Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου

Φωτό: Sevasti Fotiou (Φωτίου Σεβαστή)
Φωτό: Sevasti Fotiou (Φωτίου Σεβαστή)

Φωτό: Sevasti Fotiou (Φωτίου Σεβαστή)
  Φωτό: Εύη Φωτίου

Στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου Καλπακίου πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 31 Αυγούστου, η ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Κώστα Καψάλη και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου.
Στην τελετή  χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Φωτό: Sevasti Fotiou (Φωτίου Σεβαστή)
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στο δύσκολο περιβάλλον που είναι αναγκασμένοι  να λειτουργήσουν οι Δήμοι, τονίζοντας πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να βρει λύσεις στα προβλήματα και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των πολιτών. 
Στη συνεχεία αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της περιοχής, ενώ σημείωσε πως το βάρος σε αυτή θητεία θα δοθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας, με κύρια την ασφάλεια των πολιτών, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Ο κ. Καψάλης  ζήτησε τη συνεργασία όλων για το κοινό συμφέρον.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Ντόντης, ανέλαβε τη δέσμευση ότι η παράταξή του θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο.
Από την πλευρά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πωγωνίου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης υποσχέθηκε  ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.
Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί φίλοι και συγγενείς των ορκισθέντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου.

Α.Σ. Καλπακίου και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος πέρασαν στη επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Με γκολ στο 20' και 22' η Αγία Μαρίνα νίκησε τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, και προκρίθηκε στη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζότα Τζ., Τσεκούρας, Μπίκας (45' Χαρίσης), Μήτσης (75' Χαλιγιάννης), Χαλδούπης, Νάτσης, Ζότα Α. (62' Ντρούμπαλης), Μπίκας, Σαντεντίν, Σκόρδος, Χαρίσης.

Tα αποτελέσματα:
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-2
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 4-0

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-0

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Άρτας: ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Θεσπρωτίας ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ...
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Ιωαννίνων: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Πρέβεζας: ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)

«ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΚΑΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ)
ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΙΜΟΥ – ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΡΡΑ ΗΛΙΑΝΑ
ΦΙΛΗ – ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ- ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ
ΣΙΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΥΡΟΥ – ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΝΑΤΑΣΣΑ)
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ)
ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΓΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ)
ΜΠΟΥΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΠΥΡΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Βησσαρίωνα
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

«ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοδώρου
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΚΟΙΛΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ)
ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ (επικεφαλής παράταξης)
ΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΪΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
ΧΑΜΠΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΖΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (επικεφαλής παράταξης)
ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΖΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΖΙΩΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ) (επικεφαλής παράταξης)
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΗΠΕΙΡΟ»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (επικεφαλής παράταξης)
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ»
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οι 11 οδηγίες για να μειώσετε το φόρο που θα πληρώσετε στον ΕΝΦΙΑ

Λάθη επί λαθών στα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και χιλιάδες ιδιοκτήτες δείχνουν παγιδευμένοι. 
Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή μια νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διορθώνονται λάθη και αδικίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ημερησία”, κερδισμένοι αναμένεται να είναι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πάρα πολλοί τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Το ευχάριστο είναι ότι οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ θα χορηγούνται με διαδικασίες-εξπρές και χωρίς την προϋπόθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: 2ος Νάιος Δρόμος

Απονομή επάθλων στους 3 πρώτους νικητές των 18 χλμ.


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου ο 2ος Νάιος Δρόμος από την Ε.Κ.Α.  Δωδώνη Ιωαννίνων   σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας, το Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων και την υποστήριξη της ΙΒ' Εφορείας Αρχαιοτήτων. 
Στον αγώνα έλαβαν μέρος 400 δρομείς, 160 εθελοντές και εκατοντάδες θεατές.
Η επιτυχία του 2ου Νάιου Δρόμου,  δείχνει πως έχει τις προϋποθέσεις να καθιερωθεί, ειδικά από τη στιγμή που δίνει την εμπειρία σε αθλητές κάθε ηλικίας να τρέξουν σε μία διαδρομή, μέρος της οποίας βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού  χώρου της Δωδώνης.

Super League: Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα αρκέστηκαν στην ισοπαλία με 1-1.

Οι γηπεδούχοι έμειναν χωρίς νίκη μετά από δύο αγώνες, ενώ τα Γιάννενα κράτησαν το αήττητό τους σε μία έδρα που παραδοσιακά δύσκολα χάνουν.
Ο Ακόστα άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ στο 32΄.
Ο Τζάνης, έφερε το ματς στα ίσια γράφοντας  το τελικό 1-1 με χτύπημα φάουλ στο 57΄.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Φερνάντες - Χρήστου (46΄ Τζάνης), Εμπόου, Σερφά - Ποτουρίδης, Πέρεθ Μορένο (80΄ Αράμπα), Μεχία, Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου - Ντιγκινί (73΄ Κάσες), Ίγκορ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης - Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος - Λίλα, Τσουκαλάς (82΄ Μπέριος) - Ακόστα Ριβέρα (87΄ Κρητικός), Γιάκος, Κοροβέσης - Ίλιτς (90΄ Μανιάς).

Κερδισμένοι και χαμένοι από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στα μέσα Σεπτεμβρίου να έχει γίνει συνολικά νέα εκκαθάριση του φόρου για όλους
Κερδισμένους και χαμένους θα έχουν οι αλλαγές που θα έρθουν σε δόσεις το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών μετά τον σάλο που ξέσπασε από την υπερφορολόγηση περίπου 600.000 ιδιοκτητών ακινήτων λόγω των λαθών που έγιναν στην επιβολή και στον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Στους ωφελημένους σε σύγκριση με τα αρχικά εκκαθαριστικά «σοκ» αναμφισβήτητα περιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός 4.000 οικισμών εκτός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων στην Κεφαλλονιά.
Στους μεγάλους χαμένους παραμένουν όσοι έχουν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα οποία, ακόμη και αν ισχύσει η έκπτωση φόρου 20%-30%, και πάλι θα φορολογηθούν αυστηρά καθώς τα τελευταία χρόνια με το «χαράτσι» ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ η συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ φόρο.

Ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα το μεσημέρι του Σαββάτου

Κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους, χαλαζόπτωση, και κεραυνούς, έπληξε από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου τα Ιωάννινα.
Στην περιφέρεια της πόλης, έχει στρώσει το χαλάζι, ενώ οι δρόμοι σε πολλά σημεία είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.
Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δεχόταν ασταμάτητα κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια καταστημάτων και κατοικιών.
Στην είσοδο της πόλης, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Αθηνών, γινόταν με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων, καθώς ο δρόμος έχει μετατραπεί σε λίμνη.
Στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τα προάστια, Νεοχωρόπουλο και Σεισμόπληκτα, με την πόλη των Ιωαννίνων, διεκόπη η κυκλοφορία, λόγω υψηλής στάθμης του νερού.
Στο δίκτυο ηλεκτροδότησης παρατηρούνται μικροδιακοπές, το ίδιο και στο σήμα το τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, βρίσκονταν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η θεομηνία.
Σύμφωνα με στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ανατολή Ιωαννίνων, έχουν καταγραφεί 20,2 χιλιοστά βροχής ανά ώρα.
Μάλιστα, ήταν απότομη η πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία ώρα (5 το απόγευμα) κατά 14,7 βαθμούς Κελσίου!


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους κατόχους κυνηγόσκυλων

Υποχρεωτικό το βιβλιάριο υγείας και ο εμβολιασμός λύσσας  του κυνηγετικού σκύλου

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, ενημερώνουμε όλους τους  κυνηγούς  για τα κάτωθι:
Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 7 της ΚΥΑ 331/10301/25-1-2013 (ΦΕΚ 198 Β΄) όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 1 παρ. 3 της ΚΥΑ 3941/120925/2013 (ΦΕΚ 2642 Β΄) για την έκδοση κυνηγετικής άδειας ο κυνηγετικός σκύλος οφείλει να έχει εν ισχύι εμβολιασμό λύσσας (που αποδεικνύεται από το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου, όπου φαίνεται η ημερομηνία, το εµβολιακό σκεύασµα που έχει χρησιμοποιηθεί και η υπογραφή και η σφραγίδα του κτηνιάτρου).
Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν 4039/2012 «Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς», ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννηση αυτού, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του αντιλυσσικού εμβολιασμού του.

Οι μεταβιβάσεις και οι άδειες ΙΧ-μοτοσικλετών περνάει στα ΚΕΠ από την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου


Η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης, που ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περνάει από την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στα ΚΕΠ.