Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Hγουμενίτσα: "Μπλόκο" σε 364 κιλά χασίς

Κατασχέθηκαν άνω των 364 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (26-12-2013) το μεσημέρι, έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας, 40χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος συνελήφθη μόλις αφίχθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλοίο, από το λιμάνι της Λευκίμης Κέρκυρας, οδηγώντας αυτοκίνητο τύπου τζιπ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρους του οχήματος που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 188 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 200 κιλών και 946 γραμμαρίων.


Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του ανωτέρω, έγινε αντιληπτή η αποχώρηση οχήματος από το χώρο του λιμανιού, το οποίο είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο σε δρόμο της Ηγουμενίτσας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν 149 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 163 κιλών και 321 γραμμαρίων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 364 κιλών και 267 γραμμαρίων.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Ένοπλη ληστεία, εναντίον Αλβανών μεταναστών

Τους έγδυσαν και πυροβόλησαν τον έναν στο πόδι!

Την 26-12-2013 στη Κεστρίνη, Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε αποθήκη αγροτικής περιοχής όπου παρέμεναν (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και με την απειλή όπλου τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 €.
Στην συνέχεια οι δράστες αφού τους ξεγύμνωσαν, τους οδήγησαν μέσω αγροτικής οδού (περίπου 1.5 χλμ μακριά από την αποθήκη) και πυροβόλησαν τον ένα εκ των αλλοδαπών στην δεξιά κνήμη.

Τραυματισθείς διακομίσθηκε  στο Γ.Ν.Ν. Φιλιατών για την παροχή πρώτων βοηθειών.   

«Έφυγε» ξαφνικά την παραμονή των Χριστουγέννων ο Νικηφόρος Κάτσενος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον Άνω Καλαμά, η είδηση του ξαφνικού θανάτου του συνδημότη Νικηφόρου Κάτσενου, την παραμονή Χριστουγέννων.
Ο Νικηφόρος Κάτσενος, είχε γεννηθεί στα Άνω Ραβένια και φοίτησε στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς.  
Αρχικά διορίστηκε δάσκαλος, υπηρετώντας σε πολλά χωριά του Πωγωνίου και για ένα διάστημα σε χωριά της Κέρκυρας.
Στη συνέχεια φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μετά την αποφοίτησή του, τοποθετήθηκε ως φιλόλογος στο Λύκειο Ζωσιμαίας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Ιδιαίτερη δράση είχε αναπτύξει στη Ρεπετίστα Πωγωνίου, το χωριό της συζύγου του,  στο οποίο είχε οργανώσει πλήθος εκδηλώσεων για τους μόνιμους κατοίκους, τους απόδημους και τη νεολαία της. 

Η προσφορά του  στα γράμματα, στον πολιτισμό, σε εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα ήταν αδιάκοπη.

Χρήσιμες συμβουλές για τη μετακίνηση των πολιτών τη διάρκεια των εορτών από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή το ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές:
Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας.
Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στη διασκέδασή σας σε κέντρα - b ar - καφετερίες - εστιατόρια, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Μείον 600 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις από την φορολογία καυσίμων

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει τον Στουρνάρα

Δεν επιβεβαιώνουν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών ότι η υστέρηση στα έσοδα από τη φορολογία καυσίμων το 2013 ανέρχεται μόλις σε 353 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο 11μήνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου, ο ΦΠΑ πετρελαιοειδών μειώθηκε κατά 346 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε σε 2,04 δισ. ευρώ, έναντι 2,35 δισ. ευρώ στο 11μήνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012. 
Σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι εισπράξεις από τον Ειδικό Φόρο Καταναλώσεως στα πετρελαιοειδή.

