Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανακοίνωσε την πρώτη ομάδα της Γραμματείας Οργανωτικού προεκλογικού αγώνα


Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανακοίνωσε την πρώτη ομάδα της Γραμματείας Οργανωτικού προεκλογικού αγώνα  για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου το 2019.
Η ομάδα είναι η εξής:
1. Βλέτσας Σάκης, Ιωάννινα
2. Βούλγαρης Σπύρος, Ιωάννινα
3. Θεοδωρή Βάσω, Ιωάννινα
4. Καλιαμούρη Μαρίνα, Ιωάννινα
5. Κοτζαμάνη Πόπη, Ιωάννινα
6. Νούσιας Κώστας, Ιωάννινα
7. Ντάλλας Γιάννης, Ιωάννινα
8. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος (Ντίνος), Ιωάννινα
9. Παπαδόπουλος Μάνθος, Ιωάννινα
10. Ράρρα Στασινή, Ιωάννινα
11. Τριαντάφυλλος Σωτήρης, Ιωάννινα
12. Υφαντής Σπύρος, Ιωάννινα
13. Βασιλάκης Δημήτρης, Άρτα
14. Νάνος Στάθης, Άρτα
15. Παπασιώζος Κώστας, Άρτα
16. Σπύρου Κωνσταντίνος, Άρτα
17. Δήμος Δημήτρης, Πρέβεζα
18. Μότσιος Γιώργος, Πρέβεζα
19. Παπαγιαννίδης Αλέξανδρος, Πρέβεζα
20. Πρέντζας Λάμπρος, Πρέβεζα
21. Γκαμπρέλας Δημήτρης, Θεσπρωτία
22. Κλήμης Δημήτρης, Θεσπρωτία
23. Νάσης Δημήτρης, Θεσπρωτία
24. Σοφίας Δονάτος, Θεσπρωτία
25. Νέτσος Αντώνης, Αθήνα/Χειμάρρα
26. Τσάπαλος Όμηρος, Αθήνα
Οι ευθύνες της γραμματείας θα είναι:
• Η διεύρυνση της επιρροής της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης στην κοινωνία με κριτήρια επαγγελματικά, ηλικιακά και γεωγραφικά.
• Η διαμόρφωση του προγράμματος όσο πιο αντιπροσωπευτικά γίνεται, σύμφωνα με το πλαίσιο της περιφερειακότητας το οποίο ο Σπύρος Ριζόπουλος έντονα παρουσιάζει και υποστηρίζει απερίφραστα σε όλες του τις δημόσιες παρεμβάσεις, προφορικές και γραπτές.
• Η ανάληψη της εξέτασης των βιογραφικών για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου.
• Η συγκέντρωση των υπογραφών που θα συνοδεύσουν την επίσημη ίδρυση του νέου αυτοδιοικητικού φορέα.
Ουσιαστικά πρόκειται για επιτροπή ευέλικτη και ανοιχτή με την οποία αποδεικνύεται εμπράκτως ότι η υπεριδεολογική μορφή του εγχειρήματος δεν αποτελεί κενό γράμμα, αλλά υπαρκτή πραγματικότητα. Είναι πλήρως αντιπροσωπευτική όλων των νομών, των ηλικιών και των επαγγελματικών χώρων.

Μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου η παραλαβή των δελτίων για τον κοινωνικό τουρισμό


Μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα μπορούν οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018, να παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ τα δελτία κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, του εκδρομικού προγράμματος και των δελτίων θεάματος.
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι πρέπει να προσέλθουν στα ΚΕΠ, αφού έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (κράτηση δωματίου, voucher, καταχώρηση στοιχείων, κ.λπ.), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr 

Ενημέρωση- προβολή ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας Ηπείρου και Συλλογικοτήτων ενάντια στις έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ώρα 8:00 μ.μ., στο χώρο έξω από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη (Πλατεία Ταχυδρομείου)

ΕΝΩ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ
Οι πολίτες ενημερώνουν την κοινωνία.
Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές κάλπες τόσο οι τοπικοί άρχοντες επιχειρούν να αποσιωπήσουν το μείζον ζήτημα των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.
Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα τους τελευταίους μήνες με τη γενική σιωπή όλων όσοι στήριξαν τις πετρελαϊκές εταιρίες και με γνωμοδοτήσεις έδωσαν το «πράσινο φως» για το «πακέτο» των ερευνών και εξορύξεων των πετρελαίων.
Αντίθετα, οι συλλογικότητες που αντιτίθενται την καταστροφική αυτή πολιτική, για όλη την Ήπειρο, ανέλαβαν ενεργό ρόλο να ενημερώσουν τους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι δηλώνουν πλήρη άγνοια των αποφάσεων των τοπικών αρχόντων.
Το «κενό ενημέρωσης» κάλυψαν οι Πρωτοβουλίες Πολιτών και άλλοι φορείς που εναντιώνονται στη δραστηριότητα της «μαύρης ανάπτυξης» όπως η Κίνηση «Καθαρός Καλαμάς», που ανέλαβε ενεργό δράση, μετά και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμοι επιμένουν να… κρύβουν το θέμα καίτοι οι αντιδράσεις αυξάνονται στο νομό Ιωαννίνων και σε όλη την Ήπειρο.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις «κρυφές ενοχές» του τοπικού πολιτικού προσωπικού, το οποίο αποφεύγει κάθε νύξη για τις, έτσι κι αλλιώς, πολλαπλές –αρνητικές και καταστροφικές- επιπτώσεις σε όλο το εύρος της Ηπείρου.
Στο νομό Ιωαννίνων έγιναν 13 τουλάχιστον ενημερωτικές εκδηλώσεις σε χωριά (Ζίτσα, Αετόπετρα, Κούρεντα, Λυκοστάνη, Βασιλικό, Παρακάλαμος κ.α.) και χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η θερινός κύκλος στο ακριτικό Δελβινάκι.
«Ο κόσμος ζητά ενημέρωση και εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να τού την παράσχουμε, διότι διακυβεύεται το μέλλον όλης της Ηπείρου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση του Δελβινακίου ο πρόεδρος του «Καθαρού Καλαμά» Παναγιώτης Μήτσης.
Στο μεταξύ οι δράσεις των Πρωτοβουλιών συνεχίζονται σε όλη την Ήπειρο, ενώ το θέμα των εξορύξεων θα μεταφερθεί και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Συγκεκριμένα:
 Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ στο χώρο έξω από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη (Πλατεία Ταχυδρομείου) και θα γίνει διανομή έντυπου υλικού από τις συλλογικότητες.
 Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, στην Πρέβεζα, μπροστά από το χώρο του Δικαστηρίου, η Κίνηση για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στις 8.30 το βράδυ με ομιλίες των Γιάννη Παπαδημητρίου και Πέλας Καλογήρου από τις Πρωτοβουλίες Ιωαννίνων και Πρέβεζας αντίστοιχα.
 Πρωτοβουλίες Πολιτών και συλλογικότητες θα μεταφέρουν στη ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο το θέμα των εξορύξεων και τις επιπτώσεις τους με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ εξορύξεις πετρελαίων στην Ήπειρο».

Πρέβεζα: Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη και παράνομη οπλοκατοχή


Συνελήφθη, χθες (28-08-2018) αργά το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 55χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, έναν 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκαν:
θήκη που περιείχε οκτώ μαχαίρια, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 55χρονου,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 32χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών


Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ακόμα ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (28-08-2018) το μεσημέρι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ακόμα ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας τον 32χρονο συλληφθέντα, διότι κατείχε δέμα που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -10- γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος είχε παραλάβει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών το παραπάνω δέμα, το οποίο είχε αποστείλει από την Θεσσαλονίκη ο 32χρονος συνεργός του.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ανέβηκε στο Taxisnet ο ΕΝΦΙΑ του 2018


Σε πέντε δόσεις η πληρωμή του φόρου

Από χθες το βράδυ άρχισε  σταδιακά  να «ανεβαίνει» στο Taxisnet ο ΕΝΦΙΑ  του 2018.
Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.
Τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο μοιράζονται 6.279.207 φυσικά πρόσωπα τα οποία καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος 2,64 δις ευρώ (2,37 δις. ευρώ κύριο φόρο και 367 εκατ. ευρώ συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ) και 51.948 νομικά πρόσωπα με συνολικά βεβαιωμένο φόρο ύψους 450,799 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο η ΑΑΔΕ δεν έδωσε στατιστικά στοιχεία τα οποία δείχνουν πόσοι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν περισσότερο, ίδιο ή μειωμένο φόρο σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο από την δοκιμαστική εκκαθάριση που είχε τρέξει στα μέσα Ιουνίου με την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών προέκυψε ότι ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι φουσκωμένος για σχεδόν 1 εκατ. φορολογούμενοι.

Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου


Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με γιαχνι και κοφτό, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

Σας καλούμε την 30-08-2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-08-2018 συνεδρίασης.
1.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 17-05-2018 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση βατότητας σε κτηνοτροφικές μονάδες στον Ωρωπό Πρέβεζας», προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.
2.Έγκριση του 3ου/27-08-2018 Πρακτικού (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του από 15-02-2018 συνοπτικού διαγωνισμού, για την ανάθεση της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές αποτυπώσεις περιοχής υπό αναδασμό αγροκτήματος Αηδονοχωρίου», προεκτιμώμενης αμοιβής 35.000,00 € με ΦΠΑ.
3.Έγκριση δαπάνης διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή επικίνδυνων δέντρων απέναντι από το Μηχανολογικό και συντήρηση πρασίνου στην Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων».
4.Έγκριση δαπάνης διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός περιοχής παραποτάμου – Γρεβενίτικου - Βάρδα του Αράχθου ποταμού».
5.Έγκριση δαπάνης διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή χόρτων και κλαδιών δέντρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σύβοτα – Πέρδικα – Μαυρούδι - Σαγιάδα και κάμπο Ραγίου - Κεστρίνης».

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 26χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά


Συνελήφθη, χθες (28-08-2018) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.