Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η έκτη δόση

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση.



Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε τρεις ώρες.
Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης, ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και αποδοκιμάστηκε από τους υπόλοιπους.
Το ποσό που αναλογεί στο ΔΝΤ για την έκτη δόση αγγίζει τα 2,2 δισ. ευρώ.
Η μεταφορά των χρημάτων από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Η ημερομηνία αυτή είναι κομβική ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Δεκεμβρίου (με το δώρο Χριστουγέννων), καθώς και για να εξοφληθούν ομόλογα που λήγουν στις 20 Δεκεμβρίου.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πτώση 33% στις πωλήσεις για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2011

Συνολικά 119.466 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2011, παρουσιάζοντας μείωση 33,1% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, είχε καταγραφεί μείωση 34,0%.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2011 διαμορφώθηκε σε 46.595, έναντι 59.581 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21,8%.
Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, είχε καταγραφεί μείωση 13,9%.

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Απεργία των εργαζομένων την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Λόγω της 24ωρης Γενικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη μετακίνηση, η απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, που και αυτή καλύπτεται συνδικαλιστικά από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος στις 10:00 π.μ..
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» διεκδικούν, μεταξύ άλλων:
1. Την προώθηση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.
2. Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ (8) χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες.

Εβδομάδα εξελίξεων για ΔΩΔΩΝΗ

Στα Γιάννενα την Τετάρτη ο Αστ. Ροντούλης

Στην πόλη των Ιωαννίνων προκειμένου να πάρει μέρος σε εκδήλωση της περιφέρειας στις 4 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης θα βρίσκεται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αστέριος Ροντούλης. Αναμένεται συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας, κι ενώ οι Ενώσεις – μέτοχοι αναζητούν σύμβουλο για την διαδικασία πώλησής της.

"Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής για το γάλα σε πανελλαδικό επίπεδο και πρέπει να περάσει στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων με απόδοση των μετοχών στις ΕΑΣ της Ηπείρου, στον Πανηπειρωτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και τους κτηνοτρόφους με βάση την ονομαστική τους αξία", επισημαίνει ο πρέοδρος του ΣΕΚ, κ. Τάκης Πεβερέτος.
Ταυτόχρονα  ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, δόθηκε στη δημοσιότητα προκήρυξη ενδιαφέροντος, με την οποία οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας, ζητούν να προσλάβουν σύμβουλο, ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια των Ενώσεων να παραμείνει η «Δωδώνη» συνεταιριστική κατά βάση επιχείρηση.
Ο σύμβουλος θα παρέχει οικονομική, διοικητική και νομική υποστήριξη, ώστε να εξαγοράσουν οι ενώσεις το πακέτο μετοχών.
Αυτός ο τελευταίος στόχος μπαίνει καθαρά πλέον και οι ενώσεις προσδοκούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν τις μετοχές της ΑΤΕ (το 67,7% της «Δωδώνης» δηλαδή) με βάση το καταστατικό της επιχείρησης.
Αυτό, ορίζει ότι οι μετοχές δεν μπορούν να πουληθούν, αλλά πρέπει να παραχωρηθούν στην ονομαστική τους τιμή, στις ενώσεις συνεταιρισμών.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Δεκεμβρίου (Χαρ. Τρικούπη 38-Ιωάννινα Τ.Κ. 45332 3ος όροφος υπόψιν κ. Βασίλη Μήτσιου) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν τις εξής υπηρεσίες: Να κάνουν την αποτίμηση της εταιρίας, να καθορίσουν το επενδυτικό πλάνο καθώς και τα απαιτούμενα κεφάλαια, να βρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να προχωρήσουν σε επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της ζώνης γάλακτος, σε συνεργασία με τους μετόχους της εταιρίας.
Τέλος, θα πρέπει να παρέχουν νομική και οικονομική υποστήριξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΤΕ.
Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης μιλώντας για το θέμα τόνισε ότι «κάποια στιγμή φάνηκε ότι για τη ‘Δωδώνη’ είχαμε ομοθυμία. Γι’ αυτό έγινε και η πρόταση από το Οικονομικό Επιμελητήριο» τόνισε, για να συμπληρώσει ότι ουσιαστικά, την πρωτοβουλία παίρνουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς και η Περιφέρεια, θα ακολουθήσει.
Θετικός ήταν και για την επίσκεψη του κ. Ροντούλη:
 «Κάθε πράγμα, όταν γίνεται, πάντα κάτι προσφέρει» είπε ο κ. Καχριμάνης και συμπλήρωσε το σκεπτικισμό του αν θα φέρουν πρόταση οι συνεταιριστικές ενώσεις εντός δεκαημέρου, καθώς μόλις χθες βγήκε η προκήρυξη για το σύμβουλο που θα στηρίξει την προσπάθεια εξαγοράς των μετοχών της ΑΤΕ.


ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr

Το γλέντησαν Ηπειρώτικα στον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων

Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.
Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο ΠΥΡΡΟΣ'', με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο γλέντι που διοργάνωσαν την Κυριακή το μεσημέρι 4 Δεκέμβρη σε ταβέρνα της περιοχής.
Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν με την ''ψυχή'' τους, μέχρι τις βραδυνές ώρες σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση της ακατάβλητης Πρόεδρου του Συλλόγου, Αθηνάς Σούκα-Ζάγκα, με καταγωγή από το Μαλούνι Θεσπρωτίας, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''. Στο θετικό κλίμα συνέδραμε και η ηπειρώτικη μουσική ζυγιά του Γλένη που έπαιζε ακατάπαυστα και ικανοποίησε τις επιθυμίες όλων των παρευρισκομένων που έσυραν τον χορό.
Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Νίκος Σαράντης, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού Ζήσης Μπότσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Στάθης, Π.Τερζόγλου και Κ.Ρέππας, ο Πρόεδρος της αδελφότητας Κεραμίτσας Θεσπρωτίας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλλίμου Δ. Τσέκας και ο Πρόεδρος της αδελφότητας Μαλουνίου Θεσπρωτίας Ν. Παπαθανασίου.
Προσφωνώντας τους παρευρισκόμενους, η δραστήρια και αποτελεσματική Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σούκα-Ζάγκα, αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει ο τοπικός Ηπειρωτικός Σύλλογος στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και στις δρασεις του, της προηγούμενης περιόδου του 2011, τον προγραμματισμό των δράσεων για το νέο χρόνο, αλλά και τη στήριξη που παρέχει ο Σύλλογος στην νεολαία της περιοχής, μιας και έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήρι για την νεολαία, με το θεατρικό, αλλά και το χορευτικό τμήμα που διαθέτει. Διεξοδικά ανέφερε και τις νέες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, μέχρι τέλους του έτους, όπως η δημιουργία τράπεζας αίματος και η εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνεται κατά τακτά χρονικα διαστήματα, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα. Κλείνοντας τόνισε, τον ενθουσιασμό της για την αποδοχή που έχει ο Σύλλογος στους Ηπειρώτες της περιοχής.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράτει και δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών της περιοχής και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορό μέσο.
Τέλος ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Καταλήγοντας υπερθεμάτσε την προσπάθεια του Συλλόγου για την ιντερνιτική του παρουσία και δράση, που αποτελεί μονόδρομο στην ηλεκτρονική εποχή της τεχνολογία και της επικοινωνίας.
Τους ομιλητές διεδέχθει το χορευτικό του Συλλόγου που ήταν χάρμα ειδέεσθαι, αποδίδοντας με περίσεια δεξιοτεχνία ηπειρώτικους χορούς, καταχειροκροτούμενο από τους παρευρισκόμενους.
Και βέβαια ακολούθησε χορός για όλους μέχρι τις βραδυνές ώρες.
Και του χρόνου.

