Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα: Έναρξη της συνεργασίας με τον Μιχάλη Γρηγορίου

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο νέος προπονητής της ομάδας μας μετράει συνολικά 511 παρουσίες σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες με τις 202 να είναι σε επίπεδο Super League.

Παράλληλα έχει κοουτσάρει τόσο τον Πανιώνιο όσο και τον Ατρόμητο σε αγώνες για τα προκριματικά του Europa League.

Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Νίκος Παναγιωτάρας, ενώ μαζί με τον Μιχάλη Γρηγορίου το τεχνικό τιμ της ομάδας απαρτίζουν ο γυμναστής Γιάννης Γεωργιάδης, ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κώστας Παγανιάς ο οποίος είχε βρεθεί ξανά στην ομάδα την σεζόν 2012-13, και ο Νίκος Ιωσηφίδης ο οποίος θα έχει τον ρόλο του αναλυτή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα καλωσορίζει το νέο προπονητή και το επιτελείο του στην οικογένεια του ΠΑΣ και τους εύχεται κάθε επιτυχία!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr

Μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις για το Dentist Pass


Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 23:59, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass.

Η προθεσμία κανονικά έληγε στις 22 Οκτωβρίου 2023, αλλά τελικά δόθηκε παράταση δύο μηνών, όπως ανακοίνωσε το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας. Ήδη περισσότερα από 200.000 παιδιά έχουν λάβει τα vouchers (εισιτήρια).

Το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας «Dentist pass» αφορά σε παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών και το εγχείρημα υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι από το πρόγραμμα επωφελούνται γονείς και κηδεμόνες ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή μέσω Κ.Ε.Π.

Οι επωφελούμενοι μπορούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.

Ο Δήμος Ζίτσας υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα

 


Με μια όμορφη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στο  Δημαρχείο Ελεούσας, το πρωί της Κυριακής (17/12/2023), ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου καλωσόρισε τα Χριστούγεννα.

Η πλατεία Δημαρχείου φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν την έλευση της πιο γλυκιάς….. γιορτής του χρόνου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλκιβιάδης Βότσικας ο οποίος στο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης εξέφρασε την ικανοποίηση του “που για ακόμη μια φορά , μια εκδήλωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Δήμου Ζίτσας αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία”.

Στο χώρο φιλοξενήθηκε εορταγορά με δημιουργίες των οικότροφων του Κέντρου Αυτιστικών Ατόμων “ ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ” η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων.

ΚΚΕ ΚΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Για τους υποβιβασμούς των Δημοτικών Σχολείων Καλπακίου και Παρακαλάμου

 


«Υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν ότι σε κάθε τετράγωνο πρέπει να υπάρχει ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο, αυτό δε γίνεται».

Αυτή η πρόσφατη δήλωση της υφυπουργού Παιδείας είναι από μόνη της αποκαλυπτική για το πώς οραματίζεται η αστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών της συντριπτικής πλειοψηφίας των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτή τη στρατηγική κατεύθυνση βέβαια συνηγορούν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που έχουν διαχρονικά εφαρμόσει από κυβερνητικές θέσεις ή στηρίξει από «αντιπολιτευτικές» θέσεις την ίδια πολιτική υποβάθμισης της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας,  τόσο σε επίπεδο περιεχομένου, όσο και σε επίπεδο μορφής.

Η συγκεκριμένη δήλωση είναι αποκαλυπτική διότι αυτό το «δε γίνεται» δεν αφορά την δυνατότητα ή την αναγκαιότητα ύπαρξης σχολείων, νοσοκομείων και λοιπών δομών, αλλά στο εάν, και φυσικά στο κατά πόσο, συμφέρουν να υπάρχουν.

Είναι αποκαλυπτική διότι ξεδιάντροπα θέτει στην  ημερήσια διάταξης το γεγονός ότι οι ανάγκες του λαού μας έμπαιναν, μπαίνουν και θα εξακολουθήσουν να μπαίνουν σε μια ζυγαριά που ζυγοσταθμίζει το κέρδος και το όφελος με επιχειρηματικά, οικονομικά κριτήρια.

Αυτή λοιπόν είναι η κεντρική στρατηγική κατεύθυνση.

Με ευαγγέλιο αυτή και την υπάρχουσα νομοθεσία που την πλαισιώνει, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων προτείνει – καθ’ υπαγόρευση του Υπουργείου Παιδείας -  εδώ και χρόνια τον υποβιβασμό των δυο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στην περιοχή του Πωγωνίου.

