Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ιερόσυλοι «χτύπησαν» για δεύτερη φορά την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Χιονιάδες Κόνιτσας

Αφαίρεσαν 11 παλιές εικόνες!

Έντεκα παλιές εικόνες αφαίρεσαν την νύχτα που πέρασε, άγνωστοι ιερόσυλοι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Χιονάδες της Κόνιτσας.
Οι άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την πόρτα της εισόδου του ιερού ναού και μπήκαν στο χώρο.
Μάλιστα, φαίνεται πως απενεργοποίησαν τον συναγερμό, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, κτύπησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα.
Το πρωί διαπίστωσαν πως η πόρτα του Ναού ήταν ανοικτή και είχαν αφαιρεθεί 11 εικόνες.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της Πυρσόγιαννης.
Η  εκκλησία του Αγίου Αθανασίου έγινε και πάλι στόχος ιερόσυλων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πωγωνίου στη γέφυρα των Αγιών

 
Μεγάλη ήταν συμμετοχή των κυνηγών και των φίλων τους στην  ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του   Κυνηγετικού Συλλόγου Πωγωνίου στη γέφυρα των  Αγιών, την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, με σκοπό τη διακίνηση

Ο δράστης επέβαινε σε λεωφορείο και είχε κρυμμένα πάνω του δύο πακέτα με ηρωίνη, βάρους -1.150- γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθες (06-08-2016) το μεσημέρι στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που έγινε στον 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε αλβανικό λεωφορείο του εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα - Αθήνα.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 25χρονου, κρυμμένα κάτω από τα ρούχα του, δύο πακέτα τυλιγμένα με ελαστικό επίδεσμο, τα οποία περιείχαν ηρωίνη σε μορφή «τούβλου», συνολικού βάρους -1.150- γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και ένα ταξιδιωτικό εισιτήριο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τάσος Πορφύρης: Ο Ηπειρώτης ποιητής-σύμβολο της σύγχρονης λογοτεχνίας


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία  Ελλάδας τίμησε τον καταξιωμένο Πωγωνήσιο δημιουργό, παρουσιάζοντας το συνολικό του έργο, την  Παρασκευή 28 Μαϊου 2010, στη Παλαιά Βουλή.
 Με την  παρουσίαση της προσωπικότητας και  του έργου του Ηπειρώτη δημιουργού, ποιητή και πεζογράφου Τάσου Πορφύρη και τη βράβευσή του για την πολύτιμη προσφορά του στη λογοτεχνία με την απονομή τιμητικής πλακέτας, έκλεισε ο πρώτος κύκλος σειράς εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη της ηπειρώτικης πολιτισμικής δημιουργίας και τους σύγχρονους συμπατριώτες συγγραφείς, ποιητές, εικαστικούς και ιστορικούς.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο λαμπρό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στην Αθήνα, παρουσία ομότεχνων και πλήθους συμπατριωτών του τιμώμενου, καταγωμένου  απ΄τον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου, περιοχή ιστορική, ιδιαιτέρου κάλλους, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Η υποδοχή  των προσκεκλημένων έγινε από  τον Έφορο  πολιτισμού της Πανηπειρωτικής, κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρίδη, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε έκανε κατατοπιστική αναφορά στους συντελεστές της εκδήλωσης, τους παρουσιαστές και τον τιμώμενο.

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κώστας Αλεξίου, έκανε σύντομη ενημέρωση για τη συμβολή της Συνομοσπονδίας στην ανάδειξη της ηπειρώτικης πνευματικής και εικαστικής δημιουργίας και ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την αγαστή συνεργασία του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του πρώτου κύκλου, οι οποίες θα συνεχιστούν και πάλι από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ευχαρίστησε επίσης τις Ομοσπονδίες και Αδελφότητες της ηπειρώτικης αποδημίας που στάθηκαν αρωγοί στο έργο της, αγκαλιάζοντας αυτό και συνδράμοντας οικονομικά στην πραγμάτωσή του. Μεταξύ αυτών και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, χορηγού της περιγραφόμενης εκδήλωσης, ο πρόεδρος της οποίας κ. Σταύρος Παππάς απηύθυνε λιτή προσφώνηση, αποστέλλοντας το μήνυμα πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό παρόμοιων κινήσεων, τις οποίες θα πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο των ηπειρώτικων σωματείων.
 
