Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Με το δεξί η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Γιάννενα 4-0)-Έχασε στο Κεφαλόβρυσο η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αστήρ Αμφιθέας 2-3)

*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος υποδέχτηκε στο γήπεδο Δελβινακίου την Α.Ε. Γιάννενα για την 1η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου, της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής και επικράτησε με το ευρύ 4-0.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9΄ με τον Ζενέλη Πάτροκλο. 
Στο 48΄ ο Χαρίσης Ιωάννης διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους.
Στο 53΄ ο Χαρίσης Ιωάννης κάνει το 3-0.
Το τελικό 4-0 έκανε ο Μούτας Περικλής  στο 70΄.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 
Γέρακος Δημήτριος, Κατσαρός Δημήτριος-Μάριος  (Γκίτσας Βασίλειος 55΄),  Ντέλλας Κων/νος, Μούτας Περικλής,  Κασίμης Μάριος, Κλεισούρας Αντώνιος (Γκούντας Ανδρέας 55΄), Ναθαναήλ Νικήτας, Μπουτοβίνας (Αλέξανδρος Αναστασιάδης Ευθύμιος 60΄), Χαρίσης Ιωάννης, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος  (Ζυγούρης Περικλής 60΄)

*Στο γήπεδο Κεφαλόβρυσου η τοπική Αναγέννηση γνώρισε την ήττα τον Αστήρ Αμφιθέας το απόγευμα της Κυριακής, με σκορ 2-3 για την 1η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Παπαδημητριου Νικόλαο στο 17΄.
Η Αναγέννηση ισοφάρισε με τον Ντόντη Βασίλειο στο 32΄.
Στο 38΄  ο Σδούκος Νικόλαος έδωσε ξανά προβάδισμα τους φιλοξενούμενους.
Στο 48΄  ο Κολόκας Σταύρος με σουτ έκανε το 1-3.
Ο Τσούκας Κωνσταντίνος στο 72΄  διαμόρφωσε το τελικό 2-3. 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Μόσχος Δημήτριος, Καραμάνης Αλέξανδρος, Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Γραμμόζης Γεώργιος, Τάσιος Αλέξανδρος,  Συμεωνίδης Θεόφιλος, Μπάσιος Γεράσιμος (Μπάφας Ιωάννης 46΄) Στεφάνου Χρήστος, Τσούκας Κωνσταντίνος, Ντόντης Βασίλειος (Κούρος Γιώργος 68΄),  Πριαβάλης Αναστάσιος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο, MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-3
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1-4
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 0-4
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 2-2
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-3
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 1-2
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7-0
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  4-0


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 3
2. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3
3. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  3
4. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 3
5. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 3
6. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3
7. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 1
9. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1
10. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0
12. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 0
13. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 0
14. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 0

16. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0

Ποδαρικό με διπλό στην Α΄ ερασιτεχνική του Αγροτικού Αστέρα στη Λιμνοπούλα (Π.Α.Σ. Κράψης- Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-2)

*Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος  στην μεγάλη κατηγορία ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά επικράτησε στο γήπεδο Λιμνοπούλας, το απόγευμα της Κυριακής, της ομάδας του  ΠΑΣ Κράψης με 0-2.
Στο 7΄ ο Μακρής Χρήστος με σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κοτσώνη Αριστήρ στο 78΄.
Στο 82' ο Ζότα Αρσέν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το τελικό 0-2.
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ
Θάνος Μιχαήλ, Μαραγκός Κωνσταντίνος, Καλές Βύρων, Σήτος Ευάγγελος, Ζαννής Πάρις (Κουκοδήμος Νικόλαος 81΄), Μασούρας  Χρήστος  (Χατζηστεργίου Γεώργιος 90΄), Κολιούσης Χρήστος, Μάης Αιμίλιος (Αλεξίου Ευαγγελος 52΄), Κολοβός Ευάγγελος, Κοτσώνης Αριστήρ, Παπαγιάννης Δημήτρης  (Τσάμος Δημήτριος 72΄)
Αγροτικός Αστέρας:

Ζota Joel, Σκόρδος Κων/νος, Τάσσος Παναγιώτης, Πανίδης Νικόλαος, Ζόta Romeo,  Ζότα Αρσέν, Μακρής  Χρήστος  (Μπίκας Κων/νος 90΄), Μπαρίμης Γεώργιος,  Γκόνης Πέτρος, Λαγιοκάπας Ευριπίδης, Νούσης Ευάγγελος (Άμρο Χρήστος 79΄)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-3
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0-3
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 1-3
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-0
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  3-1 
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ  0-2  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  0-1
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-3

Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3
2.      ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 3
3.      ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3
4.      ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 3
5.      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 3
6.      Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3
7.      Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 3
8.      ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3
9.      Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0
10.    Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0
11.    Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 0
12.    Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0
13.    Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0
14.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 0
15.    Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

16.    ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 61χρονου ημεδαπού για ναρκωτικά

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, 61χρονος ημεδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, για παράβαση διατάξεων του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο από Στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης X-RAY με τη συνδρομή της ομάδας Κ9 / Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών καθώς και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο εντοπίστηκε  στο μοτέρ του ψυγείου του επικαθήμενου, επιμελώς κρυμμένη μία (01) τσάντα η οποία περιείχε οχτώ (08) πακέτα περιτυλιγμένα με ταινία με ποσότητα πιθανόν ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους τεσσάρων κιλών και τριακοσίων σαράντα γραμμαρίων (4,340 kg).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και το Φ/Γ όχημα.

Ευχές από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκο Χρήστο για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και γονείς.
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στον δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο προς κατάκτηση της γνώσης.
Εκφράζοντας όλο το δημοτικό μας συμβούλιο σας εύχομαι καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική Χρονιά.       

Χρήστος Ν. Γκόγκος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 

Δήμου Πωγωνίου

Παράνομη ναύλωση Ι/Φ-Τ/Ρ σκάφους στην Πρέβεζα

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη του Λιμεναρχείου Πρέβεζας στο Ι/Φ -Τ/Ρ σκάφος “ΚΑΤΙΑ 3” Ν. Πειραιά 9141, το οποίο βρισκόταν εντός του λιμένα «ΛΥΓΙΑ» Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Νόμου 4256/2014.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ανωτέρω σκάφους το είχε ναυλώσει σε αλλοδαπή υπήκοο για την περίοδο από 29/07/2017 έως 31/10/2017 έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα (3.250 €) ευρώ, ενώ στη συνέχεια η ναυλωτής είχε προβεί σε υπό ναύλωση του σκάφους σε δύο (02) αλλοδαπούς έναντι του ποσού των χιλίων διακοσίων ενενήντα έξι (1.296) λιρών Αγγλίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, για κλοπή από αυτοκίνητο στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, χθες (09-09-2017) το απόγευμα στον Κατσικά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, για κλοπή από αυτοκίνητο στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ο δράστης διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ένα ράδιο- cd , έγινε όμως αντιληπτός από τον παθόντα και τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ύστερα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον Κατσικά Ιωαννίνων το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 36χρονος δράστης και τον συνέλαβαν.
Το κλεμμένο ράδιο- cd που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας: ''Με εξαιρετική επιτυχία οι εκδηλώσεις της 2ης Γιορτής Πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ, που διοργανώθηκε τον Αύγουστο του 2017, στα χωριά της Μουργκάνας''

Ομοσπονδία Μουργκάνας
 Γερανίου 44, 104 31 - Αθήνα

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2017
Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία τον Αύγουστο όλες οι εκδηλώσεις της 2ης Γιορτής Πολιτισμού ''ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ''. Καταγράφηκαν ως γεγονός και είναι πλέον μέρος της πολιτιστικής ιστορίας της Ομοσπονδίας μας.
Ελάχιστο αντίδωρο στον γενέθλιο τόπο μας.!!
Η επιλογή των ημερομηνιών διεξαγωγής (7-14 Αυγούστου) αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής και ο χρόνος της διάρκειας τους υπήρξε απολυτά εναρμονησμενος με την έναρξη των πανηγυριών.

Eκατοντάδες άτομα συμμετείχαν, συνολικά, σε όλες τις εκδηλώσεις μας.
Οι ρίζες της Ομοσπονδίας καταδείχθηκαν και πάλι με την εθελοντική αφιλοκερδή, συγκινητική συμμετοχή πολλών συμπατριωτών μας στη προετοιμασία και τη διεξαγωγή τους. Τα Διοικητικά συμβούλια των φορέων, στα χωρία όπου διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις, ανταποκρίθηκαν πλήρως στην διοργάνωση τους!!
Η γνωστοποίηση των εκδηλώσεων ήταν έγκαιρη και επιτυχημένη. Κάτοικοι και επισκέπτες στα χωρία μας τις πληροφορήθηκαν αναλυτικά μέσω του διαδικτύου-με τη συνέντευξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων-με την ανάρτηση της αφίσας, και με τη διανομή του προγράμματος σε φυλλάδια.
Η ενημέρωση και η απήχηση ξεπέρασε τα όρια της Μουργκάνας αλλά και της Ηπείρου.!!
Δεχθήκαμε συγχαρητήρια για το εικαστικό σκέλος της αφίσας και του προγράμματος ,καθώς και του ενημερωτικού φωτογραφικού υλικού και βίντεο για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά.
Με τη σειρά μας τα αποδίδουμε στους συντελεστές!!
Η διεύρυνση της θεματολογίας και του περιεχομένου των εκδηλώσεων ανοίγει νέους ορίζοντες για τη προβολή του πολιτιστικού πλούτου και των ανθρώπων της Μουργκάνας σε πολύ ευρύτερο κοινό αλλά ταυτόχρονα και τη διασύνδεση και επικοινωνία με άλλους τόπους και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Συμπυκνώσαμε την γνωριμία με την πνευματικότητα και την ιστορία μας, και με επιμορφωτικές δράσεις.
Ο χώρος του πολιτισμού οφείλει να μην καλύπτεται μόνο από τα έργα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν και τα απολαμβάνουν εν τελεί οι ίδιοι άλλα αντίθετα να στοχεύει σε ελκυστικές και ποιοτικές δράσεις που δεν θα είναι αποκομμένες από τον κόσμο.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μουργκάνας ακολουθώντας το αποτύπωμα που άφησαν πάνω μας οι μύθοι οι αγώνες και η ιστορία μας, οι πυλώνες της συλλογικής μας ταυτότητας, αφουγκράζεται τις αγωνίες, τους προβληματισμούς ,τις σύγχρονες αναζητήσεις και θα διευρύνει περαιτέρω την ενασχόληση της με τα σύγχρονα δεδομένα και προβλήματα. ''Αμοιβή'' όλων εμάς αποτελούν τα δυο στιγμιότυπα που αντιληφτήκαμε. Αυτό του νεαρού αγοριού στην βραδιά της αστροπαρατηρησης που μετά την παρατήρηση της σελήνης με το αστεροσκοπείο ΦΙΛΗΣΕ ευλαβικά το προσοφθάλμιο, άλλα και την στιχομυθία του ηλικιωμένου ζευγαριού στο τέλος της θεατρικής παράστασης στην Χαραυγή
''Δεν είχε ειδούμε τέτοιο εργο παλε.!! Έτσι δεν είναι μω..??''
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Φιλιατών για την επιχορήγηση και την έμπρακτη στήριξη των εκδηλώσεων μας.
Η Ομοσπονδία ανταπεξήλθε με επιτυχία και στο οικονομικό σκέλος των εκδηλώσεων, παρά τις μη προβλεπόμενες δαπάνες (αμοιβή της μουσικής κομπανίας στη Κορυφή του βουνού μας) και άλλα έξοδα.
Με εφόδια τον αντίκτυπο και τον απόηχο της 2ης Γιορτής Πολιτισμού σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις στην έδρα της Ομοσπονδίας.
Υ.Γ. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμο και θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο μας.
Η Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά (αλφαβητικά)
Α) Τους επιμελητές των εκδηλώσεων.
ΓΚΑΝΙΑΣ ΤΑΣΟΣ-Έντεχνος φωτογράφος
 ΓΚΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-Αρχαιολόγος
 ΖΚΕΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ Ηθοποιός, φιλόλογος
 ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ- Επαγγελματίας Φωτογράφος
 ΝΤΡΟΥΓΚΑ ΖΩΗ Πρόεδρος Αδελφότητας Αραχωβιττών
 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑ-Εκπαιδευτικός, έντεχνη φωτογράφος
 ΣΚΕΥΗ ΑΝΝΑ/ΜΑΡΙΑ Νηπιαγωγός
 ΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ερασιτέχνης Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
 ΤΖΑΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ-Περιηγητής φωτογράφος
 ΤΣΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ -Ερασιτέχνης Αστρονόμος
 ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ--ΘΕ.Ο.ΦΙΛ
Β) Τους τοπικούς παράγοντες-οργανωτές των εκδηλώσεων.
ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Πρόεδρος Αδελφότητας Πόβλας
 ΒΕΤΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Κάτοικος Κεραμίτσας
 ΓΚΟΡΟΥ ΒΑΣΩ Δημοσιογράφος ΕΡΤ
 ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμίτσας
 ΜΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ Πρόεδρος Αδελφότητας Λίμποβου
 ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Κάτοικος Χαραυγής
 ΝΙΚΟΛΑ'Ι'ΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς
OIKONOMOY ΓΙΩΡΓΟΣ πρ. Πρόεδρος Π.Σ.Ε
 ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Πρόεδρος Αδελφότητας Χαραυγής
 ΡΑΠΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Πρόεδρος Αδελφότητας Μαλουνίου
 ΣΟΥΚΑ ΖΙΑΓΚΑ ΑΘΗΝΑ Πρόεδρος Ηπειρωτών Αγ. Αναργύρων
 ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κάτοικος Χαραυγής
 ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Χαραυγής
 ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Μέλος ΔΣ Αδελφότητας Χαραυγής

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Ο Πρόεδρος          O Γραμματέας

Αλέξης Τσέκας     Δημήτρης Κανακόπουλος

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, η ενημερωτική εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ ) και το Παράρτημα Ηπείρου-Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) με θέμα: «Προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές», τόσο από πλευράς συμμετοχής, όσο και από πλευράς ενδιαφέροντος της θεματολογίας.
Τις εργασίες της εσπερίδας συντόνισε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων κ. Αναστάσιος Γάτσιος και παρακολουθήσαν: η Οργανωτική Γραμματέας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κα Ηλιάνα Τσολιού, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη, ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» κ. Κων/νος Μπασιούκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»  κ. Νίκος Ζήκος, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασίλης Σπύρου, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Ελπινίκη Μπάρκα και Χρήστος Οικονόμου, το μέλος της Συντονιστικής ΑΝΕΛ Ιωαννίνων  κ. Γιώργος Γοργόλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων κ. Άγγελος Φούκας, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και άλλων γεωτεχνικών υπηρεσιών, γεωτεχνικοί - μέλη  του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε Ηπείρου – Νήσων, κτηνοτρόφοι και αγρότες.
Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης  ήταν ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο οποίος  αναφέρθηκε συνολικά στα θέματα που αφορούν στον κλάδο της κτηνοτροφίας, τους στόχους και τις λύσεις που έχει δρομολογήσει το ΥΠΑΑΤ για την αναγέννηση του.
Παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:
1. «Τι είναι τα διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης»
Τσιακίρης Ρήγας, Δασολόγος, Σύμβουλος Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
2. «Προβλήματα και προοπτικές των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ήπειρο»
Κορωναίος Θόδωρος, Γεωπόνος - Μελετητής , Μέλος Δ.Ε. Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου  – Νήσων
3. Τα θέματα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Ήπειρο»
Δεκόλης Ιωάννης, Πρόεδρος Μετακινούμενων κτηνοτρόφων Ηπείρου
4. «Προβλήματα που αναδείχτηκαν με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στον πρωτογενή τομέα»
Βάκκα Ελένη, Δασολόγος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων
5. «Η πληρωμή των δικαιωμάτων βοσκής στην Περιφέρεια Ηπείρου ως καλή πρακτική»
Σακκάς Βαγγέλης, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Περιφέρειας Ηπείρου.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ του Υπουργού των υπηρεσιακών παραγόντων και των κτηνοτρόφων που παρακολούθησαν την εσπερίδα, στην οποία ο κ. Γιάννης Τσιρτώνης απάντησε σε ερωτήματα που τους απασχολούν.


Από το Παράρτημα ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (11-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (12-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (13-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (14-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Παρασκευή (15-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (16-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 23.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (11-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (12-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (13-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (14-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (15-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.

Σάββατο (16-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

5ος Νάιος Δρόμος: Ένας αγώνας σε μια αρχαία διαδρομή, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου

Η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δ. Δωδώνης τον 5ο Νάιο Δρόμο 18.5km την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση σε έναν τόπο σπουδαίας πολιτιστικής αξίας, ένα "ταξίδι" πίσω στον χρόνο, όταν τα Νάια τελούνταν προς τιμή του Δία και αποτελούσαν μία από τις έξι διοργανώσεις της αρχαιότητας.
Ο Νάϊος Δρόμος θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και πλαισιώνεται από άλλους δύο αγώνες: 1) τον Αγώνα Δρόμου 5km και 2) τον Παιδικό Αγώνα 2km για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Η εκκίνηση του 5ου Νάϊου Δρόμου θα δοθεί στις 10:00 π.μ. στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου. Οι αθλητές θα διασχίσουν την Δωδωναία κοιλάδα και θα τερματίσουν στο αρχαίο στάδιο,εισερχόμενοι εντός του αρχαιολογικού χώρου από τη νότια είσοδο.ο Αγώνας δρόμου 5km θα ξεκινήσει στις 10:15 π.μ. ενώ ο Παιδικός Αγώνας 2km στις 10:45π.μ.
Οι δηλώσεις συμμετοχής (εγγραφή) στους αγώνες γίνονται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Διοργάνωσης www.naiosdromos.gr  μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank στο site της “Μy Adventure”.
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών η 30η Σεπτεμβρίου 2017.
Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 5ο Νάιο Δρόμο, καθώς και στους δρομείς των 5 και 2km. Τα μετάλλια είναι αντίγραφα της μιας όψης του αρχαίου τετράδραχμου της Ηπείρου του 2ου-1ου αι. π.Χ. και απεικονίζουν τις κεφαλές του Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς, ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το επίσημο site του αγώνα: www.naiosdromos.gr
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

H τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events “My Adventure”.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (11-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (12-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (13-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (14-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (15-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (17-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.