Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δικαστικός επιμελητής από τα Γιάννενα και συνταξιούχος φαρμακοποιός από την Αθήνα σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός και ένας δικαστικός επιμελητής, ηλικίας 72 και 34 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην Αθήνα και στα Γιάννενα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για το ίδιο αδίκημα σε βάρος μιας 41χρονης γυναίκας.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν έπειτα από πολύμηνες έρευνες, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.
Από την έρευνα στις οικίες του 72χρονου και του 34χρονου, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν, εκατοντάδες αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο, το περιεχόμενο των οποίων αφορά υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία της 41χρονης στην Αθήνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις συγκεκριμένες πράξεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατέβαζε από το internet υλικό παιδικής δικογραφίας. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αποθηκευτικά ψηφιακά μέσα. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο 72χρονος και ο 34χρονος, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος της 41χρονης υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελία.

Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Μαθητική Εστία Δολιανών

Φωτό: Bilias Kokkinopoulos
Έφτασαν  το απόγευμα τα πέντε λεωφορεία με τους  πρώτους πρόσφυγες στα Δολιανά.
Σχετικά ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης μετά από επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα.

Οι πρόσφυγες θα στεγαστούν στην Μαθητική Εστία Δολιανών και την ευθύνη για τη φύλαξη και τη σίτιση τους θα έχει ο Στρατός.
Τα πέντε λεωφορεία μετέφεραν στα Δολιανά λιγότερους από 200 πρόσφυγες, κατά κύριο λόγο Συρίους, ενώ ανάμεσά τους υπήρξαν μερικοί Αφγανοί και Πακιστανοί.
Η Εστία που  θα τους φιλοξενήσει παρά τις εντατικές εργασίες που έγιναν από τον στρατό τις προηγούμενες μέρες, παρουσιάζει ακόμη προβλήματα στη θέρμανση, στην ηλεκτροδότηση και ελλείψεις σε κρεβάτια.
Ο  Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης σημείωσε πως μέρα με τη μέρα οι συνθήκες θα βελτιώνονται και τόνισε πως η περιοχή της είναι πρόθυμη να κάνει το καθήκον της αν και υπάρχουν προβληματισμοί και αγωνίες. 

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας από την πόλη της Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη, σήμερα (18-03-2016) τα ξημερώματα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες αντιμετωπίζονται με σωστή διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση

Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες είναι ανωμαλίες διάπλασης της καρδιάς, που έχει το άτομο από την ημέρα της γέννησής του. 
Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες περιλαμβάνουν ένα φάσμα καρδιακών ατελειών (ελλειμμάτων) που οφείλονται στη μη φυσιολογική διάπλαση και ανάπτυξη της καρδιάς ή των αγγείων που βρίσκονται κοντά στην καρδιά, κατά τη διάρκεια της εμβρυικής ζωής. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες ένα παιδί που έχει συγγενή καρδιοπάθεια, να έχει μία φυσιολογική ζωή αν υπάρχει σωστή διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση.
Στην Ελλάδα, στις 100.000 γεννήσεις κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι 1.000 μωρά μπορεί να γεννηθούν με συγγενείς καρδιοπάθειες, ενώ περίπου 40.000 με 50.000 έφηβοι και ενήλικοι πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες. 
Τα αίτια που προκαλούν τις συγγενείς καρδιοπάθειες δεν είναι δεδομένα και αποτελούν ακόμα και σήμερα πεδίο διερεύνησης. 
Καλό είναι και πρέπει να επισημαίνονται πριν τη γέννηση (με ηχοκαρδιογραφία) ή πολύ πρώιμα κατά τη νεογνική ηλικία, γιατί κάποιες από αυτές μπορεί να διορθωθούν χειρουργικά σε πρώιμη φάση στη ζωή του ατόμου. 
Η χειρουργική αντιμετώπιση δεν είναι πάντοτε επιβεβλημένη, είτε γιατί κάποια ελλείμματα είναι μικρά και δεν απαιτούν χειρουργείο είτε γιατί κάποια κλείνουν με το πέρασμα του χρόνου. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 8ης/17-03-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 17-03-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-03-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 8/17-03-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
352. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-03-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση - Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων Άρτας», προϋπολογισμού 50.000,00 με Φ.Π.Α., η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
353. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
354. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου απορροής ομβρίων επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 10.000,00 με Φ.Π.Α.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόβλεψη ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διαβιβάστηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας. 
Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Για το λόγο αυτό η Δ/ση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των πολιτών και των συναρμοδίων υπηρεσιών. 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Γιάννης Καραγιάννης: Στήριξη της επιχειρηματικότητας με εξυγίανση και αναδιάρθρωση μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης είχε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, με την Υφυπουργό Βιομηχανίας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη.
Ο βουλευτής μετέφερε στην υπουργό την αγωνία των μεταποιητικών επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της ρευστότητας και ζήτησε την εξυγίανση και αναδιάρθρωση βιομηχανιών, που είτε βρίσκονται στο όριο λειτουργίας, καθώς έχουν καταστεί προβληματικές από την κρίση, είτε έπαψαν να λειτουργούν τα τελευταία χρόνια και οι ιδιοκτήτες τους έχουν "αποξενωθεί" νομικά από τη δραστηριότητα. 
Τόνισε δε, πως στην περιοχή υπάρχουν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ζήτησε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας σε έναν νομό που μαστίζεται εδώ και χρόνια από την ανεργία, την φτώχεια και την ανέχεια.

