Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

 


Στο 4' εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά για το  Βόλο, ο Σαλβαδόρ Σάντσες πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Μεγάλη ευκαιρία για τους Βολιώτες στο 6', με τον Περέα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ από κοντά.

Στο 12' δεύτερο δοκάρι για τον Βόλο, με τον Νίνη να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά να μην ευστοχεί.

Μακρινό σουτ του Κάστρο στο 29', ο Κλέιμαν απέκρουσε σε πρώτη φάση και ο Λιάσος πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-1.

Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 42' όταν ο Μπρένερ με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν που μπλόκαρε.

Στο 88΄ ο Σάλιακας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν εκτεθειμένος. Απόφαση VAR, οφσάιντ.

ΒΟΛΟΣ: 

Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Νίνης, Μπαριέντος, Σάντος (Χούλιαν Μπαρτόλο 60΄), Κρητικός, Περέα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 
Χουτεσιώτης, Πανουργιάς (Μανώλης Σάλιακας 46΄), Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καρτάλης (Παύλος Γροσδάνης 69΄), Κάστρο (Χουάν Ντομίνγκεθ 69΄), Μπρένερ (Αλέξανδρος Λώλης 69΄), Πήλιος, Λιάσος, Μιλιντσεάνου

Άρτα: Εξαρθρώθηκε συμμορία που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή καπνικών προϊόντων από περίπτερα σε διάφορες περιοχές της χώρας

 


Ταυτοποιήθηκαν (4) μέλη της, ενώ εξιχνιάστηκαν (6) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών

Η λεία από την εγκληματική τους δράση ξεπερνά τις 90.000 ευρώ

Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κλοπή καπνικών προϊόντων από περίπτερα σε διαφορετικές περιοχές τις χώρας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 19χρονων αλλοδαπών, 25χρονου αλλοδαπού και 16χρονου ημεδαπού, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 06-04-2021, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν σε περιοχή της Άρτας αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο ένας 19χρονος και ο 16χρονος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο αυτοκίνητο και στα σπίτια τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, «σκύλα», κατσαβίδι),

μάλλινη κουκούλα τύπου «full face»,

γάντια,

αποδείξεις διοδίων,

πακέτα τσιγάρων και

χρηματικό ποσό -1.200- ευρώ.

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι παραπάνω, μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους τους, είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την κλοπή καπνικών προϊόντων από περίπτερα.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβαιναν σε περίπτερα σε διάφορες περιοχές της χώρας με αυτοκίνητα που είχε μισθώσει ο 25χρονος και αφού εντόπιζαν περίπτερα, τα διαρρήγνυαν με κατάλληλα εργαλεία, απενεργοποιώντας παράλληλα τυχόν συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας, από όπου αφαιρούσαν καπνικά προϊόντα (τσιγάρα) και χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι με τον παραπάνω τρόπο έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο οκτάμηνο:

(4) κλοπές στην Πύλο Μεσσηνίας,

(1) κλοπή και (2) απόπειρες κλοπής στην Άρτα και

(1) κλοπή στην Καβάλα.

Κατά τις παραπάνω περιπτώσεις, αφαίρεσαν καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας -81.000- ευρώ καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των -10.400- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

ΕΟΔΥ: Εξήντα επτά θάνατοι σήμερα, 2.411 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα επτά θάνατοι, 2.411 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σαράντα τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 16 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 66.734 έλεγχοι, από τους οποίους οι 11.913 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 895 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

687 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

101 στην Αττική,

  86 στη Θεσσαλονίκη,

  79 στη Δυτική Ελλάδα,

  62 στην Κρήτη,

  51 στην Κεντρική Μακεδονία,

  49 στη Στερεά Ελλάδα,

  48 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  44 στην Πελοπόννησο,

  43 στην Ήπειρο,

  43 στο Βόρειο Αιγαίο,

  30 στη Θεσσαλία,

  25 στα Ιόνια Νησιά,

  21 στη Δυτική Μακεδονία και

    5 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 176.644 ομοειδείς παραβάσεις.

136 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

18 στην Κρήτη,

17 στην Κεντρική Μακεδονία,

15 στην Ήπειρο,

13 στη Στερεά Ελλάδα,

10 στη Δυτική Ελλάδα,

  9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  9 στη Θεσσαλονίκη,

  9 στη Θεσσαλία,

  8 στο Βόρειο Αιγαίο,

  8 στην Πελοπόννησο,

  8 στη Δυτική Μακεδονία,

  7 στην Αττική και

  5 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 50.280 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 48.259 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.021 των 150 ευρώ.

