Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών κατά συρροή και χρήση πλαστού πιστοποιητικού


Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και δέκα μηνών και χρηματική ποινή -20.000- ευρώ

Συνελήφθη, χθες (08-07-2019) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη ο 28χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, ποινής φυλάκισης επτά (7) ετών και δέκα (10) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (20.000) ευρώ, για παράνομη διακίνηση μεταναστών κατά συρροή και χρήση πλαστού πιστοποιητικού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκδοση – θεώρηση Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως η  έκδοση και η θεώρηση Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείται  κατά το διάστημα από 15 Ιουλίου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2019 στο γραφείο   131 (ισόγειο) της Περιφέρειας Ηπείρου  (τηλέφωνο για πληροφορίες 2651087131).
Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι:
για προσκόμιση δικαιολογητικών: 8:00 με 13:00
για παραλαβή των δελτίων: την επόμενη της κατάθεσης των δικαιολογητικών
Επίσης γίνεται γνωστό πως οι δικαιούχοι δελτίων μπορούν να απευθύνονται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής τους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τραυματισμό 87χρονης επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΑΝΩ ΧΩΡΑ” Ν.Π. 11173.
Η ανωτέρω η οποία κατά την επιβίβαση της έπεσε στις σκάλες με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο ισχίο του δεξιού ποδιού, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας για ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της εκλογικής επιτροπής


Εκ μέρους της εκλογικής επιτροπής, των υποψήφιων βουλευτών, των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολίτες του Ν. Ιωαννίνων, που μας τίμησαν με τη ψήφο τους και την ενεργό συμμετοχή τους, στη δύσκολη αυτή μάχη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και στο Νομό μας είναι αναμφισβήτητα η ισχυρή πολιτική δύναμη της Αριστεράς και του ευρύτερου Προοδευτικού χώρου και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι δίπλα στη κοινωνία και στις αγωνίες της.
Θα ασκήσουμε μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση, με βάση την προγραμματική πλατφόρμα, που παρουσιάσαμε στον Ελληνικό Λαό και θα υπερασπίσουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο.
Με τη δύναμη των 35.451 ψήφων (ποσοστό 36,30%), με τη βουλευτή μας Μερόπη Τζούφη, με τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα είμαστε παρόντες και παρούσες στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, μαχητικά και αποφασιστικά.
Το επόμενο διάστημα θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, μέσα από ευρείες διαδικασίες, αλλά, κυρίως, θα οργανώσουμε την ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας και την πολιτική μας παρέμβαση στο Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και στην ΗΠΕΙΡΟ.
Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί, είμαστε πιο ώριμοι και αποφασισμένοι.
Οι αξίες και τα οράματά μας, όχι μόνο δεν ηττήθηκαν, αλλά ακουμπούν στην πιο ισχυρή δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και όλοι εμείς θα συνεχίσουμε με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας τον όμορφο αγώνα.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Κατασκευή μονάδας βιοαερίου στο Μαζαράκι


Γιατί δεν ανακοινώθηκε δημόσια ενώ όλες τις άλλες φορές ανακοινώνονταν τα συμβούλια;
Γιατί τόση μυστικότητα και στα 250 μέτρα από τον Καλαμά και 15 από το αυλάκι άρδευσης!
Ποιες είναι οι επιπτώσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον;
Κατασκευή και λειτουργία μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 0,499 MW στη θέση «Κουτάδες» της Τ.Κ. Μαζαρακίου...
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 7:30 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2019» για τον υπόλοιπο Ιούλιο


Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον υπόλοιπο Ιούλιο
10  Ιουλίου  2019
•Κεφαλόβρυσο:  Εκδηλώσεις  Μνήμης  και  Τιμής  σε  ανάμνηση
του  Ολοκαυτώματος  του  Κεφαλοβρύσου  το  1943
12  Ιουλίου  2019
•Μαζαράκι:  Εκδήλωση  τρίτης  ηλικίας
14  Ιουλίου  2019
•Ιερομνήμη:  Μουσική  βραδιά  από  τον  Πολιτιστικό  Σύλλογο
16  Ιουλίου  2019
•Ιερομνήμη:  Παραδοσιακό  γλέντι  πολιτιστικού  συλλόγου
•Αγία  Μαρίνα:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
17  Ιουλίου  2019  (Αγίας  Μαρίνας  Μεγαλομ.)
•Αγία  Μαρίνα:  Ημερήσιο  Παραδοσιακό  Πανηγύρι
•Μαυρόπουλο:  Πανηγύρι  στον  οικισμό  Ζαβρόχου
19  Ιουλίου  2019
•Κεφαλόβρυσο:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
20  Ιουλίου  2019  (Προφήτη  Ηλία)
•Κεφαλόβρυσο:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
•Δρυμάδες: Το  μεσημέρι  παραδοσιακό  τραπέζι  και  το  βράδυ παραδοσιακό  πανηγύρι
Μαυροβούνι:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
•Φαράγγι:  Ημερήσιο  πανηγύρι  στον  Προφήτη  Ηλία
•Τεριάχι:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
22  Ιουλίου  2019
•Kαλπάκι:  Θεατρική  ομάδα  Ραφταναίων
  Θεατρική  παράσταση  «Ποιά  Ελένη;»
 25  Ιουλίου  2019  (Κοίμησις  της  Αγίας  Άννης)
•Βροντισμένη:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
•Καλπάκι:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
•Κρυονέρι:  Παραδοσιακό  γλέντι
26  Ιουλίου  2019  (Παρασκευής  Όσιο μάρτυρος)
•Βροντισμένη:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
•Καλπάκι:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
•Κρυονέρι:  Παραδοσιακό  γεύμα  μετά  τη  λειτουργία και  βραδινό  παραδοσιακό  πανηγύρι
•Λίμνη:  Στους  Αγιούς  στο  εξωκλήσι  θεία  λειτουργία  το  πρωί και  παραδοσιακό  πανηγύρι  το  βράδυ  στο  χωριό
•Φαράγγι:  Ημερήσιο  πανηγύρι  στο  εξωκκλήσι  της  Αγίας  Παρασκευής
27  Ιουλίου  2019  (Αγίου  Παντελεήμονος  Μεγαλομάρτυρος)
•Σταυροσκιάδι:  Νυχτερινό  παραδοσιακό  πανηγύρι
•Γεροπλάτανος:  Παραδοσιακό  Πανηγύρι
•Παρακάλαμος:  Ετήσιο  πανηγύρι  με  γεύμα  στην  εκκλησία  και  το  βράδυ γλέντι  στον  αύλειο  χώρο  του  Δημοτικού  Σχολείου  Παρακαλάμου.
Κρυονέρι:  Ποδοσφαιρικός  αγώνας  μεταξύ  των  Κρυονεριτών ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ-ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ  στο  γήπεδο  δίπλα  στη  λίμνη  Ζαραβίνας
28  Ιουλίου  2019
•Δελβινάκι:  Παραδοσιακό  πανηγύρι
•Σταυροσκιάδι:  Το  μεσημέρι  παραδοσιακό  τραπέζι
•Γεροπλάτανος:  Ετήσιο  παραδοσιακό  πανηγύρι
•Παρακάλαμος:  Ετήσιο  παραδοσιακό  βραδινό  πανηγύρι στο  Δημοτικό  σχολείο  Παρακαλάμου.

Στέφος Ιωάννης: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών


Επιθυμώ με ζεστή καρδιά να ευχαριστήσω  τους 35.000 των συμπατριωτών μου που εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων και έδωσαν αυτό το μεγάλο ποσοστό.
10.209 από αυτούς εμπιστεύτηκαν και τίμησαν το πρόσωπό μου και θα ήθελα προσωπικά να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.
Έμαθα στη ζωή μου να αγωνίζομαι μόνο συντροφικά και έντιμα και να μην εγκαταλείπω τον αγώνα.
Με όλους κι όλες που συναντηθήκαμε και σ' αυτή την προσπάθεια υπόσχομαι να συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά σας κάθε στιγμή. Ο αγώνας για κοινωνική αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και την Ήπειρο που μας αξίζει δε σταματά.
Θερμά συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές και βουλεύτριες του νομού Ιωαννίνων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση της Σοφίας Τζαρούχη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου



 Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες στο Νομό Ιωαννίνων που με τίμησαν με την ψήφο τους στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στην εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο των μόλις 18 ημερών έδωσα μια καθαρή πολιτική μάχη και διήγαγα έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα με αξίες και αρχές πολιτικού πολιτισμού απέναντι σε ανθυποψήφιους και συνυποψήφιους.
    Επισκέφτηκα όλους τους δήμους του Νομού, άκουσα από τους πολίτες τα προβλήματα, τις ιδέες και τις απόψεις τους σε μια σειρά από ζητήματα, συζήτησα μαζί τους το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και τους κατέθεσα τις δικές μου συγκεκριμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
   Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω να δώσω στους συνεργάτες μου και τους εθελοντές τους οποίους είχα διαρκώς δίπλα μου και με στήριζαν σε κάθε μου βήμα στον προεκλογικό αγώνα που πραγματοποιήσαμε.
   Συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους μου και ευχές για καλή επιτυχία στους εκλεγέντες βουλευτές.
   Οι πολίτες έκαναν πράξη την πολιτική αλλαγή και πλέον με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμβολή όλων μας, ξεκινάει για τον τόπο και τη χώρα μια νέα εποχή ανασυγκρότησης, δημιουργίας και ανάπτυξης.
   Η μακρόχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά μου στο Νομό Ιωαννίνων συνεχίζεται. Ήμουν, είμαι, και θα συνεχίσω να είμαι εδώ, παρούσα στις μάχες που έρχονται για ένα καλύτερο αύριο!

Διαταραχές ούρησης στις γυναίκες: Πού οφείλονται και πώς θεραπεύονται;


Προβλήματα ούρησης αντιμετωπίζει περίπου το 6% των γυναικών, τα οποία συχνά είναι πολύπλοκα και δυσδιάγνωστα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτιών που τα προκαλούν. Δεδομένου ότι η πλήρης ίαση δεν είναι πάντοτε δυνατή, η διαχείρισή τους στοχεύει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων με κάθε διαθέσιμο κατά περίπτωση θεραπευτικό μέσο, προκειμένου οι ασθενείς να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
«Οι διαταραχές στη φυσιολογική λειτουργία της ούρησης είναι ένα συχνό πρόβλημα υγείας στις γυναίκες και μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες. Η συχνότερη από αυτές είναι η υπολειτουργικότητα του εξωστήρα. Πιθανή αλλά όχι συνηθισμένη είναι η απόφραξη στο ύψος του αυχένα της ουροδόχου κύστης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνυπάρχει ο συνδυασμός των δύο καταστάσεων», μας εξηγεί ο εξειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική,  Χειρουργός Ουρολόγος  Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης, MD, MSc, DIC (Imperial College), PhD, FEBU, Αs. Member European Association of Urology Guidelines Office. Σε μια μεγάλη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 15.861 γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία, η σταγονοειδής αποβολή των ούρων ήταν το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα (38,3%), ακολουθούμενο από αίσθημα ατελούς εκκένωσης της ουροδόχου κύστης ( 27,4%) και μείωση της ροής των ούρων (20,1%).
Η ακριβής διάγνωση προκειμένου να υιοθετηθεί η καταλληλότερη θεραπεία αποτελεί πρόκληση, δεδομένου ότι τα συμπτώματα αποθήκευσης και ούρησης μπορούν να συνυπάρχουν, έχοντας είτε ανεξάρτητη είτε σχετική παθοφυσιολογία.
Η πρωτοπαθής υπολειτουργικότητα του εξωστήρα (δηλαδή η συστολή μειωμένης δύναμης και/ή διάρκειας, με αποτέλεσμα την παρατεταμένη κένωση της ουροδόχου κύστης ή/και την αποτυχία πλήρους κένωσής της εντός κανονικού χρονικού διαστήματος), σχετίζεται αποκλειστικά με την ηλικία και δεν έχει άλλες αιτίες, ενώ η δευτερογενής συνδέεται με μια ανιχνεύσιμη σχετική παθολογία, π.χ. σακχαρώδη διαβήτη ή απόφραξη στο ύψος του αυχένα της ουροδόχου κύστης. Η παθογένεση μπορεί να είναι μυογενής ή νευρογενής ή συνδυασμός τους.