Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Καραγκούνης (17')  και Ναπολεόνι (46΄) τα γκολ των νικητών

Με την εύκολη νίκη του (2-0) επί του ΠΑΣ στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.
Μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Γεωργίου στο 10'.
Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στην πρώτη πολύ καλή ευκαιρία τους στο ματς με τον Καραγκούνη στο 17' (ίσως από θέση οφσάιντ).
Το δεύτερο γκολ του Ατρόμητου ο Ναπολεόνι στο 46΄.
Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Βίλα.
Μεγάλες ευκαιρίες έχασαν ο Κούτσι και  ο Μπρίτο να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ.
Ατρόμητος: Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης (46' Φυτανίδης), Μπρίτο, Καραγκούνης (72' Μπάλλας), Ιγκλέσιας, Πίτου, Σουμπίνιο, Ναπολεόνι (58' λ.τρ. Κούτσι).
ΠΑΣ Γιάννινα: Φέγκρους, Ντάσιος (83' Νάκος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ίλιτς (74' Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς (67' Μπέριος), Κοροβέσης, Γεωργίου, Λίλα, Οικονόμου, Βίλα.

Αποκλεισμός της Κακαβιάς και κραυγή αγωνίας από τους ακρίτες του Πωγωνίου

Στον συμβολικό αποκλεισμό του Μεθοριακού Σταθμού της Κακαβιάς, προχώρησαν το πρωί της Κυριακής, φορείς και πλήθος κάτοικοι του Πωγωνίου, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της περιοχής και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί λόγω της συνεχούς απομάκρυνσης αστυνομικών δυνάμεων.
Το παρόν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έδωσαν  ο Μητροπολίτης Δριυνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, αλλά και αμέτρητοι  ηλικιωμένοι ακρίτες.
Όλοι μαζί έστειλαν μήνυμα αγανάκτησης και κραυγή αγωνίας προς την στην ελληνική πολιτεία, που άφησε την περιοχή απροστάτευτη από κάθε είδους κακοποιό στοιχείο.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιδημάρχου Πωγωνίου κ. Στέλιου Κουκουλάρη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Όσο τα σύνορα τα είναι αφύλαχτα, κανείς, δεν κοιμάται ήσυχος στο Πωγώνι. Οι αρμόδιοι οφείλουν να ακούσουν τις τοπικές κοινωνίες. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και ούτε ένας από το κράτος των Αθηνών, δεν έχει έρθει να διαπιστώσει τι γίνεται, να ακούσει τους ακρίτες».

Ταυτόχρονα αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014, προσανατολίζεται το Μέγαρο Μαξίμου

Σε ταυτόχρονες κάλπες για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές αλλά και για την ανάδειξη των Eλλήνων ευρωβουλευτών καθώς επίσης και σε ανατροπή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημάρχων έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας -κατά τα φαινόμενα- και τη συναίνεση ή ανοχή των δύο κυβερνητικών του εταίρων.
 Οι σχετικές συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, κάποιες φορές με τη συμμετοχή και του ίδιου του πρωθυπουργού, μπορεί να μην έχουν καταλήξει στο «διά ταύτα», ωστόσο στον πυρήνα του σχεδίου, ως απάντηση στην πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και την άνοδο ακραίων φωνών όπως η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται ο διαχωρισμός της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Ταυτόχρονες κάλπες
Υπενθυμίζεται πως στο Ευρωκοινοβούλιο προωθείται ως χρόνος διενέργειας των Ευρωεκλογών, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του επόμενου Μαΐου, το 2014.
Η οριστικοποίηση της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών αλλά και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των δημοτικών αρχόντων, έρχονται να μεταβάλουν άρδην τις, όπως διακρίνονται σήμερα τουλάχιστον, πολιτικές ισορροπίες.
Συγκεκριμένα, με την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογών, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν φιλοδοξούν να εξισορροπήσουν τη δυναμική των δύο αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια, στην κυβέρνηση αναμένουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές καθώς εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί με έμφαση ο «ευρωσκεπτικισμός» των Ελλήνων και η ανάγκη «απάντησης στις πολιτικές της Κομισιόν και του Βερολίνου».
Με την οργή, λοιπόν, να εκδηλώνεται στην ευρωκάλπη, επιδίωξη της Ν.Δ. και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης  θα είναι μία καλή επίδοση στην κάλπη των δημοτικών-αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα μπορούσε όχι μόνον να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις αλλά και να ερμηνευθεί ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην τρικομματική.

Στο ''Μετέωρο βήμα των εικόνων'' συμμετέχει ο Ηπειρώτης ζωγράφος Αναστάσιος Καλιακάτσος. Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με έκθεση και συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



Στο ''Μετέωρο βήμα των εικόνων'' συμμετέχει ο Ηπειρώτης ζωγράφος Αναστάσιος Καλιακάτσος. Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με έκθεση και συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο που πλαισιώνεται με δύο συναυλίες της Ελένης Καραΐνδρου με μουσική και τραγούδια από τις ταινίες του μεγάλου Έλληνα δημιουργού παρουσιάζει το Megaron Plus.
Με τίτλο «Το μετέωρο βήμα των εικόνων», 14 νέοι εικαστικοί
καλλιτέχνες συνομιλούν με τον φιλμικό κόσμο, τους μύθους και τα μοτίβα του αξέχαστου κινηματογραφιστή.
Η επιμέλεια της έκθεσης που περιέχει ζωγραφικά έργα και εγκαταστάσεις είναι του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Ψυχοπαίδη.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!!!

Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος,  σε ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου σε Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό
Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.
Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.

Αθλιότητες και μεθοδεύσεις!!!

Το ερωτηματολόγιο που ζητούσε το υπουργείο, ήταν καιάδας για ανθρωποθυσίες στο δημόσιο.
Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημετέρους, τους κομματικούς στρατούς!!!!
Ντροπή!!!!
Να δούμε τώρα τι αλλά τεχνάσματα θα επινοήσουν για να σώσουν τους πιο πάνω!!!

Α. Π.
Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Πέμπτη και Παρασκευή το συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννινα

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται το επερχόμενο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που θα γίνει Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαΐου στα Γιάννινα, καθώς θα  αποτελέσει ορόσημο για την ευαίσθητη σχέση Δήμων-Κυβέρνησης.
Για ένα διήμερο η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα χτυπήσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, με τους δημάρχους να έχουν πολλά ανοιχτά θέματα, τα οποία θα συζητήσουν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, στις 10 το πρωί της Πέμπτης.
Τα ανοιχτά μέτωπα, που απασχολούν τους Δήμους και στην Ήπειρο, δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα οικονομικά, αλλά και με το μέλλον πολλών εκ των εργαζομένων, αφού μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να έχουν αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών καταλόγους με στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, που πρόκειται να καταργηθούν.

RASS: Η ΝΔ προηγείται με 2,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Σε δημοσκόπησης της RASS που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» η ΝΔ προηγείται με 2,4% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
 Αναλυτικότερα:
ΝΔ: 24,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,1%
Χρυσή Αυγή: 9,2%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΚΚΕ: 4,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5%
Νέα Ελλάδα: 1,1%
Άλλο κόμμα: 3,8%
Άκυρο-λευκό: 4,7%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 15,2%.
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.
Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Αlco: Μπροστά με 2,8% η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Λοβέρδος «ροκανίζει» το ΠΑΣΟΚ και ο Αλαβάνος «γκρεμίζει» από την πρωτιά τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 24,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,1%
Χρυσή Αυγή: 11%
ΠΑΣΟΚ: 5,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,2%
ΚΚΕ: 5,1%
ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,1%
Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος): 2,2%
Σχέδιο Β (Αλαβάνος): 2%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 1,6%
Άλλο κόμμα: 6%
Αναποφάσιστοι: 10%.
Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%.
Το 52% έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ορισμός ημερομηνιών υποβολής δικαιολογητικών-Ορισμός ημερομηνίας εξετάσεων βοηθών Φαρμακείων Ιουνίου 2013

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις βοηθών φαρμακείου περιόδου Ιουνίου 2013 λήγει στις 07-06-2013.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην Αθήνα στις 28-06-2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην Πάτρα στις 14-06-2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στην αίθουσα σεμιναρίων του τμήματος Φαρμακευτικής (βρίσκεται απέναντι από τη Γραμματεία του τμήματος) ,στα Προκατασκευασμένα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης Ρίου.
γ) Στην Θεσσαλονίκη στις 20-06-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00-1400 για τα προφορικά και στις 21-06-2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00-12.00 για τα γραπτά, στην αίθουσα σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ του κτιρίου των τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής Σχολής
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   210-5235875.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τρεις νεαροί, ηλικίας 23, 33 και 37 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες και ένα ανήλικο παιδί.
Οι δύο άνδρες (ηλικίας 23 και 33 ετών) συνελήφθησαν καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 7,4 γραμμαρίων.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στο σπίτι του 33χρονου, στο οποίο βρισκόταν και ο τρίτος δράστης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία σύριγγα με ηρωίνη.
ένα μεταλλικό καπάκι με υπολείμματα ηρωίνης.
μία σακούλα που περιείχε κάνναβη βάρους (20,7) γραμμαρίων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.