Η υπουργός παρουσίασε το σχέδιο που επεξεργάζεται για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, βάσει του οποίου θα επαναλειτουργήσουν αρκετές αργούσες βιομηχανίες σε όλη τη χώρα. 
Έχουν εντοπιστεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν επαρκείς κτιριακές υποδομές, αξιόλογο μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία, η επανεκκίνηση των οποίων μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα, με νέους ιδιοκτήτες που θα προκύψουν από διαγωνισμούς. 
Το υπουργείο προσπαθεί να περιορίσει τη γραφειοκρατία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προετοιμασίας επενδυτικών προτάσεων για όσες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.

Άγιος Νικόλαος Θεσπρωτίας: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού, για ζωοκλοπή

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για ζωοκλοπή.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο 45χρονος αλλοδαπός μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου του 2016 έως 13-03-2016, αφαίρεσε σταδιακά από στάβλο, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στη θέση «Γκαβάλι» στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, πέντε βοοειδή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Πρέβεζα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης μοτοσικλέτας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 30χρονος ημεδαπός

Ο δράστης αφαίρεσε το προς πώληση όχημα, χωρίς να καταβάλει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης μοτοσικλέτας στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, 46χρονος ημεδαπός ανάρτησε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση μοτοσυκλέτας, την οποία εντόπισε ο 30χρονος δράστης και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία, καθορίστηκε προχθές (16-03-2016), σημείο συνάντησης στην πόλη της Πρέβεζας, όπου εμφανίστηκε ο 30χρονος, ο οποίος με διάφορα τεχνάσματα αφαίρεσε την μοτοσικλέτα, χωρίς να καταβάλει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό στον 46χρονο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

24η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19/20 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Ζίτσας 19-03-16/16:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Π.Α.Σ. Αλμυρός 20-03-16/16:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πανζαγορισιάκος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 20-03-16/16:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΦΑΚΑΣ 
ΩΡΑ: 16:00

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 19 Μαρτίου  2016
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (16:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (16:00)
Κυριακή 20 Μαρτίου  2016
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (16:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (16:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (16:00)

Ηπειρώτικο αντάμωμα και γλέντι, της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής ''Το Κούγκι'', την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, ώρα 12.30', στο ETAL CLUB, Λ. Βουλιαγμένης 120, Σταθμός Μετρό Αργυρούπολης

Φρένο στο γκριζάρισμα των μαλλιών βάζει η επιστήμη

«Φρένο»  στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών αναμένεται να βάλει τα επόμενα χρόνια η ιατρική καθώς επιστήμονες ταυτοποίησαν πρόσφατα γονίδιο το οποίο ενοχοποιείται για το γκριζάρισμα των μαλλιών!
Η είδηση χαροποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την Γή, καθώς ο άνθρωπος κέρδισε μια ακόμη σημαντική μάχη στον αέναο πόλεμο με το χρόνο. Η ταυτοποίηση του γονιδίου IRF4   ήταν το αποτέλεσμα μεγάλης  επιστημονικής έρευνας που έκαναν  ερευνητές σε γενετικό δείγμα 6000 εθελοντών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γονίδιο IRF4   ελέγχει το χρώμα και την πυκνότητα των μαλλιών, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες του δέρματος. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να ανοίξει το δρόμο άμεσα  για νέες θεραπείες αντιμετώπισης της γήρανσης.
Μέχρι τότε όμως και αξιοποιώντας ένα καινούριο DNAtest, έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε αν ο οργανισμός μας έχει την προδιάθεση  να εμφανίσουμε αλωπεκία ή πρόωρο γκριζάρισμα!
Με  αυτό το DNAtest μπορούμε να προλάβουμε όχι μόνο την πτώση των μαλλιών αλλά και το πρόωρο γκριζάρισμα.