Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Σιταριά Πωγωνίου: Πικ-νικ στο Μύλο της Σιταριάς την Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 12:30

 

Πικ-νικ στο Μύλο της  Σιταριάς την Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 12:30.

Νεκρός 77χρονος σε τροχαίο στην Φιλιππιάδα

 


Σήμερα (2-8-2024) το πρωί στη Φιλιππιάδα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 77χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε και 68χρονη ημεδαπή, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο οικίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό της 68χρονης.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Ο Κωνσταντίνος Γκούμας στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Κωνσταντίνου Γκούμα.

Ο Κωνσταντίνος αγωνίζεται ως μέσος αλλά και ως δεξί μπακ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ακαδημία του ΑΟ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και στην συνέχεια αγωνίστηκε για 2 χρόνια στην Αμφιθέα. Επόμενη ομάδα του ήταν ο ΑΠΟΕΛ Ιωαννίνων για 3 χρόνια. Τελευταία του ομάδα ήταν ο ΑΟ Ανατολής. Στην Ανατολή αγωνίστηκε από το 2018, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής και πετυχαίνοντας την άνοδο στην Γ’ εθνική, όπου και αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν.

Κωνσταντίνε καλώς ήρθες στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

ΠΗΓΗ: https://www.kefalovrisofc.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τρίτη 6 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 και ώρα 14:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Β΄ τρίμηνο του 2024.

Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην υπό σύσταση Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Ηπείρου (περιορισμένης ευθύνης) στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Απόλλων».

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Γιάννινα: Σύλληψη για ηχορύπανση σε νυκτερινό κέντρο

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Άνω Ραβένια Πωγωνίου: Κουκλοθέατρο "Οι Πειρατές και ο θησαυρός του Μωβ Μπαρμπουνιού", την Τρίτη 13 Αυγούστου

 


Κουκλοθέατρο για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους, με την παράσταση " Οι Πειρατές και ο θησαυρός του Μωβ Μπαρμπουνιού " την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, στα Άνω Ραβένια Πωγωνίου.

Δελβινάκι: Δημοτική βραδιά την Κυριακή 11 Αυγούστου

 


Δημοτική βραδιά την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, ώρα 22:30, στην πλατεία Δελβινακίου.

Κτίσματα Πωγωνίου: Δημοτική βραδιά, την Τρίτη 6 Αυγούστου


Δημοτική βραδιά, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, στα Κτίσματα  Πωγωνίου.

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Λαϊκοδημοτική βραδιά, την Πέμπτη 8 Αυγούστου

 


Λαϊκοδημοτική βραδιά, την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024,  στο «Πανόραμα», Μαυρονόρος Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 2 Αυγούστου

 


Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας, Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Τυχαίος όγκος στο επινεφρίδιο σε αξονική: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

 


Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα τυχαία ευρήματα στα επινεφρίδια σε απεικονίσεις κοιλίας που πραγματοποιούνται για άλλη πάθηση. Δηλαδή, αξονικές ή μαγνητικές που γίνονται για διερεύνηση φλεγμονών κοιλιάς, πέτρας στο νεφρό, πνευμονοπάθειας, πόνου σπονδυλικής στήλης, ανακαλύπτουν όγκους στο επινεφρίδιο που δεν ήταν γνωστοί.

Αυτόματα τίθεται το ερώτημα τί πρέπει να κάνουμε για αυτούς τους όγκους, που επιστημονικά ονομάζονται τυχαιώματα ή αδενώματα επινεφριδίου.

«Γενικά, το επινεφρίδιο είναι ίσως το πιο άγνωστο όργανο –ακόμα και σε πολλούς ειδικούς ιατρούς– με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην διερευνώνται σωστά ακολουθώντας πρακτικές παλαιότερων δεκαετιών. Ο κάθε άνθρωπος έχει δύο ξεχωριστά επινεφρίδια στο πιο βαθύ σημείο της κοιλιάς, το οπίσθιο οπισθοπεριτόναιο, ακριβώς στην περιοχή της μέσης. Είναι πολύ μικρά σε μέγεθος και εκκρίνουν ορμόνες που ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο, τον μεταβολισμό, την ενέργεια, την κούραση, την όμορφη διάθεση, κ.α.», αναφέρει ο κ. Αριστοτέλης Κεχαγιάς MD PhD FACS, Χειρουργός Πεπτικού & Ενδοκρινών Αδένων, Διευθυντής της Θ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General και συνεχίζει:
«Εάν βρεθεί ένα αδένωμα τότε πρέπει να επαναληφθούν ειδικές μετρήσεις στην αξονική/μαγνητική σε εξειδικευμένο κέντρο επινεφριδίου για την σωστή της ερμηνεία και κλινική εξέταση με λήψη στοχευμένου ιατρικού ιστορικού.

Είναι συχνό φαινόμενο ότι το πόρισμα των απεικονίσεων από γενικό ακτινολογικό κέντρο υποεκτιμά τις διαστάσεις του όγκου, ενώ απουσιάζει η περιγραφή ύποπτων δεύτερων ευρημάτων όπως το ασαφές σχήμα, επασβεστώσεις, και η ανομοιογένεια. Επίσης, ο ασθενής πρέπει να κάνει ειδικές εξετάσεις ούρων και αίματος ώστε να δούμε εάν κάποια ορμόνη είναι υψηλά.