Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ανταλλαγή Νέων: Όμορφες τεχνικές τέχνης για τα χαμόγελα των παιδιών στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου

Από τις 7 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πωγωνίου η Ανταλλαγή Νέων με τίτλο: "Όμορφες τεχνικές τέχνης για τα χαμόγελα των παιδιών"

Στην ανταλλαγή συμμετείχαν συνολικά 25 νέοι από την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Πολωνία, την Ισπανία και την Τουρκία
Κεντρικό θέμα της ανταλλαγής ήταν η τέχνη και ο πολιτισμός. Oι κύριοι στόχοι της Ανταλλαγής ήταν η προώθηση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των νέων καθώς μάθαιναν νέες τεχνικές τέχνης.
Κατά τη διάρκεια της Ανταλλαγής δημιουργήθηκαν πάνω από 50 έργα τέχνης όπου μέρος αυτών δόθηκαν ως δώρα στο κέντρο παιδικής μέριμνας Ιωαννίνων και τα υπόλοιπα θα δοθούν σύντομα στην παιδιατρική κλινική Ιωαννίνων.

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν».

ΚΟΝΙΤΣΑ: Εντείνονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΔΟΥ

Γενική απεργία αύριο Πέμπτη


Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κόνιτσας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο της ΔΟΥ.
Ακόμη αποφάσισε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου να προκηρύξει γενική απεργία υπηρεσιών, σχολείων και καταστημάτων με ταυτόχρονη κατάληψη της ΔΟΥ.
Απόσπασμα του ψηφίσματος:
«Το κλείσιμο της ΔΟΥ θα επιφέρει ένα ισχυρό και οριστικό πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ακριτικής μας επαρχίας.
Η ΔΟΥ Κόνιτσας εξυπηρετεί σαράντα δύο Κοινότητες, καθώς και την έδρα του Δήμου, οι οποίες απέχουν εκατόν πενήντα χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα όπου προορίζεται να λειτουργήσει η μία και μοναδική ΔΟΥ στο νομό Ιωαννίνων.
Διερωτώμεθα απλά. Δεν ενδιαφέρει την πολιτεία η εξυπηρέτηση των κατοίκων που ζουν σε τόσο ακριτικές περιοχές;».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΗΣΣΑΝΗΣ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

Φορομπόνους σε όσους σηκώνουν τα βάρη της κρίσης

Με μείωση των φορολογικών βαρών σε μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης επιχειρεί η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις επώδυνες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που θα περιλαμβάνει το «πακέτο» μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό «πακέτο» που αναμένεται να αποφέρει «καθαρά» έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014 «κλείδωσε» στη χθεσινή σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη.
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους κ.κ. Ευαγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ελαφρυνθούν φορολογικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να μην υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους αγρότες και να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με την επιβολή ενιαίου φόρου 30% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.
Οι αλλαγές που προωθούνται προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:
1.Μισθωτοί - συνταξιούχοι: Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα φορολογικά κλιμάκια από οκτώ σε τέσσερα ή τρία και παράλληλα να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.
Η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων έδειξε ότι περίπου 3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν των 78% του συνόλου των εισοδημάτων και καταβάλουν το 72% των φόρων που αντιστοιχεί σε 8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είχαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες το 2011 ύψους 65 δις. ευρώ.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν ακόμα 5 δις. ευρώ από διάφορες άλλες πηγές από τα οποία 3 δισ. ευρώ προέρχονται από εισοδήματα από ακίνητα, 1 δισ. ευρώ από ελευθέρια επαγγέλματα και 1 δισ. ευρώ από μετοχές, γεωργικά εισοδήματα και εισοδήματα προερχόμενα από το εξωτερικό. Συνολικά δήλωσαν στην εφορία 70 δις. ευρώ. Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι και συγκεκριμένα, εισοδηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες και αγρότες εμφάνισαν εισοδήματα ύψους 13 δις. ευρώ.
2.Αγρότες: Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να μην επιβαρυνθούν φορολογικά οι αγρότες από την επικείμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισοδημάτων τους και του τρόπου φορολόγησης τους. Το εισόδημα των αγροτών προσδιορίζεται σήμερα βάσει ενός αντικειμενικού συστήματος ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και την περιοχή. Από το νέο έτος ο φόρος τους θα προσδιορίζεται με βάση τα βιβλία εσόδων- εξόδων που θα υποχρεωθούν να τηρούν, δεν αποκλείεται όμως το αφορολόγητο όριο να διατηρηθεί τελικά γιʼ αυτούς
3.Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις : Το σχέδιο προβλέπει κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και επιβολή ενιαίου φόρου 30% σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα το 100% των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τις αμοιβές που καταβάλουν στους εργαζόμενους τους.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ»: ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ «Πέτρινα τοξωτά γεφύρια στην Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα» την Τετάρτη 17 Οκτώβρη 2012, και ώρα 18:00 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4)

“Πέτρινα τοξωτά γεφύρια στην Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα”

Ομιλητές: Γιώργος & Εύη Μπεληγιάννη

* Θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφιών γεφυριών.

17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012, ΩΡΑ 18:00

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)

Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

1. Συνελήφθη, χθες (25-09-2012) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (7) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

2. Συνελήφθη, χθες (25-09-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 31χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,9) γραμμαρίων. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκε μία ακόμα νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (2.3) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Bενζινάδικα κλέβουν ως και 12 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη

Μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο κλέβουν επιτήδειοι βενζινοπώλες από τους οδηγούς Ι.Χ. παρεμβαίνοντας ηλεκτρονικά στις αντλίες.

Την καταγγελία αυτή κάνουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας υπογραμμίζοντας την απουσία ελέγχων στην αγορά από τις συναρμόδιες αρχές του υπουργείου Ανάπτυξης, του ΣΔΟΕ και των ΚΕΔΑΚ του ΥΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ λόγω της οικονομικής ύφεσης και της αύξησης των τιμών που έχουν προκαλέσει οι φόροι, το 30% του όγκου της βενζίνης που διατίθεται στην αγορά προέρχεται από «πειραγμένες» αντλίες, αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Έτσι οι οδηγοί χάνουν μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο. Για την ακρίβεια οι καταναλωτές χρεώνονται με 3,5% έως και 7% επιπλέον ποσότητα από την πραγματική που αγοράζουν.
Αυτό επιτυγχάνεται με «παρέμβαση» στη λειτουργία των αντλιών (με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ή στο λογισμικό αντλίας). Η ανίχνευση της ελλειμματικής παράδοσης είναι σχεδόν αδύνατη για τον καταναλωτή και ιδιαίτερα δύσκολη για τις αρχές, λόγω των σύνθετων ηλεκτρονικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αλλοίωση των ενδείξεων της αντλίας.
Ο ΣΕΕΠΕ ζητά:
Εντατικοποίηση ελέγχων σε όλη τη χώρα για την πάταξη της καταδολίευσης των αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Χρειάζονται αυστηρότερες κυρώσεις και άμεση αφαίρεση άδειας λειτουργίας από τα πρατήρια στα οποία διαπιστώνεται «παρέμβαση» (π.χ. με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς) στη λειτουργία των αντλιών.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

To Κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί φωτογραφίες για τη δημιουργία ενός Ημερολογίου

To Κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί φωτογραφίες για τη δημιουργία ενός Ημερολογίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ημερολόγιο όπου θα δοθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου καθώς και σε Κτιριακές εγκαταστάσεις Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το θέμα των φωτογραφιών είναι η παραδοσιακή τέχνη και ο πολιτισμός της Ηπείρου και οι καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν για το ημερολόγιο όπου θα αναγράφετε και το όνομα του δημιουργού της Φωτογραφίας.
Μπορείτε να αποστείλετε τις φωτογραφίες σας στο e-mail: youthcenterofepirus@yahoo.gr
«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν».

ΟΓΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα, «δωρεάν βιβλία» σε 300.000 ασφαλισμένους

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων αποφάσισε να εφαρμόσει και κατά τη φετινή χρονιά, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας, ξεκινά από σήμερα 26 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους.
Οι δικαιούχοι (ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι) δωρεάν παροχής βιβλίων, θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής και να λαμβάνουν τα βιβλία.
Τα δωρεάν βιβλία που μπορούν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι:
- Μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.
- Φροντιστηριακά.
- Σχολικά βοηθήματα.
- Άλλα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βοηθήματα.
Η αξία της παροχής είναι ίση με 20,00 ευρώ και αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου αφού αφαιρεθεί η έκπτωση σε ποσοστό 10%. Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης επί του βιβλίου τιμής λιανικής πώλησης. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (υπολογισμένης και της έκπτωσης 10%) υπερβαίνει το ύψος της αναλογούσας επιδότησης, την επιπλέον διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο δικαιούχος.
Η παροχή δωρεάν βιβλίων είναι αυστηρά προσωπική, ισχύει μόνο για τον δικαιούχο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση από άλλα άτομα.
Ο κατάλογος βιβλιοπωλείων που είναι συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oga.gr

''Ο Μαχαλάς της Γιαννούλας'': Ηπειρωτική ηθικοπλαστική μουσικοχορευτική παράσταση της Ένωσης Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου «Η Τιτάνη», την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 20:30 στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 , στο Άλσος Νέας Σμύρνης η Ένωση Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου «Η Τιτάνη» σας περιμένει στο παραδοσιακό δρώμενο "Ο Μαχαλάς της Γιαννούλας"

Σε ένα παραδοσιακό σκηνικό θα αναδυθούν τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις, αλλά κυρίως η συμπόνια και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους συγχωριανούς κατά την προετοιμασία ενός ηπειρώτικου γάμου.
Θα χορέψουν τα χορευτικά των νέων και των ενηλίκων του συλλόγου μας.
Οι ομορφιές της Ηπείρου, οι χοροί και τα παραδοσιακά ακούσματα θα «γεμίσουν» το φθινοπωρινό δειλινό και θα «ζεστάνουν» την ψυχή σας.
Συντελεστές της εκδήλωσης:
Συγγραφέας: Μητς Μήτσης
Σκηνοθεσία- Σενάριο: Διονύσης Κάρδαρης, Δεληγιάννη Κλαίρη
Υπεύθυνοι Διδασκαλίας: Κάρδαρης Διονύσιος και Δημόπουλος Κώστας
Σκηνικά: Αγγελίνα Κωνσταντίνα
Και στα όργανα το συγκρότημα του κ. Γεννή
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιωνικές Γιορτές 2012 του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τετάρτη ολόκληρη η χώρα

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι πανεπιστημιακοί, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Από τον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ.
Σε κινητοποιήσεις επίσης προχωρούν την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι μηχανικοί του ΤΕΕ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία.
Χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην Ομόνοια.