67 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ για εξυπηρέτηση 19 καθήμενων πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Στην Πελοπόννησο, από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καφενείων, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στα καταστήματα και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 300 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για μη ανάρτηση πινακίδας με το μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται εντός του καταστήματος.

Στην Αττική, 300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια παντοπωλείου για μη χρήση μάσκας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, με τη συμμετοχή 17 ατόμων στα οποία επιβλήθηκε από 600 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, καθώς και 600 ευρώ επιπλέον πρόστιμο στ διοργανώτρια, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση υγειονομικών μέτρων.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 συμμετέχοντες.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.444 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.806 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 122 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Ελεύθερη είσοδο στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, την Κυριακή 18 Απριλίου

 


Με ελεύθερη είσοδο στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους (που λόγω πανδημίας είναι οι μόνοι χώροι πολιτισμού οι οποίοι προς το παρόν λειτουργούν), θα γιορταστεί την Κυριακή 18 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.

Ο θεσμός, που κάθε χρόνο εορτάζεται την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 18 Απριλίου, μετράει 38 έτη από την καθιέρωσή του. Αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών- ICOMOS, η οποία προτάθηκε κατά τη Γενική Συνέλευσή του στην Τυνησία, το 1982, για να εγκριθεί με σχετικό ψήφισμα της UNESCO το 1983, κατά την 22η Γενική της Συνέλευση.

Στόχος της παγκόσμιας αυτής μέρας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Πολιτείας για τα πολιτιστικά αγαθά, υλικά και άυλα, αλλά και για την ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Κάθε χρόνο επιλέγεται από το ICOMOS ένας κοινός θεματικός άξονας εορτασμού, ενίοτε εμπνευσμένος από την πολιτιστική επικαιρότητα, με βάση τον οποίο οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο δράσεις ανάλογα με το πολιτιστικό απόθεμα της κάθε χώρας.

Φέτος, το θέμα που επιλέχθηκε έχει τίτλο «Σύνθετο Παρελθόν. Πολύμορφο Μέλλον» (Complex Past: Diverse Futures). Αναφέρεται στην ανάγκη αμερόληπτης προσέγγισης και ερμηνείας του παρελθόντος και στην ισότιμη προσέγγιση όλων των επιτευγμάτων της ανθρώπινης δημιουργίας. Σχετίζεται, επίσης, με την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών «Δράση Δεκαετίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», στο πλαίσιο της οποίας προωθούνται θέματα πολιτιστικής και κοινωνικής ποικιλομορφίας και ισότητας δικαιωμάτων των φύλων.

Πάργα Πρέβεζας: Συνελήφθη αλλοδαπός που διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (16-04-2021) το μεσημέρι στην Πάργα Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός, που διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2,5) ετών για διαρροή κρατικών απορρήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, το Σάββατο 17 Απριλίου, ώρες 12.00-15.45

 


Οι μεγάλες καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας, είτε πρόκειται για πολύνεκρες πολεμικές συρράξεις, είτε για θανατηφόρες πανδημίες, πολύ συχνά υπήρξαν τα εφαλτήρια αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας και συνεπακόλουθα της ίδιας της ανθρώπινης κοινωνίας. Σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τέτοια κρίση στο πρόσωπο του αόρατου αλλά δυνητικά θανατηφόρου ιού SARS-CoV-2, του οποίου τα θύματα πλέον καταμετρώνται σε εκατομμύρια ανά την υφήλιο.

Η ανταπόκριση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας υπήρξε πρωτοφανής: Αυτή τη στιγμή, κάτι περισσότερο από έναν χρόνο μετά την πανδημία, έχουν συνταχθεί περισσότερα από 247.000 (στοιχεία ΠΟΥ) επιστημονικά άρθρα και μελέτες γύρω από τον ιό, ένας πραγματικά αστρονομικός αριθμός που κανένας ανθρώπινος νους δε θα μπορούσε να παρακολουθήσει, ούτε καν να προλάβει απλά να διαβάσει τους τίτλους. Χρόνια δοκιμών και διεργασιών για την ανακάλυψη αποτελεσματικού εμβολίου συμπυκνώθηκαν σε λίγους μόνο μήνες, παρέχοντας στην ανθρωπότητα όχι ένα, αλλά πολλά εμβόλια ικανά να αναχαιτίσουν την θανατηφόρα προέλαση της ασθένειας.




