Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ο Αγροτικός Αστέρας «πάγωσε» τον Π.Α.Ο. Κρύας (2-5)

*Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο ντέρμπι στην Κρύα του τοπικού ΠΑΟ με 2-5!
Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 9΄ με σουτ μέσα από την περιοχή  του Μακρή  Χρήστου.
Ισοφάρισε ο ΠΑΟ Κρύας σε 1-1 στο 17΄ με τον Μπούκα Αλέξανδρο.
Ο Φερούλης Μάριος, έδωσε ξανά προβάδισμα στον Αστέρα με 1-2 στο 32' με ωραίο πλασέ.
Άμεση η αντίδραση του ΠΑΟ που ισοφάρισε σε 2-2 στο 33΄ με τον Μπαμπούλια Ηλία.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-3 με σουτ του Γκόνη Πέτρου στο 50'.
Το 2-4 έκανε με πλασέ ο  Φερούλης Μάριος στο 51'.
Στο 55' ο Μακρής  Χρήστος με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το τελικό 2-5 χαρίζοντας στον Αστέρα το τρίποντο.
Αγροτικός Αστέρας:
Καραθανάσης Νικόλαος, Γκόνης Πέτρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος (Δρίβας Λάζαρος 72΄), Γρίβας Χρήστος, Ζότα Αρσέν, Φερούλης Μάριος (Κατσαβριάς Βασίλειος 68΄), Λαμπρίτσιος Γεώργιος (Σκόρδος Κων/νος 46΄), Μακρής  Χρήστος

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-4
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-5 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 1-3 
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 2-1 
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (16:30) 
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:30) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:30) 
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)  

Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1

Ο Βιδάλ στο 80' με υπέροχο μακρινό αριστερό σουτ, αιφνιδίασε τον Αραμπατζή, «καρφώνοντας την μπάλα στην δεξιά του γωνία για το 0-1!
Οι Φαίακες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο το παιχνίδι ήταν μέτριο και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα συμβιβάζονταν στο 0-0.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή, όμως δεν απείλησε αρκετά την εστία του Αραμπατζή. Μόνο δυο φάσεις στο 9' και το 14' ανησύχησαν τους δυο πορτιέρο, δίχως να δοθεί ανάλογη συνέχεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 75΄, ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές και έγινε αρκετά επικίνδυνος.
Στο 80' ο Βιντάλ με καταπληκτική ατομική ενέργεια βρήκε ελάχιστο χώρο, σημάδεψε και έγραψε το 1-0 για την ομάδα των Ιωαννίνων.
Ο ΠΑΣ έχασε δυο ακόμα τρομερές ευκαιρίες με τους Γιάκο και Ζάιρο.
Η Κέρκυρα άγγιξε το 1-1 στο 89ο λεπτό μετά από ξαφνικό σουτ του Τουράμ, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης (Κόντος 84'), Ντιόγκο, Σιόντης, Ιωάννου, Ντουαλά (Χατζίδης 65'), Επστάιν, Ζορμπάς (Γεωργακόπουλος 76')), Τουράμ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης Ναδάλες, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Κοζορώνης (Γαρουφαλιάς 73'), Γιάκος, Ζάιρο, Μαμπουλού (Βιντάλ 52'), Πέδρο.

Ακριβαίνει από 1 Οκτωβρίου το πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες

Από σήμερα  1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας αυξάνεται κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.
Σε 15 ημέρες αυξάνεται και  ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης:
Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2016 κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από το 0,23 στο 0,28 ευρώ το λίτρο.
Οι λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο.

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες (30-09-2016) το βράδυ στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά και του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκαεννέα (19) μηνών, για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 18χρονου αλλοδαπού για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (30-09-2016) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι κατείχε αλβανικό διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής.
Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Συλλήψεις τριών ατόμων, στα Ιωάννινα, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (29-09-2016) στα Ιωάννινα, στην Άρτα και την Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
 Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.700) ευρώ, για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι μηνών και χρηματικής ποινής (1.700) ευρώ, για παράνομη υλοτομία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας δασών και εθνικών δρυμών.
Χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ηπειρώτικο πανηγύρι, από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι'', το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20:30, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 186, πλατεία Βελουχιώτη)

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι''', διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20.30' στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 186, πλατεία Βελουχιώτη).
Ελάτε να Ανταμώσουμε, να Χορέψουμε μέχρι πρωίας, έτσι όπως ξέρουμε να κάνουμε εμείς οι Ηπειρώτες και να διασκεδάσουμε υπό τους ήχους της γνήσιας μουσικής παράδοσης της Ηπείρου με τη βοήθεια της ορχήστρας του Δόκιμου Χαραλάμπους, που παίζει κλαρίνο και με το Δημήτρη Τζουμερκιώτη-Ελευθερία Χαραλάμπους στο τραγούδι.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι''

Άλσος Νέας Σμύρνης, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2016: Ηπειρώτικη βραδιά που διοράνωσε η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης- Παλαιού Φαλήρου ''Η Τιτάνη'', στα πλαίσια των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης

Στη φωτογραφία από αριστερά, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών και Αντιδήμαρχος Ν.Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη, το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και Πρόεδρος της Αδελφότητας Ελληνικού Ιωαννίνων Μαίρη Καραγιώργου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κραψιτών Ιωαννίνων Αθήνας και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής Ελένη Καντζέλη και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής.
Ήταν μια υπέροχη ηπειρώτικη βραδιά, που διοργανώθηκε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, με τεράστια επιτυχία από το Δ.Σ της Ένωσης Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου και σένα προσωπικά Προεδρίνα μας, Κλαίρη Δεληγιάννη ...
Άψογα.
Την ανταπόκριση της δουλειά σας την εισπράττετε από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που παρίσταται και συμμετέχει στις εκδηλώσεις σας και εν προκειμένω την εισπράξατε και χθες βράδυ, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2016, που γέμισε το υπαίθριο θέατρο του Άλσους Νέας Σμύρνης. Και όπως μου είπε, ένας φίλος μου Κρητικός, κάτοικος Νέας Σμύρνης, που κάθε βράδυ είναι στο Άλσος για περπάτημα και τον συνάντησα εκεί ''Κώστα είμαι κάθε βράδυ στο Άλσος και παρακολουθώ τι γίνεται στις εκδηλώσεις, απόψε είχε τον περισσότερο κόσμο στις μέχρι τώρα Ιωνικές Γιορτές του 2016, πάντα πετυχαίνουν οι εκδηλώσεις των Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης''.
Και δεν είχε κανένα λόγο, να μου πει κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπει ο άνθρωπος... Άντε Προεδρίνα, πάντα ν΄ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε ηπειρώτικα...

Πρόγραμμα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για δωρεάν φρούτα και λαχανικά στα σχολεία της χώρας

Σε 4.493.600 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, που θα «τρέξει» για το σχολικό έτος 2016-2017, μετά την υπογραφή σήμερα της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Από το ποσό αυτό, τα 3.143.600 ευρώ αποτελεί ενωσιακή δαπάνη και τα 1.350.000 ευρώ βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η εφαρμογή του προγράμματος στοχεύει στη διαρκή αύξηση του μεριδίου των οπωροκηπευτικών στο διαιτολόγιο των παιδιών στο στάδιο διαμόρφωσης των διατροφικών τους συνηθειών, καθώς και στην επίτευξη των στόχων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. 

Κεράσοβο Πωγωνίου: «Γιορτή Τσίπουρου 2016», το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου διοργανώνει και φέτος την από χρόνια καθιερωμένη «Γιορτή του Τσίπουρου» το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2016. 
Στην προσπάθειά του αυτή έχει τη βοήθεια της εκκλησιαστικής μας επιτροπής, του παραδοσιακού μας καφενείου και των λιγοστών μόνιμων κατοίκων του χωριού μας.
Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από την Αδελφότητα Κερασοβιτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική.
Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης. 
Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις.
Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.
Η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης αφού δίνει σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους.
Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι χωρίς κατά ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.
Επιπλέον, επειδή το τσίπουρο και τα αλκοολούχα ποτά γενικότερα δεν πίνονται σκέτα, θα παρατεθεί γεύμα το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου 2016. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιωτικά μέσα, η Αδελφότητα προτίθεται να οργανώσει τη μετάβαση των Κερασοβιτών στο χωριό με τουριστικό λεωφορείο, εφόσον φυσικά υπάρξει ικανός αριθμός συμμετοχών.
Προκειμένου να οργανωθεί η μετάβαση, παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στα τηλέφωνα 6977991717 (Δημήτριος Λιόσης), 6936796933 (Χαράλαμπος Τζαβέλλας) και 6938953645 (Ιωάννης Βελονάκης).

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (03-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τρίτη (04-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τετάρτη (05-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (06-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Παρασκευή (07-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Σάββατο (08-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.

Σουηδικό Τουριστικό γραφείο Θεματικού Τουρισμού Trawell, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2016 ένα ταξίδι εξοικείωσης για Σουηδούς παράγοντες του Θεματικού Τουρισμού

Το Σουηδικό Τουριστικό γραφείο Θεματικού Τουρισμού Trawell, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2016 ένα ταξίδι εξοικείωσης (Familiarisation Trip) για Σουηδούς παράγοντες του Θεματικού Τουρισμού.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν στοχευόμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες ούτως ώστε να αναδειχθεί ο προορισμός της Ηπείρου σαν προορισμός κατάλληλος για Θεματικό Τουρισμό. Οι 15 Σουηδοί επισκέπτες προέρχονται από το χώρο του αθλητικού τουρισμού, της Αθλητικής και Επαγγελματικής Ποδηλασίας και μαζί τους θα είναι επαγγελματίες αθλητές καθώς και κατασκευαστές & διανομείς αθλητικών ποδηλάτων σε όλη την Σουηδία. Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε μια σειρά από αγώνες και αθλητικές εξορμήσεις, κυρίως στη Νότια Ευρώπη (Ιταλία και Ισπανία). Ο σκοπός της επίσκεψης τους είναι να γνωρίσουν την απαράμιλλη ομορφιά της Ηπείρου και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από τη περιοχή για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Στόχος είναι από το 2017 η Ήπειρος να γίνει ένας προορισμός για τους Σουηδούς που επιζητούν αυτού του είδους των διακοπών αλλά και η διοργάνωση διεθνών αγώνων ποδηλασίας.
Στο διάστημα αυτής της εβδομάδας, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κρυφές γωνίες της Ηπείρου, αφού θα καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με τα ποδήλατα τους σε πανέμορφές περιοχές της Ηπείρου όπως τα Ζαγοροχώρια και το Φαράγγι του Βίκου, τα Τζουμέρκα, την Πάργα, τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο.
Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές Ηπειρώτικες γεύσεις και να γνωρίσουν τη παραδοσιακή φιλοξενία & τον πολιτισμό της Ηπείρου, μέσα από επισκέψεις σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους και παράλληλες δραστηριότητες.
Να σημειωθεί πως το γραφείο Trawell δραστηριοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στη περιοχή της Μεσσηνίας με αυξητικό αριθμών τουριστών κάθε χρόνο και η Ήπειρος είναι η δεύτερη περιοχή που σκοπεύει να αναπτυχθεί και να δώσει έμφαση τα επόμενα χρόνια.
Οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Epirus Palace Hotel & Conference Center που είναι και χορηγός του ταξιδιού.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (03-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (04-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (05-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (06-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (07-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (08-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.