Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Κλοπή από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Καστάνιανη Πωγωνίου

Καταγγέλθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Καστάνιανη Πωγωνίου.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, κατά την 17/18-08-2017, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού, αφαίρεσαν μία ξύλινη εικόνα, ένα ασημένιο δισκοπότηρο και χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
Ενεργείται προανάκριση.

Ιωάννινα-Κακαβιά, Άκτιο-Αμβρακία και το βόρειο άκρο του Ε65,ανάμεσα στα 10 νέα μεγάλα έργα για Αυτοκινητόδρομους νέας γενιάς

Με 10 νέα μεγάλα έργα για αυτοκινητόδρομους αντεπιτίθεται το Υπουργείο Υποδομών στην ολοκλήρωση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.Η νέα γενιά έργων αυτοκινητόδρομων είναι είτε επεκτάσεις των σημερινών αυτοκινητόδρομων, είτε κάθετοι, είτε εντελώς νέοι αυτοκινητόδρομοι.Είναι έργα με κόστος 2,9 δισ ευρώ και φιλοδοξούν να πάρουν τη σκυτάλη από τα οδικά έργα που ολοκληρώνονται. Μεγάλος στόχος παραμένει η ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας που πλέον είναι από τα...
πλέον σύγχρονα αλλά και μεγαλύτερα στην Ευρώπη, σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό της.Σήμερα το ypodomes.com μάζεψε όλα αυτά τα έργα και σας τα παρουσιάζει. Ας δούμε αναλυτικά:
ΛΑΜΙΑ-ΞΥΝΙΑΔΑ
Κόστος 300εκ.ευρώ. Πρόκειται για το πιο ώριμο από όλα τα έργα. Είναι το νότιο άκρο του Ε65 που με την κατασκευή του θα δώσει απευθείας σύνδεση με τον ΠΑΘΕ. Έχει μήκος 32,5χλμ και έχει σχεδόν εγκριθεί από τις Βρυξέλλες και μέσα στο 2017 θα το δούμε να ξεκινά. Περιλαμβάνει την μεγάλη Σήραγγα Δομοκού μήκους 3χλμ. Κατασκευαστής θα είναι η ΤΕΡΝΑ.
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ
Κόστος 400εκ.ευρώ. Είναι το βόρειο άκρο του Ε65 και έχει μήκος 62χλμ. Το έργο έχει προχωρήσει με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και γίνονται διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση. Αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες ίσως το δούμε να ξεκινά το 2018. Κατασκευαστής θα είναι η ΤΕΡΝΑ.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑ
Κόστος περίπου 600εκ.ευρώ. Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού και έχει μήκος 60χλμ. Προς το παρόν αναζητείται η χρηματοδότηση 340εκατ.ευρώ από την ΕΤΕπ για το τμήμα μέχρι το Καλπάκι. Το έργο είναι αρκετά ώριμο και μελετητικά. Ίσως είναι νωρίς για να μιλήσουμε για δημοπράτηση.

Δήμος Πωγωνίου: Προστασία για εκδήλωση πυρκαγιών

1ος Ερασιτεχνικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Δήμου Ηγουμενίτσας. Aιτήσεις συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας επενδύοντας στην Έβδομη Τέχνη και θέλοντας να υποστηρίξει την δημιουργική έκφραση των δημοτών του διοργανώνει τον 1ος Ερασιτεχνικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με θέμα: «Ο τόπος μας …. αλλιώς».
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και προβολή περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού τους πλούτου, μέσω της διάδοσης της τέχνης του κινηματογράφου και της ταινίας μικρού μήκους. Επιπλέον επενδύει στην ανταλλαγή απόψεων, αλλά κυρίως στην καλλιέργεια του πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των νέων κινηματογραφιστών.

Καλούμε λοιπόν όλους, όσοι αισθάνονται δημιουργικοί και θέλουν να λάβουν μέρος να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον Δήμο, μαζί με τα δικαιολογητικά και το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό απαραιτήτως μέχρι και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017.
Βραβεύουμε:
την ατομική ή συλλογική έκφραση με ελεύθερη επιλογή της κατηγορίας του κινηματογραφικού είδους (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, βίντεο τέχνης κ.α.)
την πρωτοποριακή και εναλλακτική ματιά στην παρουσίαση του θέματος
τη βέλτιστη αποτύπωση του θέματος στον μικρότερο δυνατό κινηματογραφικό χρόνο
το τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα.
Οι όροι και οι λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας
www.igoumenitsa.gr 
E-mail: tmm@igoumenitsa.gr  
Τηλέφωνο: 2665361 270 / 268
ενώ η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή τους.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΠΗΓΗ: www.igoumenitsa.gr


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (21-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (22-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (23-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (24-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (25-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (26-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Κάλεσμα για τη «Λευκή Νύχτα», στην Πρέβεζα, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Οι διοργανωτές υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά στο κέντρο της πόλης

Η Λευκή Νύχτα συνδιοργανώνεται για τρίτη χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας ''Λύραυλος'', τον Eμπορικό Σύλλογο του Ιστορικού κέντρου Πρέβεζας και το Σύλλογο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης.
Οι πρόεδροι των τριών συλλόγων που διοργανώνουν την εκδήλωση, Δημήτρης Λούπας, Θεοδώρα Παππά και Σπύρος Κόκκαλης αντίστοιχα, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν για να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά στο κέντρο της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές πλάνα από την εκδήλωση θα μεταδοθούν από τηλεοπτικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας και από το Αγγλικό BBC.
Για φέτος έχουν προγραμματιστεί πολλά δρώμενα που θα δημιουργήσουν ένα ευχάριστο κλίμα σε όσους το ζήσουν.
Κεντρικό ρόλο θα έχει το μουσικό συγκρότημα Coconaut Rockers που θα παίζει balkan και άλλους ξεσηκωτικούς ρυθμούς στην κεντρική αγορά της πόλης, όπου τα καταστήματα θα πωλούν τα είδη τους σε πολύ χαμηλές τιμές και θα προσφέρουν κεράσματα στους επισκέπτες τους, ενώ θα υπάρχουν και μουσικά σχήματα έντεχνου, λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού στην παραλία.
Χορευτές, μάγοι και ταχυδακτυλουργοί θα συμπληρώνουν το σκηνικό της γιορτής ενώ έχει προβλεφτεί και χώρος που διαμορφώνεται ήδη, με ενδιαφέροντα θέματα για τα μικρά παιδιά. Θα υπάρχουν αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις ενώ θα λειτουργεί και έκθεση τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας.
Η αφίσα για τη Λευκή Νύχτα  στην Πρέβεζα 2017, θα υπάρχει σε συγκεκριμένα σημεία με καλαίσθητα ταμπλό ώστε να αποφευχθεί η αφισορύπανση.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Μαλλιά: Οι συνήθειες που τα βλάπτουν

Στην προσπάθειά μας να έχουμε όμορφα μαλλιά, συχνά κάνουμε εν αγνοία μας πράγματα που τα βλάπτουν, με συνέπεια να γίνονται εύθραυστα, με ψαλίδα, να «φριζάρουν» και να μοιάζουν θαμπά και αφυδατωμένα.
«Η μεγαλύτερη παρανόηση για τα μαλλιά είναι ότι πρόκειται για ζωντανό ιστό, όταν στην πραγματικότητα είναι νεκρός και επομένως δεν μπορεί να αυτοεπιδιορθωθεί όταν υποστεί βλάβη», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Η μόνη ελπίδα επιδιόρθωσης είναι η ανάπτυξη νέας τρίχας, αλλά αυτό θα συμβεί όταν αυτή που έχει υποστεί βλάβη κάνει τον φυσικό κύκλο της και πέσει. Οι καταναλωτές πρέπει να καταλάβουν πως οι ίδιες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν όμορφα, όπως οι βαφές, οι περμανάντ και τα προϊόντα για styling ή ίσιωμα, μπορεί τελικά να τα βλάψουν αν δεν εφαρμοστούν σωστά ή την κατάλληλη στιγμή, με αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, ο Δρ. Μιχελάκης εξηγεί ποιες είναι οι κακές συνήθειες που βλάπτουν τα μαλλιά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε.
1. Τα σαπουνίζετε μέχρι τις άκρες. Όταν λούζεστε, να τρίβετε απαλά μόνο τα τμήματα των μαλλιών που βρίσκονται κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, ειδάλλως κάνετε τα μαλλιά εύθραυστα και δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός. Επίσης, όταν ξεβγάζετε τα μαλλιά σας, πάλι να τρίβετε απαλά μόνο όσα βρίσκονται κοντά στο δέρμα του κεφαλιού. Τα υπόλοιπα να τα αφήνετε να ξεπλένονται μόνα τους, από το νερό που τρέχει πάνω τους.
2. Δεν χρησιμοποιείτε conditioner. Αν και οι μαλακτικές κρέμες δεν «τρέφουν» τα μαλλιά (μόνο η «μάσκα» μαλλιών μπορεί να αναπληρώσει έως ένα βαθμό την χαμένη υγρασία τους), η χρήση τους διευκολύνει το χτένισμα, βελτιώνει την εμφάνιση και την δύναμή τους, ελαττώνει τον στατικό ηλεκτρισμό και παρέχει κάποια προστασία εναντίον της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) του ηλίου. Φροντίστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε conditioner σε κάθε λούσιμο, εκτός κι αν λούζεστε με σαμπουάν «2 σε 1» που το περιέχει ή κάνετε «μάσκα».

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην Ημερίδα αλληλεγγύης για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, στη Δερβιτσάνη


 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Ημερίδα αλληλεγγύης και οδοιπορικό υγείας για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Αυγούστου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Δερβιτσάνης.
Η ημερίδα εντάσσονταν στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής για την ενημέρωση των πολιτών και πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με το Δήμο Δρόπολης.
Συντονιστής θα είναι ο κ. Στέφανος Γρ. Φούσας, Σ. Διευθυντής – Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας.
Κορυφαίοι επιστήμονες αναφέρθηκαν στις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές.
Στο οδοιπορικό θα συμμετείχε επίσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.













Έρχονται 31 Αυγούστου τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ

Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει για τα παρακάτω:
Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017.
Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.
Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2018, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 18/8, μεταξύ 11:00 και 15:00.
Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2016), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
Οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον φόρο σε πέντε μηνιαίες δόσεις.
Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018.