«Ένας τέτοιος πλούτος πληροφορίας και έρευνας αναμένεται να δώσει ώθηση, όχι μόνο στους τομείς της λοιμωξιολογίας και παθολογίας -που αυτή την στιγμή δικαίως μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας- αλλά στην ιατρική επιστήμη ως σύνολο. Αναμένουμε στα επόμενα χρόνια πραγματικά επαναστατικές εφαρμογές της συσσωρευμένης αυτής γνώσης» επισημαίνει ο  επιστημονικός υπεύθυνος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.

Σε αυτό το κλίμα, το Ανδρολογικό Ινστιτούτο διοργανώνει το Διεθνές Διαδικτυακό Συμπόσιο “From Medi-centric to Techno-centric Medicine: Research and innovation” με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα, την Κίνα, το Ισραήλ και την Αγγλία, στοχεύοντας στην ανταλλαγή απόψεων, γνώσης και τεχνογνωσίας πάνω στην ιατρική επιστήμη, που φαίνεται να αλλάζει και να βελτιστοποιείται με την ολοένα αυξανόμενη συνδρομή της τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωσταντίνος Κωνσταντινίδης σημειώνει: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτός ο μικροσκοπικός ιός βοήθησε το μυαλό μας να δουλέψει πιο σκληρά και πιο γρήγορα, κατά κάποιο τρόπο σαν τις μηχανές τεχνητής νοημοσύνης˙ με τη διαφορά της φαντασίας που κάποιες φορές είναι πολύ πιο χρήσιμη από τους αλγόριθμους».

Το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο “From Medi-centric to Techno-centric Medicine: Research and Innovation” θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Απριλίου, ώρες 12.00-15.45, στην αγγλική γλώσσα και η παρακολούθησή του είναι ελεύθερη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://zoom.com.cn/j/92048968870?pwd=ZFVNYVFFbnEydlM1QlQwazl2TExnUT09

Meeting number: 920 4896 8870

Password: 20210417

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (19-25/04/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (19 ως 25 Απριλίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/04/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 20/04/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/04/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 22/04/2021

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 -15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/04/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  24/04/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι-Καλπάκι

08:00 - 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/04/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 20/04/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/04/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 22/04/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/04/2021

Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι. 08:00- 15 :00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/04/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι – Διχούνι. 08:00- 13 :00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/04/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 20/04/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/04/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 22/04/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/04/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/04/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/04/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 20/04/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/04/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς – Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 22/04/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 23/04/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/04/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/04/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 20/04/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/04/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 22/04/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/04/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός – Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/04/2021

Σαμονίβα-Τσαγκάρι -Φροσύνη -Αυλότοπος-Κουκλιοί–Γλυκή. 08:00-15:00

Γιάννενα: Υπόθεση απάτης με αγορά αυτοκινήτου μέσω internet

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση απάτης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της μία  γυναίκα.

Ειδικότερα, άγνωστοι ανάρτησαν αγγελία σε πλατφόρμα αγγελιών σελίδας κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πώληση οχήματος και στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνικών συνομιλιών με υποψήφια αγοράστρια, την έπεισαν να καταβάλει συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ σε λογαριασμό της κατηγορούμενης, χωρίς ωστόσο η αγοραπωλησία να ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σπύρος Ριζόπουλος: Τοποθέτηση στον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής με αιχμές για Ιόνια, απορρίμματα, μεταναστευτικό, πανδημία, οικονομία, ΕΣΠΑ κ.α.

 


Για έναν απολογισμό του κιλού που αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου κινήθηκε και εξακολουθεί να κινείται χωρίς σχέδιο έκανε λόγο στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Περιφερειάρχη σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων όπως αυτά της οικονομίας, της Ιόνιας οδού, της διαχείρισης των απορριμμάτων, του μεταναστευτικού, της διαχείρισης της πανδημίας, των ΑΠΕ, του προγράμματος των μικρομεσαίων, του ΕΣΠΑ κ.α.

Αρχικά, ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης έκανε έναν απολογισμό όπως εκείνος αντιλαμβάνεται το ρόλο του, χωρίς δηλαδή να έχει ως βασικό κριτήριο τον μεγάλο σχεδιασμό και το που θέλουμε να οδηγηθεί η περιοχή μας.

«Η Ήπειρος έχει δύο βασικά ζητήματα. Ένα τεράστιο έλλειμμα παραγωγικής ανάπτυξης και ένα έλλειμμα εργασίας. Δυστυχώς, δείχνει η Περιφέρεια ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου γι’ αυτά τα δεδομένα», είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι λάθος η εμμονή της Περιφερειακής Αρχής να μην ανακατευθύνει τους πόρους της όπου υπάρχει ανάγκη λόγω των συνθηκών, θυμίζοντας ότι την πρόταση αυτή την έχει καταθέσει από πέρσι.

«Ο Περιφερειάρχης επενδύει σε μικροέργα για να συντηρήσει ένα σοβιετικού τύπου μοντέλο οικονομίας, 10-15 κατασκευαστών. Αναρωτιέμαι όμως, η οικονομία της Ηπείρου είναι ο δρόμοι και οι κόμβοι;», τόνισε.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Εισαγωγική τοποθέτηση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό

 


«Ο απολογισμός του 2020 γίνεται κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Έχει αλλάξει η ζωή σε όλο τον κόσμο και εξαίρεση δεν μπορούσε να αποτελεί η Ήπειρος.

Έχουν ανατραπεί όλα τα προγράμματα και όλοι οι σχεδιασμοί, ενώ έχουν περιοριστεί σημαντικά οι οικονομικοί πόροι. Ειδικά για τις Περιφέρειες – εκτός όλων των άλλων- έχει μειωθεί στο ελάχιστο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και στη δύσκολη αυτή περίοδο ήταν παντού παρούσα. Και στα μεγάλα και στα μικρά ζητήματα. Με παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και με αποφάσεις για θέματα ανάπτυξης και καθημερινότητας.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αναλάβαμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα των νοσοκομείων, πέραν των αρμοδιοτήτων μας.

Το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς αυτό ήταν και είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Δεν αφήσαμε όμως εκτός συνδρομής κανένα άλλο νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό. Χάρη στη συνδρομή μας αναπτύχθηκαν δεκάδες νέες κλίνες στις Μονάδες Λοιμωδών και Εντατικής Θεραπείας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στην πολύ δύσκολη αυτή περίοδο στήριξε μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τις επιχειρήσεις να αντέξουν στην κρίση.

Υλοποίησε το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid με 45.000.000. Η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος της και στην Ήπειρο οι ωφελούμενες επιχειρήσεις είναι πολύ περισσότερες από ότι σε άλλες περιφέρειες καθώς βάλαμε ανώτατο όριο επιχορήγησης τις 15.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων ήταν μεγάλο, όμως δυστυχώς παρά τις προσπάθειές μας, το ποσό δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής τουλάχιστον να αυξηθεί, καθώς ήδη έχουν δεσμευτεί πόροι και από το επόμενο ΕΣΠΑ.

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: Επικίνδυνο για τη ζωή των πασχόντων το σύνδρομο άπνοιας ύπνου

 


To 50% των ανδρών (ένας στους δυο) στην Ελλάδα πάσχει από το Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου, σύμφωνα με στοιχεία επιστημονικής μελέτης που παρουσιάστηκε χθες βράδυ κατά την διάρκεια της έβδομης Διαδικτυακής Διάλεξης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος!

Η αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι αλματώδης καθώς το 2008 μόλις το 3-7% των ανδρών και μόλις το 2-5% των γυναικών έπασχε από το σύνδρομο, ενώ το 2019 τα ποσοστά άγγιξαν το 50% των ανδρών και το 18% των γυναικών.

«Η αλματώδης αυτή αύξηση θα πάρει μορφή πανδημίας στους άνδρες ηλικίας 40 με 60 χρόνων, μέχρι το 2050 καθώς σχετίζεται με την αύξηση της παχυσαρκίας και όχι μόνο» ανέφερε η κυρία Αναστασία Αμφιλοχίου, Πνευμονολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Μελέτης Ύπνου στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, που ανέπτυξε το θέμα του Συνδρόμου Άπνοιας Ύπνου.

Το σύνδρομο άπνοιας-υπόπνοιας στον ύπνο χαρακτηρίζεται από:

Ø Επαναλαμβανόμενα επεισόδια διαταραχής της αναπνοής, διακοπές αναπνοής

Ø Αποκορεσμό της οξυαιμοσφαιρίνης, μειωμένη οξυγόνωση

Ø Διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ύπνου(arousals), συνεχείς αφυπνίσεις, κυρίως μη αντιληπτές από τους ασθενείς

«Το σύνδρομο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους πάσχοντες αν δεν αντιμετωπιστεί καθώς οι επιπλοκές που προκαλεί είναι πολύ σημαντικές για την υγεία και τη ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Αμφιλοχίου.