Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πωγωνίου: Δελτίο τύπου για τα ασφαλιστικά- φορολογικά μέτρα που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τα ασφαλιστικά - φορολογικά μέτρα που ψήφισε χθες στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα που πρόκειται να έρθουν σύντομα, πλήττεται ιδιαίτερα ο ακριτικός Δήμος μας και οι εναπομείναντες κάτοικοί του, στην πλειοψηφία τους αγρότες, μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχοι.
Η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, η υποχρεωτική ένταξη των μικροεπαγγελματιών (μπακάλικα- καφενεία) των χωριών στον Ο.Α.Ε.Ε., αλλά και η εξαγγελθείσα συγχώνευση των παιδικών σταθμών και η αλλαγή των προϋποθέσεων στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, προκαλεί μείζον θέμα επιβίωσης στους κατοίκους της μειονεκτικής περιοχής μας, που ήδη βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της  κυβερνητικής πολιτικής, ιδίως στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας και της εγκατάλειψής τους απ' το Κεντρικό Κράτος.
Οι συγκυβερνώντες πολύ νωρίς ξέχασαν τις υποσχέσεις τους για την περιοχή και διέψευσαν οικτρά τις προσδοκίες όσων τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν.
Αποκαλύφθηκε το αληθινό τους προσωπείο και κατέρρευσε η εικόνα της -δήθεν- φιλολαϊκής κυβέρνησης. Αλήθεια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πως θα μπορέσουν να αντικρύσουν τους κατοίκους των χωριών, μετά τα όσα τους επιφύλαξαν;
Και ας μην ξεχνούν την παροιμία: "Το ψέμα έχει κοντά πόδια"...


Εκ της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πωγωνίου

Θανάσης Μποζιάρης: «Οφείλει η δημοτική αρχή Πωγωνίου να επανεκκινήσει τον εορτασμό της 9ης Μαΐου στο Χάνι Δελβινακίου»

Πωγώνι 9 Μαΐου 2016

      9η Μαΐου, ημέρα παγκόσμιου εορτασμού για τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Από το 2005 στο ιστορικό Χάνι Δελβινακίου ο πρώην Δήμος Δελβινακίου με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου τιμούσε τους αγώνες και τα θύματα της ακριτικής και πολύπαθης περιοχής του Πωγωνίου με ένα περικαλλές Ηρώον και μια λιτή και ενωτική τελετή αφιερωμένα στις τρεις φάσεις εκείνου του πλέον άδικου πολέμου, δηλ.:
1. την ιταλική εισβολή,
2. τη γερμανική Κατοχή και
3. την Εθνική Αντίσταση 1941-1944 (την αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος) κατά των Δυνάμεων του ναζισμού και του φασισμού.
 Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΕ εκεί. Από το 2013 η υπό τον κ. Καψάλη Κ. δημοτική αρχή παράνομα, ανιστόρητα, αντιδημοκρατικά, δίχως απόφαση του Δ.Σ. και δίχως καμιά εξήγηση, «εν μια νυκτί» κατάργησε την εκδήλωση και εγκατέλειψε προκλητικά το Ηρώον Χάνι Δελβινακίου, ή μάλλον παραχαράσσοντας την τοπική Ιστορία και ενεργώντας τοπικιστικά αποστέωσε επιλεκτικά τον τρίπτυχο ιστορικό συμβολισμό του και υποβαθμίζοντάς τον ενέταξε και αυτόν στα Καλπάκεια. Διαμαρτυρόμαστε και πάλι. Η ακύρωση των εκδηλώσεων στο Χάνι Δελβινακίου είναι μια συνειδητή παραχάραξη της τοπικής και της εθνικής ιστορίας και έγινε υπό την πίεση εκείνων που επιδιώκουν να ορίζουν ως Ιστορία μόνον ό,τι ταυτίζεται με τα δικά τους πιστεύω. Και δυστυχώς βρίσκουν και αιρετούς που αδαείς και … αντί πινακιδίου ψήφων «συμμορφώνονται» στις βουλές τους. Όμως η περιοχή του Πωγωνίου ήταν ίσως η μόνη που βίωσε  όλα τα παραπάνω γεγονότα, εξέφραζε όλη την περιοχή του Πωγωνίου, επιλέχτηκε ως κεντρικό σημείο αναφοράς τους, δεν λειτούργησε ανταγωνιστικά προς άλλη περιοχή π.χ. το Καλπάκι, δεν κατακερμάτιζε ούτε υποβάθμιζε τα επί μέρους γεγονότα, αντίθετα τα συνέδεε και τα αναδείκνυε με τρόπο νόμιμο, συμβολικό και ενωτικά αποδεκτό.
   Επέλεξε, λοιπόν, ο Δήμαρχος Πωγωνίου διχαστικά και χωρίς τη λαϊκή συναίνεση να επιβάλει τη ΛΗΘΗ για να ακυρώσει την ιστορική μνήμη ζημιώνοντας όμως έτσι την περιοχή. Ας έχει υπόψη του ότι η επιλεκτική μνήμη και η μισή αλήθεια είναι χειρότερα από το ψέμα, είναι αδικία γι αυτό και έχουν κοντά πόδια. Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα επιβάλει την επανέναρξη του εορτασμού διότι μόνον όταν η καταγραφή της ιστορίας γίνεται με όρους ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως έλεγε ο Πλάτων, μπορεί να εξασφαλίζεται η ειρηνική συνύπαρξη και η αποδοχή.
    Και ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να δεχτεί ούτε το έωλο επιχείρημα του Περιφερειάρχη μας ότι η εκδήλωση γίνεται... μόνον στην έδρα του Νομού. Ειρήσθω εν παρόδω ότι με Νόμο είναι μέρα Πανελλαδικού εορτασμού.
  Οφείλει, λοιπόν, η δημοτική αρχή Πωγωνίου αυτή να επανεκκινήσει τον εορτασμό της 9ης Μαΐου στο Χάνι Δελβινακίου με το λιτό τρόπο που γινόταν (δίχως δηλ. χλιδάτες φιέστες και προκλητικές φανφάρες) και να αναδείξει το ιστορικό και συγκριτικό  αυτό πλεονέκτημα της περιοχής του Πωγωνίου, ειδάλλως οι Πωγωνήσιοι θα αναλάβουν μόνοι τους τη σχετική πρωτοβουλία.

Θανάσης   Μποζιάρης
πρώην Δήμαρχος
πρώην Δήμου Δελβινακίου

Η ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό νομοσχέδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης στου Σχεδίου Νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», πραγματοποίησε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας τόνισε πως η Κυβέρνηση αυτή κλήθηκε να αλλάξει τα κακώς κείμενα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έφτασαν τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και την ίδια την χώρα στα όρια της καταστροφής. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων από τις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έφερε ως αποτέλεσμα την αρχή μιας βαθιάς κρίση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Ακολούθησε επί κυβερνήσεως ΝΔ το πολυσυζητημένο και γνωστό σε όλους σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα. Μετά το περιβόητο PSI, οι συντάξεις έμειναν εκτεθειμένες μπροστά στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, σε αντίθεση βέβαια με τις τράπεζες που έμειναν πλήρως προστατευμένες απέναντι στο κούρεμα. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν, να μιλάνε τώρα για καταστροφή αυτοί που κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το εγκληματικό PSI που στοίχισε 13 δις ευρώ στα αποθεματικά τους, τη μείωση των μισθών, την εκτόξευση της ανεργίας και της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας».

Παράλληλα, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως λένε ψέματα  όσοι συνεχίζουν την εκστρατεία παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο όσο και για τους αριθμούς και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία στους αγρότες που εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή σύνταξη: 
«Οι αγρότες εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή σύνταξη, με την Εθνική σύνταξη και όσα ανταποδοτικά θα προστίθενται σε αυτήν. Με το νομοσχέδιο αυτό ο ηλικιωμένος αγρότης δεν θα είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Σε λίγα χρόνια, χωρίς αυτή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η βασική σύνταξη του αγρότη θα πήγαινε στο μηδέν. Σήμερα είναι μόλις 172 ευρώ. Σε 10 χρόνια από σήμερα η βασική σύνταξη στους αγρότες θα ήταν 0 ευρώ.  Εξασφαλίζουμε την Εθνική σύνταξη των 384 ευρώ συν το ανταποδοτικό μέρος που στηρίζεται από καταβληθείσες εισφορές».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Βασίλης Τσίρκας μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς, που δεν είναι άλλο από τα κρατήσει την κοινωνία και την χώρα όρθια. «Η πλειονότητα του ελληνικού λαού έδωσε εντολή να σπάσει ο δικομματισμός που εγκλημάτησε στις πλάτες των Ελλήνων. Και ο μόνος δρόμος να καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από αυτή την πρωτοφανή κρίση είναι η ανάπτυξη.
Ο ελληνικός λαός χρειάζεται σταθερότητα για να μπορεί να δουλέψει και να παράγει πάνω σε ένα γόνιμο έδαφος και αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να δημιουργήσει το αναγκαίο εκείνο πλαίσιο για να άρουμε την επιτροπεία της χώρας, να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, για την ανάπτυξη της χώρας σε δίκαιη και βιώσιμη κατεύθυνση». 

Ράγιο Θεσπρωτίας: Διάρρηξη στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διάρρηξη-κλοπή καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ράγιο Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, νυκτερινές ώρες της Παρασκευής, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά και ερεύνησαν τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, αφού διέρρηξαν είσοδο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αφαίρεσαν μία λειψανοθήκη και χρηματικό ποσό από παγκάρι.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεχίζονται οι πρόβες της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού


Στο Δημαρχείο Παρακαλάμου πραγματοποιήθηκε η 4η πρόβα της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού.

Οι πρόβες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και με αμείωτο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.   

Άγρια δολοφονία 26χρονου άντρα στη Γλυκή Θεσπρωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε ακέφαλο σήμερα (09-05-2016) τα ξημερώματα, σε στάβλο ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, στη θέση «Ποταμιά» Γλυκής Παραμυθιάς.
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σορός ανήκει σε 26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.
Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής καθώς και κλιμάκια των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region 2016» για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητά των πολιτών.
Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες, στην παρουσίαση τους με εκδηλώσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού, αθλητικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των πολιτών. Η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region 2016» περιλαμβάνει Εκδηλώσεις Προβολής των έργων (υπό τον τίτλο «Open EU Project Days»), Κυνήγι Θησαυρού, Διαγωνισμό Φωτογραφίας, και Blogging Campaign.
Η προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων Επιχειρησιακού Προγράμματος περιόδου 2007-2013 θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-22 Μαΐου 2016 με δράσεις προβολής με αφίσες και βίντεο σε χώρους πολιτισμού στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. 
Συγκεκριμένα, οι χώροι προβολής είναι στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο Κάστρο Άρτας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.
Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου (http://www.peproe.gr/m-bulleting/m-news/220-open_eu_projectdays.html )
και στο site συμμετοχής της Ελλάδας https://www.espa.gr/el/Pages/EuropeInMyRegion.aspx

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Όλα τα κόκκινα δάνεια σε funds

Εξαιρούνται τα στεγαστικά έως 140.000 ευρώ

Την άμεση απελευθέρωση της πώλησης όλων των κόκκινων δανείων με προστασία έως την 1η Ιανουαρίου 2018 μόνο εκείνων που αφορούν την κύρια κατοικία των δανειοληπτών ή είναι συνδεδεμένα με αυτήν, προβλέπει το προσχέδιο του Μνημονίου που διέρρευσε στον Τύπο.
Ωστόσο και στην περίπτωση των δανείων που αφορούν την κύρια κατοικία, η προστασία θα αφορά μόνο εκείνα για τα οποία η αντικειμενική αξία των ακινήτων δεν ξεπερνά τις 140.000 ευρώ.
Για όλα τα άλλα δάνεια, η απελευθέρωση θα είναι άμεση.
Στο προσχέδιο προβλέπεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια ώστε να επιτραπεί στο μέλλον η πώληση κόκκινων και μη δανείων και σε νομικά πρόσωπα που έχουν συσταθεί σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ και σε τρίτες χώρες εκτός ΕΕ, και όχι μόνο σε εταιρείες funds που έχουν έδρα τους την Ελλάδα.
Επιπλέον στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της φορολογικής πολιτικής, η νομοθεσία περί φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι διαγραφές χρεών που θα προκύψουν από τις συμφωνίες αναδιάρθρωσης κόκκινων δανείων να μη θεωρούνται ως φορολογητέο εισόδημα.

Το ντοκιμαντέρ ''Της Άρτας το γεφύρι'' του Αρτινού κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα, παρουσιάζει η Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στις 18:00' στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών ( Κλεισθένους 15, Αθήνα, 7ος όροφος)

Η Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη της, και κυρίως τη νεολαία, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Κλεισθένους 15, Αθήνα, 7ος όροφος).
Σας καλούμε όλους για να γνωριστούμε -ή να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου μας. Στη συνάντησή μας αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την
εξαιρετική ταινία-ντοκιμαντέρ «ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ» του συμπατριώτη μας φωτογράφου-κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα.
Ένα ντοκιμαντέρ το οποίο περιγράφει με κάθε
λεπτομέρεια την ιστορία του Γεφυριού μας και το οποίο όλοι πρέπει να δούμε για πρώτη ή πολλοστή φορά!
Θα σας περιμένουμε όλους εκεί με μεγάλη χαρά, καθώς θα είναι μια μικρή γιορτή, για την οποία φυσικά θα μεριμνήσει η Αδελφότητα με το ανάλογο κέρασμα.


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Σελλαδιτών Άρτας

Ιόνια Οδός: Η πρόοδος των έργων από το 2014 μέχρι σήμερα


Τα έργα στην  Ιόνια οδό στη Ναυπακτία πριν και μετά, από ψηλά.

Γιάννενα: Συλλήψεις ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων για ηχορύπανση

Συνελήφθησαν, χθες (08-05-2016) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως ιδιοκτήτης καταστήματος (καφετέριας), να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
-Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας 41χρονος, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος (σνακ - μπαρ), να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
-Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 33χρονος, διότι κατελήφθη, ως ιδιοκτήτης καταστήματος (καφέ - αναψυκτήριο), να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
-Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 46χρονος, διότι κατελήφθη, ως ιδιοκτήτης καταστήματος (μαζικής εστίασης), να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.