Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πώς θα λειτουργούν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), τα οποία έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:
1. Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους
2. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:
α. φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους
β. δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών
      γ. δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων
δ. αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες
ε. δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων
3. Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες
4. Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων
5. Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα
6. Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.
Επισημαίνεται ότι:
1. Η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες
2. Σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον και στα ΚΕΠ
3. Μεγάλος αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον μέσω διαδικτύου – TAXISnet

Χαράτσια και κόστος κατασκευής «σβήνουν» την οικοδομή στην Ήπειρο!

Χρειάζονται άμεσα και στοχευμένα μέτρα ... αναγέννησης
ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πτώση 40,5% και 41,2% σε επιφάνεια - όγκο
Διαμαρτυρία οικοδόμων χθες και στα Γιάννινα

Σε πρωτοφανούς διάρκειας «μεσαίωνα» έχει περιέλθει ο κλάδος της οικοδομής στην Ήπειρο, με τους κατασκευαστές να βρίσκονται σε σημείο απόγνωσης, αφού πολλοί αν και έχουν έτοιμα κτίρια, δεν κατάφεραν ακόμη να τα πουλήσουν, με αποτέλεσμα τα χρέη τους να είναι σε δυσθεώρητα ύψη και να βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Η κρίση στην οικοδομή δημιουργεί αλυσιδωτές επιπτώσεις και σε μια σειρά από εκατοντάδες άλλα επαγγέλματα, με αποτέλεσμα η οικονομία να βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην κρίση, σε μια εποχή που κερδίζει έδαφος η συζήτηση για ανάπτυξη. Πώς θα επέλθει όμως αυτή, εάν ένας εκ των βασικότερων πυλώνων της οικονομίας παραμένει καθηλωμένος; 
Τα χθεσινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που είναι εντυπωσιακά, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που εδώ και αρκετό καιρό όλοι οι άνθρωποι του κλάδου των κατασκευών λένε σε μεταξύ τους συζητήσεις: ότι δηλαδή τα συνεχή «χαράτσια» στα ακίνητα έχουν «παγώσει» την αγορά και την έχουν οδηγήσει ένα βήμα πριν τον αφανισμό. Εάν κάποιος προσθέσει στην εξίσωση και το κόστος κατασκευής νέων κτιρίων (που αυξάνεται μήνα με το μήνα), τότε αντιλαμβάνεται ότι η οικοδομή και ιδιαίτερα η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει σχεδόν σβήσει στην Ήπειρο.
Τα στοιχεία…
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (που έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και προβληματισμό), η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο έπαθε καθίζηση. Τα στοιχεία αφορούν τον Οκτώβριο και σύμφωνα με αυτά, η επιφάνεια των νέων κτιρίων έχει μειωθεί (σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2011) κατά 40,5% και ο όγκος κατά 41,2%!
Μάλιστα, οι δυο συγκεκριμένοι δείκτες κοντεύουν να… μηδενιστούν, αφού η μεν επιφάνεια των νέων κτιρίων είναι μόλις στα 6,1 χιλιάδες τετραγωνικά και ο όγκος στα 17,8 χιλιάδες κυβικά. Όσο για τις άδειες; Μειώθηκαν κατά 28,8%, στοιχείο όμως που δεν αποτελεί σε μεγάλο βαθμό ενδεικτικό της κατάστασης, αφού άδεια χρειάζεται ακόμη και για… ένα κοτέτσι.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν, επίσης, τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας, το 10μηνο του 2012. Σύμφωνα με αυτά, η πτώση (συγκριτικά με το 10μηνο του 2011) στην επιφάνεια είναι 34,2%, στον όγκο 36,7% και στις άδειες 19,1%. «Υπάρχει μια συνεχής μείωση, η οποία μάλιστα είναι αρκετά μεγάλη σε αριθμό. Θα έλεγε κανείς, ότι μια ελεύθερη πτώση, χωρίς αλεξίπτωτο» επισημαίνουν κύκλοι του κλάδου.
Τι πρέπει να γίνει;..
Υπό αυτές τις συνθήκες, εάν η Πολιτεία δεν θέλει να μηδενιστεί η οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας (και σε όλη τη χώρα βέβαια), θα πρέπει άμεσα να πάρει μια σειρά αποφάσεων, που αρχικά θα σταματήσουν την πτώση και στη συνέχεια θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη τον κλάδο.
Είναι δεδομένο, ότι η επιστροφή του ΦΠΑ προς τις τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες είναι μια «ανάσα», όμως δεν είναι αρκετή για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά έγκειται στην εξαιρετικά υψηλή φορολογία που έχει σήμερα η αγορά ακινήτων.
Τα απανωτά «χαράτσια» και όσα προβλέπεται να έρθουν δημιουργούν ασφυξία σε όσους θέλουν να κατασκευάσουν οικοδομές, αφού γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να έχουν τα αναμενόμενα έσοδα. Για αυτό, όπως επισημαίνουν χρειάζεται άμεσα να μειωθούν οι φόροι και η Κυβέρνηση να μην είναι …εκδικητική με την ιδιοκτησία, αφού η οικοδομή δίνει δουλειά σε εκατοντάδες επαγγέλματα.
«Η κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο είναι μια από τις βασικότερες αιτίες για τις οποίες ακόμη δεν έχουμε ανακάμψει» λένε κατασκευαστές. Και σημειώνουν, ότι το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγάλο, αλλά κανείς δεν πρόκειται να κάνει κάποια κίνηση αγοράς, εάν πρώτα δεν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία και κυρίως, εάν δεν μειωθούν οι φόροι.
 Η διαμαρτυρία…
Στο μεταξύ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία τους έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο και θέτουν θέμα επιβίωσης, διαμαρτυρήθηκαν χθες και στα Γιάννινα οι οικοδόμοι. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και πορεία στο κέντρο της πόλης. 
Οι περισσότεροι οικοδόμοι δεν έχουν δουλειά, αφού με μεγάλη δυσκολία βρίσκουν και κάνουν ακόμη και κάποιο μερεμέτι, ενώ βασικό αίτημα του κλάδου ήταν η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των Ιωαννίνων Νίκο Έξαρχο, το 80% των οικοδόμων είναι άνεργοι, ενώ πρέπει να αρθεί η απόφαση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δυο χρόνια.

