Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, σήμερα (28-12-2014) μετά τα μεσάνυκτα στα ΚΤΕΛ Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 28 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στους δύο δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (1,82) γραμμαρίων.
μία (1) νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,98) γραμμαρίων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τεσσάρων (4) παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα και στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας Ιωαννίνων, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (27-12-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 39χρονος ομογενής και ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διότι κατελήφθησαν ως οδηγός και συνοδηγός, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25 και 23 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
Επίσης, σε βάρος των λαθρομεταναστών εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (27-12-2014) το πρωί στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 33 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, δύο 26χρονους ομοεθνείς τους, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, σε βάρος των λαθρομεταναστών εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις υπαγωγής στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ σε σχετικό ενημερωτικό έντυπο, στο ΚΟΤ μπορούν να ενταχθούν άτομα χαμηλού εισοδήματος, μακροχρόνια άνεργοι, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, άτομα με ειδικές ανάγκες και με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης.
Περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, που εξασφαλίζει έως και 54 % χαμηλότερες χρεώσεις του ηλεκτρικού για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.

Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο site του Διαχειριστή του Δικτύου (www.deddie.gr ), τηλεφωνικά στο 11770 και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πολιτική Προστασία: Οδηγίες για το κύμα κακοκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

ΚΑΠΑ RESEARCΗ: Διαφορά 2,5% ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCΗ που δημοσιεύεται, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στο «Το Βήμα της Κυριακής», η διαφορά μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ, είναι στο 2,5%.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην «πρόθεση ψήφου» είναι:
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 27,2% (25,5%)
Ν.Δ.: 24,7% (22,7%)
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 6,1% (6,7%)
ΚΚΕ: 5,8% (5,8%)
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5,8% (6,0%)

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,5% (5,9%)

ALCO: Στο 3,3% η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» η διαφορά μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ, είναι στο 3,3%.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην «πρόθεση ψήφου» είναι:
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 28,3% (27,6%)
Ν.Δ.: 25,0% (24,0%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,2% (5,6%)
ΠΑΣΟΚ: 4,6% (5,0%)
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4,4% (4,1%)
ΚΚΕ: 4,2% (4,4%)
ΑΝ.ΕΛ.: 3,0% (2,9%)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 5,1% (5,7%)
ΛΕΥΚΟ: 2,3% (2,7%)
ΑΠΟΧΗ: 4,2% (6,2%)

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 12,6% (11,8%).

Στην Πάρμα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αndi Lila

O Αndi Lila θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα  και μετά την λύση του συμβολαίου του με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δήλωσε στο pasgiannina.gr
«Αισθάνομαι την ανάγκη  να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κο Γιώργο Χριστοβασίλη και την διοίκηση για την ευκαιρία που μου έδωσαν να φορέσω την φανέλα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  που ήταν ξεχωριστή τιμή για μένα.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και τους συνεργάτες του, τον Τεχνικό Διευθυντή, τους συμπαίκτες μου αλλά και όλο το προσωπικό της ομάδας για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στα Γιάννινα, όπως και τους μοναδικούς φιλάθλους μας, οι οποίοι είναι πάντα  κοντά μας.
Εύχομαι να μαθαίνω πάντα καλά νέα για την ομάδα και να καταφέρει να επιτύχει όλους τους στόχους της, γιατί πραγματικά αξίζει τα καλύτερα. Επιθυμία μου είναι να επιστρέψω κάποια στιγμή και να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Οι 7 επιβαρύνσεις και οι 7 ελαφρύνσεις της εφορίας για το 2015

Δώδεκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το 2015, ορισμένες εκ των οποίων κρύβουν «παγίδες» πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ ορισμένες άλλες οδηγούν σε φοροελαφρύνσεις.
Οι επτά από αυτές τις αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο φέρνουν επιβαρύνσεις, ενώ οι πέντε συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών.
Οι αλλαγές αφορούν μισθωτούς, συνταξιούχους, φορολογούμενους με εισοδήματα από ενοίκια, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, εργαζόμενους με «μπλοκάκια», καθώς και όλους όσοι αποκτούν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.
Αναλυτικά: