Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η κλήρωση των 16 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2018-19


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου.
Το πρόγραμμα στη φάση των 16:
Τετάρτη 24  Οκτωβρίου 2018
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ
ΠΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΠΟΕΛ
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΚΡΑΨΗΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ
ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ- Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση των προημιτελικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Οι Εξισωτικές αποζημιώσεις, τα σχέδια βελτίωσης και το πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» εξετάστηκαν σε συνάντηση Περιφερειάρχη – «Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων»


Τρία από τα «ανοικτά» ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα ήταν αντικείμενα συνάντησης και συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αντιπροσωπεία του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών».
Πρόκειται για τις συζητούμενες – σε επίπεδο διαβούλευσης- αλλαγές στην εξισωτική αποζημίωση, την υπερκάλυψη των διαθέσιμων πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης και το πρόγραμμα Νέων Γεωργών.
Η αντιπροσωπεία της «Ένωσης Αγροτών», δια του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη ανέπτυξε τις θέσεις της και εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται για τον πρωτογενή τομέα του Νομού Ιωαννίνων από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, το κόστος παραγωγής, τη φορολογία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ελληνοποιήσεις και τις αθρόες εισαγωγές. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισαν, κάθε περικοπή πόρων προς τους παραγωγούς θα επιφέρει νέα και ανεπανόρθωτα πλήγματα, οδηγώντας εκτός παραγωγικής διαδικασίες ενεργό αγροτικό πληθυσμό.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε από την πλευρά του ότι οι προβληματισμοί της «Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων», όπως και των άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων της Ηπείρου- με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επαφή- είναι και δικοί του και τους έχει μεταφέρει κατ΄ επανάληψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τους ενημέρωσε δε ότι την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σπ. Αραχωβίτη και την Υφυπουργό κ. Ολυμπία Τελιγγιορίδου, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι όσον αφορά το Νομό Ιωαννίνων (που ενδιαφέρει την Ένωση Αγροτών), δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ούτε στις ορεινές, ούτε στις μειονεκτικές περιοχές, κάτι που υποσχέθηκαν να επιβεβαιώσουν εγγράφως προς την Περιφέρεια και την «Ένωση Αγροτών».

Δήμος Πωγωνίου: Έως και τις 17 Οκτωβρίου οι εγγραφές για τον "1ο ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ"


Με ενδιαφέρον και μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζονται οι εγγραφές στον 1ο Αγώνα «Ο Δρόμος της Νίκης» που πραγματοποιείται στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018».
 Η πλατφόρμα των εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 17/10. Όσοι υποβάλουν αίτηση εγγραφής έως και τις 14/10, ο αριθμός BIB θα αναγράφει το όνομά τους, καθώς η Γραμματεία χρονομέτρησης στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας θα εκτυπώσει την ονομαστική λίστα τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Εκκίνηση και τερματισμός στο Ύψωμα του Μαχητή.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
Ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο εορτασμού του ιστορικού «ΟΧΙ» διοργανώνει στις 21 Οκτωβρίου 2018, τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», 13χλμ, ο οποίος θα πλαισιώνεται και από ένα δεύτερο αγώνα 6χλμ. Ο αγώνας θα γίνει για πρώτη φορά με την προοπτική να καθιερωθεί, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ», οι οποίες θα ξεκινούν από την ημερομηνία του αγώνα και θα κορυφώνονται την ιστορική ημέρα της 28η Οκτωβρίου.
1.      ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πρόποδες ιστορικού υψώματος «ΜΑΧΗΤΗΣ», Καλπάκι.
Ώρα εκκίνησης:  ΑΓΩΝΑΣ 13 χλμ: 09:30
                             ΑΓΩΝΑΣ 6 χλμ: 09:45
2.      ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αθλητική δοκιμασία των δρομέων στην ιστορική περιοχή του Καλπακίου, δίνοντας το κίνητρο στους δρομείς και στους φίλους να γνωρίσουν τη Δημοτική Ενότητα Καλπακίου, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας κατά το έπος του ΄40.
3.      ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/ Η εγγραφή ενέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης για την πλήρη αποδοχή των κανονισμών της Διοργάνωσης και της ατομικής ευθύνης.
Προθεσμία εγγραφής: 17 Οκτωβρίου 2018
Όριο συμμετοχών: 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες
Σημαντική παρατήρηση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και της Δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες. 
4.      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 21-10-2018 από τις 08:00  έως τις 09.00. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους (drop bag)
5.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
6.      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : Και οι δύο αγώνες θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους και από τους δρόμους του Καλπακίου (Πολεμικό Μουσείο 1940, Ύψωμα «ΜΑΧΗΤΗΣ», Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, Δημαρχείο, Εκκλησία κ.α). Οι διαδρομές θα είναι σε ασφάλτινο δρόμο με χαμηλές υψομετρικές διαφορές.
7.      ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Αγώνας 6χλμ: Νερό στο 3ο χλμ.
Αγώνας 13χλμ: Νερό στο 5οχλμ, νερό και κόλα στο 10οχλμ
Νερό, μπανάνα, σοκολατούχο γάλα, και τοπικά εδέσματα για όλους τους αθλητές στον τερματισμό.
8.      ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.
9.      ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
10.    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους δρομείς, ενώ έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές όλων  των Κατηγοριών
ΑΓΩΝΑΣ 6 χλμ
i)       Γενική Κατηγορία  Ανδρών
ii)      Γενική Κατηγορία Γυναικών
iii)     Έφηβοι έως 18 ετών
iv)     ΑμεΑ
ΑΓΩΝΑΣ 13χλμ
i)       Γενική Κατηγορία  Ανδρών
ii)      Γενική Κατηγορία Γυναικών
iii)     Έφηβοι έως 18 ετών
iv)     ΑμεΑ
v)      Ηλικιακή Κατηγορία 19-49 (Α/Γ)
vi)     Ηλικιακή Κατηγορία +50 (Α/Γ)
11.    ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με όργανα της Αστυνομίας και εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.
12.    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
13.    ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
14.    ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν από την σωματική τους δοκιμασία και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
15.    ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού.
16.    ΠΩΣ NΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ: μέσω της ΕΟ Κοζάνης-Ιωαννίνων (Ε020) (33χλμ).
17.    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Βαγγέλης Τσίμαρης, Οργανωτική Επιτροπή (τηλ.6908383781)

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Καθορισμός ημέρας ακρόασης πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου


Την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά τις ώρες 14.00-22.00, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, τετραμελής επιτροπή θα είναι στη διάθεση πολιτών, για να συζητήσουν θέματα αστυνομικής φύσης
Στόχος είναι η δημιουργία και εμπέδωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται με τη φυσική παρουσία και το διάλογο
Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, επεκτείνεται η ημέρα ακρόασης πολιτών και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με στόχο την επίτευξη άμεσης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας και την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης.
Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται τετραμελής επιτροπή που θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες καθώς και εκπροσώπους διαφόρων φορέων και οργανισμών των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας & Θεσπρωτίας, που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά τις ώρες 14:00-22:00.
Ο χώρος της ακρόασης θα είναι το γραφείο 211 του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, επί του 2ου ορόφου του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων (οδός 28ης Οκτωβρίου 11, Ιωάννινα) ενώ η επιτροπή θα εξετάζει αιτήματα που θα έχουν υποβληθεί μέχρι την προηγούμενη της συνεδρίασης ημέρα.
Οι πολίτες που επιθυμούν να τύχουν ακρόασης μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, είτε εγγράφως, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: gadpipirou@astynomia.gr   είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 
26510-26582.
Η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης στην Περιφέρεια, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της στην Αθήνα, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο ρόλος της Αστυνομίας στην κοινωνία και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.
Η ημέρα ακρόασης πολιτών θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα την Πέμπτη, 25η Οκτωβρίου 2018.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρημάτων από 86χρονη με τη μέθοδο της απασχόλησης


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 86χρονης ημεδαπής και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 79χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 05-10-2018 σε χωριό του Δήμου Αρταίων, ο 79χρονος εισήλθε στο σπίτι της 86χρονης και αφαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Ήπειρο με την παράταξη "Ορίζοντες Ηπείρου"

Την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια της Ηπείρου ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο Σπύρος Ριζόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Παράλληλα, ανακοίνωσε και την ίδρυση της ανεξάρτητης, υπεριδεολογικής αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», της οποίας τίθεται επικεφαλής.
Στα γραφεία της παράταξης, Ναπολέοντος Ζέρβα 2 στα Ιωάννινα, παρουσιάστηκαν επίσης, το σήμα της νέας παράταξης, ο διαδικτυακός της ιστότοπος (www.orizontesepirou.gr) καθώς και το πρώτο σποτ με το οποίο συστήνονται επισήμως στους πολίτες της Ηπείρου, τόσο ο Σπύρος Ριζόπουλος όσο και η νέα αυτοδιοικητική παράταξη.


Στην εισαγωγική του τοποθέτηση προς τους εκπροσώπου του Τύπου ο Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε συνοπτικά την έννοια της Περιφερειακότητας που μαζί με την υπεριδεολογικότητα αποτελούν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας:
«Για μια Ήπειρο που θα αποτελεί ενεργειακό και συγκοινωνιακό κόμβο. Μια Ήπειρο που θα επενδύσει στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Μια Ήπειρο που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους της, που θα συνομιλεί επί ίσοις όροις με τα κέντρα εξουσίας και που θα κρατάει τους Ηπειρώτες στο σπίτι τους, δίνοντάς τους δυνατότητες να εργασθούν, να δημιουργήσουν, να προκόψουν».
«Αυτό είναι το όραμά μας, αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό πρεσβεύουν οι άνθρωποί μας. Άνθρωποι που τους γνωρίζετε, που έχουν αποδείξει στον δημόσιο βίο τους την αξία τους και που ξεπέρασαν και ξεπερνούν τις παλαιές ιδεολογικές γραμμές θέτοντας ως κεντρικό και μόνο στόχο την πρόοδο της Ηπείρου.», τόνισε.
Αναλυτικά, η εισαγωγική τοποθέτηση του Σπύρου Ριζόπουλου
«Καλημέρα σας, είμαι ο Σπύρος Ριζόπουλος. Και αυτοί είναι οι Ορίζοντες Ηπείρου που στοχεύουν να μας κάνουν Περήφανους Ξανά.
Πριν από 16 μήνες ξεκινήσαμε μια προσπάθεια που στην αρχή φαινόταν ρομαντική και πιστέψτε με εξαιρετικά μοναχική ενώ δεν σας κρύβω πως όταν ξεκινήσαμε να εκφραζόμαστε, πολλοί μας θεώρησαν ονειροπόλους.
Μιλήσαμε για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑ, την δυνατότητα να δούμε μια Ήπειρο ενταγμένη μέσα στην Ευρώπη των Περιφερειών, μέσα στην Ελλάδα των 13 Περιφερειών, έναν ισότιμο συνομιλητή στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, ξεπερνώντας την πεπαλαιωμένη διοικητική διαίρεση των τεσσάρων νομαρχιών.

Έως τις 26 Οκτωβρίου αναμένεται η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης


Πληρωμές ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ, πρόκειται να καταβληθούν έως το τέλος του 2018 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους παραγωγούς των αγροτικών επιδοτήσεων και των άμεσων ενισχύσεων σταδιακά από τις 16 Οκτωβρίου και έως το τέλος του 2018.
Σύμφωνα με τη βασική ενίσχυση οι αγροτικές επιδοτήσεις πρόκειται να ανέλθουν σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ η εξισωτική αποζημίωση του έτους 2018 στα 240 εκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα, το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης αναφέρει ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις 16/10 έως και τις 26 Οκτωβρίου αναμένεται η πληρωμή από τον Οργανισμό σε πάνω από 600.000 παραγωγούς για το 70% της βασικής ενίσχυσης ύψους 700 εκατ ευρώ.
Εντός του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή για την βιολογική γεωργία και συγκεκριμένα η προκαταβολή του 2ου έτους ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Στα μέσα του Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει την εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και το «πρασίνισμα» ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος


Μέχρι τις 30  Νοεμβρίου 2018 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος με βάση τη φορολογική δήλωση 2018.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο www.idika.gr :
Υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017 (φορολογική δήλωση 2018).
Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το ΚΟΤ μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30 Οκτωβρίου 2018 για τις πυρόπληκτες περιοχές).
Δηλαδή, μετά και την παράταση μέχρι την 30ή Οκτωβρίου 2018 για τις πυρόπληκτες περιοχές, εάν και μέχρι 30/11/2018 δεν έχετε υποβάλει εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσεσθε από το ΚΟΤ (από 01/12/2018) ακόμη και αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία.

Παρακάλαμος: Rock, pop Music 80s, 90s στο PLEGMA cafe bar, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου


Rock, pop Music 80s, 90s στο PLEGMA cafe bar, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στον Παρακάλαμο.

Στον πάτερ Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου» το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη


Με ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη ανήκει πλέον στον πάτερ Αντώνιο και κατ’ επέκταση στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Την οργάνωση είχε προτείνει ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το βραβείο στην Κιβωτό και στον πατέρα Αντώνιο.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, ιδιαίτερα από μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες.
 Με τη συνοδεία 10 παιδιών από την «Κιβωτό του Κόσμου», έφτασε στις Βρυξέλλες ο πατέρας Αντώνιος για την παραλαβή του βραβείου. «Τι να σας πω; Για έναν ορθόδοξο ιερέα τα βραβεία ξέρετε δεν χρειάζονται με την έννοια ότι πιστεύω και νιώθω, ότι αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας, υποχρέωση για το ποίμνιο μας για τα παιδιά και τις ψυχούλες τις τραυματισμένες. Οπότε όλα αυτά βοηθούν στην πιστοποίηση και στο να γίνει το έργο μας ακόμα πιο γνωστό και να πάρουμε βοήθεια» τόνισε, μιλώντας στο The Caller και συνέχισε:

Ιωάννινα: Συνελήφθη 49χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για το αδίκημα της κλοπής κατ΄ εξακολούθηση



Συνελήφθη, χθες (09-10-2018) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, 49χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για το αδίκημα της κλοπής κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία για περιστατικά κλοπών από δωμάτια ιατρών νοσοκομείου των Ιωαννίνων και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι η 49χρονη (υπάλληλος του νοσοκομείου), προέβαινε κατά το τελευταίο επτάμηνο, κατ’ εξακολούθηση, σε κλοπές χρημάτων και προσωπικών αντικείμενων, από τους παραπάνω χώρους.
Στην κατοχή της 49χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα και αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα και τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.
Η 49χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κήλη: Μπορώ να κάνω σεξ μετά την επέμβαση;


Εξατομικευμένες είναι οι οδηγίες για το χρόνο επανόδου στις έντονες δραστηριότητες,  μεταξύ αυτών και το σεξ,  μετά από τη χειρουργική αποκατάσταση της κήλης. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θέση της κήλης, ο τύπος χειρουργικής επέμβασης, η ηλικία και η γενική υγεία, αλλά και η ύπαρξη διεγχειρητικών επιπλοκών, καθορίζει το διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει για να αναρρώσει ο ασθενής πριν επιχειρηθεί η ερωτική επαφή.
«Η κήλη εμφανίζεται όταν υπάρχει αδυναμία της μυϊκής δομής συγκράτησης των εσωτερικών οργάνων, τα οποία, εξ αυτού του λόγου, προβάλουν δια μέσου μια οπής. Ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται, οι κήλες διακρίνονται σε βουβωνοκήλες, μηροκήλες, κοιλιοκήλες, ομφαλοκήλες και διαφραγματοκήλες. Η αιτία εμφάνισής τους, εκτός της γενετικής προδιάθεσης, είναι η άσκηση υπερβολικής πίεσης στο τμήμα που περιβάλλει ένα όργανο , η οποία συνήθως συμβαίνει στους πάσχοντες από νοσήματα που προκαλούν χρόνιο βήχα, στις εγκυμονούσες, στους παχύσαρκους και σε όσους συχνά σηκώνουν βάρη. 
Πέραν αυτών των ειδών, υπάρχουν και οι μετεγχειρητικές  κήλες, οι οποίες δημιουργούνται στα σημεία τομής προηγούμενης επέμβασης στην κοιλιακή χώρα. Επιρρεπείς σ’ αυτού του είδους την κήλη είναι κυρίως οι παχύσαρκοι, οι καπνιστές και οι ανοσοκατεσταλμένοι», μας εξηγεί ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr)