Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Γιάννενα: Προσγειώθηκε η πρώτη για φέτος πτήση τσάρτερ της εταιρίας Apollo από Κοπεγχάγη

Σήμερα το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων η πρώτη πτήση τσάρτερ από την Κοπεγχάγη με συνολικά 180 επιβάτες του μεγάλου σκανδιναβικού τουριστικού οργανισμού Apollo Travel Group.
Τους επιβάτες υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, η Φιλαρμονική και το τμήμα παραδοσιακών χωρών του Δήμου.
Οι Σκανδιναβοί τουρίστες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, κρασιά, γλυκά κ.α. ενώ διασκέδασαν με την παράσταση που έδωσε γι’ αυτούς το Τμήμα Παραδοσιακών χωρών του Δήμου.

Κτίσματα Πωγωνίου: Ληστεία σε καφεπαντοπωλείο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, χθες (04-06-2017) νωρίς το απόγευμα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφεπαντοπωλείο) στα Κτίσματα Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις δράστες, προσποιούμενοι αρχικά τους πελάτες, εισήλθαν σε κατάστημα ημεδαπού, ηλικίας 81 ετών και αφού ο ένας εκ των δραστών τον ακινητοποίησε, αφαίρεσαν από το ταμείο του καταστήματος και από την κατοχή του παθόντα χρηματικό ποσό καθώς και έξι κούτες τσιγάρων.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Συνελήφθησαν στην Αμφιλοχία, τρία άτομα (ένας 29χρονος υπήκοος Συρίας, ένας 44χρονος ημεδαπός και μία 31χρονη υπήκοος Ρουμανίας), μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Ο 29χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο περίπου (150) κιλά κάνναβης ενώ οι άλλοι δύο δράστες λειτουργούσαν ως προπομποί υποστηρικτικά στη διακίνηση των ναρκωτικών

Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν χθες (04-06-2017) το πρωί, στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Πρόκειται για έναν 29χρονο υπήκοο Συρίας, έναν 44χρονο ημεδαπό και μία 31χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και κλοπή τροχοφόρων.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας), το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση το Αντίρριο.
Ο 29χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ο 29χρονος εντοπίστηκε στην πόλη της Αμφιλοχίας και συνελήφθη μαζί με τους άλλους δύο δράστες (τον 44χρονο και την 31χρονη), οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του πρώτου οχήματος, (59) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (149.978) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ εξακριβώθηκε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και η κλοπή του είχε δηλωθεί την 22-10-2016 στο Τμήμα Ασφάλειας Καισαριανής Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης, βάρους (149.978) γραμμαρίων
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
το χρηματικό ποσό των (610) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών και
τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Δεν επιτρέπουν οι θεσμοί να μετρούν αποδείξεις από ιατρικές δαπάνες στο κτίσιμο του αφορολογήτου

Ούτε για το κτίσιμο του αφορολογήτου δεν επιτρέπουν οι θεσμοί να μετρούν οι αποδείξεις που συλλέγουν οι πολίτες από γιατρούς και φαρμακεία.
Οι δανειστές αφενός απαίτησαν και πέτυχαν να καταργηθεί η έκπτωση φόρου 10% που ίσχυε για όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφετέρου προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, ήτοι δεν άφησαν οι αποδείξεις αυτές να μετρούν για το κτίσιμο του αφορολογήτου.
Εδώ πρόκειται για ένα σφάλμα που είναι βέβαιο ότι θα στοιχίσει στα δημόσια έσοδα καθώς ο φορολογούμενος που επισκέπτεται τον ιατρό δεν θα έχει πλέον κανένα κίνητρο να ζητάει απόδειξη παρά το γεγονός ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση επιβάλλεται οι γιατροί να διαθέτουν μηχανάκια POS για να πληρώνονται μέσω της ηλεκτρονικής οδού.
Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να θέσει το θέμα στους δανειστές προκειμένου να ισχύουν οι εν λόγω αποδείξεις τουλάχιστον για το κτίσιμο του αφορολογήτου.
Να σημειωθεί πως για τις φετινές δηλώσεις (που αφορούν στα εισοδήματα του 2016) η μείωση του φόρου για δαπάνες ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης ισχύει, όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτούν.
Στα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης περιλαμβάνονται:
-Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και θεραπείες.
-Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές και οι δαπάνες που καταβάλλονται για τη διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών, όπως π.χ. συνδρομές σε επιχειρήσεις που παρέχουν διαρκή ιατρική κάλυψη.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου, διοργανώνει καλοκαιρινό πανηγύρι, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, ώρα 21:30, στο Στάδιο Γ. Παπασιδέρη στο Κορωπί

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου, διοργανώνει καλοκαιρινό πανηγύρι, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, ώρα 21.30', στο Στάδιο Γ. Παπασιδέρη στο Κορωπί.
Τους παρευρισκόμενους θα διασκεδάσει η ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου, με τους Αντώνη Κυρίτση και Σταυρούλα Δαλιάνη στο τραγούδι και τον Αντώνη Μαρινάκη στο βιολί.
Είσοδος 3 ευρώ, για όσους προμηθευτούν εισιτήρια μέχρι 29 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και τους έφηβους και έφηβες μέχρι 18 ετών.
Την ημέρα της εκδήλωσης η είσοδος θα είναι 5 ευρώ.
Τιμές φαγητών και ποτών:
Καλαμάκι χοιρινό 1,5 €
Πρόβατο λαδόκολλα 20 €  το κιλό (χωρίς κόκκαλο)
Μπύρα 330ml 2 €
Κρασί χύμα 5 € το κιλό
Αναψυκτικά 1,5 €
Ουίσκι απλό το μπουκάλι 50 € -Σπέσιαλ 60 €.
Τηλέφωνα για πληροφορίες
6944989336-6944743325


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

O Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών, διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τη Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, ώρα 19.00' στα γραφεία του, Αιόλου 104, 4ος όροφος, Ομόνοια