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Oι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη σημειώνονται σήμερα στη Δυτική Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επεκταθούν στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Την Παρασκευή τα παραπάνω έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Στα πελάγη θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, με ένταση από 7 έως 8 και τοπικά στο Ιόνιο και στο κεντρικό Αιγαίο 9 μποφόρ.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, συνιστά για την αποφυγή προβλημάτων, οι οδηγοί να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις με οχήματα τους σε περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων καθώς και στα ορεινά της Π.Ε. Άρτας. Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναζητείται ένας άγνωστος δράστης για ένοπλη ληστεία σε εταιρεία στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων

Αναζητείται για να συλληφθεί, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, άγνωστος δράστης, ο οποίος σήμερα (17-01-2013) το πρωί, διέπραξε ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση εμπορίας πουλερικών στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.
 Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 08:15 το πρωί, ο άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα, εισήλθε στα γραφεία της παραπάνω εταιρείας και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ακολούθως διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΕΔΙΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 80χρονος ημεδαπός έχασε την ζωή του σε τροχαίο

Χθες (16-01-2013), το απόγευμα στην Πεδινή Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 80χρονου οδηγού του πρώτου οχήματος.
Ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για κλοπή αυτοκινήτου και οπλοκατοχή ενώ αναζητείται συνεργός τους

Προηγήθηκε καταδίωξη αφού ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο

Συνελήφθησαν χθες (16-01-2013) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 21 ετών, οι οποίοι μαζί με 37χρονο ομοεθνή συνεργό τους, που αναζητείται, κατηγορούνται για κλοπή οχήματος, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» τους δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από τους Νεγράδες Ιωαννίνων. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο οδηγός του αυτοκινήτου οδηγούσε επικίνδυνα, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και την ακινητοποίησή του ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας του, προσέκρουσε και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν τελικά το όχημα των δραστών στην παραλίμνια περιοχή και συνέλαβαν τους δύο επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του οχήματος τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, οι δράστες έριξαν από το παράθυρο στο έδαφος ένα πιστόλι, μάρκας TOKAREV , διαμετρήματος 7,62 x 25 mm, με γεμιστήρα με οκτώ (8) φυσίγγια, το οποίο κατασχέθηκε.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψαν τα ακόλουθα:
ο οδηγός του οχήματος, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης, είναι δραπέτης των Φυλακών της Κέρκυρας και αναζητείται από τις Αρχές από τον Οκτώβριο του 2012, καθώς έχει παραβιάσει, τακτική άδεια. Στις παραπάνω Φυλακές εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκαεπτά (17) ετών και δεκατριών (13) μηνών για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόδραση κρατουμένου.
σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Φλώρινας, για ναρκωτικά και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
σε βάρος του 21χρονου συλληφθέντα υπάρχει μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Μικρογεύματα στους μαθητές των δημοτικών σχολείων από το τέλος Φεβρουαρίου

Από το τέλος Φεβρουαρίου θα διατίθεται καθημερινά σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη την Επικράτεια μικρό γεύμα ενός φρούτου, ενός γάλακτος και ενός τοστ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μιλώντας στην Ολομέλεια, στις 16 Ιανουαρίου, επί του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο κ. Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε ότι εξασφαλίστηκαν από κοινοτικούς πόρους 60 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στα σχολεία.
 «Είχα δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο θέμα του υποσιτισμού με έναν τρόπο που να μην δημιουργεί κοινωνικές διακρίσεις» ανέφερε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει παρουσίαση της τετράτομης συγγραφής «Ελληνισμός και Λαοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αθήνα 2009-2010» κ. Αχιλλέα Γ. Λαζάρου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, ώρα 7 μ.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων προσκαλεί, στα πλαίσια των εορτασμών της Εκατονταετηρίδας των Βαλκανικών πολέμων (1912 –1913), στην παρουσίαση της τετράτομης συγγραφής «Ελληνισμός και Λαοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αθήνα 2009-2010» του ρωμανιστού  – βαλκανολόγου Δρος κ. Αχιλλέα Γ. Λαζάρου. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μ. Μαγειρίας θα επιδώσει στον τιμώμενο συγγραφέα το δίπλωμα της αναγόρευσης του κ. Αχιλλέα Λαζάρου ως επιτίμου προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας σύμφωνα με την απόφαση της δεύτερης Συνδιάσκεψης αυτής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο  (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη , Αθήνα) την 23η Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7μ.μ. με την ευγενή υποστήριξη της
Ιστορικήσ και Εθνολογικήσ Εταιρείασ Ελλάδος.
Είσοδος ελεύθερη
                                    
 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

                           Ο  Πρόεδρος
                                                           
                Μιχάλης Μαγειρίας                                                       



Το πολύτομο έργο του κ. Λαζάρου και το συγγραφέα παρουσιάζουν οι καθηγητές κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος, κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο κ. Θεόδωρος Τζώνος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Γενικός  Γραμματέας  της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος κ. Ιωάννης Κ. Μαζαράκης-Αινιάν και ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας.
Ο  κ.  Αχιλλέας Γ. Λαζάρου Δρ του Πανεπιστημίου  Αθηνών διετέλεσε Chargé de cours á la Sorbonne (Paris IV) κι είναι επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεων επί των Εθνικών Θεμάτων, ιδρυμένης από τον μεταπολιτευτικά πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλο.

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου κόβει την Πίτα της, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου και στη συνέχεια ακολουθεί ηπειρώτικο γλέντι με την κομπανία του Νίκου Φιλιππίδη

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου σας προσκαλεί στην κοπή πίτας το Σάββατο 26/1/2013 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Χαλανδρίου, Ώρα 8:00 μ.μ.
Θα ακολουθήσει γλέντι με την κομπανία του μεγάλου Ηπειρώτη κλαρινίστα Νίκου Φιλιππίδη, με τον Ηλία Κόντη
στο τραγούδι.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αθήνας κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:30 στο ''Da Vinci'', Αγίου Ιωάννου 23, Αγία Παρασκευή Αττικής

Το ΔΣ του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αθήνας εύχεται σε όλα τα μέλη και του φίλους του συλλόγου χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία, ειρήνη, κοινωνική και προσωπική πρόοδο και ευημερία

Επίσης σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας που θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30 στο Bar Restaurant Da Vinci στην οδό Αγίου Ιωάννου 23 Αγία Παρασκευή.

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι γιατροί

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι γιατροί, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του δημόσιου και ιδιωτικού. συστήματος υγείας.
 Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία διοργανώνει κινητοποίηση και στις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις συνεχείς αλλαγές στη δομή των νοσοκομείων μέσω των νέων οργανογραμμάτων του ΕΣΥ.
 «Η λογιστική τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ των συνεχών και με κάθε τρόπο περικοπών των δαπανών υγείας, η ελλιπής χρηματοδότηση, η ύφεση και η ανεργία (που προκαλούν μείωση εισφορών) οδηγούν σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης» επισημαίνουν οι γιατροί.
 Σύμφωνα με τους ίδιους, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, ιατροί, εργαστήρια, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, προχθές (15-01-2013) το βράδυ στα Ιωάννινα,  από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη. 
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
 Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  κατασχέθηκε.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.