Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η σύνδεση των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία, ο επόμενος στόχος Περιφέρειας και «Διαζώματος»

Η εξέλιξη του Καινοτόμου Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»,  εξετάστηκε  σήμερα σε συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ αντιπροσωπείας του «Διαζώματος»  του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους Αντιπεριφερειάρχες Π. Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου.
Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα είναι από τις ευτυχέστερες ημέρες της δημόσιας ζωής μου. Βρίσκομαι ήδη στο πέρας της τέταρτης δεκαετίας. Γιατί μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη (κ. Στρ. Ιωάννου) και με τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας χαράξαμε τα επόμενα βήματα ενός οραματικού σχεδίου,  αναφέρομαι όπως αντιλαμβάνεστε στην πολιτιστική  διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. Η φιλοδοξία μας είναι να συνδεθούν τα μνημεία με τη πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία. Να γίνουν πρωταγωνιστές της αειφορίας  και της βιώσιμης ανάπτυξης. 
Για το σκοπό αυτό πρέπει να διανύσουμε το δύσκολο δρόμο του να μετατραπούν από μεμονωμένα μνημεία σε μνημεία που θα συλλειτουργούν και θα συναποτελούν μια κορυφαία πολιτιστική διαδρομή. Έχουμε λοιπόν για τα επόμενα βήματα να αντιμετωπίσουμε ένα ρωμαλέο μάρκετινγκ για αυτή τη διαδρομή, καθώς και ψηφιακές εφαρμογές. Και έχουμε το μεγάλο στοίχημα να συνδέσουμε τα μνημεία με το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με όλους τους παραγωγούς, όλους τους επιχειρηματίες της Ηπείρου και όχι μόνο, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, και ενδεχομένως επιχειρηματίες από το εξωτερικό.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2018»: Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 10.00' το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αντί 4 Φεβρουαρίου 2018, που αρχικά είχε ανακοινωθεί


Αφιερωμένη στην Ηπειρώτικη Παράδοση, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 10.00', το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο, αντί 4 Φεβρουαρίου 2018, που αρχικά είχε  ανακοινωθεί, λόγω εμβόλιμου αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού  για το εθνικό πρωτάθλημα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή της, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2018», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.00' το πρωί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.
Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας. Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια όλοι μαζί, τη φτώχια προκοπή, αλλά και να διατηρούν αναλλοίωτη την παράδοση και να προάγουν τον Πολιτισμό της Ηπείρου και της Ελλάδας.
Σήμερα που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» στην Ηπειρώτικη Παράδοση, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με την Ηπειρώτικη παράδοση, αλλά και με τους αέναους αγώνες για την διατήρηση της. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν, να διασκεδάζουν, αλλά και να τραγουδούν παραδοσιακά . Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα  παραδοσιακά τραγούδια, συνθέτουν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”. Με σολίστ  και τραγουδιστές, τους κορυφαίους της ηπειρώτικης μουσικής σκηνής και της παράδοσης, που θα ανακοινωθούν στο τέλος του 2017. Η Χορωδία Παραδοσιακή Μουσικής  και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., συμμετέχουν στο μουσικό πρόγραμμα που, διανθισμένο από ιστορικό και λαογραφικό αναλόγιο.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.
Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στη μεγαλύτερη γιορταστική σύναξη αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας των τελευταίων χρόνων.
Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.
Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί.
«Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018,  από τις 10.00' το πρωί μέχρι και 15.00' το μεσημέρι. στο Σ.Ε.Φ.
Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας.
Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα, στις 25 Φλεβάρη του 2018, στην Αθήνα.
Ας είμαστε όλοι εκεί!


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

«Όχι» από το ΣτΕ σε αποζημίωση για 85χρονη που σκοτώθηκε από αρκούδα στο Μέτσοβο

Οι συγγενείς της αιτήθηκαν 950.000 ευρώ
  
«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε αποζημίωση ύψους 950.000 ευρώ που διεκδικούσαν από το Δημόσιο οι συγγενείς 85χρονης κτηνοτρόφου, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μετά από επίθεση που δέχτηκε από την προστατευόμενη καφέ αρκούδα το 2003 στο Μέτσοβο.
Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από το σύζυγό της 5 χλμ. από το κοντινότερο χωριό και 500 μέτρα από την καλύβα που έμεναν μαζί με τα ζώα τους. Από την ιατροδικαστική έκθεση προέκυψε ότι ο θάνατος της 85χρονης επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές  κακώσεις που προκλήθηκαν  από πόδι αρκούδας.
Ο σύζυγος και τα δυο παιδιά της προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη υποστηρίζοντας ότι οι φορείς του Δημοσίου δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα (απόλυτη αδράνεια) για την προστασία του αγροτικού πληθυσμού (ανθρώπινης ζωής) ο οποίος διαβιεί με τις αρκούδες.
Η αίτησή τους απορρίφθηκε σε όλους τους βαθμούς της Δικαιοσύνης με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να κρίνει πως είχαν ληφθεί από τους φορείς του Δημοσίου όλα τα αναγκαία μέτρα σε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων.

Ετήσιος χορός της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα δεξιώσεων SALA «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στο Περιστέρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΔΣ της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της που θα γίνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 13:30 μ.μ., στην αίθουσα δεξιώσεων SALA «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στο Περιστέρι, κοντά στο σταθμό μετρό Ανθούπολη (Τελαμώνος 87).
Σας περιμένουμε όλους για ένα κυριακάτικο ξεφάντωμα που θα μείνει αξέχαστο,   στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Παντιώρας, ενώ στο τραγούδι ο Πέτρος Πανάγος και ηΒίκυ Κούρου.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ με πλήρες μενού, ενώ το κρασί (λευκό-ροζέ ΖΙΤΣΑ), μπύρα ΦΙΞ όπως και τα αναψυκτικά, απεριόριστα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6957209511 & 6974308760

Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνας: Ηπειρώτικο αντάμωμα και γλέντι, τη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο «Χρυσό Ελάφι», 20 km Λεωφόρου Πάρνηθος, Αχαρναί

Πρόσκληση
Όπως κάθε χρόνο λίγο πριν τις γιορτές στις 10 Δεκέμβρη 2017, Κυριακή μεσημέρι 12.00΄, πραγματοποιούμε το αντάμωμα της Αδελφότητας  Σκλιβανιτών Αθηνών, στο «Χρυσό Ελάφι», 20 km  Λεωφόρου Πάρνηθος, Αχαρναί.
Φέτος θα είναι κάτι διαφορετικό γιατί πέρα από τους υπέροχους καλλιτέχνες Αντώνη και Θωμά Κυρίτση που είναι πάντα κοντά μας (αφιλοκερδώς) έχουμε και τον μοναδικό Δόκιμο Χαραλάμπους με τις κόρες του Ιωάννα και Ελευθερία!
Ξεχωριστή φέτος για εμάς θα είναι η παρουσία της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων με το χορευτικό τους, περιμένουμε την συμμετοχή συγχωριανών και φίλων για να τους τιμήσουμε με την παρουσία μας!!


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Τι αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας στις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Η βιταμίνη D μπορεί να αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας της εξωσωματικής στις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιτίας του υπογονιμότητα.
Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια πραγματοποίησαν μελέτη με εκατοντάδες εθελόντριες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως όσες πάσχουσες από το σύνδρομο είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D όταν άρχισαν την διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, είχαν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι σε σύγκριση με όσες είχαν επαρκή επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα τους.
Τα ευρήματα αυτά παρουσιάσθηκαν προ ημερών στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.
To Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι μία ορμονική διαταραχή που προσβάλλει ποσοστό έως 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, όπως ο τύπος 2 διαβήτη, η αυξημένη χοληστερόλη και η υπογονιμότητα λόγω απουσίας της ωορρηξίας.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης MBBCh, MMedSc, CCST, FRCOG, Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Αναπαραγωγική Ιατρική «Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι πως για τις γυναίκες, η έλλειψη της βιταμίνης D αποτελεί λόγο ανησυχίας και για τη γονιμότητά τους και σχετίζεται άμεσα με την αναπαραγωγική λειτουργία και τα επίπεδα της ορμόνης ΑΜΗ, καθοριστικού παράγοντα για τη δυναμική των ωοθηκών.

«Γιορτάζουμε με τα παιδιά μας»: Η Gilead Sciences γιόρτασε 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση γιόρτασε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της στην ανθρωπότητα.
Τα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Gilead  στην εκδήλωση με τίτλο «Γιορτάζουμε με τα παιδιά μας», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.
 Οι μικρές προσκεκλημένες παρακολούθησαν στον Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου» την ταινία «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων», μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και «κατεψυγμένα» τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην σχετική διαδραστική έκθεση.
H Gilead ανακοίνωσε επίσης ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί στην χώρα μας, αποφάσισε να στηρίξει τα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και να χορηγήσει τρεις υποτροφίες που καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες φοιτητριών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, και να χρηματοδοτήσει την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών που συνεισφέρουν στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.
Ωστόσο, η δράση της Gilead δεν περιορίζεται μόνον στη δωρεά προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αντλεί έμπνευση από τη δυνατότητα να εξασφαλίζει θεραπευτική φροντίδα σε ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή σε όλο τον κόσμο, μέσα από την έρευνα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο καινοτόμων θεραπειών.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, παρουσιάζει το βιβλίο της Ηπειρώτισσας δημοσιογράφου Λίας Λάππα, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Δελτίου Τύπου-Πρόσκληση
O Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσιάζει το βιβλίο: «Οι άνδρες κάνουν… τη δουλειά τους !!!», του μέλους της, δημοσιογράφου, Λίας Λάππα , τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 18.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια.
Η προαγωγή του πνεύματος και η στήριξη των νέων ανθρώπων και δη των Ηπειρωτών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και όχι μόνο , είναι κύριο μέλημα τόσο του συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου όσο και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για αυτό και στηρίζουμε από κοινού, το πρώτο συγγραφικό παιδί της Κονιτσιώτισας Λίας Λάππα, η οποία μετά από έρευνα πέντε ετών και αναρίθμητες συνεντεύξεις, κατέθεσε ένα δείγμα γραφής, που αγγίζει τους πάντες για διαφορετικούς λόγους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Η Άννα Στεργίου, δημοσιογράφος
Ο Χρήστος Μέγας, δημοσιογράφος
Η Γωγώ Καπετάνιου, δημοσιογράφος και η δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου, Λία Λάππα.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Εύα Χαλατσά.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ηπειρώτικο γλέντι. Την μουσική ευωχία των παρευρισκομένων, έχει αναλάβει η ηπειρώτικη μουσική κομπανία ''Οι Λαλητάδες''. Θα προσφερθούν ηπειρώτικα εδέσματα,  από τις γυναίκες, μέλη του Συνδέσμου και ηπειρώτικο τσίπουρο, από τη περιοχή της Ζίτσας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αναμφισβήτητα, η δουλειά για τον άνθρωπο, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιβίωσης και αυτοπραγμάτωσης και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί παράμετρο που ορίζει ακόμη και συμπεριφορές.
Το βιβλίο, είναι μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης της συμπεριφοράς των ανδρών, με βάση το επάγγελμά τους.
Η δημοσιογράφος Λία Λάππα, για 5 ολόκληρα χρόνια συζητούσε με άνδρες επιτυχημένους στο επάγγελμά τους και εκείνοι, της εμπιστεύτηκαν τα μυστικά του επαγγέλματός τους αλλά και της ζωής τους.
Πόσο μπορεί να επηρεάσει μια στερημένη φοιτητική ζωή την κατοπινή ερωτική συμπεριφορά ενός γιατρού; Γιατί οι ποδοσφαιριστές επιδιώκουν να βρουν νωρίς το ταίρι της ζωής τους ; Ποια κατηγορία δικηγόρων θέλει δίπλα του γυναίκες τρόπαιο; Τι σημαίνει στόχος για τον υπεύθυνο μάρκετινγκ και που μπορεί να φτάσει για να τον κατακτήσει; Γιατί πρέπει να «μαρινάρεις» έναν σεφ;
Το βιβλίο εμπεριέχει, με χιούμορ και αμεσότητα, όλα αυτά και άλλα πολλά μικρά μυστικά, μεγάλων ανδρών που μπορούν να εξηγήσουν τις συμπεριφορές τους, ως προς το άλλο φύλο. 
Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «ειπωμένο» από άνδρες για να το διαβάσουν οι γυναίκες.
Χωρίς ονόματα αλλά με πάθος οι άνδρες που μίλησαν στη Λία Λάππα, έδωσαν μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, της ζωής τους και που ξέρετε ίσως ο σύντροφός σας να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου και διαβάζοντάς το, τον καταλάβετε καλύτερα.


Το Γραφείο Τύπου του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου

Αυξητική στήθους: όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Το γυναικείο στήθος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μητρότητα και με τη θηλυκότητα. Έλκει σαν μαγνήτης τα ανδρικά βλέμματα και πολλές γυναίκες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό, όταν επιθυμούν να αλλάξουν το μέγεθός του, σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.
Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), οι γυναίκες στην Ελλάδα, που θέλουν να κάνουν αυξητική στήθους, ζητάνε τα εξής:
-         Ζητούν φυσικό αποτέλεσμα σε ποσοστό 90% και 10% ζητούν μεγάλο στήθος, μεγαλύτερο από αυτό που αναλογεί στο σώμα τους.
-         Όλες ζητούν φυσικό αποτέλεσμα και δείχνουν ενδιαφέρον στο ντεκολτέ, να είναι σχετικά κοντά τα δύο στήθη.
-         Μετά από εγκυμοσύνη, που χάθηκε ο όγκος ψηλά και άδειασε το στήθος, ζητούν επιστροφή του όγκου.
-         Μερικές φορές φέρνουν φωτογραφία από glamorous μοντέλα για να εξηγήσουν το σχήμα που επιθυμούν.
-         Τις ενδιαφέρει να φαίνεται φυσικό και σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.
Μεγάλη σημασία έχει η επίσκεψη της γυναίκας στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού πριν από την επέμβαση. Διότι σε σε αυτή την πρώτη συνάντηση θα καθοριστούν ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής, καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.
«Η μικρή χειρουργική τομή 4 εκατοστών μπορεί να γίνει σε τρία σημεία: στην υπομάστια πτυχή κάτω από το στήθος (το συνηθέστερο), στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και σπάνια στη μασχάλη. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, που δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα η περίοδος μετεγχειρητικής ανάρρωσης να αυξάνεται λίγο», μας εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.
Η επέμβαση, που γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου μία ώρα. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της περίπου 3 έως 5 ημέρες. Μετά την επέμβαση θα πρέπει να φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες συνεχώς και στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη δύο εβδομάδες.