Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Παραιτήθηκα εγκαίρως από κάθε αξίωση αναδρομικών μου, ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Αντώνης Φούσας, μετά τη γνωστοποίηση,  των ονομάτων των πρώην και εν ενεργεία βουλευτών της χώρας, που άσκησαν κατά το έτος 2008 αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για την καταβολή αναδρομικών αποδοχών, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Πράγματι, το έτος 2008 ήγειραν πολλοί, εν ενεργεία και πρώην, βουλευτές αγωγές για την καταβολή σ΄ αυτούς, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αναδρομικών αποδοχών. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το όνομά μου, διότι τότε, αφενός μεν δεν υπήρχε κρίση, αφετέρου δε, υπήρχε μία γενική αντίληψη, ότι οι βουλευτές θα έπρεπε και έχουν, σύμφωνα, πάντοτε με το Σύνταγμα, την ίδια αντιμετώπιση με τους Δικαστές, υπέρ των οποίων είχαν εκδοθεί τότε δικαστικές αποφάσεις και στους οποίους, κατεβλήθησαν από το Ελληνικό Δημόσιο τα επιδικασθέντα αναδρομικά.
Όταν, όμως, στη χώρα μας εμφανίστηκε η κρίση και ιδίως μετά την υπο-γραφή του Μνημονίου με την Τρόϊκα κατά το έτος 2010 και τη δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αισθάνθηκα την προσωπική υποχρέωση, να παραιτηθώ αυτοβούλως από την ως άνω αγωγή μου και από κάθε αξίωσή μου για οποιαδήποτε αναδρομικά. Ειδικότερα, προτού να προσδιορισθεί η αγωγή μου προς εκδίκαση και προτού βεβαίως αυτή να εκδικασθεί, κατέθεσα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών την από 29/4/2011 δήλωση παραίτησής μου, η οποία έλαβε τον αριθμό κατάθεσης 13204/2011. Παραιτήθηκα δηλ από το δικόγραφο και από το δικαίωμα της εν λόγω αγωγής μου,. και επομένως δεν έχω πλέον, καμία αξίωση κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό, βεβαίως, ισχύει, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για τα συγγενικά μου πρόσωπα. Σας συναποστέλλω και το σχετικό δικόγραφο παραίτησης μου, όπως και τη σχετική πράξη κατάθεσης της Γραμματείας του Διοικη-τικού Πρωτοδικείου Αθηνών.
Κατόπιν αυτών, θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, ότι δόθηκαν τα ονόματα των βουλευτών και πρώην βουλευτών, που ήγειραν τις σχετικές αγωγές, αλλά δεν δόθηκαν συγχρόνως και τα ονόματα όλων εκείνων, που είχαν την ευαισθησία και, προ κάθε εκδίκασης, να παραιτηθούν, όπως είναι και η περίπτωσή μου.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αυτό για μένα είναι, πλέον, λήξαν και δεν υφίσταται από τον Απρίλιο του 2011 καμία αξίωση και αυτό έγινε σε ανύποπτο χρόνο και με δική μου καθαρά πρωτοβουλία».

ΔΟΕ: Ανακοίνωση – Καταγγελία για το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Δεν έχει τεθεί -μέχρι στιγμής- θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού

Δεν έχει τεθεί, μέχρι στιγμής, θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από την τρόικα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει τεθεί ούτε θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις, αλλά η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού, στο πλαίσιο, όμως, της ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, επικουρικές συντάξεις και δαπάνες στα φάρμακα, για το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που έχει ξεκινήσει, για τα προγράμματα προστασίας των ευπαθών ομάδων και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως η αυτεπιστασία στους δήμους.

ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη για προμήθεια μεθαδόνης

Συνελήφθη το βράδυ της 10-12-2011 στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί βρέθηκαν στην κατοχή του δέκα (10) γυάλινα φιαλίδια με υγρή μεθαδόνη. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προμήθευσε τον 23χρονο με την ανωτέρω ποσότητα μεθαδόνης προκειμένου να τη διαθέσει προς πώληση.

ΟΓΑ: Αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, θα γίνει – σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ – η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του ΣΤ’ διμήνου 2011, σε 421.899 οικογένειες.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 117.175.494,87 ευρώ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη σήμερα (12-12-2011) πρώτες πρωινές ώρες στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 24χρονος ημεδαπός γιατί σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης βάρους (6,3) γραμμαρίων.

Σε Σύσκεψη στην Καστοριά η Γενική Γραμματέας, κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Καστοριά, όπου στις 12:00 στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου θα προεδρεύσει σε Σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται τόσο της προστασίας και της βιώσιμης εκμετάλλευσης του δασικού πλούτου, όσο και της ενίσχυσης των δασικών συνεταιρισμών της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, τη Σύσκεψη θα απασχολήσει η εφαρμογή του Π.Δ. 126/1986 σχετικά με την παραχώρηση των λημμάτων στους δασικούς συνεταιρισμούς καθ’ έτος από τα δημόσια δάση σύμφωνα με τις ισχύουσες διαχειριστικές μελέτες, οι διατάξεις του Ν.Δ. 86/69 περί δασικού κώδικα, ο τρόπος εκμετάλλευσης των δημοτικών δασών από τους Καλικράτειους δήμους της περιοχής, ενώ θα συζητηθεί και το σχέδιο νόμου για τις δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις.
Στη Σύσκεψη, πέρα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνεταιριστές, θα παραστεί και ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος.
Προηγουμένως, στις 11:00 η Γ.Γ. θα επισκεφτεί την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για να ανταλλάξουν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και να ενημερωθεί για το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη την 10-12-2011 πρώτες πρωινές ώρες στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 25χρονος ημεδαπός γιατί σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (2,88) γραμμαρίων.

ΤΡΟΪΚΑ: Θα ζητήσει να απολυθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι μετά το φιάσκο της εφεδρείας

Να απολυθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση -σύμφωνα με πληροφορίες- οι εκπρόσωποι της τρόικας, οι οποίοι έρχονται σήμερα στην Αθήνα.

Μετά την αποτυχία εφαρμογής της εφεδρείας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο των απολύσεων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα..
Το αναθεωρημένο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τα τέλη Οκτώβρη, προβλέπει νέα μέτρα για τα έτη 2013 και 2014 ύψους 7 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί λειτουργοί, ένστολοι κ.τ.λ.) όπως επίσης και μειώσεις στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα.
Προβλέπει επίσης τη μονιμοποίηση του τέλους ακινήτων, η οποία θα θεσμοθετηθεί τον Μάρτιο στο φορολογικό νομοσχέδιο, το «σαρωτικό» άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων με πωλήσεις ΔΕΚΟ.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς, θα ζητήσουν μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και μέσα από «τροποποίηση» της εθνικής συλλογικής σύμβασης καθώς και ελάφρυνση των επιχειρήσεων από τις εισφορές. Παράλληλα θα συζητηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ σε όσα ταμεία έχουν προβλήματα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα θα θέσει ζήτημα για τη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας, οι εκπρόσωποι των δανειστών -όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές- είναι προετοιμασμένοι να ζητήσουν απολύσεις υπαλλήλων κυρίως από καταργούμενους φορείς και οργανικές μονάδες του Δημοσίου.
Οπως αποκαλύπτεται στο κείμενο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, ο στόχος για την «εργασιακή εφεδρεία» που είχε συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2011 αφορούσε συνολικά 30.000 υπάλλήλους, εκ των οποίων 15.000 που θα έπρεπε να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και 15.000 εργαζόμενους που θα χαρακτηρίζονταν πλεονάζον προσωπικό και θα «έμπαιναν» σε «εφεδρεία» για έναν χρόνο και μετά θα απολύονταν.
Το πρώτο δείγμα από την εφαρμογή της εφεδρείας δείχνει ότι από 8.023 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει από τις 6 Οκτωβρίου -ημερομηνία που ξεκίνησε η συζήτηση του νόμου 4.024/2011- μόνο 643 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία και οι υπόλοιποι 7.360 υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2011 μετά την εφαρμογή της εφεδρείας και στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι εργαζόμενοι από το σύνολο του δημοσίου που θα ενταχθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς δεν θα ξεπεράσουν τους 4.000 συνολικά.
Σε εφεδρεία αναμένεται να «μπουν» από την 1η Ιανουαρίου του 2012, για έναν χρόνο και μετά θα απολυθούν, περίπου 700 υπάλληλοι ΥΕ και ΔΕ από τους 40 συγχωνευόμενους και καταργούμενους οργανισμούς. Λόγω της απόκλισης από τον στόχο των 30.000 «εφέδρων», αφού υπολογίζεται ότι θα υπολείπονται περίπου 14.000 έφεδροι και 11.000 υπάλληλοι που θα έπρεπε να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα θέσουν το θέμα της απόλυσης 25.000 δημοσίων υπάλλήλων.
Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα συναντηθεί η πολιτική ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα όπου θα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν στον τελικό αριθμό των εφέδρων και όσοι «εξωθήθηκαν» σε συνταξιοδότηση από τον φόβο της εφεδρείας. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υπόψη των δανειστών την ενεργοποίηση της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας και στους εκπαιδευτικούς από τα τέλη της σχολική χρονιάς, με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των εφέδρων.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, επεξεργάζεται παράλληλα και σχέδιο απολύσεων υπάλληλων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που έχουν προσληφθεί τα δύο τελευταία χρόνια.


ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Η αποκατάσταση της ηθικής τάξης, που ποτέ δεν ήρθε και οι Φορείς Διαχείρισης Οικοτόπων [από την συνάντηση στα Ιωάννινα]

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Αξιομνημόνευτη και διόλου συμπτωματική, θεωρούμε την επιλογή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων, της διοργάνωσης της ημερίδας των Φορέων Διαχείρισης όλης της χώρας στον χώρο του «πρώην Ξενία»
Και είναι δύο τα ηθικά ερείσματα για τα οποία θάπρεπε ν’ αποκλειστεί:
α) Δεν θάπρεπε να λησμονούν οι αξιότιμοι «ευαίσθητοι» κατ’ επάγγελμα, ότι στο πρόσφατο παρελθόν κάποιοι οδηγήθηκαν σε δίκες, έχοντας αντικρύσει και την ακραία αστυνομική βία στον προαύλιο χώρο του συνεδρίου. Εμφανίζονται δηλαδή κατηγορηματικά αμετανόητοι, σ’ ότι αφορά την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων, για την προστασία των ελεύθερων χώρων και την ελληνική κτιριακή αρχιτεκτονική (μνημείο Άρη Κωνσταντινίδη)
β) Φαίνεται ότι έχουν «κοντή μνήμη» και λησμονούν ότι εκκρεμεί αίτημα στο ΥΠΕΚΑ του «οικοδεσπότη» της εκδήλωσης, για κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην προστατευόμενη παράκτια ζώνη (ευθύνης του) των 300 μέτρων, 150 περίπου κλινών (!)
Μήπως και τούτο δεν συνιστά παράβαση νόμου; Καθώς δεν αιτιολογούνται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην χλωρίδα και πανίδα του λιμνιαίου οικοσυστήματος (Natura 2000) βάσει του άρθρου 9 ν. 3939/2001.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων παρά την αρνητική του γνωμοδότηση στα άλλα 2 ξενοδοχεία που ανέλαβε καθ’ υπέρβαση και καταχρηστικά (περιβαλλοντικούς όρους και επιπτώσεις) η Περιφέρεια Ηπείρου «νομιμοποιεί» την αυθαιρεσία και αντί «ποινής» δίνει άλλοθι στους εσαεί «παραβάτες».
Με τα ελαστικά κριτήρια στην επιλογή χώρου φιλοξενίας της διοργάνωσης των φορέων, επαναδιατυπώνεται και συντηρείται ο φαύλος κύκλος που δημιουργούν αυτοδιοίκηση και επιχειρηματικά κέντρα, χωρίς ηθικούς φραγμούς και πειθαρχημένη υπηρεσιακή στάση. Φαίνεται ότι και οι ίδιοι συμπράττουν με την κυρίαρχη ιδεολογία των παρελθόντων χρόνων και του «αμαρτωλού θολού τοπίου», που κάποιοι συντηρούν μέχρι την ψήφιση του Π.Δ. για την λίμνη, παίρνοντας πίσω τα όποια «ψίγματα ηρωϊσμού» στην αρχική τους αρνητική γνωμοδότηση…
Η αλλαγή πλεύσης ωστόσο πέρα από την αμφισβήτηση της δημοκρατικής νομιμοποίησης (τους λόγους ακύρωσης των προσβαλλόμενων πράξεων των ξενοδοχείων) πλήττουν σοβαρά και την αξιοπιστία της ίδιας της κοινωνικής αντίδρασης.
Ο Πρόεδρος του Φορέα της Παμβώτιδας κος Τσουμάνης συμμετείχε ομόθυμα στην «στημένη» φιέστα περιβαλλοντικού εθελοντισμού (3 Μάρτη) με την «αντίδικη» αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματίες επιτραπέζιου ύδατος από τις πηγές της περιοχής.
«…όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη…»
Αλγεινή ωστόσο εντύπωση και μέγα ζήτημα ηθικής τάξης η υποβάθμιση του θέματος από τον κο Τ. Αλμπάνη Πρόεδρο του Φ.Δ. Αμβρακικού και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όταν ετέθει το δίλλημα του χώρου διοργάνωσης, αναφέρθηκε σε μικροδιενέξεις οικονομικής φύσης με τον «οικοδεσπότη» οι οποίες και απεκαταστάθησαν.
Την ντουζίνα των πολεοδομικών παραβάσεων, την πρωτοφανή βία των ματατζήδων, τις προσαγωγές, την προσπάθεια ποινικοποίησης των συλλογικών αγώνων… τάχουμε κάνει όλα γαργάρα;;; κε πρύτανη και πρόεδρε του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού;
Οι Φορείς Διαχείρισης δεν πρέπει να καταντούν «οχήματα» συμφερόντων και πολιτικών συμβιβασμών, πρέπει να εγγυώνται την συλλογική ελευθερία και έκφραση, υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές αξίες της ελληνικής φύσης και πολιτισμού.

ΒΗΣΣΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Χειροτονία π. Γεωργίου Μήτση το Σαββάτο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χειροτονία του Γεωργίου Μήτση στο βαθμό του ιερέα τελέστη το Σάββατο 10  Δεκεμβρίου στη Βήσσανη Πωγωνίου από το μητροπολίτη Κόνιτσας κ. Ανδρέα.
 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή

Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες χθες, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου και εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, 37χρονος ημεδαπός, οδηγός Φ/Γ οχήματος / επικαθήμενου, διότι μετέφερε κρυμμένους εντός των παλετοθηκών του ανωτέρω οχήματος, δώδεκα (12) αλλοδαπούς άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εξωτερικό.

Επίσης, συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 53χρονος ημεδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος / επικαθήμενου και 42χρονος ημεδαπός ως συνοδηγός, διότι μετέφεραν από κοινού, κρυμμένους εντός των παλετοθηκών του ανωτέρω οχήματος, δώδεκα (12) αλλοδαπούς άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω Φ/Γ οχήματα.

Ξενιτεύονται οι Έλληνες εκπαιδευτικοί

Τις 9.000 πλησιάζουν συνολικά οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που επιδιώκουν να διοριστούν σε κυπριακά σχολεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μόνο κατά το τρέχον έτος, 1.670 δάσκαλοι και καθηγητές απέστειλαν σχετική αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως προβλέπεται οι αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου θα εξεταστούν από ειδική επιτροπή και όσοι από τους ενδιαφερόμενους πληρούν τα κριτήρια, θα περιληφθούν στους αναθεωρημένους πίνακες διοριστέων.

"Κούρεμα" στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Το… 2018 θα λάβουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν τώρα, μαζικά, στη σύνταξη προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία.

Έτσι, και παρά το «κούρεμα» κατά 20% της παροχής για όσους κατέθεσαν αίτηση μετά την 1/1/2010, η κυβέρνηση εξετάζει πρόταση για χορήγηση μόνο προκαταβολής εφάπαξ ίσης με το 50% του δικαιούμενου ποσού.
Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", για το υπόλοιπο ποσό οι δικαιούχοι θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες.
Η ανακοίνωση της εν λόγω ρύθμισης (εγγύηση ουσιαστικά του 50% του εφάπαξ) καθυστερεί, αφενός για να ολοκληρωθεί η πίεση που ασκείται διά της εφεδρείας για συνταξιοδότηση (άρα μείωση των δημοσίων υπαλλήλων), σε όσους έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα (έχουν συμπληρώσει τα 34,5 έτη ασφάλισης και δικαιούνται πλήρη σύνταξη) και αφετέρου για να ψηφιστεί πρώτα η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων στα οποία θα επιβληθεί και νέα μείωση των συντάξεων από 15% έως και 40%.
Νομοσχέδιο που αναμένεται εντός του μήνα, ενώ οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η του νέου έτους.

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00', στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, παρουσιάζει, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00', στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων την πετυχημένη παράσταση ''Παραμονή Χριστουγέννων στην Ήπειρο, μια φορά και ένα καιρό...'' που έγραψε και σκηνοθετεί η καταξιωμένη στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, Ηπειρώτισσα Βαρβάρα Μπότσαρη- Παπαθανασίου. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα ήθη και έθιμα της Ηπείρου τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και τις Ηπειρωτικές παραδόσεις, την ξενιτειά, τον πόνο, αλλά και την προσδοκία που φέρνει ο καινούργιος χρόνος, με αριστοτεχνικό τρόπο γραμμένη που παντρεύει το χθες με το σήμερα, τη νιότη με τα γερατειά, και την αγάπη με την έλλειψη λόγω ξενιτιάς και που παίζουν με απαράμιλλο τρόπο τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, λες και είναι επαγγελματίες ηθοποιοί.
Αξίζει να τονιστεί εδώ ότι, σε όποια περιοχή της Αττικής, αλλά και την Επαρχία, ανέβηκε η παράσταση κατενθουσίασε το κοινό, γιατί παρουσίαζε την ηπειρώτικη Χριστουγεννιάτικη μαγεία, με ένα λιτό, δωρικό, αλλά και πλούσιο τρόπο, όπως ταιριάζει στις παραδόσεις και τον χαρακτήρα των Ηπειρωτών.

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.
Η στάση θα παραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.
Η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους - μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Οι φαρμακοποιοί εξήγγειλαν για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Διαμαρτύρονται «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».
Στην ανακοίνωσή τους, οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».