Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΣΗΠ: Αναβολή των αγώνων σε όλες τις κατηγορίες

Ο χιονιάς των προηγούμενων ημερών αλλά και γενικά οι κακές καιρικές συνθήκες που αναμένονται με βροχοπτώσεις, ανέβαλαν τους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες της ΕΠΣΗΠ.

Η επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ένωσης πήρε την απόφαση, να μην υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο, σήμερα το πρωί αφού οι αγωνιστικοί χώροι σε αρκετά γήπεδα είναι ακατάλληλοι για διεξαγωγή αγώνων.
Οι αγωνιστικές που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο, θα γίνουν στις 11-12 Φεβρουαρίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το ανακοινώσει σύντομα η ΕΠΣΗΠ.

ΟΓΑ: Την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου θα γίνει η πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Α’ Διμήνου 2012 θα καταβληθούν σε 415.156 οικογένειες την Δευτέρα 6 Φεβρουάριου 2012. Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 112.565.564,70 ευρώ.

ΤΡΟΪΚΑ: Ένστολοι και εκπαιδευτικοί να περιληφθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης

Θα περιληφθούν στην αξιολόγηση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων



Και οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί θα περιληφθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015, όπως απαιτεί η τρόικα.
Αυτό επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος, που μετείχε στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρη Ρέππα, με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία.
Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».
Στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα, ενώ ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) μόνον περίπου 350.000 άτομα.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε ότι το γεγονός αυτό διευρύνει αναγκαστικά την αξιολόγηση και στους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς. Όσον αφορά την αξίωση για μία μόνον πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις, σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, η Task Force θεωρεί ότι εάν αυτό εφαρμοσθεί θα διαλυθούν οι δομές του Δημοσίου.
Όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν στις ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, ο κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «αυτά συζητούνται σε άλλο επίπεδο».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Ο σεισμος έγινε αισθητός καθώς ήταν επιφανειακός


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πρέβεζα, πριν από λίγη ώρα.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 29 βορεοδυτικά της Πρέβεζας με εστιακό βάθος 1 χλμ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει εντολές διακοπής ρεύματος

Διακοπή κατόπι εντολής υπουργείου!!!

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, ορίζει ότι η διακοπή ρεύματος σε όσους πολίτες δεν καταβάλουν το χαράτσι επί των ακινήτων θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν εντολής του ίδιου του υπουργείου.

Με την τροπολογία αυτή, συνεπάγεται ότι η διαδικασία διακοπής δεν θα είναι αυτοματοποιημένη ενώ το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.

ΟΛΜΕ: Αντίθετη σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων, τάσσεται το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, τα μέλη του οποίου καλούν με σχετική ανακοίνωση τους συναδέλφους τους και τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) να τις καταδικάσουν. Επίσης, καλούν «τους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών να κινητοποιηθούν για να σταματήσει το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης».
Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι το υπουργείο προχωρεί σε συγχωνεύσεις, καθώς «η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως κόστος και οι δαπάνες για την παιδεία ως διαφυγόντα κέρδη για τις τράπεζες».
Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι, με τις υπάρχουσες υποδομές, «όχι μόνο καλούμαστε να ξεχάσουμε τους "25 μαθητές στην τάξη" και τους "10 μαθητές στα εργαστήρια", που επιβάλλονται για παιδαγωγικούς λόγους, αλλά θα γίνει κανόνας σε κάθε τμήμα να στοιβάζονται 30 παιδιά, το οποίο είναι παιδαγωγικά άγονο και ψυχοφθόρο».
Οι καθηγητές διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, με τις νέες συγχωνεύσεις θα καταργηθούν και πολλές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Για την κατάργηση του ειρηνοδικείου Δελβινακίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά
3-02-2012

Οι πολιτικές συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές αποτελούν τα τελευταία χρόνια σταθερή επιλογή της Πολιτείας και υλοποιούνται με επιμονή και σε βάρος των συμφερόντων των μόνιμων κατοίκων.
Είναι μια επιλογή που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και την θεωρούμε όχι μόνο λανθασμένη αλλά και επικίνδυνη, με πλείστα αρνητικά αποτελέσματα τα οποία θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψη όσοι αποφασίζουν να την υλοποιήσουν.
Με μαθηματική ακρίβεια, το γνωρίζουν άλλωστε, υπογράφουν τη συρρίκνωση όλων των δραστηριοτήτων στην περιοχή, την μείωση του αριθμού των κατοίκων, αλλά και την εγκατάλειψη της ίδιας της περιοχής, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας!
Τελευταία επιλογή όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, είναι το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Δελβινακίου.
Μια πρόταση που μας ανησύχησε για άλλη μια φορά και μας πλήγωσε όλους.
Τέτοιες ενέργειες προωθούν την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία των πολιτών. Κατακερματίζουν την συνοχή της κοινωνίας μας και αυξάνουν την ανασφάλεια και την απογοήτευση των δημοτών για το ρόλο, το περιεχόμενο και την αποτελεσματικότητα του Κράτους.
Εμείς καλούμε την Διοίκηση των αρμοδίων υπηρεσιών να επανασχεδιάσουν τις πολιτικές τους μέσα από τον διάλογο, τα πραγματικά στοιχεία, τις προτάσεις και τις θέσεις της Τοπικής Κοινωνίας.
Μέσα από μιά πορεία συνεργασίας, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.
Μια τέτοια πορεία αποτελεί την μόνη προϋπόθεση στήριξης, ανάπτυξης και πραγματικής δημιουργίας για τον τόπο μας. Αποτελεί την μόνη οδό που διασφαλίζει ένα αισιόδοξο μέλλον και είναι προς το συμφέρον όλης της περιοχής.
Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούμε ότι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση όλων μας, ενάντια σε οτιδήποτε κάνει πιο φτωχή την περιοχή μας και αγώνα για την διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε.
Η υπερηφάνεια και το δίκιο μας δεν διαπραγματεύεται!
Ζητούμε λοιπόν, εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή να κάνει γνωστές, με σαφήνεια, με επιμονή και αποφασιστικότητα προς κάθε αρμόδια Αρχή, τις θέσεις, τις προθέσεις και τις ενέργειες του Δημοτικού μας Συμβουλίου (σύμφωνα με όλες τις Αποφάσεις μας), των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, σε οποιαδήποτε απόφαση, που συντελεί και επιταχύνει την απομόνωση και την εγκατάλειψη του Πωγωνίου μας.
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 166.000 ευρώ!


Συνελήφθη, σήμερα (03-02-2012) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 35χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας αθλητικών ειδών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
Το ύψος των οφειλών του 35χρονου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 166.721,66 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Το Πωγώνι σε αμηχανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά
3-02-2012


Η αναμενόμενη εδώ και μία εβδομάδα τουλάχιστον επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με χιονόπτωση, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στα χωριά μας και βρήκε εντελώς απροετοίμαστη την Δημοτική Αρχή. Οι δύο δύσκολες ημέρες απέδειξαν, με τον πιο πειστικό τρόπο, ότι η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά παρουσιάστηκε χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία αποτελεσματικής παρέμβασης και επίλυσης των προβλημάτων.
Εμφανίστηκε χωρίς κανένα Σχέδιο Δράσης, για την διάνοιξη των δρόμων με (υπάρχοντα) μηχανήματα, και για την αποκατάσταση ομαλής πρόσβασης των κατοίκων, όπως το απαιτούν οι περιστάσεις και το είχαμε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβρη.
Χωρίς οργάνωση, επινοητικότητα και συντονισμό των δράσεων οι ανευθυνο-υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής άφησαν στην τύχη του το Πωγώνι, το οποίο τελικά βρέθηκε απομονωμένο και αποκλεισμένο στο μεγαλύτερο τμήμα του.
Ολόκληρα χωριά ακόμη και σήμερα αγωνιούν και περιμένουν τα μηχανήματα του Δήμου !!!
Υπάρχουν ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν! Θα αποδοθούν επιτέλους;
Για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αδράνησε και απέτυχε παταγωδώς, πείθοντας την τοπική κοινωνία ότι δεν μπορεί να επιλύσει τις ανάγκες των χωριών μας.
Δεν είναι απογοητευτική η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής για ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις ενέργειες των υπηρεσιών και για το πότε θα βρεθούν στα χωριά τα μηχανήματα ώστε και οι ίδιοι οι πολίτες να πάρουν κουράγιο αλλά και να συνδράμουν στο έργο τους;
Δεν είναι αυτονόητο να δίνονται απαντήσεις σε 24ωρη βάση σε όσους το χρειάζονται, και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις, για το χρόνο επίλυσης της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει;
Επιπλέον όλων των άλλων είναι άκρως απαράδεκτο το ότι βρέθηκε αποκλεισμένη και αβοήθητη η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και εγκλωβίστηκε επί ώρες στον άξονα Καλπάκι – Κακαβιά.
Είναι όμως και εξοργιστική η απάθεια με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα ένας εκ των εντεταλμένων υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής για την Πολιτική Προστασία, ο οποίος θεώρησε ότι του χάλασαν τον ύπνο και θα περίμενε το πρωί για να ενεργήσει.
Και να ξέρετε ότι πεισματικά οι αρμόδιοι δεν χορηγούν στην περιοχή μας όχημα ΕΚΑΒ με τετρακίνηση .

Ευτυχώς για τους κατοίκους το χιόνι άρχισε να λιώνει !
Ευτυχώς !!!
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τροχαίο με ένα 37χρονο νεκρό και ένα σοβαρά τραυματία

Ένας 37χρονος νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας, είναι ο θλιβερός απολογισμός τροχαίου που συνέβη λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή του Λυκόστομου,  (12ο χιλιόμετρο)  της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας.
Νεκρός ανασύρθει από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ο 37χρονος Κόντος Κ. Νικήτας κάτοικος Παρακαλάμου, ενώ τραυματισμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων ο 55χρονος πατέρας του Κόντος Ν. Κωνσταντίνος, πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου.
Το τροχαίο έγινα κοντά στο αντλιοστάσιο της Τούμπας, όταν φορτηγάκι κατά την έξοδό του από πάροδο έπεσε πάνω στο όχημα που οδηγούσε ο 37χρονος.
Συγκλονισμένος για το συμβάν δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκος Χρήστος, που μαζί με φίλους της οικογένειας και χωριανούς έφτασαν από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

*Η κηδεία του άτυχου συγχωριανού μας θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, τις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καμιά διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς εκβιαστές''

ΔΗΛΩΣΗ
03/02/12

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ


Κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν οι συνεχείς πιέσεις και οι απαράδεκτοι εκβιασμοί των εκπροσώπων της Τρόικα, η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να διαπραγματευτεί όχι το τι θα περιφρουρήσει αλλά το τι θα παραδώσει.
Επισημάναμε πολλές φορές ότι η όποια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να αφορά τη συνεχιζόμενη θυσία των Ελλήνων εργαζομένων. Κάθε σκέψη για επιπλέον μειώσεις μισθών είναι απαγορευμένη. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, έδωσαν δύο χρόνια τώρα, πολύ περισσότερα από αυτά που τους αναλογούσαν για να καλύψουν τις αδυναμίες, τις αστοχίες και τις λανθασμένες πολιτικές που αποφάσιζαν οι αυτοονομαζόμενοι «σωτήρες» μας!
Επισημάναμε ότι η παραπέρα διάλυση κάθε πλέγματος προστασίας στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να απορριφθεί γιατί αποδείχθηκε ότι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι απολύσεις και η «εφεδρεία» έφεραν μόνο περισσότερη ανεργία και καθόλου ανάπτυξη.
Επισημάναμε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει στη βάση των πραγματικών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας και της προοπτικής της. Δεν μπορεί να σχεδιάζουν μόνο το μέγεθος της καταστροφής των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και την βίαια προσαρμογή της ζωής μας σε συνθήκες «Μπαγκλαντές».
Επισημαίνουμε ότι όσοι σήμερα, χωρίς καμία εκλογική νομιμοποίηση, σχεδιάζουν και διαπραγματεύονται το μέλλον του ελληνικού λαού, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί δεν κρίνεται το δικό τους πολιτικό μέλλον αλλά η ίδια η ζωή των κατοίκων της χώρας.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ.
Κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση μαριονέτα του Πρωθυπουργού – Τραπεζίτη δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει την επιστροφή της χώρας στη δεκαετία του ’50.
Καμία Κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή δε νομιμοποιείται να οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή τον τόπο.
Κανένας δεν ανέθεσε σε κανέναν πολιτικό τη διαπραγμάτευση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.
Όσοι προσπαθούν για άλλη μια φορά να θέσουν τον ελληνικό λαό μπροστά σε διλλήματα του τύπου «φτώχεια ή περισσότερη φτώχεια» ή « υπογραφή ή χρεοκοπία», οφείλουν να αντιληφθούν ότι θα αντιμετωπίσουν την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό και την τιμωρία εκατομμυρίων πολιτών, που πλέον δεν αντέχουν άλλο.
Όσοι αποφασίζουν τη φτώχεια και τη μιζέρια, την ανεργία και τις απολύσεις, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου θα μας βρουν απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις.
Το μόνο που οφείλουν να κάνουν, σήμερα κιόλας, είναι να στείλουν στο σπίτι του τον κάθε Τόμσεν, που σαν δικτατορίσκος άλλης εποχής, προκαλεί, απειλεί και εκβιάζει έναν ολόκληρο λαό.
Καμία διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της Χούντας της αγοράς και των Τραπεζών.
Αν είναι να ζήσουμε σε συνθήκες φτώχειας, μπορούμε να το κάνουμε διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας.
Το καταφέραμε και άλλοτε, θα το καταφέρουμε και τώρα.

ΠΕΔ Ηπείρου: Ομόφωνη διαμαρτυρία των δημάρχων για την κατάργηση των τοπικών γραφείων των δημόσιων υπηρεσιών

Εγκαινιάζοντας κύκλο επαφών με τους Δημάρχους και με τους θεσμικούς φορείς της Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Ιωάννης Παπαλέξης πραγματοποίησε την Τρίτη επίσκεψη στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στα γραφεία του Παραρτήματος της ΠΕΔ στη Θεσπρωτία.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ μαζί με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γεώργιο Κάτσινο συζήτησαν με τους εργαζόμενους θέματα του νέου θεσμού των ΠΕΔ, τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και τις δυνατότητες υποστήριξης των Δήμων στο νέο περιβάλλον που δημιούργησε ο «Καλλικράτης».
Στη συνέχεια ο κ. Παπαλέξης επισκέφτηκε το Δήμο Σουλίου όπου στη συνάντηση που είχε με την Δήμαρχο κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, συζήτησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο Σουλίου, για το οποίο υπάρχει και σχετικό ψήφισμα – διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου.
Το θέμα αυτό τέθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, την τρίτη, όπου ελήφθη και ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τοπικών υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών σε Δήμους της Ηπείρου.
Η απόφαση έχει ως εξής:
1. Να σταλεί έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους φορείς, στο οποίο να τονίζεται ότι για κάθε κατάργηση η συγχώνευση τοπικών γραφείων δημόσιας υπηρεσίας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του Δήμου στα όρια του οποίου λειτουργεί η υπηρεσία διότι γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της περιοχής και των δημοτών τους.
2. Η οριζόντια κατάργηση τοπικών γραφείων Δημοσίων Υπηρεσιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα του κάθε Δήμου (γεωγραφικό ανάγλυφο, μορφωτικό επίπεδο πολιτών, χιλιομετρικές αποστάσεις, κ.λ.π.) θα οδηγήσει την περιφέρεια σε συρρίκνωση και εγκατάλειψη.
3. Θεωρούμε επίσης ότι η κατάργηση των τοπικών γραφείων – υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών, που εξυπηρετούν τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς των απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας δεν συνάδει με τις αρχές και το πνεύμα του προγράμματος « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας.


ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

ΗΠΕΙΡΟΣ: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε πολλές περιοχές της Ηπείρου τα προβλήματα που προκάλεσαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις παραμένουν, με αποτέλεσμα πολλά δημοτικά διαμερίσματα να είναι αποκλεισμένα και σε πολλά επαρχιακά οδικά δίκτυα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Αποκλεισμένα λόγω του χιονιά είναι τα δημοτικά διαμερίσματα Ρετσιανών και Διχομοιρίου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα.
Η κυκλοφορία έχει επίσης διακοπεί στα εξής σημεία:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Επαρχιακή Οδός: α)Αθαμάνιου – Θεοδωριανών,
β)Σκαρπαρίου - Θεοδωριανών.
Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις ακόλουθες περιοχές:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
α)Επαρχιακή Οδός: Ιωαννίνων Κοζάνης, από 70ο έως 105ο χλμ
β)Επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Επαρχιακή Οδός: Ελευθεροχωρίου-Πετουσίου-Αγίας Κυριακής.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Επαρχιακή Οδός: α) Άρτας Καρδίτσας (γέφυρα Κοράκου),
β) Άρτας-Σκουληκαριάς από το 16ο χέως 41 χλμ.,
γ)Ελάτης-Καστανιάς από 1ο έως 7χλμ,
δ) Αστροχωρίου-Μεγαλόχαρης-Μεσοπύργου από 1ο έως 16 χλμ.,
ε)Στο οδικό Δίκτυο του Δήμου Ξηροβουνίου.

Κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Ζαγορίου, και Μετσόβου


Κανονικά λειτουργούν στους Δήμους Ιωαννιτών, Δωδώνης και Ζίτσας

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών.
Κανονικά επίσης θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου όπως και όλες δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Πνευματικού Κέντρου.
Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Τα σχολεία στους Δήμους Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Κόνιτσας και Βορείων Τζουμέρκων, θα μείνουν κλειστά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν στους Δήμους Δωδώνης και Ζίτσας.

Ε.Μ.Υ.: Βαθμιαία υποχώρηση της κακοκαιρίας

Χιονοπτώσεις στα βόρεια, βροχές ή χιονόνερο στα νότια και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.
Ήπειρος, Νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από μείον 3 (-03) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Καταργείται ο φόρος πολυτελείας για την αγορά αυτοκινήτου

Σημαντική ώθηση στην αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να δώσουν οι δύο παρερμβάσεις που προανήγγειλε χθες ο κ. Παντελής Οικονόμου, υπό την απειλή προστίμων από τις Βρυξέλλες, που θα επιβάρυναν την ελληνική οικονομία. Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος πολυτελείας επιβάλλεται στα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα, με εργοστασιακή αξία πάνω από 20.000 ευρώ για τα καινούργια και άνω των 16.000 ευρώ για τα μεταχειρισμένα.
Μάλιστα, οι συντελεστές του συγκεκριμένου φόρου - που έχει αποδώσει ελάχιστα στο ελληνικό Δημόσιο και έχει γονατίσει την αγορά - κυμαίνονται από 10% έως και 40%, ανάλογα με την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου.
Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί έχει επιβάλει φορολογία για τα αυτοκίνητα αυτά.
Εναντίον αυτού του μέτρου, είχε προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Εμπόρων Αυτοκινήτων Ελλάδας.
Ποιο, όμως, θα είναι το όφελος για τους υποψήφιους αγοραστές;
Το παράδειγμα, που ακολουθεί, είναι ενδεικτικό:
Επιβατηγό ΙΧ
1.800 κυβικά εκατοστά
Φορολογητέα αξία 20.000 ευρώ
Σήμερα:
Φόρος πολυτελείας 8.000 ευρώ + ΦΠΑ 23% = 9.840 ευρώ
Τέλος ταξινόμησης (30%) = 6.000 ευρώ
Σύνολο φόρων = 15.840 ευρώ
Με τις αλλαγές:
Φόρος πολυτελείας = 0 ευρώ
Τέλος ταξινόμησης (μειωμένο κατά 20%) = 4.800 ευρώ
Σύνολο φόρων 4.800 ευρώ
Διαφορά 11.040 ευρώ

Η Αδελφότητα Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου σας καλεί στον ετήσιο χορό της την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 στις 13:00 μ.μ. στο κέντρο «Αρχοντικό» (Καρπενησίου 20 Περιστέρι, πίσω από το γήπεδο του Ατρομήτου)

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας. Σας προσκαλούμε όλους με μεγάλη χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον ετήσιο χορό της Αδελφότητας μας στις 12 Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο «Αρχοντικό» (Καρπενησίου 20 Περιστέρι, πίσω από το γήπεδο του Ατρομήτου. Τηλ. 210 - 5756172) στις 13:00 μ.μ.
Θα είναι μεγάλη χαρά για μας να βρεθούμε με την έναρξη της νέας χρονιάς να γλεντήσουμε, να φάμε και να χορέψουμε με την ορχήστρα του Βασίλη Τόλη.
Για να έχουμε μία καλή χρονιά όλοι μας, θα κόψουμε την Βασιλόπιτα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα στους μικρούς μας φίλους.
Θα μας τιμήσει με την παρουσία του και το κέφι του το Πολυφωνικό και το Χορευτικό της Αετόπετρας.
Σας περιμένουμε με πολύ χαρά και ευχόμαστε σε όλους μας να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία και να έχουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους κοντά μας!
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20ευρώ ανά άτομο.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με κάποιον από την Αδελφότητα, Χαράλαμπος Μάντζιος 6947729098 και Δημήτρη Παχή 6946593360.


Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο