις καθενός, δεν βρέθηκε κανείς να διαφωνήσει με αυτό που εμείς προτείνουμε. Είναι ευκαιρία λοιπόν αυτό να γίνει πραγματικότητα, αν πραγματικά έχουν να έχουμε μια άλλη κατάσταση στην Ήπειρο».
Η πρόταση θα επαναδιατυπωθεί, εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία και δεδομένα και στο ερώτημα πως μπορεί να υιοθετηθεί και από την κυβέρνηση, επικαλέστηκε αυτό που αναλύεται στην πρόταση. «Δεν ανήκει τίποτε στην Αγροτική τράπεζα, είναι καθαρό αυτό δεν τις ανήκει, δεν έχει δικαίωμα να πουλήσει τίποτε από τη στιγμή που δεν της ανήκει, αν είχε κάτι δικό της θα μπορούσε να το πουλήσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει αφού θέλει να απεμπλακεί, είναι να μεταφέρει τις μετοχές εκεί που ανήκουν, στους ίδιους τους παραγωγούς».

ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 4 δις ευρώ.


Ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μεγαλογιατροί με καταθέσεις εκατομμυρίων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, 1.500 επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης αλλά και οίκοι μόδας έχουν ελεγχθεί το τελευταίο διάστημα από το ΣΔΟΕ οι ελεγκτές του οποίου έχουν βεβαιώσει πρόστιμα που υπερβαίνουν 4 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για ελέγχους που έχουν γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Καπελέρη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι :
1. Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για 2.250 γιατρούς με εισοδήματα που δεν συνάδουν με το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων. Χαρακτηριστικά, γιατρός είχε είχε δηλώσει συνολικό εισόδημα 206.000 ευρώ αλλά σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε καταθέσεις 6,3 εκατ. ευρώ . Σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει κατασχέσεις των καταθέσεων αυτών.
2. Τρεις οίκοι μόδας δήλωναν μεικτά ετήσια έσοδα κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους ότι είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις το 1.200.000 ευρώ το χρόνο.

3. Ακόμη 299 φορολογούμενοι δήλωναν το σκάφος τους ως επαγγελματικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία. Το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τα σκάφη αυτά και ελέγχει κατά πόσο είναι πραγματικά επαγγελματικά ή ιδιωτικά σκάφη αναψυχής Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επώνυμου ιδιοκτήτη σκάφους που πλήρωσε τελικά 2,5 εκατ. ευρώ φόρο για να το μετατρέψει σε ιδιωτικό. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν φέρει μόνο τον Οκτώβριο έσοδα 15 εκατ. ευρώ από αλλαγή χρήσης σκαφών από επαγγελματικά σε ιδιωτικά.
4. Το ΣΔΟΕ ελέγχει και 1.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εξαιτίας της προβλεπόμενης απαλλαγής από το ΦΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των πλοίων γίνονται χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό.

«ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»: Όχι παιχνίδια με τη «Δωδώνη»


«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την απομάκρυνση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» από τους πραγματικούς της δημιουργούς που είναι οι κτηνοτροφικές παραγωγικές δυνάμεις της Ηπείρου». Αυτό το μήνυμα στέλνει η παράταξη «Ήπειρος, τόπος να ζεις» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αργύρη, μετά τα όσα ειπώθηκαν στη βουλή ανάμεσα στον ίδιο ως βουλετή και αντιπρόεδρο της και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Η παράταξη στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες παραθέτει τα εξής:
1.Δικαιώνεται απόλυτα η άποψή μας, με επίσημο τρόπο από τον Υφυπουργό Οικονομικών, ότι η εξαγορά της ΕΛΒΙΖ από τη θυγατρική της «ΔΩΔΩΝΗΣ» ήταν ζημιογόνα και επιβλαβής τόσο για την ΑΤΕ όσο και για την ίδια τη Γαλακτοβιομηχανία.
2.Η πολιτική της δημιουργίας επιζήμιων καταστάσεων για τη «ΔΩΔΩΝΗ» εντάσσεται στα σχέδια κάποιων να απαξιώσουν μία κερδοφόρα επιχείρηση που στηρίζει την τοπική οικονομία της Ηπείρου, με στόχο να την οδηγήσουν σε πώληση.
3.Θεωρούμε απαράδεκτο κάθε φαινόμενο ανακοινώσεων και διαρροών που θέτουν υπό αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ» και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τη σύγχυση και τη δημιουργία ζημιών σε μία επιχείρηση που είναι στην αγορά και επηρεάζεται άμεσα η οικονομική της πορεία από τις όποιες φήμες.

4.Τα προβλήματα της ΑΤΕ δεν οφείλονται στη μόνη κερδοφόρα επιχείρηση που συμμετέχει με πλειοψηφικό κεφάλαιο. Οφείλονται σε εσκεμμένα ή μη λάθη των Διοικήσεών της και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την απομάκρυνση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» από τους πραγματικούς της δημιουργούς που είναι οι κτηνοτροφικές παραγωγικές δυνάμεις της Ηπείρου.
5.Δεν λέμε όχι στην απεμπλοκή της ΑΤΕ από τη «ΔΩΔΩΝΗ».
6.Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ενέργειες που εξυπηρετούν τα καρτέλ του γάλακτος και δημιουργούν αρνητικό ισοζύγιο στην πραγματική παραγωγή που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κτηνοτροφία της Ηπείρου.
7.Η λύση στα προβλήματα της ΑΤΕ δεν θα γίνει με ζημιογόνες πρακτικές τύπου ΕΛΒΙΖ.

Όπως δεσμεύτηκε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός της χώρας σε επίσκεψή του στα Γιάννενα, άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν ουσιαστικές συζητήσεις για να μπορέσει η «ΔΩΔΩΝΗ» να παραμείνει μία κερδοφόρα Ηπειρωτική επιχείρηση, κτήμα των κτηνοτροφικών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Ε.Σ.Υ.: Σε ενιαίο φορέα υγείας τα νοσοκομεία


Κάτω από την ομπρέλα ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος θα είναι πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, θα ενταχθούν πλέον τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και τα πολυϊατρεία και οι συμβεβλημένοι γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων.
Αυτό προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εξήγησε ότι ο ενιαίος αυτός φορέας θα εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και θα είναι υποχρεωμένος ανά τρεις μήνες να αναφέρει εγγράφως ό,τι έχει πράξει στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τί θα γίνει με την ένταξη στον φορέα των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα εκείνων του ΙΚΑ, καθώς είναι σε ιδιαίτερο καθεστώς εργασιακών σχέσεων. Αυτό οδήγησε το υπουργείο Υγείας να επιλέξει ο φορέας αυτός να είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου.

Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία κεντρικού φορέα ο οποίος θα μπορεί να είναι ακόμη και ιδιώτης - μία τράπεζα με έναν άλλον οργανισμό - για την διενέργεια των διαγωνισμών και των προμηθειών. Ο φορέας αυτός θα έχει την ευθύνη για την αποθήκευση υγειονομικού και ιατροτεχνολογικού υλικού για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.