Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σύνδεση των ταμιακών μηχανών με το Taxis

Με καθυστέρηση που ξεπερνά τους 6 μήνες και έχει ήδη κοστίσει την απώλεια σημαντικού ύψους φορολογικών εσόδων, προωθεί για ψήφιση στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σημαντικές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων και άλλων φορολογικών στοιχείων.
Η περίφημη τροπολογία με τις διατάξεις που προβλέπουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του υπουργείου Οικονομικών, καθώς επίσης και την υποχρέωση των επιτηδευματιών που δεν έχουν ταμειακές μηχανές ή άλλους φορολογικούς μηχανισμούς να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στην Γ.Γ.Π.Σ. τα δεδομένα των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων, θα περιληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού, το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.
Η τροπολογία αυτή ήταν έτοιμη από τον Ιανουάριο αλλά η κατάθεσή της είχε "παγώσει" με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών.

Λιγοψά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (24-06-2016) αργά το βράδυ στη Λιγοψά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, ένας 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκατρία (13) διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:
Απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ποινή κάθειρξης (9) ετών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση.
Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ποινή φυλάκισης (2) ετών, για απάτη κατά συναυτουργία.
Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, ποινής φυλάκισης (1) έτους, για απάτη.
Τρεις αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης (2) ετών, για κλοπή, απάτη, πλαστογραφία, ακάλυπτες επιταγές και υπεξαγωγή εγγράφου.
Επτά αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (4) ετών και (6) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.200) ευρώ, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (Θε.Ο.Ρα) παρουσιάζει την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, ώρα 21:30 στο υπαίθριο Θέατρο Φρόντζου

H Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών παρουσιάζει την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου.
Η επίσημη πρεμιέρα του έργου, το οποίο βασίζεται σε διήγημα του Γιαννιώτη συγγραφέα Δημήτρη Χατζή, είναι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στις 21:30 στο υπαίθριο Θέατρο Φρόντζου.
Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Γιαννιώτης μουσικός Βασίλης Ζιάκας, ενώ τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια.
Διαρκεί μία ώρα & είκοσι λεπτά περίπου, ενώ σ’ αυτήν συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ ηθοποιοί!
Έργο λαϊκό και σύγχρονο, με γρήγορο ρυθμό και απλή γλώσσα ακτινογραφεί το φαύλο κατεστημένο της πατρίδας μας με σαρκασμό και αμεσότητα. Παρουσιάζει με ακρίβεια, πάντα όμως με χιούμορ τις δολοπλοκίες, τις συνδιαλλαγές και τους ανταγωνισμούς μεταξύ των τοπικών μηχανισμών εξουσίας στη μικρή πόλη.
Η γενική είσοδος είναι 5 €.
Διατίθενται μειωμένα εισιτήρια των 3 € για ανέργους, ενώ τα παιδιά μέχρι 12 ετών εισέρχονται στο θέατρο δωρεάν.
Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)
Νοικοκυρά: Λαμπρινή Παπαγιάννη
Τρελός: Γιάννης Χουλιάρας
Δήμαρχος: Χρήστος Γκόγκος
Αστυνόμος: Αθανάσιος Φώτης
Δεσπότης: Νίκος Τάτσης
Αντιγόνη: Πολυνίκη Χουλιάρα
Δέρβης: Μάκης Παπαδόπουλος
Λιαράτος: Κώστας Κούρτης
Γαρίδης: Θεόδωρος Καραδήμας
Γωγούσης: Γιάννης Ντούρος
Νομάρχης: Κώστας Ευθυμίου
Γυναίκα: Θάλεια Οικονόμου
Τραπεζικός: Σπύρος Χαρίση
Σύζυγος: Σπυριδούλα Μπουρνάκα
Διευθυντής: Σωκράτης Διαμάντης
Πρωτοδίκης: Άρης Τσούκης
Γυμνασιάρχης: Θεοδώρα Φώτου
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσάνος
Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Ζιάκας
Β. Σκηνοθέτη-Ενδυματολόγος: Έλλη Κατσάνου
Χορογραφίες: Πέννυ Παπαϊωάννου
Σκηνικά ΘΕ.Ο.ΡΑ
Φων. Διδασκαλία: Όλγα Μπαλωμένου
Παραγωγή μουσικής: Ισίδωρος Παπαγεωργίου
Μιξάζ τραγουδιών: Κώστας Φωτίου
Διδασκαλία Παντομίμας: Γιώργος Φλώρος
Φωτισμοί: Ευάγγελος Τζοβάρας

Γραφιστικά: Γούσης Αθανάσιος

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (28-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (29-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (30-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (01-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (02-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

ΙΝ.ΚΑ. Ηπείρου: Προσοχή στα γυαλιά ηλίου

Το ινστιτούτο καταναλωτών Ηπείρου με ανακοίνωσή του εξηγεί τους κινδύνους που εγκυμονεί η αγορά των γυαλιών ηλίου και συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους.
Τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινστιτούτο είναι τα εξής: 
1. Προσέχουμε να φέρουν τη σήμανση CE, ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
2. Προσέχουμε την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%), από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις.
3. Φροντίζουμε τα γυαλιά, που επιλέγουμε, για τα μικρά παιδιά, να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών, από το σπάσιμο του φακού.
4. Ελέγχουμε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες, στο δέρμα.
5. Συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις, για την ασφάλεια των γυαλιών, που πρόκειται να αγοράσουμε.
6. Αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών, από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης, που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής μας. Δεν παρασυρόμαστε, από τις αντιγραφές μοντέλων Οίκων Μόδας, που είναι μεν μικρής αξίας, αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί, για την ποιότητα κατασκευής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και για τις καταγγελίες του, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 26510 – 65178.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (28-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (29-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (30-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (01-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (03-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς - Νεοχώρι.

Πάργα: Ληστεία ηλικιωμένων από μασκοφόρους

Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πάργας, ότι σήμερα (24-06-2016) μετά τα μεσάνυχτα, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία στην Πάργα και αφού ακινητοποίησαν, με την απειλή μαχαιριού, τους ενοίκους, έναν 81χρονο άνδρα και δύο 77χρονες γυναίκες, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα. 
Η προανάκριση και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.