«Ψυχή»  της βραδιάς η πανταχού παρούσα  σε όλες τις εκδηλώσεις ως ομιλήτρια, παρουσιάστρια και  συντονίστρια, επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και εκπρόσωπός του, κυρία Γεωργία Λαδογιάννη. Με το μεστό, συγκροτημένο λόγο και τη μειλίχια εκφορά του μίλησε για την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα παρόμοιων εκδηλώσεων που τιμούν τους σύγχρονους Ηπειρώτες δημιουργούς και  προβάλλουν το έργο τους. Και φυσικά έκανε τη δέουσα παρουσίαση της προσφοράς και της προσωπικότητας του τιμώμενου Τάσου Πορφύρη.

Στο σφυρί και πρώτες κατοικίες με προστασία

Διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης κινούν οι τράπεζες εναντίον οφειλετών τους που, παρότι εξασφάλισαν προσωρινή προστασία πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη, δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
Όπως γράφει το www.eurο2day.gr , με βάση τις τροποποιήσεις στο νόμο Κατσέλη που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση (σ.σ νόμος 4336/2015), παρέχεται η δυνατότητα στις τράπεζες καθώς και στα υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζικά ιδρύματα, είτε να ζητήσουν από το δικαστήριο την ανάκληση των μέτρων προσωρινής προστασίας, είτε να καταγγείλουν τη ρύθμιση και να κινήσουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.
Ο τροποποιημένος νόμος Κατσέλη ορίζει ότι αν ο οφειλέτης καθυστερεί υπαίτια την καταβολή τεσσάρων διαδοχικών μηνιαίων δόσεων, που όρισε το δικαστήριο, αποφασίζοντας τα μέτρα προσωρινής προστασίας, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να κινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για την πρώτη κατοικία.
Αντίστοιχη δυνατότητα δίνεται στις τράπεζες όταν ο οφειλέτης καθυστερεί την καταβολή δόσεων της ρύθμισης, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό σε καθυστέρηση να υπερβαίνει αθροιστικά την αξία τεσσάρων μηνιαίων δόσεων ετησίως.
Τέλος, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει εκ νέου στο δικαστήριο στην περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερεί την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του από τη ρύθμιση για περίοδο μεγαλύτερη από τρεις μήνες ή δυστροπεί επανειλημμένα στην τήρησή της.
Αν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο νόμος προβλέπει ότι το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει την έκπτωση του οφειλέτη από την προσωρινή προστασία.
Το ποσοστό των οφειλετών που παρότι πήραν προσωρινή προστασία δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους ξεπερνά, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, το 20% και σε αρκετές περιπτώσεις δεν δικαιολογείται από τη συνολική περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών.

Παρακάλαμος: Dj Party στο Plegma Cafe Bar, την Τετάρτη 10 Αυγούστου


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (08-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (09-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (10-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο - Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (11-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (12-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (13-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (08-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (09-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (10-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (11-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (12-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες
Σάββατο (13-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Έτοιμα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Το υπουργείο Οικονομικών στέλνει τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονικά σε 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και του Ε9 εκατομμυρίων πολιτών προκύπτει ότι ο συνολικός φόρος που θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ο ίδιος με πέρυσι, δηλαδή προβλέπει να εισπράξει περίπου 2,65 δισ. ευρώ επί συνολικού βεβαιωμένου φόρου 3,2 δισ. ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία που διέρρευσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο, 690.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρο σε σύγκριση με πέρσι από 10 ευρώ και πάνω, ενώ περίπου 1.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιβαρυνθούν σε σύγκριση με πέρυσι από μερικά λεπτά του ευρώ έως 10 ευρώ.

Λιγότερο φόρο θα πληρώσουν σε σύγκριση με το 2015 2,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ή το 34% επί του συνόλου χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πόσο λιγότερο φόρο θα πληρώσουν.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (08-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (09-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (10-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (11-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (12-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (13-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.