Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες στην Τ.Κ. Βουτσαρά

Το ενδιαφέρον πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και εκατοντάδων πολιτών προσέλκυσε η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ζίτσας με θέμα την Ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το μεσημέρι της Δευτέρας (22/01/2017).
 Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τ.Κ. Βουτσαρά ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος και πλειάδα επιστημόνων, μελετητών και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασαν όλο το φάσμα της έρευνας των υδρογονανθράκων και έδωσαν σαφείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης από τους παριστάμενους.
Την επτάωρης διάρκειας εκδήλωση παρακολούθησαν οι πέντε βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Μερόπη Τζούφη, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Γιάννης Καραγιάννης, και Κώστας Τασούλας, οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρος Παργανάς, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας και πολλά ακόμη αυτοδιοικητικά στελέχη.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης και παρά την ένταση που επικράτησε αρκετές φορές, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν όλες οι απόψεις. 

Παρακαλάμος: Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολειού έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Σύλλογος  Γονέων Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολειού Παρακαλάμου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές του!!!

«Καθημερινά και απλά» της ΕΡΤ3 στο Μέτσοβο, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

Το Μέτσοβο θα επισκεφτεί η εκπομπή «Καθημερινά και Απλά» της ΕΡΤ3 με τον Χάρη Αρβανιτίδη και την Έλσα Ποιμενίδου, την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018.
Στην τρίωρη εκπομπή που θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 9 έως τις 12.00 θα αναδειχθούν η καθημερινότητα των ανθρώπων της Ηπείρου, η τοπική κουζίνα, τα εκλεκτά κρασιά αλλά και η παράδοση μέσα από την τέχνη της ξυλογλυπτικής και της υφαντουργίας.

Επίσης, θα καταγραφούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα της περιοχής.

H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Διεθνούς Παίκτη της Εθνικής Σκοπίων Mite Cikarski

H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη του Διεθνούς Παίκτη της Εθνικής Σκοπίων Mite Cikarski, ο οποίος έρχεται με συμβόλαιο ενάμιση χρόνου στην ομάδα μας.
Ο Mite θα παίζει με τη φανέλα νούμερο 11 στην ομάδα μας.
ΗΛΙΚΙΑ: 25
ΥΨΟΣ: 1,75m
ΘΕΣΗ: Αριστερός Πλάγιος Αμυντικός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ, RABOTNIČKI SKOPJE, VARDAR
θέλοντας να ευχαριστήσει την οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την θερμή υποδοχή δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας κ. Χριστοβασίλη, την διοίκηση της ομάδας, τον προπονητή μας κ. Πετράκη και τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Νιαρχάκο για την ευκαιρία που μου δίνουν να παίξω στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τις δυνατότητες μου και σίγουρα με τις οδηγίες των προπονητών της ομάδας θα βελτιωθώ.
Παρακολουθώ χρόνια το πρωτάθλημα της Ελλάδας και γνωρίζω την ομάδα του ΠΑΣ, σαν μία δυνατή ομάδα με πολύ καλή έδρα. Ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο να παίξω με την ομάδα μας και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.»

Η οικογένεια του ΠΑΣ σε καλωσορίζει στην ομάδα και σου εύχεται καλή επιτυχία.

Yποθέσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω και της οικονομικής κρίσης απασχόλησαν τον Συνήγορο του Πολίτη της Περιφέρειας

Yποθέσεις οι οποίες συνδέονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και αποτελούν συνέπεια της οικονομικής κρίσης απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τον Συνήγορο του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου κατά το έτος 2017.Σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση τα βασικότερα ζητήματα είναι το ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις, οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ καθώς επίσης οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι διαφορές πολιτών έναντι τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη οι κατασχέσεις λογαριασμών για οφειλές προς Δ.Ο.Υ και Δημόσιο και κυρίως σε λογαριασμού που υπάρχει συνδικαιούχος που δεν έχει σχέση με την όποια οφειλή φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες της Ηπείρου.

Στην κοπή της πίτα της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων ο Στέφανος Φούσας

Σε μία άριστα οργανωμένη εκδήλωση και σε μια κατάμεστη αίθουσα, συνδυάστηκαν η κοπή της πίτας, οι ευχές για το νέο έτος, ο απολογισμός του πλούσιου έργου του Προέδρου και των Τομεαρχών της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ενώ συνάμα δόθηκε και η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με νέους και φοιτητές για τα προβλήματά τους.

Το μήνυμα που δόθηκε ήταν ότι η ενεργός συμμετοχή όλων στις κομματικές  εκδηλώσεις είναι σημαντική και δημιουργική, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με ιδέες, θέσεις και επιχειρήματα.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών, για κλοπές από τουριστικά καταστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (22-01-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών, για κλοπές από τουριστικά καταστήματα στα Ιωάννινα.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι δράστες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και συνελήφθησαν, διότι λίγο νωρίτερα, είχαν αφαιρέσει από τρία τουριστικά καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, διάφορα κοσμήματα και είδη αξεσουάρ.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, ενώ στην κατοχή του 22χρονου, βρέθηκαν επιπρόσθετα και κατασχέθηκαν ένας πτυσσόμενος σουγιάς και μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ώρα 9:00

Την 24-01-2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 17-01-2018 συνεδρίασης.
Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2017 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Έγκριση του από 17-01-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-11-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής Καρυών», προϋπολογισμού 25.000,00 με Φ.Π.Α με ΦΠΑ.
Έγκριση δαπάνης διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή και απομάκρυνση πλατάνων λόγω της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους στην περιοχή των Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και απόφραξη της γέφυρας στην περιοχή Παρακαλάμου από την πτώση πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους κατά τις πρόσφατες πλημμύρες».
Έγκριση δαπάνης διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσίας για επανατοποθέτηση δύο αυτόνομων προσβάσεων ατόμων με κινητά προβλήματα στη θάλασσα».
Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 29-08-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και αποκατάσταση αυτών στον επαρχιακό δρόμο Καλέντζι – Μονολίθι και στην επαρχιακή οδό Λάζαινα - Αμπελοχώρι», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.

Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου: Kοπή Πίτας και ετήσιος χορός το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα δεξιώσεων "AthensView"

Η Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου διοργανώνει κοπή Πίτας και ετήσιο χορό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα δεξιώσεων "AthensView".

Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Αντάμωμα και γλέντι, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο ''Αρχοντικό Hall'', Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου διοργανώνει αντάμωμα και γλέντι, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο ''Αρχοντικό Hall'', Καρπενησίου 20, Περιστέρι.

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή όπως η μεσογειακή, σε συνδυασμό με τη τακτική άσκηση συντελούν στην καλή διατήρηση της καρδιάς και της υγείας μας γενικότερα!
«Σήμερα δυστυχώς παρά τη πρόοδο και την εξέλιξη της επιστήμης, το άγχος, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία οδηγούν στην αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η αύξηση των προβλημάτων στο πεπτικό σύστημα, με πιο συχνό  το φαινόμενο της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης καθώς και η έξαρση των ρινίτιδων και των παραρρινοκολπίτιδων λόγω έλλειψης της ισορροπημένης διατροφής σε συνάρτηση   με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας μας» σημειώνει η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής & τραχήλου Παιδο-Ωρλ, επιστημονική συνεργάτης των Υγεία - Μητέρα (www.pataridou.gr )  και προσθέτει:
«Καθώς τις γιορτινές μέρες όλοι ξεφύγαμε διατροφικά και τεμπελιάσαμε αρκετά -και καλά κάναμε -με την έλευση της νέας χρονιάς θα ήταν καλό να εντάξουμε μέσα στους στόχους μας τη σημασία της αποτοξίνωσης του οργανισμού μας μέσα από ένα ολοκληρωμένο διατροφικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με την άσκηση και την άθληση στη ζωή μας αποκομίζοντας τεράστια οφέλη για το πνεύμα και το σώμα μας.
Από την αρχαιότητα η νηστεία είναι κύριο μέλημα των θρησκευτικών, πολιτισμικών και διατροφικών παραδόσεων του ανθρώπου. Αποτελεί ενδυνάμωση ορισμένων θρησκευτικών και ηθικών αξιών όπως εγκράτεια, υπομονή, εξάσκηση της θέλησης και αποχή από πειρασμούς και καταχρήσεις».
Όπως αναφέρει η κ. Παταρίδου, «βασική αρχή της νηστείας είναι η αποτοξίνωση από τρόφιμα ζωικής προέλευσης (γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι, αυγό) και η προτίμηση τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, δημητριακά, όσπρια και λαδερά φαγητά.