Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών

 Μετέφερε στην Αθήνα, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, (149) κιλά κάνναβης, έχοντας αλλοιώσει την Διαταγή πορείας και το Δελτίο κίνησης του οχήματος

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, σήμερα (23.02.2013) το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, συνέλαβαν 48χρονο ημεδαπό, υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος κατελήφθη να μεταφέρει με κρατικό αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το κρατικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο δράστης και στον έλεγχο, που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν 137 συσκευασίες - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 149.016 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας, του σχεδιασμού και του τρόπου δράσης του συλληφθέντα, αποτελεί το γεγονός ότι για την μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποίησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, του Υπουργείου Δικαιοσύνης (φέρει εξωτερικά τις χαρακτηριστικές ενδείξεις οχήματος δημόσιας υπηρεσίας), με προφανή σκοπό να αποτρέψει ή/και να αποπροσανατολίσει τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.

Για τους ιδίους λόγους είχε αλλοιώσει την ημερομηνία και τα στοιχεία ταυτότητας στα συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος (Διαταγή πορείας και Δελτίο κίνησης), τα οποία κατασχέθηκαν επίσης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικός προορισμός του φορτιού των ναρκωτικών, ήταν η Αθήνα.
Η προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του συλληφθέντα και της ενδεχομένης συμμετοχής του σε άλλα συναφή αδικήματα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ετήσιος χορός της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ρόδου ''Το Σούλι'', την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στο ΑΡΙΩΝ PALACE

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου ¨"ΤΟ ΣΟΥΛΙ"  σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα της, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΡΙΩΝ ΠΑΛΛΑΣ.
Για την διασκέδαση σας θα φρονίσει η κομπανία του κλαρινίστα Θωμά  Χαληγιάννη, με τραγουδιστή τον κρυστάλλινο Κώστα Πατσούρα.
Για τους φίλους Ροδίτες η ορχήστρα του Γιάννη Κλαδάκη.
Σας περιμένουμε όλους, για άλλη μια φορά, για να γλεντήσουμε αντάμα, έτσι όπως ξέρουν οι Ηπειρώτες να γλεντούν, προσφέροντας, ατέλειωτο κέφι, χορό και περίσσεια φιλιξενία!

Φωτογραφίες από τον χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Λακωνίας ''Οι Ζωσιμάδες''

Η Λεβεντογέννα και Ζωογόνος Ήπειρος είναι παντού.
Και κρατάει ψηλά τις πατρογονικές παραδόσεις, τον Ηπειρώτικο πολιτισμό και τις αρετές της Ηπειρωτικής Ευποιίας.

Επανέρχεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε σταματήσει όταν καταργήθηκαν οι οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Εστιάζοντας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι στηρίζουν τη βιωσιμότητα ενός σημαντικού αριθμού καταλυμάτων, πλέον των 2.700, σε περιοχές μειωμένης τουριστικής προσβασιμότητας.
Πρόκειται κυρίως για καταλύματα μικρής δυναμικότητας, παραδοσιακά, των οποίων η λειτουργία πέρα από το εισόδημα που δίδουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθούν στο να εξακολουθούν κάποιες περιοχές να έχουν ζωή, να παράγεται εισόδημα και απασχόληση και κυρίως να αποφεύγεται η ερημοποίηση των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.

Η τελική ρύθμιση για τα δάνεια

Ποιοι μπορούν να μειώσουν τη δόση

Η πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση σε τράπεζες και τρόικα θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν φτάσει στα όριά τους, είτε λόγω μείωσης μισθού, είτε λόγω ανεργίας. Προβλέπεται πάγωμα δόσεων του δανείου, ακόμη και μηδενικές δόσεις.
Η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση αφορά σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και όσους έχουν εξαρτημένη εργασία.
Το πλαφόν στο εισόδημα είναι οι 25.000 ευρώ και θα πρέπει να έχει υπάρχει μείωση 35% από 1/1/2010.
Στην ίδια ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν άνεργοι, πάσχοντες από βαριά ασθένεια, αλλά και πολύτεκνοι και ανάπηροι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” τα δάνεια που ρυθμίζονται αφορούν μόνο στην πρώτη κατοικία και με αντικειμενική αξία ως 180.000 ευρώ ή 200.000 ευρώ για τους πολύτεκνους.
Το σχέδιο προβλέπει περίοδο χάριτος ως τέσσερα χρόνια με αποπληρωμή μόνο των τόκων και με επιτόκιο 1,5%.
Στην περίπτωση που το ποσό αυτό υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος, τότε η δόση προσαρμόζεται στα επίπεδα του 30% του εισοδήματος.
Στην περίπτωση που ο πολίτης (λόγω ανεργίας για παράδειγμα) δεν έχει κανένα εισόδημα τότε για τέσσερα χρόνια δεν καταβάλει κανένα ποσό.
Η αποπληρωμή του δανείου παρατείνεται για τέσσερα χρόνια.
Με την πρόβλεψη για μείωση της δόσης ένας δανειολήπτης με δάνειο 100.000 για 20 χρόνια θα πρέπει να πληρώνει πλέον δόση 535 ευρώ, με εισόδημα 20.000 ευρώ η δόση θα είναι 425 ευρώ, για εισόδημα η δόση διαμορφώνεται στα 385 ευρώ, στα 321 για εισόδημα 15.000 ευρώ το χρόνο, στα 214 ευρώ η δόση για εισόδημα 10.000.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης διοργανώνει ηπειρώτικο αντάμωμα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, ώρα 21:00 στην ταβέρνα ''Σωτήρης'', Κ. Βάρναλη 91, Πετρούπολη

 

Σε 3.105 ανέρχονται οι μηνύσεις για λαθροϋλοτομία το 2012

Στις 3.105 ανέρχονται οι μηνύσεις που υποβλήθηκαν για συμβάντα λαθροϋλοτομιών μέσα το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Από τις προαναφερόμενες μηνύσεις, οι 2.184 αφορούν συμβάντα μικρότερα των 5 τόνων και οι 921 μηνύσεις περιπτώσεις άνω των 5 τόνων.
Συνολικά έχουν κατασχεθεί 13.000 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων, έχουν κατασχεθεί 425 οχήματα και 426 εργαλεία.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, άμεσα, περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπονίας στον τηλεφωνικό αριθμό 1591.

ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέδειξε αναδόχους και ενέκρινε δημοπρατήσεις έργων

Στη συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε αναδόχους και ενέκρινε δημοπρατήσεις έργων στις Περιφερειακές Ενότητες.
Συγκεκριμένα:
Στην Π. Ε. Ιωαννίνων
Αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
«Αποκατάσταση βατότητας οδών Μπάρος – Ματσούκι, Ανήλιο – Χαλίκι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, όπου αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Γεώργιος Βασ. Τάσης»
«Αποκατάσταση οδού προς Σταυράκι – Κατασκευή πλακοσκεπούς», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, όπου αναδείχθηκε η επιχείρηση «Κωνσταντίνος Τσουμάνης ΕΔΕ».
Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για την ανοιχτή δημοπρασία του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.
Στην Π.Ε. Άρτας
Εγκρίθηκαν τα πρακτικά για τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής για το διαγωνισμό της Π.Ε. Άρτας «Δράσεις προβολής των αρχαιολογικών, ιστορικών και βυζαντινών μνημείων της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
«Προστατευτικά στηθαία – Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. (Ανάδοχος Κωνσταντίνος Μπογιατζόγλου).
«Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο Τ.Δ. Πλαισίου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. (Ανάδοχος η εργοληπτική επιχείρηση «Β. Αηδώνης & ΣΙΑ Ο.Ε.».
Στην Π.Ε. Πρέβεζας
Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για το έργο:
Αποκατάσταση ζημιάς τεχνικού της οδού Παπαδάτες- Μελιανά, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. (Ανάδοχος Μ. Λαμπρούση).
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού (προϋπολογισμού 60.000 ευρώ) για την προμήθεια λευκού και κίτρινου αλκυδικού χρώματος και υαλοσφαιριδίων (σφαιριδίων αντανάκλασης) για τη διαγράμμιση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Πού θα γίνουν οι εκλογές την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη συνέδρων για το 9ο Συνέδριο

Η Γραμματεία της ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι οι χώροι διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τις εκλογές των συνέδρων για το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι οι παρακάτω:
1.Δήμος Β. Τζουμέρκων- Παλιό Δημαρχείο Καλεντζίου
2.Δήμος Δωδώνης-Πνευματικό Κέντρο Κρυφοβού
3.Δήμος Ζαγορίου-Δημαρχείο Ασπραγγέλων
4.Δήμος Ζίτσας- Παλιό Δημαρχείο Ελεούσας
5.Δήμος Ιωαννιτών-Λιθαρίτσια
6.Δήμος Κόνιτσας-Δημαρχείο Κόνιτσας
7.Δήμος Μετσόβου- Καφενείο Παύλου Νίκου στο Μικρό Περιστέρι
8.Δήμος Πωγωνίου- Δημαρχείο Καλπακίου
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή από τις 8:00 έως τις 19:00.

Εικόνες καταστροφής στο Καναλλάκι στο χωριό Σκεπαστό

Απειλείτε σπίτι που είναι στον αέρα από μετατόπιση του εδάφους!

Εικόνες καταστροφής στο Καναλλάκι στο χωριό Σκεπαστό.
Από της έντονες βροχοπτώσεις έχει φύγει το έδαφος και έχει παρασύρει ελιές πεύκα και όλη την αυλή του σπιτιού ενώ το σπίτι είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Γεωλόγος - μηχανικός που ήρθε και είδε το σπίτι το έκρινε άκρως ακατάλληλο για να κατοικηθεί ενώ με την μελέτη που έκανε προβλέπει να ότι η κατολίσθηση θα συνεχιστεί.