Έξι νέοι φόροι έρχονται στα ακίνητα το 2012

Μέσα στο 2012 εκατομμύρια νοικοκυριά μαζί με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για τα έτη 2011 και 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ συνολικά, για να εξοφλήσουν έως και έξι φόρους για την ακίνητη περιουσία τους, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, και όπως αναφέρει το in.gr, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν:
1) Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009.
Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου του 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από το ΕΤΑΚ του 2009 αναμένονται περίπου 150 εκατ. ευρώ.
2) Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009.
Όσοι είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.
3) Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010.
Περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1-1-2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.
4) Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011.
Πάνω από 2.000.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.
5) Το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2011.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των οποίων εξοφλείται και το ειδικό τέλος ακινήτων. Με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες η προθεσμία μετά την έκδοση του λογαριασμού εντός της οποίας θα πρέπει οι καταναλωτές να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή διακοπή της παροχής ρεύματος.
Η πρώτη δόση του Τέλους Ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά ακόμη κι αν υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό, ή εξαιρέσεις (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.ά.). Στις περιπτώσεις που θα προκύψει, λόγω των λαθών, διαφορά φόρου αυτή θα καταβληθεί με την επόμενη εκκαθάριση της ΔΕΗ, μέσω συμψηφισμού μελλοντικών οφειλών.
6) Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012.
Σχεδιάζεται να καταβληθεί σε περισσότερες από 4 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών συζητά με τη ΔΕΗ να αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την καταβολή των δόσεων ακόμα και χωρίς να περιλαμβάνεται στην αποστολή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός στο Νέο Λιμένα

Επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστά-κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συνελήφθη, χθες (04-12-2011) το βράδυ, στον Νέο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 34 ετών, κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.
Ειδικότερα, ο 34χρονος αλλοδαπός, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών του εγγράφων, κατείχε και επέδειξε πλαστή ελληνική ταυτότητα και κλεμμένο ελληνικό διαβατήριο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος είχε προμηθευθεί τα ταξιδιωτικά έγγραφα από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής αντί του χρηματικού ποσού των επτακοσίων (700) ευρώ.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξιχνιάστηκε η κλοπή στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα»

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών.

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων η κλοπή που είχε συμβεί πριν μια εβδομάδα περίπου στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 21 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, την 27-11-2011 το απόγευμα στα Ιωάννινα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε γραφεία ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» και αφαίρεσαν τα κλειδιά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και μικρό χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Νοσοκομείου, εντόπισαν, με τη χρήση του τηλεχειρισμού κεντρικού κλειδώματος, τα δύο αυτοκίνητα, και διέφυγαν με αυτά.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω κλοπής ήταν οι δυο ημεδαποί, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 25χρονος δράστης το βράδυ της 01-12-2011 αφού παραβίασε την πόρτα εργοστασίου στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, εισήλθε εντός αυτού και αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα είχαν βρεθεί λίγες ημέρες μετά την κλοπή, εγκαταλελειμμένα σε διαφορετικές περιοχές των Ιωαννίνων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Αύξηση ρεκόρ 200% στην κατάθεση πινακίδων

Για το μήνα Νοέμβριο!



Pεκόρ αναμένεται να καταγραφεί φέτος στην κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας καταρρίπτοντας εκείνο που είχε σημειωθεί το 2009 που υπολογίζεται πως 200.000 ιδιοκτήτες I.X. αναγκάστηκαν σε προσωρινή ακινησία των οχημάτων εξαιτίας των υπέρογκων Tελών Kυκλοφορίας.
Eιδικότερα, σύμφωνα με την πανελλαδική αποκλειστική έρευνα που πραγματοποίησε η «Hμερησία», μέχρι τις 30 Nοεμβρίου του 2011 η αύξηση που καταγράφεται στις κατά τόπους εφορίες ανά την Eλλάδα σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ενώ όλοι οι υπάλληλοι των ΔOY εκτιμούν πως φέτος το Δεκέμβριο θα καταγραφεί ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων εξαιτίας των υψηλών Tεκμηρίων αλλά και των Tελών Kυκλοφορίας τα οποία σε συνδυασμό με τα αυξημένα ασφάλιστρα και την τιμή των καυσίμων κάνουν τη χρήση του I.X. απαγορευτική!
Παράλληλα το κράτος αναμένεται να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας των χαρατσιών όπως ακριβώς έγινε και με τη θέσπιση του Φόρου Πολυτελείας στα I.X. που αντί να αυξηθούν τα έσοδα αντίθετα κοντεύουν να εκμηδενιστούν.
Όπως τόνισαν εφοριακοί από όλη τη χώρα: «H μεγάλη πλειονότητα των ιδιοκτητών I.X. αναμένεται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στα τέλος Δεκεμβρίου ώστε να μπορέσουν να κινηθούν μέσα στις γιορτές ενώ από την άλλη μεριά να μην πληρώσουν τα Tέλη Kυκλοφορίας του 2012».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι ιδιαίτερα τολμηροί ιδιοκτήτες που κατοικούν στην επαρχία, φαίνεται πως θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους χωρίς πινακίδες, ασφάλεια αλλά και KTEO.

Κάπα Research: Στο 0,6% των νέων εμπνέουν εμπιστοσύνη τα κόμματα

Άκρως απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι από τους πολιτικούς της χώρας είναι οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για "Το Βήμα" της Κυριακής, οι νέοι είναι γεμάτοι φόβο και ανησυχία για όσα γίνονται στη χώρα.

Εμπιστεύονται μόνο τον εαυτό τους (62,7%) ενώ όσον αφορά τα κόμματα το ποσοστό μιλάει από μόνο του αφού αυτά εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 0.6%!
Γενικά, το 66% των ερωτηθέντων έχουν τάσεις φυγής από την Ελλάδα και δηλώνουν ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έφευγαν δίχως σκέψη.
Σε ερώτηση για το ποια λέξη εκφράζει καλύτερα την ψυχολογία τους αυτήν την εποχή μόλις το 1,1% των ερωτηθέντων νέων απαντά "χαρά", ενώ "ελπίδα" απαντά το 8,3%.
Αντίθετα, "η ανησυχία" κυριαρχεί με ποσοστό 35,7% ενώ ακολουθεί η "απαισιοδοξία/φόβος" (28%) και η "οργή" (17,9%).
Σε σχετική ερώτηση για το εάν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις το 42,7% απαντά "μερικές φορές' και το 10,4% "τακτικά".
Παράλληλα, το 10% των νέων σκέφτονται να επιστρέψουν στο χωριό, να αφήσουν πίσω τους την πόλη και να ασχοληθούν με γεωργικές καλλιέργειες.
Το 64% θεωρεί την ανεργία ως το σημαντικότερο πρόβλημα στη ζωή τους, ενώ το 67,2% πιστεύει ότι το Δημόσιο είναι το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Μάλιστα, μόλις το 5% θα ήθελε στο μέλλον μία θέση δημοσίου υπαλλήλου.
Εν κατακλείδι, οι περισσότεροι νέοι δέχονται ακόμα την οικονομική βοήθεια των γονέων τους ενώ δεν έχουν το εισόδημα που θα επιθυμούσαν καθώς επίσης και δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για τη ζωή τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ "Ο ΠΥΡΡΟΣ'': Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ (Αγ.Παρασκευής 40-Ανάκασα) Άγιοι Ανάργυροι -Aθήνα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ”Ο ΠΥΡΡΟΣ” σας προσκαλεί στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ (Αγ.Παρασκευής 40-Ανάκασα) Άγιοι Ανάργυροι –Aθήνα Ώρα προσέλευσης από τις 9.00 έως 13.00 Πληροφορίες : 6979840175

ΔΙΝΕΙΣ Α Ι Μ Α ………ΔΙΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΖΩΗ
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