Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Άρτα: Συνελήφθη 53χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών


Εντοπίσθηκαν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή στη Ροδαυγή Άρτας, 27 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (75,8) γραμμαρίων, που προόριζε για διακίνηση 

Συνελήφθη, χθες (12-10-2018) το πρωί, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 53χρονος ημεδαπός,  ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή  κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή στη Ροδαυγή Άρτας, καλλιεργούσε 27 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,15 μέτρων (τρία εξ αυτών αποξηραμένα), που εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα νωπής κάνναβης, βάρους (75,8) γραμμαρίων  καθώς και διάφορα εργαλεία - σύνεργα που χρησιμοποιούσε για την περιποίηση της φυτείας καθώς και για την επεξεργασία και διάθεση των ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός σε χωριό της Άρτας, για αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν -40, 31- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,  που απέκρυπτε σε αγρόκτημα

Συνελήφθη χθες (12-19-2018) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική έρευνα σε αγρόκτημα του 55χρονου, κατά την οποία  βρέθηκε κρυμμένη μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους (40,31) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Παρακάλαμος: Εκδηλώσεις τιμής για τον Παύλο Μελά


Επιμνημόσυνη δέηση Πωγωνιανής τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου στη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στον τόπο καταγωγής του, τον Παρακαλάμο του Δήμου Πωγωνίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, στο άγαλμα του Παύλου Μελά, από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές καθώς και  μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Μπάμπης Καψάλης, πρωτεργάτης του Πολιτιστικού Συλλόγου προστασίας και ανάδειξης μακεδονικής κληρονομιάς «Ντόπιοι Μακεδόνες.


Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, για πλήθος κλοπών σε σπίτια, επιχειρήσεις, εκκλησία κ.λ.π. στην περιοχή Ιωαννίνων


Μαζί με συνεργό του, ενέχονται σε 28 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες, Ιερό Ναό, αποθήκες και επιχειρήσεις  καθώς και κλοπές δικύκλων
Αφαίρεσαν δίκυκλα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα με τη συνολική λεία τους να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 29.000 ευρώ
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 41χρονου συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (12-10-2018) το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και στοχευμένης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 41χρονος αλλοδαπός διαρρήκτης, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Επίσης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και 34χρονο αλλοδαπό συνεργό του, ο οποίος αναζητείται.
Όπως εξακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε 28 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες, Ιερό Ναό, αποθήκες και επιχειρήσεις καθώς και κλοπές δικύκλων, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο τετράμηνο στην ευρύτερη περιοχή  της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζίτσας.
Συγκεκριμένα από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν συνολικά:
-Επτά διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια (στις περιοχές Κρύα, Ελεούσα, Κάτω Λαψίστα και Πέραμα)
- τρεις κλοπές από αποθήκες αγροκτημάτων (στις περιοχές Κρύα, Αγία Μαρίνα και Βουνοπλαγιά)
-έξι διαρρήξεις – κλοπές σε  καφενεία, φαρμακείο και κομμωτήριο (στις περιοχές Πρωτόπαππα, Κληματιά, Λιγοψά και Ζωοδόχο)
- κλοπή από Ι.Χ.Φ. όχημα στην Αμπελιά Ιωαννίνων
-διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο Μεγάλο Γαρδίκι και αφαίρεση χρηματικού ποσού από το παγκάρι
-τέσσερις κλοπές δικύκλων (στις περιοχές Πέραμα, Κληματιά, Ζωοδόχο και Ροδοτόπι)
- πέντε απόπειρες κλοπών από αποθήκη, σπίτια και στάβλο (στις περιοχές Αγία Μαρίνα, Ροδοτόπι, Κρύα και Βουνοπλαγιά).
-περίπτωση ζωοκλοπής από αγρόκτημα στην Αγία Μαρίνα.
Αφαίρεσαν δίκυκλα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά  και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 29.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Διευκρίνιση για τις δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις δηλώσεις συγκομιδής, που υποχρεούνται να κάνουν όσοι παραγωγοί καλλιεργούν αμπέλια με οινοποιήσιμες ποικιλίες.
Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο αμπελουργός έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική  δήλωση συγκομιδής την επιλογή «άλλοι προορισμοί» στο ειδικό πεδίο «προορισμός».
Η επιλογή αυτή αφορά στις περιπτώσεις όπου ο κάτοχος οινοποιήσιμου αμπελώνα δεν θα οδηγήσει τη σταφυλική παραγωγή ενός αμπελοτεμαχίου για οινοποίηση, αλλά σε άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα χυμό ή ξύδι. Η κίνηση του υπουργείου εξυπηρετεί τον εξορθολογισμό του συστήματος καταγραφής της παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών, προκειμένου να καταγράφεται ο προορισμός των υποπροϊόντων της επεξεργασίας που πηγαίνουν για οινοποίηση είτε αλλού.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνοπτικός διαγωνισμός με ανοιχτή διαδικασία: «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Γεροπλάτανο-Ωραιόκαστρο», με προϋπολογισμό 30.000,00 ΕΥΡΩ


Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με ανοιχτή διαδικασία (σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 117 του Ν.4412/2016)για την ανάθεση του έργου: «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Γεροπλάτανο-Ωραιόκαστρο», με συνολικό προϋπολογισμό 30.000,00 ΕΥΡΩ, (με ΦΠΑ) , με CPV: 45233141-9 -“Εργασίες συντήρησης οδών” και κωδικός NUTS: EL543.
Το έργο συντίθεται στην κατηγορία εργασιών: ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με προϋπολογισμό 24.158,45 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΙΝΠΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συμβουλές για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης


Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης: 
1. Ετοιμάστε τον καυστήρα και τα σώματα
Πριν ανάψετε τον καυστήρα σας θα πρέπει να τον καθαρίσετε και να τον ρυθμίσετε,  ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος. Ο τεχνικός πρέπει να σας δώσει μία βεβαίωση συντήρησης. Επίσης κάντε εξαερισμό σε όλα τα σώματα για καλύτερη απόδοση.
2. Παραγγελία
Για να αποφευχθούν οι άσχημες επιλογές κατά τη διάρκεια της παραγγελίας και παραλαβής πετρελαίου, μερικές απλές συμβουλές μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες. Σημειώστε τις.
Πριν παραγγείλετε πετρέλαιο, ρωτήστε σε περισσότερες από μία εταιρίες για την τιμή διάθεσης.  ψάχνοντας ίσως πετύχετε καλύτερη τιμή από αυτήν του προμηθευτή σας.
Προσέξτε όμως τις «περίεργα» χαμηλές τιμές. Σε αυτή την περίπτωση, μη σπεύσετε να αγοράσετε εξαιτίας της χαμηλής τιμής. Σκεφθείτε ότι το προσφερόμενο σε τιμή ευκαιρίας πετρέλαιο ίσως να είναι νοθευμένο. Για να διαπιστώσετε την ποιότητα του πετρελαίου (αν είναι νοθευμένο ή όχι), πολύ λίγα πράγματα μπορείτε να κάνετε. Προσέξτε τουλάχιστον το χρώμα του, το οποίο πρέπει να είναι κοκκινωπό. Αν είναι διαφορετικό, π.χ. πράσινο, κάτι δεν πάει καλά.
Φροντίστε να προμηθευτείτε τουλάχιστον 1.000 λίτρα πετρέλαιο, γιατί για παρόμοιες ποσότητες ορισμένες εταιρίες προσφέρουν ευκαιρίες. Συνεπώς, ένας τόνος μπορεί να στοιχίσει λιγότερο από την αγορά 800 λίτρων, για παράδειγμα, αν ψάξετε λίγο περισσότερο.
3. Παραλαβή
Στο στάδιο της παραλαβής σημειώνονται τα περισσότερα παράπονα, αλλά και οι πιο πολλές «παρασπονδίες». Υπάρχουν όμως λύσεις για να μη βρεθείτε να έχετε πληρώσει τα ίδια χρήματα για μικρότερη ποσότητα από αυτή που αναγράφεται στην παραγγελία.
Φροντίστε να έχετε ογκομετρήσει τη δεξαμενή, ώστε να γνωρίζετε πόσα λίτρα χωράει σε κάθε εκατοστό ύψους. Αυτό βρίσκεται πολλαπλασιάζοντας το μήκος επί το πλάτος και διαιρώντας δια 1.000. Όταν έρθει το βυτίο, πάρτε το τιμολόγιο και το δελτίο αποστολής και, μαζί με τον οδηγό του βυτίου, μετρήστε το ύψος του πετρελαίου, για να μην υπάρχουν διχογνωμίες. Σημειώστε το στην ειδική θέση που έχει το τιμολόγιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 15-10-2018 έως 21-10-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 15 έως 21 Οκτωβρίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (15-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (16-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (17-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (18-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Παρασκευή (19-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (21-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (15-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (16-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (17-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (18-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (19-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Κυριακή (21-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (15-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τρίτη (16-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τετάρτη (17-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (18-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (19-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Κυριακή (21-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (15-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (16-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (17-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (18-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (19-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (20-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (15-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (16-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (17-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (18-10-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (19-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (20-10-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης


Ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η τιμή του θα ξεπεράσει το 1,15 ευρώ το λίτρο, αυξημένη περίπου 20% αυξημένη σε σχέση με πέρσι.
Την πρώτη μέρα διάθεσής  τον Οκτώβριο του 2017, το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 0,95 ευρώ το λίτρο.
Τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του είχε κλείσει στα 1,08 ευρώ το λίτρο.
Η αύξηση αποδίδεται στην ανοδική τροχιά των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξάνονται κατά 33 σεντς ή 0,4% στα 80,59 δολάρια το βαρέλι. 
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξάνονται κατά 26 σεντς ή 0,4% στα 71,23 δολάρια το βαρέλι.

Ενταφιάστηκαν στα στενά της Κλεισούρας 573 ήρωες του Έπους του 1940-41


Mε μία λιτή τελετή ενταφιάστηκαν στον τόπο όπου έγραψαν ηρωικά το Έπος του 1940-41, στα στενά της Κλεισούρας στην Αλβανία, στο χωριό Ντραγκότι, 573 Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί. 

Η αναζήτηση των οστών στη συγκεκριμένη περιοχή είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο και από τότε έως σήμερα εντοπίστηκαν περίπου 700 Έλληνες.

Τον Ιούλιο τα οστά των πρώτων 100 είχαν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νεκροταφείο στο χωριό Βουλιαράτες, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. 
Το μεσημέρι, στο Ντραγκότι, στο νεκροταφείο που έως σήμερα είχε κενοτάφια, έγινε η ταφή των 573 ηρώων.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου, Δημήτριος, και παρέστησαν η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή, ο ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας, συνταγματάρχης Χρήστος Μπακιρτζής, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Βασίλης Κάγιος και ο συντονιστής της ομάδας εργασιών αναζήτησης και εκταφής των οστών, Νίκος Κύργος.
Μετά τη λήξη του αλβανικού μετώπου, οι Έλληνες πεσόντες είχαν μείνει στην κοιλάδα της Κλεισούρας για 77 χρόνια, θαμμένοι πρόχειρα από τους Ιταλούς κατά την οπισθοχώρηση.

Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι  κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο,  με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας.

Ανωμαλίες ουροποιητικού συστήματος: Πόσο επικίνδυνες είναι;


Πρωτοποριακή ρομποτική αντιμετώπιση συγγενών και επίκτητων ανωμαλιών του ουροποιητικού συστήματος

Κίνδυνο απώλειας του νεφρού τους αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από ουρολογικές παθήσεις που αφορούν διαταραχές στην αποχέτευση των ούρων λόγω συγγενών δυσμορφιών. Όμως, η έγκαιρη παρέμβαση αποδεικνύεται σωτήρια και επιπλέον απαλλάσσει τους ασθενείς από τις συχνές λοιμώξεις, την υπέρταση και άλλες παρενέργειες.
«Τη συχνότερη γενετική ανωμαλία αποτελεί η στένωση της πυελοουρητηρικής συμβολής, δηλαδή η απόφραξη στο σημείο που ο ουρητήρας συνδέεται με τη νεφρική πύελο, όπου συλλέγονται τα ούρα που παράγονται από τον νεφρό. Όταν συμβαίνει αυτό παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των ούρων, οπότε αυτά λιμνάζουν στην πύελο, προκαλώντας τη διάτασή της, αλλά και αύξηση της ενδονεφρικής πίεσης και σταδιακή έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας. Η συχνότητα εμφάνισης της πάθησης είναι περίπου 1,50/00 και τις περισσότερες φορές παρουσιάζεται στον αριστερό νεφρό, και στα αγόρια», μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Γεώργιος Κυριάκου, Διδακτικό μέλος IRCAD/EITS της Ιατρικής Σχολής του Στρασβούργου.
Τις περισσότερες φορές η διάγνωση της πάθησης γίνεται από την εμβρυϊκή ζωή, με τον υπέρηχο που πραγματοποιείται την 28η εβδομάδα, οπότε μπορούν να αξιολογηθούν οι ενδείξεις που ενδεχομένως να υπάρχουν από τον υπέρηχο της 16ης ή 18ης εβδομάδας της κύησης. Ο επανέλεγχος μπορεί να τεθεί με τη διενέργεια νέου υπερήχου μετά τη γέννηση. Για περαιτέρω διερεύνηση ο θεράπων ιατρός μπορεί να ζητήσει κυστεοουρηθρογραφία ούρησης και δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών.