Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,καταθέτει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00 π.μ.


Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00, καταθέτει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου. Προσυγκέντρωση στις 10.15΄ το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, στην Ομόνοια.
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ανακοινώνει ότι, τιμώντας τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα καταθέσει και φέτος στεφάνι στο χώρο του μνημείου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00 το πρωί.
Για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κατάθεση του στεφάνου και να τιμήσει έτσι τη μνήμη των ηρωικών νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ορίζεται ως χώρος προσυγκέντρωσης, στις 10:15 το πρωί, το Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, στην Ομόνοια.
Από εκεί στις 10.30 θα αναχωρήσουμε όλοι μαζί για τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς: Κοινωνικό μέρισμα από 300 ως 1.400 ευρώ σε 1.300.000 οικογένειες


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει  για τρίτη χρονιά κοινωνικό μέρισμα από 300 ως 1.400 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη της οικογένειας.
Το κυβερνητικό επιτελείο υπολογίζει ότι φέτος θα ωφεληθούν 1.300.000 νοικοκυριά.
Το κοινωνικό μέρισμα εκτινάσσεται φέτος. Υπολογίζεται ότι το ποσό θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος μπαίνουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να μπορέσει κάποιος να λάβει το κοινωνικό μέρισμα.
Όλα δείχνουν ότι τα ποσά θα διανεμηθούν κυρίως σε νέους, ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και χαμηλής αξίας περιουσία. 
Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη: 13.500 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριό με 2 ενήλικους και 1 ανήλικο μέλος: 15.750/έτος
Για νοικοκυριά με 2 ενήλικα και 2 ανήλικα μέλη: 18.000 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριά με με 2 ενήλικους και 3 ανήλικα μέλη: 20.250 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριά με 2 ενήλικους και τέσσερα ανήλικα μέλη 22.500 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή με 2 ενήλικα και 6 ή περισσότερα ανήλικα μέλη: 27.000 ευρώ/έτος.
Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε αξία τα 120.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα μέλος, ενώ αυτό το όριο προσαυξάνεται κατά 15.000 για κάθε επιπλέον μέλος μέχρι το όριο των 180.000 ευρώ.

Τροχαίο ατύχημα επί της επαρχιακής οδού Παρακαλάμου-Καλπακίου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου, επί της επαρχιακής οδού Παρακαλάμου-Καλπακίου πλησίον της διασταύρωσης, όταν Ι.Χ. όχημα «έφυγε» της πορείας του πιθανόν λόγω ολισθηρότητας  του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να ανατραπεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές.

Σχηματισμός δικογραφίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων σε βάρος 52χρονου ημεδαπού κυνηγού


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού κυνηγού, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της Κυριακής (11-11-2018), σε δασώδη περιοχή της Καρίτσας Ζίτσας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, ο 52χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα από αμέλεια, 32χρονο ημεδαπό, επίσης κυνηγό.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι


ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 21η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη & ώρα 12:00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση πληρωμής παραβόλου ΤΕΕ για το έργο «περίφραξη αύλειου χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου και κατασκευή πόρτας παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Βασιλικού», ψήφισης πίστωσης και ανάληψη χρημάτων.
2. Ανάθεση και εκτέλεση κατασκευής κιγκλιδωμάτων – χειρολιστηρίων σε διάφορα σημεία του χωρίου που απαιτείται για ασφαλή διέλευση κατοίκων ή μη στην Τ.Κ. Βασιλικού και ψήφισης πίστωσης.
3. Ανάθεση και εκτέλεση της υπηρεσίας «Κλάδευση δένδρων στην Τ.Κ. Βασιλικού» από έσοδα του Κληροδοτήματος Βασιλικού με τη διαδικασία της απ΄ ευθείας ανάθεσης και ψήφιση πίστωσης.
4. Εισήγηση Ο.Ε. Δήμου Πωγωνίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών (άρθρο 72 παρ. 1Ζ Ν.3852/10) για το έτος 2019.
5. Κατακύρωση ή μη δημοπρασίας για τη διάθεση δασικών προϊόντων της συστάδας 1β του δημοτικού δάσους Αργυροχωρίου-Δήμου Πωγωνίου.
6. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Λίμνης για πρόχειρες σταυλικές εγκαταστάσεις.
7. Καθορισμός όρων διενέργειας δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Τ.Κ. Βήσσανης – Δήμου Πωγωνίου.
8.Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών – καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για συντήρηση δικτύου ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων».
9. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών-καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού «Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου-Παντοπωλείου και ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου» .
10. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παραβάσεις των νομοθεσιών για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και τα όπλα


Στην κατοχή τους βρέθηκαν θρησκευτικές εικόνες, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις
Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για την προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων
Θρησκευτικές εικόνες, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, εντόπισαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε αυτοκίνητο και σε σπίτια, ιδιοκτησίας ζευγαριού ημεδαπών.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 55 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, το πρωί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με παράνομη κατοχή και απόκρυψη αντικειμένων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, εντοπίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έρευνα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:
εικόνα, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. και απεικονίζει την Αγία Τριάδα,
τρεις (3) ξύλινες σφραγίδες, που χρονολογούνται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ.,
βιβλίο ψαλμών, με επίθετο σταυρό, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ.,
δύο νομίσματα της βυζαντινής περιόδου,
νόμισμα της οθωμανικής περιόδου,
νόμισμα της εποχής Καποδίστρια,
τέσσερα χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών χρόνων,
ρωμαϊκό νόμισμα πιθανόν Μάρκου Αυρηλίου,
πήλινο λυχνάρι υστερορωμαϊκών χρόνων,
Επίσης σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε περιοχές της Θεσπρωτίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκών χρόνων,
αργυρό μεσαιωνικό νόμισμα,
δύο νομίσματα της Οθωμανικής περιόδου,
Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων όλα τα ανωτέρω κατασχεθέντα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σημειώνεται ότι στο το πλαίσιο της επιχείρησης και από το σύνολο των ερευνών, κατασχέθηκαν επίσης από τους παραπάνω χώρους:
έξι (6) νομίσματα πιθανόν κίβδηλα,
ένα (1) εγκόλπιο-μεταγιόν,
ένα (1) μεταλλικό κλειδί με σταυρό,
εικόνα που παριστάνει την Παναγία βρεφοκρατούσα,
εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Παντελεήμονα,
εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη,
εικόνα με παράσταση του Αγίου Δημητρίου,
εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Νικόλαο,
εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Γεώργιο,
εικόνα που παριστάνει την Παναγία γλυκοφιλλούσα,
εικόνα που παριστάνει την Παναγία βρεφοκρατούσα,
χάλκινη πόρπη,
χάλκινο σκουλαρίκι,
χάλκινος σταυρός,
τέσσερις χάλκινες πόρπες,
δύο δαχτυλίδια,
μολύβδινο ενεπύγραφο πλακίδιο.
δύο μαχαίρια.
Η προέλευση όλων των κατασχεθέντων είναι υπό διερεύνηση, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Σ. Μετσόβου 18-11-18/15:15)


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ
 
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε.ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:15) 

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις και τα χιόνια στα ορεινά


Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο  καιρός τις επόμενες ώρες  με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις και τα χιόνια στα ορεινά.
Από την Παρασκευή  16 Νοεμβρίου  η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και  χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας.
Αναλυτικά για το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχτούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά μετά το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 6 έως 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία  από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

16 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επιστήμη


Πολλές φορές έγινε προσπάθεια να δοθεί ένας «απόλυτος» ορισμός στη Φιλοσοφία. Ουσιαστικά η Φιλοσοφία αποτελεί μια επιστήμη, που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες, που σχετίζονται με την γνώση, την αξία, την αιτία, τη γλώσσα και το νου. Αναζητά απαντήσεις πέρα από τις γνωστικές δυνατότητες του καθενός, προσπαθώντας να διερευνήσει τα όρια της ανθρώπινης σκέψης.
Η Φιλοσοφία ασχολείται με ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπως η ηθική, η αισθητική, η γνωσιολογία, η μεταφυσική, η επιστημολογία, η πολιτική φιλοσοφία, η λογική, η φιλοσοφία της γλώσσας και της θρησκείας. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Φιλοσοφία είχε αμφισβητηθεί και είχε χαρακτηριστεί ως μια μη απαραίτητη δραστηριότητα, η οποία είχε ως αντικείμενο ερωτήματα, τα οποία απασχολούσαν μόνο τους φιλοσόφους. Δηλαδή μια δραστηριότητα, η οποία δεν χαρακτηριζόταν ως επιστήμη, καθώς δεν στηριζόταν σε χειροπιαστές αποδείξεις.
Με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής & Τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr ), επισημαίνει: «Η βασική διαφορά μεταξύ Φιλοσοφίας και Επιστήμης είναι ότι η Φιλοσοφία θέτει τα ερωτήματα και η Επιστήμη προσπαθεί να δώσει τις απαντήσεις βασιζόμενη σε αποδείξεις. Οι Έλληνες φιλόσοφοι προσπάθησαν μέσω της διαίσθησης να κατανοήσουν τους φυσικούς νόμους, που διέπουν τον κόσμο μας και να τον περιγράψουν με συμβολικό τρόπο. Η Επιστήμη από πλευράς της έρχεται να περιγράψει με ακρίβεια σε συνθήκες εργαστηρίου αυτούς τους νόμους και με αυτόν τον τρόπο να προεκτείνει την αντίληψή μας για τον φυσικό κόσμο».
Το έργο αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, περιγράφει έννοιες όπως η Πολιτεία, ο Νόμος, το Δίκαιο, ο Έρωτας, η Φιλία, η Θρησκεία, η Ψυχή, η Ιατρική, έννοιες πλήρως συνυφασμένες με την καθημερινότητά μας, αλλά που, χωρίς το έργο τους, δεν θα είχαν υπόσταση. Με βάση αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι η σκέψη, η αναζήτηση των ερωτημάτων και η ανάγκη για απαντήσεις είναι η αρχή των πάντων.

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ο. Αμπελόκηποι-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 17-11-18/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Δόξα Αναργύρων 18-11-18/15:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 17  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (15:00) 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)

Από αρχές Δεκεμβρίου επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ σε όσους έχουν καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες αλλά και παιδικούς σταθμούς


Από αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν επιδότηση από το ΕΣΠΑ όσοι επιχειρηματίες στην εστίαση θέλουν να αναβαθμίσουν τα καταστήματα τους, όπως καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες αλλά και παιδικούς σταθμούς ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ θα δίνει ως και 75.000 ευρώ και θα αφορά την στήριξη επιχειρήσεων στην εστίαση, το εμπόριο και την ιδιωτική εκπαίδευση.
Ο προϋπολογισμός του (δημόσια δαπάνη) ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και είναι και εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση - Εκπαίδευση». Πρακτικά, πρόκειται για μικροπιστώσεις (από 10.000) ως 100-150 χιλ. ευρώ αναλόγως τις ανάγκες του εκάστοτε business plan και η επιδότηση ανέρχεται στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται:
στο λιανικό εμπόριο
στην παροχή υπηρεσιών εστίασης
στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης (προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, γενικής, τεχνικής, επαγγελματικής)
στην παροχή υπηρεσιών παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού και λοιπών υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας.

Ψυχική Φροντίδα στο σπίτι: Πότε χρειάζεται;


Η “θεραπεία στο σπίτι” ή αλλιώς “κατ'οίκον συμβουλευτική” είναι η ψυχική φροντίδα με τη μορφή συνεδρίας, η οποία παρέχεται από ειδικό θεραπευτή, όχι στο γραφείο του όπως συνηθίζεται, αλλά στον προσωπικό χώρο του ατόμου που έχει ανάγκη από βοήθεια. Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση στον χώρο της ψυχοθεραπείας, που έρχεται να λύσει σημαντικά πρακτικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και πολύ αξιόλογα αποτελέσματα, εξηγούν οι ειδικοί.
“Οι υπηρεσίες Ψυχικής Φροντίδας κατ' οίκον έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους της θεραπείας τους”, επισημαίνει ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, MSc, BSc, University of Central Lancashire, μέλος της British Psychological Society, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (www.psychikifrontida.gr). 
“Πρόκειται για συνεδρίες που πραγματοποιούνται στο σπίτι του θεραπευόμενου κι όχι στον επαγγελματικό χώρο του ειδικού, ενώ απευθύνονται τόσο σε άτομα που έχουν δυσκολίες πρόσβασης σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές ψυχικής υγείας, όσο και σε πολυάσχολα άτομα που θέλουν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο”,  όπως τονίζει.


Λόγοι που δυσκολεύουν κάποιο άτομο να λάβει φροντίδα ψυχικής υγείας:
  Σωματική αδυναμία:
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την ρουτίνα του τυπικού ραντεβού “ντύνομαι, ετοιμάζομαι, φεύγω από το σπίτι μου και επισκέπτομαι το γραφείο ενός ψυχολόγου, ψυχίατρου ή άλλου θεραπευτή”. Είναι συνήθως ηλικιωμένοι, ασθενείς ακινητοποιημένοι στο κρεβάτι μετά από ατύχημα ή τραυματισμό, εγκυμονούσες σε δύσκολη εγκυμοσύνη που τους έχει επιβληθεί σχετική ακινησία, ή ακόμα και ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους. 
“Φανταστείτε πόσο σημαντική είναι η παρέμβαση και η συμπαράσταση από ειδικό, σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων. Πρόκειται για ασθενείς, ως επί το πλείστον, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο από όλους ψυχική συμπαράσταση και φροντίδα”, εξηγεί ο κ. Παπαγεωργίου.
   Ψυχική αδυναμία:
Άνθρωποι που πάσχουν από βαριάς μορφής δυσθυμία, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ή απλώς έχουν μια έλλειψη διάθεσης να βγουν έξω για να επισκεφθούν το γραφείο ενός επαγγελματία, μπορούν να  ζητήσουν και να λάβουν φροντίδα ψυχικής υγείας στο σπίτι τους. Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται και τα άτομα που αναγνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη ψυχοθεραπείας, αλλά αρνούνται να την αναζητήσουν ενεργά, καθώς βιώνουν έντονα μια διάθεση “αυτοτιμωρίας”.