Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα την Παρασκευή 10 Ιουλίου

Η κοινότητα Κεφαλοβρύσου διοργανώνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, την ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσθέντων κατοίκων της κοινότητας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943.
Η 72η επέτειος, θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 10:30 θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Μετά τους χαιρετισμούς των επίσημων τοπικών φορέων, θα ακολουθήσει ομιλία τις 11:20 από την Εκπαιδευτικό-Συγγραφέα κα Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Απρίλιο

Στο 25,6% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο 2015, έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 27% τον Απρίλιο του 2014 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 25,8% τον Μάρτιο του 2015.
Σύμφωνα με στοιχεία για τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Απρίλιο 2015 που έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Απρίλιο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.543.651 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.216.870 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.334.628 άτομα. 
Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 49.283 άτομα σε σχέση με το Απρίλιο του 2014 (αύξηση 1,4%) και κατά 16.834 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015 (αύξηση 0,5%).
Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 78.759 άτομα σε σχέση με το Απρίλιο του 2014 (μείωση 6,1%) και κατά 11.848 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015 (μείωση 1,0%).

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ευχαριστεί όλους τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες που με την ψήφο τους στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου συνέβαλαν στο να γίνει δυνατότερο το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, δίνοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό.
Η επιτυχία αυτή, ο αγώνας αυτός, δεν ανήκουν μόνο στα μέλη, στα στελέχη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως στους πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα, που ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις έως τώρα εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, πήραν στο χέρι τους την εθνική αξιοπρέπεια και διέδωσαν το μήνυμα του ΟΧΙ απ’ άκρη σε άκρη στο Νομό μας.
Το μεγάλο κίνημα του ΟΧΙ που έφτασε πανελλαδικά στο μεγαλειώδες ποσοστό του 61,31%, είναι η απάντηση στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που έστησε η Ευρωπαϊκή ολιγαρχία. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 17η/10-07-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 10-07-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-06-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 69317/7432/29-06-2015 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, περί αναβολής διεξαγωγής των δημοπρασιών των έργων της Περιφέρειας Ηπείρου: α) «Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου», προϋπολογισμού 40.000,00 € με Φ.Π.Α. και β) «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας επί της γέφυρας Άννινου», προϋπολογισμού 33.500,00 € με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 69282/7429/29-06-2015 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, περί αναβολής διεξαγωγής των δημοπρασιών των έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων α) «Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης οδού από περιφερειακή οδό έως “όμορφη ράχη”», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ και β) «Αποκατάσταση οδού Ψήνα – Δραγοψά», προϋπολογισμού € 10.000,00 με ΦΠΑ.

Κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου κίνησης προανήγγειλε ο Δημήτρης Μάρδας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, προανήγγειλε χθες στην Βουλή την επαναφορά του παλαιού συστήματος με τον διαχωρισμό του πετρελαίου κίνησης και της θέρμανσης και την κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και της εξίσωσης του φόρου με αυτόν του πετρελαίου κίνησης ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούλιο θα καταβληθούν και τα 20 εκατ. ευρώ που αφορούν την τελευταία δόση του επιδόματος θέρμανση στους δικαιούχους.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης ανέφερε ότι στην πρόθεσή του είναι στο φορολογικό νομοσχέδιο που προετοιμάζεται να κατατεθεί στην Βουλή θα υπάρχει διάταξη νόμου που θα επαναφέρει το παλαιό σύστημα με τον διαχωρισμό του φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης λέγοντας ότι φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης.
Δηλαδή το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι κατά 27 λεπτά φθηνότερο από ότι σήμερα που υπάρχει εξομοίωση φόρου.

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα.
Οι βεβαιωμένες μέχρι 26 Μαΐου 2015 οφειλές προς τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση του νόμου 4321/2015, καθώς και η καταβολή της προκαταβολής μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Ιωάννινα: Σύλληψη 20χρονου αλλοδαπού για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (08-07-2015) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για καλλιέργεια κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, βρήκαν και εκρίζωσαν ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης, το οποίο καλλιεργούσε σε γλάστρα στο μπαλκόνι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων υπό τον τίτλο «Αξιοκρατία, συμμετοχή και αποτελεσματικότητα στην διοίκηση».
Το σχέδιο νόμου που έχει 14 άρθρα αποτελεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θεσμική παρέμβαση με χαρακτηριστικά καινοτομίας, καθώς προβλέπεται κοινωνική λογοδοσία και συμμετοχή στον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης.
«Συγχρόνως, εισάγονται για πρώτη φορά εγγυήσεις αντικειμενικότητας της αξιολόγησης μέσω θεσμών συμμετοχής, καθώς η αξιολόγηση συνδυάζεται με μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, με την πρόβλεψη δύο νέων θεσμών, των γενικών συνελεύσεων Τμήματος και Διεύθυνσης, ως συμβουλευτικών οργάνων της διοίκησης και εξειδίκευσης της στοχοθεσίας», επισημαίνεται από τον κ. Κατρούγκαλο.
Επίσης, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων της διοίκησης, που συνδυάζουν μοριοδότηση τυπικών προσόντων και εμπειρίας, αλλά και συνέντευξη.
Παράλληλα, προβλέπεται η υποχρεωτική εκπαίδευση όσων αναλαμβάνουν καθήκοντα προϊσταμένου για πρώτη φορά.

Χωρίς παράβολα όλες οι προσφυγές στα δικαστήρια

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή για όσο παραμένουν κλειστές οι τράπεζες αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής  των  χρηματικών ποσών που προκύπτουν  από την  μετατροπή  των ποινών ή την εξαγορά των ποινών
Χωρίς παράβολα, δικαστικά ένσημα, γραμμάτια προείσπραξης, κ.λπ.  μπορεί να κατατίθενται στα δικαστήρια όλης της χώρας οι μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές και τα άλλα ένδικα μέτρα, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι Τράπεζες.
Το ίδιο διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής  των  χρηματικών ποσών που προκύπτουν  από την  μετατροπή  των ποινών ή την εξαγορά των ποινών.