Aπαγόρευση της κυκλοφορία στους δρόμους και κλείσιμο σχολείων λόγω αιθαλομίχλης

Τα έκτακτα μέτρα που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ

Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για τις υπουργικές αποφάσεις που μεταξύ άλλων αφορούν τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών, ενώ υπάρχουν και μέτρα όπως το κλείσιμο σχολείων, δημοσίων κτιρίων και απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων.
 Ειδικότερα, για τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:
 -Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση − δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. 'Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Ο «αντισυστημικός» Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης

Γράφει ο Τσούνης Παναγιώτης

 Ο Δήμαρχος κ. Καψάλης, ίσως να μην είναι σε θέση να κάνει τίποτα για το ζήτημα της ασφάλειας στην παραμεθόριο του Πωγωνίου, ένα πράγμα όμως μπορεί: «Μπορεί και κάνει παιχνίδι», παιχνίδι, με τον πόνο και την αγωνία των ιθαγενών της περιοχής !
Του αρέσουν κάτι τέτοια παιχνίδια!
Οι Πωγωνήσιοι θα θυμούνται ότι πέρυσι τέτοιον καιρό  έπαιζε με την εξαθλίωση των κατοίκων της περιοχής . Έταζε (η αλήθεια όχι μόνο αυτός ) 3.500 θέσεις εργασίας σε περίπτωση που στο Πωγώνι γίνει η ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη).
 Ύστερα από την κατακραυγή του κόσμου και κυρίως των ξενιτεμένων μας, που τον πήρανε είδηση, το ζήτημα της ΕΟΖ το έθαψε, ή  πιο σωστά, το έβαλε στο συρτάρι του. 
Προχθές ωστόσο στο Χίλτον όπως θα δούμε παρακάτω κάτι θέλησε να πει κι επ  αυτού , αλλά φοβήθηκε να το αναπτύξει …
 Βρήκε άλλο θέμα να παίξει, το θέμα της εγκληματικότητας.  Ήταν προετοιμασμένος. Ήξερε τι ήθελε να ακούσει ο κόσμος, τα πιάνει κάτι τέτοια. Μπορεί να μην είχε  φάρμακο για τον πάσχοντα του Πωγωνίου,  ήταν όμως πολύ καλός στην παρηγοριά του άρρωστου, (μέχρι να βγει η ψυχή του)! ΄Η πιο σωστά μέχρι τις επόμενες Δημοτικές.  
 Αλλά ας επανέλθουμε στην σκηνή του Χίλτον.
 Έχασαν όσοι δεν παραβρέθηκαν εκεί, το περασμένο Σάββατο (21-12-2013), στην συγκέντρωση που οργάνωσε στην Αθήνα , η Πανπωγωνησιακη!
 Μίλησε ο κ. Καψάλης. 
Άστραψε και βρόντηξε προχθές! 

Τέλος στην αποστολή ετήσιων εκκαθαριστικών στους συνταξιούχους από τα ταμεία

Τέλος στην ταλαιπωρία και την αγωνία των συνταξιούχων, που μέχρι και σήμερα αναζητούσαν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους για να υποβάλλουν φορολογική δήλωση από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑT, τον ΟΓΑ και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, βάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας από το 2014.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, απαντώντας σε απορία φορολογουμένου ο οποίος ανάφερε ότι οι φορολογικές δηλώσεις βάσει νόμου θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται την 1η Φεβρουαρίου και η υποβολή τους θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου και ο οποίος ρώτησε το εάν οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν έτοιμες τις βεβαιώσεις έως τις 31 Μαρτίου 2013 , ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα λάβει τις βεβαιώσεις για όλα τα ταμεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

140 εκατ. ευρώ σε νέους αγρότες

5 εκ. ευρώ για τους Νέους Αγρότες  στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 3255) η προκήρυξη για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, στους δικαιούχους θα διατεθούν συνολικά 140 εκατ. ευρώ.
Στόχος είναι η παροχή κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική εγκατάσταση νέων γεωργών στην ελληνική ύπαιθρο.
Όπως προβλέπεται στην απόφαση, τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (32.400.000 ευρώ), στην Κρήτη (22.800.000 ευρώ), στη Δυτική Ελλάδα (15.500.000 ευρώ), στην Πελοπόννησο (14.700.000 ευρώ) και στη Θεσσαλία (13.600.000).
Στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια,  δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, θα είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.