Μια σταδιακή υποβάθμιση που δικαιολογημένα δημιουργεί ανησυχίες και προβληματισμούς στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Με βάση αυτούς τους προβληματισμούς και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των παιδιών μας δικαίως προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες όχι απλώς χαιρετίζουμε, αλλά τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι «ψηφίδα» στο αντιλαϊκό «ψηφιδωτό» που έχουν διαχρονικά σμιλέψει με την αντιλαϊκή πολιτική τους οι αστικές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και χρωμάτων, την οποία εφάρμοσαν μέχρι κεραίας τόσο οι Περιφέρειες όσο και οι Δήμοι, αφού είναι κομμάτι του κρατικού μηχανισμού.

Πολιτική που ολόπλευρα τσακίζει τη ζωή και τις ανάγκες μας. Πολιτική που έχει οδηγήσει στην ερήμωση περιοχών, όπως και του Πωγωνίου, που έχει κάνει να φαντάζει άθλος  για τα νέα ζευγάρια το να χτίσουν και να ζήσουν τη ζωή τους στο ακέραιο, στην περιοχή μας.

Για αυτό δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τη στάση της παράταξης της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πέρα από τα «ναι μεν αλλά», ότι δηλαδή την βρίσκει αντίθετη αλλά «αυτό λέει ο νόμος», πρότεινε ως λύση την επικοινωνία με βουλευτές της κυβέρνησης για να λυθεί το ζήτημα.

Με βουλευτές δηλαδή που συμφωνούν με την κυβερνητική στρατηγική που υποβιβάζει τα Δημοτικά Σχολεία Καλπακίου και Παρακαλάμου. Πρότεινε με λίγα λόγια για «φάρμακο» το «φαρμάκι».

Στηρίζουμε τα αιτήματα των γονέων και των μαθητών για σύγχρονα σχολεία που να μορφώνουν τα παιδιά μας ολόπλευρα, χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές, σχολεία ασφαλή, σχολεία που θα μορφώνουν και δε θα εξοντώνουν.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να δώσουμε μαζί τη μάχη για να παρθεί πίσω η απόφαση υποβάθμισης, αλλά και να ανοίξει μαχητικά ο δρόμος της διεκδίκησης. Στη λογική του κόστους – οφέλους, εμείς βάζουμε δυναμικά της δικές μας ανάγκες.

Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου

 


Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου σε στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού και παρουσιάστηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών για τον άμεσο αποχιονισμό του οδικού δικτύου του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης έδωσε, στην τοποθέτησή του, ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη και συντονισμένη παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν η εκπρόσωπος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Μελισσόβα Λαμπρινή, ο Διοικητής Α.Τ. Πωγωνίου Αστυνόμος Α’ κ. Χριστόφορος Κολιός, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ιωαννίνων κ. Σταύρου Βασίλειος και ο υπεύθυνος γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δημου Πωγωνίου κ. Ελευθέριος Λάμπρου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Παράταση ανάρτησης σε περιοχές των Ιωαννίνων μέχρι την 19η Φεβρουαρίου 2024

 


Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων πως η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων παρατείνεται μέχρι την 19η Φεβρουαρίου 2024.

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr , μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης, μέχρι την ημερομηνία λήξης, ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Ιωάννινα: Συνελήφθη σπείρα διαρρηκτών

 


Κατηγορούνται 3 ημεδαποί, που εμπλέκονται σε 9 περιπτώσεις κλοπών από επιχειρήσεις στα Ιωάννινα κατά το τελευταίο 3μηνο

Σε πάνω από 4.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία τους

Συνελήφθη ακόμη ημεδαπός, για κλεπταποδοχή

Συνελήφθησαν προχθές (16-12-2023) αργά το βράδυ σε Ιωάννινα και Άρτα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, 3 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τριμήνου, οργανώθηκαν με σκοπό την διάπραξη κλοπών από καταστήματα και επιχειρήσεις στα Ιωάννινα, στα οποία εισέρχονταν νυχτερινές ώρες, διαρρηγνύοντας πόρτες εισόδου ή τζαμαρίες, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα από το ταμείο και κινητά τηλέφωνα.

Όπως διακριβώθηκε, ακολουθώντας τον παραπάνω τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε 9 συνολικά περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες αποκόμισαν οικονομικό όφελος που ξεπερνά το ποσό των 4.000 ευρώ.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, αφού, όπως προέκυψε, είχε αγοράσει την 15/12/2023 από τους κατηγορούμενος κινητό τηλέφωνο έναντι 40 ευρώ, το οποίο είχαν αφαιρέσει εκείνοι την προηγούμενη νύχτα από επιχείρηση εστίασης. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση του βιβλίου του διεθνολόγου-Συμβούλου Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρήστου Γ. Φαϊλάδη, «Σελίδες Αλβανίας», την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

 

Παρουσίαση του βιβλίου του διεθνολόγου-Συμβούλου Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρήστου Γ. Φαϊλάδη, «Σελίδες Αλβανίας», την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:00.



Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Γλέντι παραμονή Χριστουγέννων, ώρα 8:30 μ.μ. στο «Στέκι του Θανάση»

 

Γλέντι παραμονή Χριστουγέννων, ώρα 8:30 μ.μ.  στο «Στέκι του Θανάση»,  στο  Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.

Χρυσό μετάλλιο η αθλήτρια του Α.Σ. «Άτρωτος» Χαρά Δημητρούλα

 


Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο «Jj Acropolis International» ανέβηκε Χαρά Δημητρούλα.

Η αθλήτρια του Α.Σ. «Άτρωτος» κατάφερε δύο νίκες και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα -57 kg σε μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθη στο Λουτρακι Κορινθίας στις 8 Δεκεμβρίου.

Με την καθοδήγηση του προπονητή κ. Στέφανου Αποστολάκη, η δυναμική αθλήτρια επικράτησε της αντιπάλου της με μεγάλη διαφορά στα σημεία καταφέρνοντας την πρώτη νίκη ενώ η δεύτερη νίκη ήρθε μετά από υποταγή της αντιπάλου της με πνιγμό “rear naked choke” στο πρώτο λεπτό του γύρου .

Όπως εχει τονίσει η “MΜΑ fighter “σε προηγούμενες δηλώσεις, τοJj και το Bjj είναι τα αθλήματα του μέλλοντος και όλο και περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν σε σχολές για να μάθουν την τέχνη του bjj.

Ο Α.Σ. «Άτρωτος Ιωαννίνων» στις σύγχρονές εγκαταστάσεις του καλλιεργεί στους αθλητές το ευ αγωνίζεσθε και διδάσκει kick boxing, παγκράτιο, muay Thai, mma grappling, πάλη και Bjj.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικο βραδινό γλέντι στην ψησταριά «Ο Πλάτανος», κεντρική πλατεία

 

Χριστουγεννιάτικο βραδινό γλέντι στην ψησταριά «Ο Πλάτανος», κεντρική πλατεία στο  Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00- 20:00

Ιωάννινα, Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00.

Δέρμα και αλκοόλ: Ποια ποτά βλάπτουν περισσότερο;

 


Η λιγότερο υγιεινή διατροφή που υιοθετούν οι περισσότεροι τις μέρες των εορτών, ο ανεπαρκής ύπνος, η μεγαλύτερη χρήση προϊόντων καπνού και η αύξηση του στρες λόγω των προετοιμασιών, αλλά και της ανάγκης για ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων μέχρι το τέλος του έτους, επηρεάζουν την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ είναι άλλος ένας παράγοντας που προκαλεί βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες βλάβες σε αυτήν. Η αποφυγή ή ο μετριασμός της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, όπως και η επιλογή των λιγότερο επιβλαβών, μπορεί να προφυλάξει το δέρμα και να το διατηρήσει καθαρό, λαμπερό, χωρίς ρυτίδες και σημάδια.

«Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των ενηλίκων που πίνουν τακτικά έχει μειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πρόκειται για μια αλλαγή που συμβαδίζει με την ανάγκη για καλύτερη υγεία, που θα χαρίσει περισσότερα και ποιοτικότερα χρόνια ζωής. Από δερματολογικής απόψεως αυτή η αλλαγή είναι ωφέλιμη, αφού η κατανάλωση αλκοόλ επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, μέσω της αφυδάτωσης, της διατάραξης του ύπνου και της μείωσης του κολλαγόνου που προκαλεί. Πέραν των αισθητικών επιπτώσεων, έχει άμεσες επιπτώσεις στο ακνεϊκό και ψωριασικό δέρμα, αλλά και σε εκείνα με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.