Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα, από δύο γυναίκες που προσπάθησαν να υπνωτίσουν 63χρονη με αναισθητικό

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, περίπτωση κλοπής από σπίτι 63χρονης στις 26 Οκτωβρίου, στην πόλη της Πρέβεζας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες της κλοπής, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 41 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τρεις περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου ενώ φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
 Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο σπίτι της 63χρονης και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ και χρυσά κοσμήματα.
Σημειώνεται επίσης ότι, οι δύο γυναίκες κατά την παραμονή τους στο σπίτι της 63χρονης, επιχείρησαν να της προσφέρουν χυμό, που περιείχε αναισθητική ουσία, ώστε να εξουδετερώσουν την αντίληψή της και να δράσουν ανενόχλητες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

H Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου διοργανώνει εκδήλωση-ημερίδα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 20:30 στην αίθουσα «Τερψιχόρη Α΄» του ξενοδοχείου ''HILTON'' Αθηνών, με αντικείμενα, τις προοπτικές για την παραγωγή και ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων στο Πωγώνι και την Ασφάλεια των παραμεθορίων περιοχών



Pulce: Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Σε  δημοσκόπηση που έγινε από την Pulce για την «εφημερίδα των Συντακτών» ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα  2,5% έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφους με αναγωγή επί των εγκύρων:
ΣΥΡΙΖΑ: 25%
ΝΔ: 22,5%
Χρυσή Αυγή: 13%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
ΚΚΕ: 6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,5%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 47% και η ΝΔ μόλις 33%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς είναι μπροστά με 29% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%.

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πολιτιστική εκδήλωση της Π. Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών για τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, από πολίτες που απήλαυσαν μια υψηλής ποιότητας πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ηπειρωτών των Δήμων: Νέας Ιωνίας, Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Πεύκης, Μελισσίων, Χαλανδρίου και Παπάγου.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η μοναδική προσφορά των Ηπειρωτών-Ευεργετών στη χώρας μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στην ομιλία του εξήρε το έργο των ευεργετών με καταγωγή προερχόμενη από την Ήπειρο στη στήριξη και την ανάπτυξη της χώρας και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι εθνικοί ευεργέτες με τις δωρεές και τα κληροδοτήματά τους στήριξαν γενναιόδωρα και την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αλλά προ πάντων το Εθνικό Κέντρο.
Η Ήπειρος ανέδειξε τους σημαντικότερους εθνικούς ευεργέτες δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό φαινόμενο.
Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες ήταν άνθρωποι με ήθος, ανθρωπιά και ιδανικά που πρόσφεραν πολλά στη Μητέρα Πατρίδα. Η συνεισφορά τους ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη, τόσο κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, όσο και κατά τα πρώτα δύσκολα χρόνια της οργάνωσης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Τιμούμε σήμερα τους Ηπειρώτες Ευεργέτες που διαχρονικά και ποικιλότροπα υπηρέτησαν με την προσφορά και το έργο τους την πατρίδα μας, που δοκιμάζεται σήμερα σκληρά.
Τα δημόσια κτήρια που άρχισαν να χτίζονται στην Αθήνα στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, οφείλονται κατά κύριο λόγο, στους Εθνικούς Ευεργέτες. Μόνο κατά την εικοσαετία 1900-1920 καταγράφονται 3962 δωρεές και κληροδοτήματα για την ενίσχυση των Εθνικών Αναγκών και την κατασκευή κοινωφελών έργων.
Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, δείχνουν και πάλι τον δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης και της Εθνικής Ανάτασης».


 Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που μαζί με τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και τα μέλη του Δ.Σ. Ζαχαρία Καψάλη και Διονύση Τσούτση, εκπροσώπησαν την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού μετέφερε την ευαρέσκεια του Δ.Σ. και του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Οικονόμου  για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης αυτής, ανέφερε  ότι η Ελληνική Πολιτεία και σήμερα ακόμη δεν αξιολογεί την τεράστια προσφορά των Εθνικών μας Ευεργετών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και την βούληση των διαθετών.  

Είναι παράλογο είπε τα ευαγή ιδρύματα της πόλεως των Ιωαννίνων να διοικούνται και σήμερα με σουλτανικά φιρμάνια και υπό καθεστώς αδιαφάνειας και μη συμμόρφωσης σε όσα συμπεριλαμβάνονται στις Διαθήκες των  Ευεργετών. Πρέπει όλα αυτά τα ευαγή να περιέλθουν στον Δήμο των Ιωανννιτών και στην Περιφέρεια Ηπείρου
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο εκπαιδευτικός-φιλόλογος και μέλος της Ζωσιμαίας Σχολής, Σπυρίδων Εργολάβος. Συμμετείχαν το Μουσικό Συγκρότημα του Νίκου Φιλιππίδη και το Πολυφωνικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας. Χόρεψαν τα Χορευτικά Τμήματα των Συλλόγων Ηπειρωτών Λυκόβρυσης και Χαλανδρίου.



Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας- Αμαρουσίου και Ωρωπού Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών: Καλλικράτης Μανιάτης, Κωνσταντίνος Κανελλάκης και Δημοσθένης Μπαρούτας. Οι Δήμαρχοι Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Αντιδήμαρχος Φώτης Τσομπανόγλου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πεντέλης Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ζώης, ο Δ/ντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Παρασκευάς Βεντήρης, ο Αντιπρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, η πρόεδρος Ομοσπονδίας Μουργκάνας Ζωή Ντρούκα, ο Πρόεδρος Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, η Έφορος Πολιτισμού Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου Ρωξάνη Μαύρου, ο Πρόεδρος Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Τζουμέρκων Αθανάσιος Νικολός, ο Πρόεδρος Μακεδόνων Ηρακλείου Γεώργιος Μήτσιος και πλήθος κόσμου.

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου η σύνταξη του Ιανουαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ η σύνταξη Ιανουαρίου σε 715.042 συνταξιούχους με πίστωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων ανέρχεται στο ποσό των 321.383.446,23 ευρώ.

Άμεσα διαθέσιμη η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Στην καταβολή 37,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι η δεύτερη καταβολή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας και ότι η τελική πληρωμή θα ανέρχεται σε 37,5 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του επιδόματος και με τη δεύτερη καταβολή το συνολικό ποσό θα διαμορφωθεί στα 59,5 εκατ. ευρώ.
Η υπηρεσία για τη διαδικασία του επιδόματος θέρμανσης παραμένει διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, με την επιλογή του σημείου «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης».
Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτουν για να έχουν πρόσβαση σ' αυτή. 
Για τους φορολογούμενους που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες θα αρκεί ο ΑΦΜ και ο αριθμός ειδοποίησης ενός εκκαθαριστικού δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων πέντε ετών.

Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (ΣΕΑΓΕ) αποτελεί πλέον πραγματικότητα

   
Η Ήπειρος αποτελεί πλέον ομότιμο μέλος και εταιρική ένωση στον Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) που πραγματοποίησε το 2ο του Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού και ημερίδα στην Βεργίνα του Δήμου Βεροίας στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.
          Εκπροσωπήθηκε από το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο Μιλτιάδη Μπούκα (Ιωάννινα, Ζαγόρι), Ναπολέων Ζάγκλη (Καλαρρύτες) και Τρύφωνα Παπαϊωάννου (Τζουμέρκα).
         
Ο ΣΕΑΓΕ είναι αποτέλεσμα χρόνιας προσπάθειας επιχειρηματιών στο χώρο του τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού, να οργανωθούν και να προβάλουν ένα εναλλακτικό μοντέλο τουρισμού. Η περίοδος της οικονομικής κρίσης μεγέθυνε το αδιέξοδο της τουριστικής αγοράς και ανέδειξε όσο ποτέ την ανάγκη της «καινοτομίας»  του εναλλακτικού τουρισμού ώστε να καταστεί στρατηγικός πυλώνας εξόδου από την χειμαζώμενη αγορά μικρής τουριστικής κλίμακας. Και τούτο γιατί δύναται να συνδεθεί οριζόντια, σε συνέργεια και συνεργασία, με τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας μας και κύρια με τον πρωτογενή τομέα και παραγωγή.
Με συνδετικό κρίκο τον ΣΕΑΓΕ, πριν δύο χρόνια, υπήρξε σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουρισμού Υπαίθρου Euro gites και η Ήπειρος ως συμμετοχικός πλέον θεματικός εταίρος εκπροσωπείται στο δίκτυο των ευρωπαϊκών προορισμών.
Ο τουρισμός υπαίθρου μ’ όλο το πλέγμα και το φάσμα της Ελληνικής Φύσης μπορεί να αναζωογονήσει τους «κακοτράχηλους» παραδοσιακούς οικισμούς της Ορεινής Πίνδου έως τα σμαραγδένια παράλια της Ιονίου.
Τα μοναδικά προϊόντα της Ηπειρωτικής γης με την «ξεχασμένη»  συνταγή της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης μπορούν να προβάλλουν ένα άλλο ποιοτικότερο μοντέλο, ώστε ο επισκέπτης του αγροτικού χώρου να έλθει σ’ επαφή με τα αυθεντικά χαρακτηριστικά και πολιτισμικά στοιχεία και τη ζωή των ανθρώπων που τον συνδιαμορφώνουν.
«…Πρέπει να φέρουμε σ’ επαφή τον επισκέπτη με το μοναδικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον μας, την βιοποικιλότητα ν’ ανακαλύψουμε τις πεζοπορικές ορεινές, ποτάμιες και παραθαλάσσιες δραστηριότητες, ώστε να ψυχαγωγηθεί και να νοιώσει τη χαρά της πολυδύναμης περιοχής μας με την περιήγηση και γνώση. Την Αρχέγονη Ήπειρο διάλεξε ο Νάιος Δίας (Δωδώνη) σαν κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και στις Πύλες του Άδη (Νεκρομαντείο) αναζητούσαν στην αρχαιότητα …την «θεία» κάθαρση… ο μύθος υπάρχει, ζωντανός ανάμεσα στους αιώνες εδώ…» ……Μίλτος Μπούκας
Ο ΣΕΑΓΕ θα επιδιώξει την κινητοποίηση όλων εκείνων των παραγωγικών πολιτισμι-κών και αναπτυξιακών δυνάμεων της περιοχής μας, εξαλείφοντας τις χρόνιες αγκυλώσεις και τα πολιτικά καπελώματα.