Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Ο.Ε. για ανάδειξη αναδόχων και δημοπρατήσεις νέων έργων

Αποφάσεις για τη δημοπράτηση νέων έργων και την ανάδειξη αναδόχων για παρεμβάσεις αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου,  ως επίσης και των αγροτικών υποδομών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, έλαβε – μεταξύ άλλων- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.
Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν  ανάδοχοι για τα εξής (κατά Π.Ε.) έργα: 
Π.Ε. Άρτας
Ø  «Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες Π.Ε. Άρτας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΛ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ)
Ø  «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης στη Γέφυρα Γκολφαρίου Αχελώου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΚΑΤΕΡΟΣ Χ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
Ø  «Συντήρηση και καθαρισμός τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αλέξανδρος Σμύρης)
Π.Ε. Ιωαννίνων
Ø  «Εργασίες διαγράμμισης στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΕ)
Ø  «Αποκατάσταση στηθαίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)
Ø  «Βελτίωση οδού Πυρσόγιαννη - Πληκάτι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.)
Ø  «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ασβεστοχώρι – Κόντσικα – Περάτη - Πετράλωνα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε)
Ø  «Αποκατάσταση- προστασία γέφυρας οδού Ζάλογγο – Ραδοβίζι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ)
Π.Ε. Θεσπρωτίας
Ø  «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών στον Δήμο Ηγουμενίτσας» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 246.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ)
Ø  «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της  οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.)
Επίσης, εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
Π.Ε. Ιωαννίνων
Ø  «Συντήρηση  E.O.  Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
Ø   «Προστασία Οδού και Αποκατάσταση κοίτης ποταμού από Γρεβενίτι προς Λίμνες Πηγών Αώου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
Ø  «Αποκατάσταση Επαρχιακής Οδού Δραγοψά - Πολύλοφος» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
Ø  «Αποκατάσταση χώρου περιοχής Ροβέλιστας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
Π.Ε. Πρέβεζας
Ø  «Ασφαλτόστρωση 11α επαρχ. Οδού (Αγ. Γεώργιος - Δρυόφυτο)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 43.000 ευρώ
Ø  «Αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού διασταυρώσεων 2ης επαρχιακής οδού Π.Ε Πρέβεζας» προϋπολογισμού 37.000 ευρώ
Ø  «Καθαρισμός τάφρων και τεχνικών έργων οδικού δικτύου ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ
Ø  «Ηλεκτροφωτισμός - σήμανση οδού Ελαίας - Νικολιτσίου στο ύψος του οικισμού Ελαίας» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργου (μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας) για τη «Συντήρηση  E.O.  Hγουμενίτσα– Πρέβεζα», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
Άλλες αποφάσεις
Ακόμη η Ο.Ε. ενέκρινε:

Διακοπή ρεύματος σε Άνω Ραβένια και Μαυροβούνι Πωγωνίου, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017


Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί στις Τ.Κ. Άνω Ραβενίων και Μαυροβουνίου Πωγωνίου, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνιου: Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου

Με κάθε σεβασμό τιμήθηκε σήμερα, 74 χρόνια από την φονική επίθεση των Γερμανών, η μνήμη των 22 συνανθρώπων μας που στις 10 Ιουλίου 1943 δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα σε μία επίθεση που βύθισε σε πένθος την τοπική κοινωνία.
Οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν Χοροστατούντως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου και διοργανώθηκαν από το Δήμο Πωγωνίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου, την Ένωση Πωγωνησίων Ηπείρου, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλοβρύσου και το Σύλλογο Γυναικών Κεφαλοβρύσου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης σημείωσε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν δε μπορούν να σβήσουν τον πόνο για την καταστροφή και ανέφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
 «Το ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου αποτελεί μία μελανή σελίδα στην ιστορία του τόπου και η περιοχή μας ενώνει τον πόνο της με πολλούς ακόμη δήμους στην Ελλάδα που πλήρωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο τη γερμανική θηριωδία. Έχουμε ηθική, κι όχι μόνο, υποχρέωση να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη. Συγχρόνως έχουμε την υποχρέωση να συνεχίζουμε να διεκδικούμε το ελάχιστο, που είναι η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Τίποτα δε μπορεί να ξεπληρώσει τον πόνο που ζήσαμε, την αδικία που βίωσαν οικογένειες. Αυτό που απαιτούμε όμως και οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε είναι να επέλθει δικαιοσύνη για να ηρεμήσουν επιτέλους οι 22 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Η σημερινή εκδήλωση μνήμης έχει πολλαπλό στόχο. Είναι προσκύνημα στη θυσία, είναι υπενθύμιση της διεκδίκησης και συγχρόνως είναι μήνυμα κατά του ναζισμού» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Παναγιώτα Μητροκώστα ανέφερε ότι οι θυσίες όλων των Ελλήνων στο βωμό της ελευθερίας θα πρέπει να μείνουν άσβεστες και να παραδειγματίζουν, ενώ ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις κ. Δημήτρης Χαντζαρόπουλος  επεσήμανε ότι ο θάνατος συνανθρώπων μας δεν ξεπληρώνεται.
Την ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο Ιστορικός και υποψήφιος διδάκτορας κ. Νίκος Κούρος που, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ελευθερία δεν είναι δώρο, είναι απόκτημα.

Στις εκδηλώσεις τιμής παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Στέφος, η Συντονιστική των ΑΝ.ΕΛ. Ιωαννίνων, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνίου κ. Δημήτρης Ντότης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου κ. Τζιόγκας Νικόλαος, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Μορφάτι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (09-07-2017) τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι παραπάνω δράστες, ο 37χρονος απέρριψε στο έδαφος μία συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε αντικείμενο με υπολείμματα κοκαΐνης.
Στη συνέχεια, από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος δράστης κατείχε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του, δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους (0,8) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (0,8) γραμμαρίων.
Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Μάτια: Κίνδυνος για τα βλέφαρα από τον πολύ ήλιο

Οι συνεχείς παροτρύνσεις για αποφυγή της επαφής του αντηλιακού με τα μάτια έχουν ως συνέπεια να μένει το ένα δέκατο του προσώπου απροστάτευτο απέναντι στον ήλιο, ειδικά σε άτομα που δεν φορούν μεγάλα και προστατευτικά γυαλιά ηλίου.
Την προειδοποίηση αυτή απευθύνουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, οι οποίοι ζήτησαν από 57 άνδρες και γυναίκες να βάλουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους, χωρίς να τους δώσουν οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία για το τι θα επακολουθούσε.
Όπως είπαν οι ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Δερματολογίας, λαμβάνοντας φωτογραφίες των εθελοντών τους με φαινομενικά κοινές φωτογραφικές μηχανές (στην πραγματικότητα ήταν κάμερες ευαίσθητες στην UV, που απεικόνιζαν με μαύρο χρώμα τα σημεία με αντηλιακό), κατέγραψαν αναλυτικά αν και ποια τμήματα του προσώπου τους είχαν αφήσει ακάλυπτα.
Κατά μέσο όρο είχαν αφήσει χωρίς αντηλιακό το 9,5% του προσώπου τους, αφήνοντας ακάλυπτα κυρίως τα σημεία ανάμεσα στην εσωτερική γωνία του ματιού και τη μύτη (77% των συμμετεχόντων) και τα βλέφαρα (13,5% των συμμετεχόντων).
Τα ευρήματα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι τα αντηλιακά όντως δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια, σημαίνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να φοράμε καθημερινά, όλο το χρόνο, καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου, δήλωσε ο κύριος ερευνητής Dr Kevin Hamill, λέκτορας στο Τμήμα Επιστήμης του Οφθαλμού & της Όρασης στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου: Ημερησία μουσικοχορευτική εκδήλωση την Κυριακή 13 Αυγούστου, ώρα 12:00 στους Αγιούς (γέφυρα Γορμού)

Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δελβινακίου Πωγωνίου σας προσκαλεί στην ημερησία μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 12:00 στους Αγιούς (γέφυρα Γορμού).

Κόνιτσα: Τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του Όσιου Παΐσιου από Δευτέρα 10 έως Τετάρτη 12 Ιουνίου

Η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης και ο Δήμος Κόνιτσας πραγματοποιούν τριήμερες εκδηλώσεις από Δευτέρα 10 έως Τετάρτη 12 Ιουνίου, προς τιμή και μνήμη του Όσιου Παΐσιου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Δευτέρα 10 Ιουλίου
11:00 – 18:00 Επίσκεψη στην οικία του Οσίου Παϊσίου και ξενάγηση από κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης
18:00 Πορεία από την οικία προς το εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας
19:00 – 20:00 Πορεία από την Αγία Βαρβάρα προς το πέτρινο γεφύρι Κόνιτσας και προς την εκκλησία Αγίου Αρσενίου δια μέσου παλαιού μονοπατιού που βάδιζε ο Όσιος Παΐσιος
Τρίτη 11 Ιουλίου
Πορεία από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας στην χαράδρα του Αώου και τη Μονή Στομίου (απόσταση 5 χλμ) – Υπάρχει δυνατότητα να διασχίσει κανείς το παλαιό μονοπάτι που προϋπήρχε και όπου διερχόταν ο Όσιος Παΐσιος
07:30 – 10:30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία
10:30 – 12:30 Ξενάγηση στη Μονή Στομίου και στο κελί του Οσίου
12:30 – 14:00 Επιστροφή στην Κόνιτσα
19:00 – 20:30 Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
20:30 – 21:00 Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Παϊσίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά προς την οικία του Παϊσίου κι επιστροφή στο Ναό.
Τετάρτη 12 Ιουλίου
07:00 Όρθρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
07:30 Καταβασίες
08:30 – 10:30 Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
10:30 – 11:00 Μικρή Δεξίωση στο Δημαρχείο
11:00 – 11:15 Ομιλία Μητροπολίτη
11:15 – 11:30 Ομιλία πατρός Κυπριανού από Ρωσία, ηγουμένου και καθηγητή της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας

11:30 – 12:00 Προβολή ταινίας για τον Όσιο Παΐσιο και την Κόνιτσα με υπότιτλους στα Ελληνικά. (Ταινία του Αλέξανδρου Στολιαρόφ, διάρκεια 26 λεπτά).

Τον Αύγουστο αρχίζουν οι κληρώσεις της εφορίας για όσους κάνουν αγορές με «πλαστικό» χρήμα

Τον Αύγουστο αρχίζουν οι κληρώσεις της εφορίας με χρηματικό «έπαθλο» για τους φορολογούμενους, με βάση τις δαπάνες που θα κάνουν με «πλαστικό» χρήμα.
Εκκρεμεί η οριστικοποίηση του σχεδίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί στις βασικές του πλευρές, από το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, έως το τέλος του μήνα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Με βάση αυτό το σχέδιο, θα γίνονται κάθε μήνα κληρώσεις για τις αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές «πλαστικού» χρήματος.
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να κληρώνονται 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Στην «κληρωτίδα» θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις του κάθε φορολογούμενου, ενδεχομένως πάνω από κάποιο όριο. Κάθε μία θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ, ενώ τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονται οι δαπάνες με «πλαστικό» χρήμα. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι κάθε μήνα να διατίθεται για το σκοπό αυτό, ποσό 1.000.000 ευρώ.
Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: Πλήθος κόσμου διασκέδασε το Σάββατο 01 Ιουλίου 2017, στην εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου που έγινε στο στάδιο Γ. Παπασιδέρη στο Κορωπί

Δελτίο Τύπου
 Πλήθος κόσμου διασκέδασε το Σάββατο 01 Ιουλίου 2017, στην εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου που έγινε στο στάδιο Γ. Παπασιδέρη στο Κορωπί.
Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, 1300 άτομα μας τίμησαν με την παρουσία τους δημιουργώντας το αδιαχώρητο.
Το πρόγραμμα άνοιξε το χορευτικό νέων υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου μας κα. Έλλης Καζάκου, όπου καταχειροκροτήθηκε για την παρουσία του.
Εύσημα δε, απονέμονται και στους εθελοντές που με συνθήκες καύσωνα ξεπέρασαν τα όρια τους, συνδράμοντας το Δ.Σ. στην οργάνωση της εκδήλωσης.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορωπίου Κος Κιούσης Δημήτριος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κος Γρίβας Θεόδωρος, η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Κα Κιούση Αθηνά.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος παραβρέθηκαν, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη Χορωδιών Μαίρη Καραγιώργου.
Παραβρέθηκαν
 Οι Σύλλογοι Ηπειρωτών:
-Λαυρεωτικής με επικεφαλής τον πρόεδρο Μανώλη Λαμπίρη.
-Αγ. Παρασκευής με επικεφαλής την πρόεδρο Βασίλω Ιωάννου.
-Παιανίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Κων/νο Οικονόμου.
-Θριάσιου Πεδίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Φώτη Βάσσιο.
-Γλυκών Νερών με επικεφαλής την γραμματέα Ευτυχία Κάλλου.
Επίσης, παρευρέθησαν:
- εκπρόσωποι από την Αδελφότητα Κραψιτών Αττικής.
- ο Λαογραφικός Σύλλογος Λαγονησίου ΕΛΛ.ΧΟ.ΦΗ. με πρόεδρο τον κο. Γκιάτα Χρήστο,
- ο Λαογραφικός όμιλος Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη
 ΄΄ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ΄΄με πρόεδρο την Κα Δαρεμά Χριστίνα,
- οι Κρήτες Κορωπίου με πρόεδρο τον Κο Κατσανεβάκη Κων/νο,
- ο Εμπορικός Σύλλογος Κορωπίου με πρόεδρο την Κα Πρόφη
 Καλομοίρα,
- το Λύκειο Ελληνίδων Παιανίας με πρόεδρο την Κα Αντωνίου Έλενα,
- Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου με επικεφαλή τον χοροδιδάσκαλο Κο Αυγέρη Φώτιο,
- το Ν.Π.Ι.Δ. ¨ΣΦΗΤΤΟΣ¨ με επικεφαλή τον χοροδιδάσκαλο Κο Λουκά Νικόλαο,
- εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Ευρυάλης Βούλας.
Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια και στην ορχήστρα μας, που μας διασκέδασε μέχρι το πρωί συμμετέχοντας μάλιστα και στον χορό αποτελούμενη από τους: Αντώνη Κυρίτση, Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Γιώργο Μαρινάκη, Σταυρούλα Δαλιάνη, Θωμά Κυρίτση, Αλέξανδρο Σωτήρχο και Μιχάλη Μπακάλη.
Τέλος, ως Πρόεδρος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ.: Σταύρου Ιωάννη, Λάϊο Κων/νο, Γεωργούλα Νικόλαο, Πανταζή Θεοδώρα και Παππά Ευάγγελο, για την οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και για την άψογη διετή συνεργασία μαζί τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου

Φώτιος Τσόγκας 

Φεστιβάλ Δήμου Λαυρεωτικής ''Θορίκια 2017'': Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, παρουσιάζει χορούς της Ηπείρου, με τη ζυγιά του Τάσου Μαγκλάρα, τη Κυριακή 16 Ιουλίου, ώρα 21:00, στο ΑΚΕΛ, πλησίον Κλειστού Γυμναστηρίου, στο Λαύριο


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, θα παρουσιάσει παραδοσιακούς συγκαθιστούς χορούς της Βοβούσας Ιωαννίνων και της Κόνιτσας, με συνοδεία ζωντανής παροδοσιακής Ηπειρώτικης μουσικής με ζυγιά του Τάσου Μαγλάρα.
Το παιδικό τμήμα θα παρουσιάσει χορούς από την Ήπειρο και την Λευκάδα.
Προσκεκλημένος θα είναι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεροτριβιάς Εύβοιας.
Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής ''Ο Πύρρος''.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής « Ο ΠΥΡΡΟΣ», ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 από απόδημους Ηπειρώτες που διαμένουν στη Λαυρεωτική, από το περίσσευμα ψυχής και αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα, την Ήπειρο. Πρωταρχικό μέλημα του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των 350 και πλέον οικογενειών Ηπειρωτών που κατοικούν στο Δήμο Λαυρεωτικής, με απώτερο σκοπό και στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, καθώς και την ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και αλληλεγγύης. 
Ακόμη την παροχή βοήθειας υλικής και ηθικής σε όποιον συμπατριώτη, αλλά και συνδημότη μας την έχει ανάγκη. 
Την διοργάνωση Πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. 
Χορευτικά Τμήματα παιδιών και ενηλίκων λειτουργούν, κάθε Σάββατο πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Λαυρίου. 
Είμαστε παρόν σε κάθε κάλεσμα του Δήμου Λαυρεωτικής.Κορυφαία ετήσια εκδήλωσή μας αποτελεί η Καλοκαιρινή Χορευτική Εκδήλωση Παραδοσιακών Χορών της Ηπείρου στην ΑΚΕΛ.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής