Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πάρτι 33.000 ευρώ, κουβανέζικα πούρα και «χρυσά» μπόνους σε αριστούχους, μερικές από τις απίστευτες ιστορίες σπατάλης στο Ελληνικό Δημόσιο

Οι έλεγχοι από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, φέρνουν στο φως απίστευτες ιστορίες σπατάλης στο Ελληνικό Δημόσιο.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», πάρτι με κόστος που ξεπερνά τα 33.000 ευρώ, πανάκριβα κουβανέζικα πούρα σε υπουργεία, «χρυσά» μπόνους σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές αλλά και μεταξωτά... δημοτικά εσώρουχα είναι μερικά από αυτά.
Στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων έκαναν πρωτοχρονιάτικο πάρτι που κόστισε 33.500 ευρώ, ενώ οι γιορτές είχαν κοστίσει στο δήμο Ορμυλίας της Χαλκιδικής 6.000 ευρώ, για κάρτες που έστειλαν Χριστούγεννα και Πάσχα.
Στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας από την άλλη γιόρταζαν για τους αριστούχους μαθητές ή φοιτητές, αφού τους έδιναν «μπόνους» 13.000 ευρώ από το κρατικό ταμείο στον καθένα.
Λάτρεις της καλοπέρασης και των κουβανέζικων πούρων ήταν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού είχαν δώσει 5.300 ευρώ προκειμένου οι επισκέπτες να καπνίζουν ό,τι και ο Φιντέλ Κάστρο.

Παρελθόν η φοροαπαλλαγή από τις ασφάλειες ζωής

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών από τις δαπάνες ασφαλίστρων ζωής που έφεραν οι νόμοι 4110/2013 και 4172/2013.
Η δυσμενής εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων φόρων και αλλαγών που τέθηκαν σε ισχύ από την αρχή του 2014, αλλά και στις επιπλέον επιβαρύνσεις που πλήττουν την ακίνητη περιουσία.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μη συμπλήρωση των φοροαπαλλαγών από τις ασφάλειες ζωής είναι μία από τις αλλαγές που φέρνει το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
Ειδικότερα, βάσει του νέου νόμου που θα ισχύσει για τις δηλώσεις του 2014 (δηλαδή για το εισοδήματα του 2013) και έπειτα, καταργήθηκαν σχεδόν όλες οι εκπτώσεις φόρου εισοδήματος που ίσχυαν έως τώρα (εκτός από ιατρικές δαπάνες και δωρεές), μεταξύ των οποίων και αυτή που αφορούσε τις δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής.

Πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις ο Αγροτικός Αστέρας (1-0)-Τα φάλτσα της διαιτησίας στέρησαν τη νίκη από την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-0)-Ισοπαλία στην Λιμνοπούλα (Αμπελόκηποι-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 1-1)-

*Ο Αγροτικός Αστέρας πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση πήρε το τρίποντο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι γηπεδούχοι αγνώριστοι μακριά από το καλό τους εαυτό, είχαν μια φλύαρη υπεροχή, βρέθηκαν μπροστά σε μια καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων και με δυσκολία έφταναν σε θέση βολής.
Η λύτρωση ήρθε στο 93΄ όταν ο Χαρίσης Θ. με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Τασιούλας, Σκόρδος Κ. (Τσιώλης 60΄),  Ζότα, Ντρουμπάλης, Σαδεδίν, Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ. (Γκέλης 75΄)

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής
Δαβάκης-ΑΠΟΕΛ 1-4
Αμφιθέα-Ανάργυροι 4-0
Πρωτόπαπα-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-0
Αμπελόκηποι-Κεφαλόβρυσο 1-1
Ασβεστοχώρι-Ραφταναίοι 8-0
Περίβλεπτος-Αγία Μαρίνα 0-3
Ζωοδόχος-Σταυράκι 1-1
Βουνοπλαγιά-ΠΑΟ Κόνιτσας 0-3
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πεντέλη 1-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (28η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 71
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 56 
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 55 
4. Ζωοδόχος: 55 
5. Αστήρ Αμφιθέας: 54
6. Σταυράκι: 52
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 50  
8. ΑΠΟΕΛ: 50
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 44  
10. Περίβλεπτος: 43  
11. Αετός Πρωτόπαπας: 31 
12. Κεφαλόβρυσο: 30
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 26 
14. Πεντέλη: 23
15. Αμπελόκηποι: 21 
16. Δαβάκης: 20
17. Δόξα Αναργύρων: 19

18. Ραφταναίοι: 12

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1

Με γκολ του Ατζαγκούν (36΄) ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο στις Ζωσιμάδες

Ο ΠΑΣ είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ αλλά βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Καπίνο, ο οποίος αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την εστία του Παναθηναϊκού.
Ο ΠΑΣ απείλησε στο 34' μετά από εκτέλεση φάουλ από το κέντρο και κεφαλιά του ανενόχλητου Τζημόπουλου με την μπάλα όμως να φεύγει έξω. 
Στο 36' ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με την άμυνα του ΠΑΣ να διώχνει με κεφαλιά η μπάλα όμως έφτασε στον Ατζαγκούν, ο οποίος με ένα μονοκόμματο δεξί βολέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βελίδη και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56' Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69' Στρούνα), Λίλα (75' Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75' Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58' Αμπέντ), Καρέλης (72' Μπεργκ).  

Κλειστά αύριο Δευτέρα τα φαρμακεία όλης της χώρας

Συνέχεια των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αύριο Δευτέρα 17 Μαρτίου.
Οι φαρμακοποιοί  διαμαρτύρονται για τις πιέσεις της τρόικας για αλλαγές στην αγορά φαρμάκου.
Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν:
Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς.

Δίδακτρα-πρόστιμο στους «αιώνιους» φοιτητές

Χαράτσι στους «αιώνιους» φοιτητές είναι το εναλλακτικό σενάριο της αυτόματης διαγραφής τους από τα μητρώα των ΑΕΙ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".
 Ξεπήδησε από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και κυκλοφορεί σαν σκιά στα συρτάρια των υπουργών Παιδείας από την εποχή της Α. Διαμαντοπούλου.
 Η σύσταση του ΟΟΣΑ για κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων και αντικατάστασή της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων και η πρόταση του ίδιου Οργανισμού για επιβολή διδάκτρων - ποινής στους «φοιτητές που καθυστερούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους» αποτελούν το πακέτο - «βόμβα» που μπορεί να εκραγεί στις σχολές το επόμενο διάστημα.

«Σοκ και δέος» επί τέσσερα για τους φορολογούμενους στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Τι πρέπει να προσέξουμε

Στη λογική του "όλα σε ένα" θα κινηθούν από φέτος οι φορολογικές δηλώσεις και ως εκ τούτου και οι πληρωμές που θα προκύψουν για τους φορολογούμενους.
 Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που πλέον θα υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονική μορφή, μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη και θα “κλείσει” στις 30 Ιουνίου. 
Μέχρι τότε όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους, στα εκκαθαριστικά των οποίων όμως θα ενσωματώνονται τελικώς, όχι μόνον ο εκάστοτε φόρος εισοδήματος που θα αναλογεί αλλά επιπρόσθετα η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελείας!