Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Από την Πρωτομαγιά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα


Ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζει ότι θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1 Μαΐου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018, το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00).
 Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον Προμηθευτή τους.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Εγνατία Οδό, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών


Συνελήφθη, σήμερα (24-04-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων , ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. 
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος, επέβαιναν σε αυτό πέντε μη νόμιμοι αλλοδαποί, (τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο άνδρες, 47 και 23 ετών και μία 34χρονη γυναίκα καθώς και δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 32 και 18 ετών), τους οποίους απασχολούσε παράνομα σε επιχείρησή του.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 27χρονου ημεδαπού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εναέρια ρίψη εμβολίων λύσσας


Η Περιφέρεια Ηπείρου ενημερώνει τους πολίτες της για την εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας που πραγματοποιείται την τρέχουσα εβδομάδα, από τη Δευτέρα, 24/04/2018, έως και την Παρασκευή, 29/04/2018.
- Η ενημέρωση της Περιφέρειας Ηπείρου προς τους πολίτες, έχει ως εξής: 
"Σας ενημερώνουμε ότι στo πλαίσιo της υλοποίησης του προγράμματος της "εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων" στις 24/04/2018 έως και 29/04/2018, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από το αεροδρόμιο του Αγρινίου στις κάτωθι περιοχές: 
1) τα προβλεπόμενα  σχέδια πτήσεων ρίψεις  δολωμάτων με αεροπλάνα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για  24/04/2018 έως και 29/04/2018. (με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω απρόβλεπτων συνθηκών π.χ. καιρικές συνθήκες). (Συνημμένο: 24-28.04_2018)
- Περιοχές Κάλυψης:
·  Π.Ε. ΑΙΤΩΛ0ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΑΓΡΙΝΙΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΙΙΚΑ, ΤΡΙΑΝΤΑΙΙΚΑ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΠΥΡΓΙ, ΑΛΩΝΙΑ, ΣΠΟΛΑΪΤΑ, ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΣΚΟΥΤΕΤΣΙΑΔΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΑΙΙΚΑ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΟΥΛΑ, ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ, ΛΑΠΑΤΟ, ΑΝΩ ΑΓ. ΒΛΑΣΣΙΟΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΑΙΙΚΑ, ΧΟΥΝΗ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΑΚΡΙΔΑΙΙΚΑ, ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ, ΛΟΥΤΡΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΛΕΥΡΑΔΑ, ΠΙΣΤΙΑΝΑ, ΠΕΤΡΩΝΑ, ΤΡΙΚΛΙΝΟ, ΑΜΠΕΛΙ, ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΜΠΟΣ, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΙ, ΝΕΟ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ, ΠΡΟΣΗΛΙΑ, ΕΜΠΕΣΟΣ, ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ, ΜΠΛΕΤΣΙ, ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ, ΑΥΛΑΚΙ, ΘΥΑΜΟΣ, ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ, ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΑΙΙΚΑ, ΠΑΛΙΑ ΦΛΩΡΙΑΔΑ, ΦΛΩΡΙΑΔΑ, ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗ, ΚΑΘΑΡΟΒΟΥΝΙ, ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΣΥΚΟΥΛΑ, ΛΑΓΚΑΔΙ, ΜΕΝΙΔΙ, ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΘΕΡΙΑΚΗΣΙ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΕΟ ΑΓΡΙΔΙ, ΣΚΑΝΤΖΟΚΑΜΠΟΣ, ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ, ΚΑΤΑΦΟΥΡΚΟ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΠΤΕΛΕΑ, ΣΤΑΘΑΣ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ, ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ, ΚΡΙΚΕΛΛΟΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙ, ΜΠΟΥΚΑ, ΣΑΡΔΙΝΙΑ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΒΑΡΕΤΑΔΑ, ΝΕΑ ΜΑΛΕΣΙΑΔΑ, ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ, ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΙ, ΑΜΠΕΛΙΑ, ΣΑΡΓΙΑΔΑ, ΚΟΜΠΟΘΕΚΛΑ, ΚΕΧΡΙΝΙΑ, ΣΤΑΝΟΣ, ΣΠΑΡΤΟ, ΛΕΠΕΝΟΥ, ΠΥΡΓΙ, ΣΤΡΑΤΟΣ.

Και ο Δήμος Πωγωνίου στην διετή προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση


Σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, που υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των τριμερών επιτροπών και των περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018 αναφέρονται αναλυτικά οι 184 δήμους της χώρας που θα  υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από το 2018-19.
Όπως ορίζει ο νόμος, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνονται 14 Δήμοι της Ηπείρου.
Οι 14 Δήμοι της Ηπείρου στους οποίους θα ξεκινήσει η δίχρονη εκπαίδευση είναι:
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΒΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΖΙΤΣΑΣ, ΔΩΔΩΝΗΣ, ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΖΗΡΟΥ, ΠΑΡΓΑΣ.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου η νέα κλήρωση αποδείξεων


Το υπουργείο Οικονομικών μαζί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει  την νέα λοταρία με 1.000 τυχερούς φορολογούμενους που θα κερδίσουν 1.000 ευρώ ο καθένας.
H νέα δημόσια κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα, για τις συναλλαγές του Μαρτίου 2018 που έγιναν από τους φορολογούμενους, μέσω της χρήσης καρτών.
Στις κληρώσεις συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μπει κλήρωση εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του.
Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό. Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος.
Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες των επόμενων κληρώσεων για το 2018 είναι:

Ξεκινούν την Παρασκευή 27 Απριλίου οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στην εφορία


Ξεκινούν την  Παρασκευή 27 Απριλίου οι πρώτοι 16 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ ο τελευταίος από αυτούς θα γίνει στις 15 Μαΐου.
Η εφορία βγάζει στο σφυρί 16 ακίνητα, για χρέη στο Δημόσιο.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, γκαράζ, ακόμα και αγροτεμάχια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει περίπου 17.000 πλειστηριασμούς για το 2018.
Με βάση τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης το 2017 δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός ακινήτου, ενώ το 2016 διενεργήθηκαν 11 πλειστηριασμοί.

Νόσος Peyronie: ποια είναι η μόνη μη χειρουργική θεραπεία;


Με βάση τα τρέχοντα ερευνητικά δεδομένα το Xiapex είναι η μόνη, μη χειρουργική θεραπεία, που έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντική επίδραση στην πλάκα που σχηματίζεται εξαιτίας της νόσου Peyronie και μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την μέση μείωση της κάμψης του πέους κατά 35%.
Τα αποτελέσματα, βέβαια, διαφέρουν σημαντικά από ασθενή σε ασθενή, με κάποιους να έχουν ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.
Πώς λειτουργεί
Όπως μας εξηγεί ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, τα σημεία και τα συμπτώματα της νόσου Peyronie προκαλούνται από τον σχηματισμό μιας πλάκας κολλαγόνου.
«Η ένεση Xiapex, η οποία αποτελείται κυρίως από κολλαγόνο, χορηγείται απευθείας στην πλάκα και οδηγεί στην ενζυματική της διάλυση, με αποτέλεσμα τη μείωση της κάμψης του πέους και των άλλων συμπτωμάτων, από τα οποία υποφέρει ο ασθενής», μας λέει.
Και προσθέτει: «Οι γιατροί μας είναι άριστα εκπαιδευμένοι στη χορήγηση των ενέσεων Xiapex κι έχουμε ενσωματώσει τη θεραπευτική αυτή επιλογή στο πρώτο στάδιο θεραπείας της νόσου».
Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς η θεραπεία αυτή αλλάζει εντελώς τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου και επιτρέπει για πρώτη φορά την έναρξη της θεραπείας από τη στιγμή της διάγνωσης.
Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις: