Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ο Αγροτικός Αστέρας πήρε το ντέρμπι και ελπίζει (3-0)-Διπλό με εξάρα για την Αναγέννηση (1-6)

Ανέβηκε ο Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας
*Πήρε τους   τρεις βαθμούς ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά αφού νίκησε στο ντέρμπι του Παρακαλάμου την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με 3-0 και συνεχίζει την προσπάθεια για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Μετά τα σημερινά αποτελέσματα ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με την Πασσαρώνα Ροδοτοπίου και τον Αετό Νήσου.
Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στην τελευταία αγωνιστική μεταξύ Πασσαρώνα Ροδοτοπίου, Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και Αετό Νήσου υπερτερεί  η ομάδα της Πασσαρώνας Ροδοτοπίου.
Στο 29' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Γκόνης Πέτρος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Μακρής Χρήστος με πλασέ έκανε το 1-0.
Ο Φερούλης Μάριος στο 35' κέρδισε την κόντρα από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και σε κενή εστία έγραψε το 2-0.
Ο Μακρής Χρήστος στο 46' βγήκε απέναντι από τον Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο έκανε το πλασέ απέκρουσε ο τερματοφύλακας, η μπάλα έφτασε και πάλι στον ίδιο που έδωσε την πάσα στον Γκόνη Πέτρο και αυτός με σουτ έκανε το τελικό 3-0.
Στο 73' εκτέλεση φάουλ του Ναθαναήλ Κων/νου, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Basha.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Φερούλης Μάριος (Τσιγαρίδας Μανόλης 64΄),  Σκόρδος Κων/νος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Κολιούσης Χρήστος (Βαζάτης Χριστόδουλος 56΄), Μακρής Χρήστος (Ζηκόπουλος Δημήτριος 80΄), Χαλιγιάννης Βασίλειος, Ζόta Romeo, Ζόta Αρσέν, Γκόνης Πέτρος

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος (Φουρτούνης  Ηλίας 38΄), Ντέλλας Κων/νος (Ασημακόπουλος Ν. 59΄), Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπαλλατζία Αγκίμ (Γκίκας Αριστοτέλης 69΄), Brami Jorgo, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος, Τσαραώσης Ευάγγελος,  Ζενέλης Πάτροκλος
*Άνετη επικράτηση της  Αναγέννησης το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Ασφάκας επί του Α.Π.Ο. Δαβάκης με το ευρύ 1-6 και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τους πρωτοπόρους για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 2-4
***
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-6
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 1-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-0
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-4
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-1
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-0
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2-3
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 4-0


Βαθμολογία (33η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 72
2. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 69
3. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 69
4. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 69
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 68 
6. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 68
7. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 62
8. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 47
9. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 46  
10. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 46
11. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 44 
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 43
13. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 42
14. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 41
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 21
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 18
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 10 
18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, κύκλωμα συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών διαφόρων ειδών

Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή της Άρτας, των Αθηνών, της Λευκάδας και της Καρδίτσας 

Η οργάνωση αποτελούνταν από 21 συνολικά άτομα, από τα οποία 2 αλλοδαπά ηγετικά στελέχη που κατηύθυναν τη δράση της και άλλα 19 άτομα που είχαν περιφερειακούς ρόλους
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα - κατά περίπτωση - για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και Βεγγαλικών
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Άρτα και στην Καρδίτσα, δώδεκα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο ένας «εγκέφαλος» του κυκλώματος καθώς και δύο άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση
Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, MDMA)
Κατασχέθηκαν επίσης, τα χρηματικό ποσό των -2.458- ευρώ, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες, (206) κροτίδες, (176) φυσίγγια, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων
Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διαφόρων ειδών (κυρίως κοκαΐνης), στην περιοχή της Άρτας, των Αθηνών, της Λευκάδας και της Καρδίτσας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση είκοσι ένα (21) μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 43 ετών) είχαν αρχηγικό ρόλο.
Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21-05-2016) στην Άρτα και στην Καρδίτσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, εντοπίστηκε και συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και έντεκα ακόμη ημεδαποί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα αναζητούνται για να συλληφθούν τα υπόλοιπα εννέα μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Βεγγαλικών και περί Όπλων.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.
Η αποδόμηση του κεντρικού ιστού του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης «διεισδυτικής» έρευνας, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της Άρτας, των Αθηνών, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην «τοπική» αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας μαζί με τον 43χρονο αναζητούμενο ομοεθνή του είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν συνολικά:
(32,14) γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή
(293,4) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
(381,88) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
(79,06) γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA
το χρηματικό ποσό των (2.458) ευρώ
(206) κροτίδες
(176) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
(4) ζυγαριές ακριβείας
(2) επιβατικά αυτοκίνητα και (2) μοτοσικλέτες
(18) κινητά τηλέφωνα
διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ώρα 21:00 στο Άλσος Γαλατσίου

Ανακοίνωση

Ηπειρώτες και φίλοι μας, σας περιμένω στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο Αντάμωμα μας, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, ώρα 21.00', στο Άλσος Γαλατσίου.
Ελάτε να περάσετε ένα υπέροχο βράδυ, με το απόλυτο γλέντι, στο πανέμορφο άλσος μας.
Ο δεξιοτέχνης Γιώργος Κωτσίνης, με τον μοναδικό Γιάννη Παπακώστα και τον εξαιρετικό Κώστα Μήτση, πλαισιωμένοι από τον Μανώλη Κότορο στο βιολί και τους Ηπειρώτες Θωμά Κωνσταντίνου, κιθάρα και Μιχάλη Μπακάλη στο ντέφι, θα μας μεταφέρουν τον παλμό και την ατμόσφαιρα από τα γλέντια της Ηπείρου μας στο γραφικό άλσος του Γαλατσίου και η Ηπειρώτικη μουσική με την ξεχωριστή μελωδία της θα απλωθεί με την παρουσία σας σε όλη την γη της Αττικής και όχι μόνο.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου

Εκδρομή της Αδελφότητας αποδήμων Χρυσορραχιτών Νομού Ιωαννίνων στο χωριό, το τριήμερο του «Αγίου Πνεύματος»

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΙΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»
ΑΘΗΝΑ 20/05/2016
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί συγχωριανοί
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας μετά από επικοινωνία με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας πληροφορήθηκε πως θα πραγματοποιηθεί διήμερο πανηγύρι το τριήμερο του «Αγίου Πνεύματος», Σάββατο 18 και Κυριακή 19-06-2016 βράδυ.
Μετά από τη συμμετοχή των μελών που καταγράφηκε στην προηγούμενη εκδρομή μας στα Τρίκαλα Κορινθίας και την θέληση τους να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο προτείνουμε την πραγματοποίηση εκδρομής στο χωριό μας κατά τις ημέρες του πανηγυριού.
Το πούλμαν θα αναχωρήσει από την πλατεία Καραΐσκάκη, την Παρασκευή 17-06-2016 στις 12:00 μ.μ. έτσι το ξημέρωμα του Σαββάτου να μας βρει στο χωριό.
Αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα τη Δευτέρα 20-06-2016 στις 11:00 π.μ.
Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της εκδρομής είναι να υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών, ώστε να μπορεί να καλυφθεί και ένα μέρος των εξόδων που προκύπτουν, με μια μικρή συμμετοχή του καθενός μας, της τάξης των 15 ή 20 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών.
Τα υπόλοιπα έξοδα θα καλυφτούν από την Αδελφότητα.

Έλεγχο στον φάκελο αδειοδότησης του Πανιωνίου κάνει η UEFA

Έλεγχο στον φάκελο αδειοδότησης του Πανιωνίου αναμένεται να κάνει του Πανιωνίου η UEFA.
Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου πήρε την απόφαση να τον τσεκάρει, ύστερα και από την προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα που επιδιώκει να πάρει τη θέση των «κυανέρυθρων» στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης άναψε πράσινο φως η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση.
Όπως αναφέρεται στη «Live Sport», στελέχη της εξειδικευμένης εταιρείας (π.χ. Deloitte ή Pricewater) που συνεργάζεται με την UEFA θα τσεκάρουν τα στοιχεία, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η δευτεροβάθμια επιτροπή της αδειοδότησης της ελληνικής ομοσπονδίας.
Με τους ελεγκτές θα συνεργαστεί ο Γιώργος Δημητρίου (διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ), ο οποίος δεν μπορεί να εκφράσει άποψη και το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει ό,τι στοιχεία του ζητηθούν, διευκολύνοντας το έργο τους. Πάντως η απόφαση θα ανακοινωθεί (ύστερα από αίτημα της Super League) μετά το τέλος των play off προκειμένου να μην επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Επιπλέον, υπάρχει η φήμη ότι θα εξεταστεί ο φάκελος ακόμη ενός συλλόγου της Super League και είναι πιθανό να έχει γίνει κι άλλη καταγγελία, χωρίς να έχει διαρρεύσει κάποια παραπάνω πληροφορία.

Επιστροφή του ΕΚΑΣ σε 12 δόσεις από 30 ευρώ το μήνα

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο, η επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού θα γίνει σε 12 δόσεις.
Σε περίπτωση που το υπερβάλλον ποσό της μηνιαίας δόσης υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Αυτό θα επιστρέφεται συμψηφιζόμενο με τη σύνταξη, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.
Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει ότι όσοι χάνουν το ΕΚΑΣ και τα προστατευόμενα μέλη τους διατηρούν μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2019 το δικαίωμα χαμηλής συμμετοχής (10%) στα φάρμακα.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επιδιώκεται η θεσμική αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και σταδιακά θα αντικαταστήσει άλλες προνοιακές παροχές όπως το ΕΚΑΣ.

Δεδομένου ότι από την 1/1/2016 επαναπροσδιορίζονται τα κριτήρια καταβολής του ΕΚΑΣ και επομένως μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων με την τροπολογία προβλέπονται μέτρα για την συμπληρωματική προστασία των συνταξιούχων έως την αντικατάσταση του επιδόματος από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. 

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (24-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (25-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Πέμπτη (26-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (27-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (28-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.