Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων

Συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η επιτυχία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Την κατεύθυνση αυτή έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που είχε θέμα: "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών".
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος ανοίγοντας τη συνεδρίαση, επεσήμανε το ευμετάβλητο των καιρικών φαινομένων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ζητώντας να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία από όλους τους φορείς, ώστε να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.

Διακοπή κυκλοφορίας στο πλαίσιο εργασιών σε επαρχιακή οδό από κόμβο Αμφιθέας-Αγία Μαρίνα-Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 η επαρχιακή οδός 1α από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 9+000 θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής στο πλαίσιο του έργου "Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας - Αγ. Μαρίνα - Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης".
 Επισημαίνεται ότι ο κόμβος Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων με επ. οδό 1α (κόμβος Αμφιθέας) λειτουργεί με εργοταξιακή σήμανση.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση που έχει τοποθετηθεί και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ελαχιστοποιηθεί η δική τους ταλαιπωρία και κυρίως να αποφευχθούν ατυχήματα.

Το Έπος του ΄40 και την προσφορά της Ηπειρώτισσας γυναίκας σ΄ αυτό, γιόρτασε πανηγυρικά και με παραδοσιακό γλέντι, ο Ηπειρώτικος Σύνδεσμος Πειραιά, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στο Πολιτιστικό του κέντρο

Στη κατάμεση αίθουσα του Πολιτιστικού του Κέντρου στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος, τη Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014  ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, διοργάνωσε εκδήλωση για το Έπος του '40 και τη γυναίκα της Πίνδου.
Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από το νωρίς το πρωί το Πολιτιστικό Κέντρο του Συνδέσμου. Είναι φανερό πως η σοβαρή και η υπεύθυνη δουλειά που κάνει  ο Πρόεδρος  Δημήτρης Λένης και το Δ.Σ.  του Συνδέσμου, αποδίδει καρπούς.

Ο Δήμος Μετσόβου και η Περιφερειακή Ένωση Θεσπρωτίας σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 μ. στην Αίθουσα Συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της τελικής τεχνικής συνάντησης του έργου TemptingStreets

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Μετσόβου και η Περιφερειακή Ένωση Θεσπρωτίας σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 μ. στην Αίθουσα Συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της τελικής τεχνικής συνάντησης του έργου TemptingStreets
Παρακαλείσθε όπως συμμετάσχετε.  

Όπισθεν ολοταχώς της κυβέρνησης με την ένταξη του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Στη Βουλή κατατέθηκε ως εκπρόθεσμη τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης η «νομοτεχνική βελτίωση» με την οποία εξαιρούνται οι βεβαιωμένες, αλλά μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Η τροπολογία προβλέπει πως από τις διευκολύνσεις του άρθρου 51 του Ν. 4305/2014 σχετικά με την τμηματική καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014, εξαιρούνται εκείνες που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και οι οποίες θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες μέχρι την υποβολή της αίτησης του οφειλέτη, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015.

ΟΑΕΔ: Στους 832.618 οι άνεργοι το Σεπτέμβριο

Μόλις οι 111.072 επιδοτούνται

 Στους 832.618 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού άνεργοι το Σεπτέμβριο, ωστόσο το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 111.072 άτομα.
Από τους 832.618 εγγεγραμμένους ανέργους οι 448.941 ή ποσοστό 53,92% του συνόλου είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών.
Οι 383.677 άνεργοι ή ποσοστό 46,08% του συνόλου είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 325.205 είναι άνδρες (ποσοστό 39,06%) και οι 507.413 είναι γυναίκες (ποσοστό 60,94%).
Στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 12.121 άτομα (ποσοστό 1,46%), στην ηλικιακή ομάδα 20-24 ετών ανήλθε σε 80.831 άτομα (ποσοστό 9,71%), στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών ανήλθε σε 121.637 άτομα (ποσοστό 14,61%), στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών ανήλθε σε 336.256 άτομα (ποσοστό 40,39%), στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών ανήλθε σε 177.604 άτομα (ποσοστό 21,33%), στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών ανήλθε σε 96.699 άτομα (ποσοστό 11,61%) και στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 7.470 άτομα (0,90%).

Ανοίγει την Παρασκευή η εφαρμογή στο Taxis για τις διορθώσεις στο Ε9

Αναμένεται να μείνει ανοικτή και μετά τις 30 Νοεμβρίου
Την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει στο Taxis η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διορθώσεις του εντύπου Ε9 ετών 2011, 2012, 2013.
Κανονικά η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα έπρεπε να παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έχει ζητήσει ήδη από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των διορθωτικών δηλώσεων.
Τις σχετικές αναφορές έκανε την Τετάρτη η κ. Σαββαΐδου σε ημερίδα ενημέρωσης για το Ε9 που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες των φοροτεχνικών.
Μιλώντας στη εκδήλωση η επικεφαλής της ΓΓΔΕ αναγνώρισε πως το χρονικό διάστημα που θα έχουν στην διάθεσή τους οι λογιστές-φοροτεχνικοί για να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις στο Ε9 είναι μικρό (έως 30 Νοεμβρίου) και ανέφερε πως έχει ληφθεί πρόνοια για την επέκταση της περιόδου υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων έως το τέλος Ιανουαρίου 2015.
Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε αναλυτική εγκύκλιο 32 σελίδων με οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε9, κωδικό προς κωδικό.
ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ο Δήμος Μετσόβου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Θεσπρωτίας διοργανώνει την τελική τεχνική συνάντηση του έργου “Tempting Streets”, η οποία θα διεξαχθεί στο Μέτσοβο, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014


Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Μετσόβου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Θεσπρωτίας διοργανώνει την τελική τεχνική συνάντηση του έργου “Tempting Streets”, η οποία θα διεξαχθεί στο Μέτσοβο, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Στις εργασίες της συνάντησης θα συμμετάσχουν όλοι οι εταίροι του Έργου ήτοι: 
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Μετσόβου, το Επιμελητήριο του Λέτσε, ο οργανισμός Innova.Menti, ο οργανισμός CibuSalento, o Δήμος Gallipoli, το Πανεπιστήμιο Lum Jean Monnet και το Πανεπιστήμιο Foggia με το Εργαστήριο ERID.
Το πρόγραμμα της τεχνικής συνάντησης, κατά την πρώτη μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ», ενώ στη συνέχεια, στην αίθουσα του Δημαρχείου οι Εταίροι θα παρουσιάσουν την πρόοδο υλοποίηση των δράσεων που τους αναλογούν.
Κατά τη δεύτερη ημέρα, το πρόγραμμα της Τεχνικής Συνάντησης περιλαμβάνει την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης  (Memorandum of Understanding)  για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο. Την υπογραφή του Μνημονίου θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου καθώς και διμερή συνάντηση των Εταίρων του Έργου.    

Αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
  • Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος κατείχε παράνομα ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm , σε μη λειτουργική κατάσταση, ένα μαχαίρι, ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο στερούνταν σχετικής άδειας και (21) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για εισφορές.
  • Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης καθώς και δύο ναρκωτικά χάπια.
  • Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προκειμένου να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές.
  • Συνελήφθη στην Ασφάκα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή και πλαστογραφία. Ειδικότερα, ο 38χρονος διέρρηξε αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από σπίτι στην Ασφάκα Ιωαννίνων ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μία πλαστή ταυτότητα ιταλικών αρχών και αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Δ.Ε.Α.Π.: Έναρξη Μαθημάτων Ακαδημαϊκού έτους 2014-2015

Τα μαθήματα 1ου και 2ου έτους θα αρχίσουν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:00.
Την Παρασκευή θα μιλήσει ο κ. Α. Παπαϊωάννου.
Θα προηγηθεί στης 17:00
Αγιασμός για την νέα χρονιά από τον σεβ. Μητροπολίτη Ανδρέα.

Σημ:
Κατ΄ εξαίρεση την Παρασκευή αυτή, το λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για Δελβινάκι και λόγω του αγιασμού θα αναχωρήσει ώρα 16:00 ακριβώς !

Εκ της Γραμματείας


ΠΗΓΗ: http://panepistimio-pogoniou.blogspot.gr

Από την άλλη βδομάδα η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις 100 δόσεις

Δεν θα εξαιρεθεί ο ΕΝΦΙΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική πύλη για την ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό δήλωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, από το βήμα εκδήλωσης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ.
Με την ανακοίνωση αυτή της κας Σαββαΐδου ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία αρχικά αναμενόταν να ανοίξει εντός της εβδομάδας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.
Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ανέφερε ότι η στήριξη των φορολογούμενων που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία είναι βασικός στόχος και έχει υπάρξει σειρά αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ο νέος τρόπος απόδοσης ΦΠΑ, όπου περίπου 2.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί μέσα σε ένα μήνα στο συγκεκριμένο καθεστώς, αλλά και η επιστροφή ΦΠΑ για επιχειρήσεις εξαγωγικές ή χαμηλού ρίσκου.