Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024

 


Όπως είχε συμφωνηθεί με το υπουργείο Υποδομών, οι αυξήσεις κυμαίνονται από 7% έως 7,5% –αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι η διαδρομή Αθήνας – Ιωαννίνων (μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου) αυξάνεται κατά 2,75 ευρώ.

Τις νέες τιμές των διοδίων, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου, δημοσίευσαν οι έξι παραχωρησιούχοι των εθνικών οδών στη χώρα μας.

Λόγω των αυξήσεων αυτών, από το νέο έτος για ένα αυτοκίνητο:

• Η διαδρομή Αθήνας – Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβανομένων των διοδίων Μαλγάρων, τα οποία ανήκουν στην Εγνατία Οδό) θα κοστίζει 33,55 ευρώ από 31,35 ευρώ σήμερα (αύξηση 7%).

•Η διαδρομή Αθήνας – Πάτρας θα κοστίζει 12,60 ευρώ από 11,80 ευρώ σήμερα (αύξηση 6,8%).

•Η διαδρομή Αθήνας – Καλαμάτας θα κοστίζει 15 ευρώ από 13,95 σήμερα (αύξηση 7%).

•Η διαδρομή Αθήνας – Ιωαννίνων μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου θα κοστίζει 41 ευρώ από 38,25 ευρώ σήμερα (αύξηση 7,2%).

•Η διαδρομή Αθήνας – Τρικάλων (μέσω Ε65) θα κοστίζει 19,35 ευρώ από 17,95 ευρώ σήμερα (αύξηση 7,6%).

Η Γέφυρα και η Ιόνια Οδός

Η Γέφυρα και Ιόνια Οδός γίνεται ακριβότερη για τους χρήστες της από την 1η Ιανουαρίου. Οι τιμές ανά σταθμό διοδίων διαμορφώνονται ως εξής:

Παρακάλαμος: Εκλογές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου  και Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου για τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων

 


Κατηγορείται επίσης ημεδαπός, από τον οποίο τις προμηθεύτηκε

Κατασχέθηκαν (21) κροτίδες

Συνελήφθη χθες (12-12-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας  ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

Για παράβαση της ίδιας νομοθεσίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον ενός ημεδαπού.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (21) κροτίδες, τις οποίες, όπως προέκυψε  από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευτεί από τον συγκατηγορούμενό του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κεφαλοβρύσου

 


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου και ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου σας προσκαλούν σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κεφαλοβρύσου.

Με Χριστουγεννιάτικά Δώρα για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακές γλυκές και αλμυρές γεύσεις, ποτά και αναψυκτικά, σας περιμένουμε να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε ευχές!!

Στα Βριλήσσια το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

 


ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ «ΠΥΡΡΟΣ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Βριλησσίων αποτέλεσε τον επόμενο «σταθμό» για το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που αφενός τίμησε πλήθος κατοίκων και φίλων του Δήμου και αφετέρου επιφύλασσε ξεχωριστή συναισθηματική φόρτιση για τους συμμετέχοντες, καθότι στο συγκεκριμένο Δήμο εντάσσεται η κατοικία του αποδημούντος –πλην, όμως, αλησμόνητου π. Υπουργού, διακεκριμένου δικηγόρου και εμπνευστή του Οδοιπορικού,  Αντώνη Φούσα. Οικοδεσπότες στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος», του Πάρκου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (πρώην ΤΥΠΕΤ, Μπακογιάννη & Πλαταιών), ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βριλησσίων «ΠΥΡΡΟΣ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βριλησσίων και νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος, κ. Σοφία Μαντινίδου-Τσούβαλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον καθηγητή κ. Στέφανο Φούσα για την άμεση ανταπόκριση στην πρόκληση αλλά και το συνδιοργανωτή Σύνδεσμο Επιστημόνων Ηπειρωτών.

Εκ μέρους του τελευταίου, το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρός του, κ. Προκόπης Φούσας, κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία αλλά και τη δράση του  Συνδέσμου Επιστημόνων Ηπειρωτών.

Η κ. Άρια Αγάτσα, Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και π. Βουλευτής της Ν.Δ., εξήρε την άοκνη δραστηριότητα τόσο του Συλλόγου Ηπειρωτών Βριλησσίων όσο και του π. Προέδρου τη Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, για τη συνεχή προσφορά του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Γιάννης Πισιμίσης παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση και στο χαιρετισμό του ανέφερε: 

«Μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και εκτίμησης με τον κ. Στέφανο Φούσα, γνωρίζω το έργο του στο Νομό Ιωαννίνων αλλά και στην επικράτεια και πραγματικά τον ευχαριστώ, τον ίδιο, και τους συνεργάτες τους ιατρούς και άλλους επιστήμονες για την εθελοντική προσφορά τους, στα καίρια γνωστικά αντικείμενα της υγείας αλλά και της πρόληψης, τα οποία αποτελούν προτεραιότητες για κάθε Δήμο. Είναι πολύ σημαντικό να επαναλάβουμε μια αντίστοιχη δράση και στο μέλλον».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επίτιμος Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Νίκος Παπαδόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Αδάμ Ασημακόπουλος, Κατερίνα Βουτσαδάκη, Γιώργος Μαρίνης, Νικήτας Σταματελόπουλος, Τάσος Χρηστάκης. Στη θεματική ενότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Βελλαΐτης επιστήμονας και Σχολάρχης κ. Ελευθέριος Γείτονας, αναφέρθηκε στους τρόπους αξιοποίησης των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ανά περιοχή στην επικράτεια και στη ανάγκη καθιέρωσης θεσμού «νέων ακριτών» για την εφαρμογή τους. 

Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Εμβόλια - Που είμαστε σήμερα»), ο κ. Κωνσταντίνος Γκούμας, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας («Ατροφία κόλπου-αιδοίου. Σύγχρονη αντιμετώπιση, Αναζωογόννηση ωοθηκών με μεσοθεραπεία»), ο κ. Σπυρίδων Αλκ. Σμπαρούνης,  Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Επιμελητής Α’ Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General («Πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου»), ο κ. Αποστόλης Μπίσας, Χειρουργός Ουρολόγος – Διευθυντής ΕΣΥ (Προστάτης: 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε»), η κ. Γεωργία Βαβουρανάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος («Γιορτές χωρίς τύψεις και ενοχές») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο»).

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα στο Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο

 


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12/2023). Η συνάντηση, ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 12ης Δεκεμβρίου 2023

Δεν απέχουν οι Συμβολαιογράφοι των Ιωαννίνων


 Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων την 12-12-2023, αποφασίστηκε όπως οι συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου  Εφετείου Ιωαννίνων, ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τα καθήκοντά μας μέχρι τις 19-12-2023, οπότε ορίστηκε η διενέργεια νέας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας, προκειμένου να ληφθεί νέα απόφαση με βάση τις μέχρι τότε εξελίξεις.   

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ                   ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΝΟΥΣΗ

Θεσπρωτία: Συνελήφθη διεθνώς αναζητούμενος αλλοδαπός

 

Συνελήφθη χθες (12-12-2023) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών διεθνώς αναζητούμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βέλγικων αρχών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα κλοπής και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παρακάλαμος: Πάρτι για παιδιά με την παρουσία μάγου-ταχυδακτυλουργού την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30, στο Plegma Cafe

 


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Κοινότητα του χωριού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό  Σύλλογο και με την Αρωγή του Δήμου Πωγωνίου, διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο πάρτι με την παρουσία μάγου-ταχυδακτυλουργού την Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου 2023, στο Plegma Cafe.

Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε μια υπέροχη ημέρα με χαρά και όμορφα χαμόγελα.

Θα προσφέρουμε σε όλους τους μικρούς μας φίλους γλυκά, ζαχαρωτά, χυμούς, σοκολάτες και δωράκια.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Πρεμιέρα για το Καλάθι των Χριστουγέννων

 


Πρεμιέρα σήμερα για το καλάθι των Χριστουγέννων, τη στιγμή που οι καταναλωτές στενάζουν από την ακρίβεια και περιμένουν το δώρο για να ψωνίσουν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που φέτος θα είναι κατά 23% ακριβότερο.

Το κύμα ακρίβειας σαρώνει με τις τιμές των τροφίμων να πατούν συνεχώς «γκάζι», και την τσέπη των καταναλωτών να αδειάζει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η κατηγορία των τροφίμων εμφάνισε αύξηση της τάξεως του 9% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

-Τεράστια αύξηση κατά 31,4% σημειώθηκε στο ελαιόλαδο.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

 


Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Βαρύ τίμημα από τα πολεμικά τραύματα πληρώνει η Ελλάδα, παρότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο

 


Ιδιαίτερα βαρύ τίμημα σε απώλεια παραγωγικού πληθυσμού πληρώνει κάθε χρόνο η Ελλάδα από πολεμικού τύπου τραύματα, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο!

Αυτό τόνισε ο διαπρεπής Μικροχειρουργός Ορθοπαιδκός κύριος Ιωάννης Ιγνατιάδης, Διευθυντής του τμήματος Μικροχειρουργικής Άκρων Ιατρικού Ψυχικού, μιλώντας στις 24 Νοεμβρίου στο 28o κοινό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Ελληνικής Επανορθωτικής Χειρουργικής  για το πολεμικό τραύμα.

«Δυστυχώς τα πολεμικού τύπου τραύματα, (πυροβολισμοί με κυνηγητικά ή πυροβόλα όπλα καθώς και οι τραυματισμοί από  εκρήξεις στην  χώρα μας είναι συχνό φαινόμενο, παρότι δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε με έμφαση ο κύριος Ιγνατιάδης προσθέτοντας ότι «αυτό έχει βαρύ τίμημα  σε ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό, αφού έχουμε εκατοντάδες  ακρωτηριασμούς και μόνιμες αναπηρίες».